پیش درآمدی بر بازار 14 فروردین ماه
در بازارهای جهانی شاهد تثبیت ایندکس دلار در حوالی 100 واحد هستیم. در چند هفته اخیر، شاخص دلار عموما نوسانات محدودی در این محدوده داشته است. قیمت نفت نیز تقویت شده و با 57 سنت افزایش به 53.41 دلار رسیده است. فعالتر شدن تولیدکنندگان نفت شیل در آمریکا همچنان از چالش های اوپکی ها و حتی تولیدکنندگان غیراوپکی است؛ مساله ای که در صورت افزایش قیمتها، محتمل تر خواهد شد.
در حوزه فلزات نیز هر تن سرب، روی و مس به ترتیب با 3.5 دلار افت، 3 دلار رشد و 16 دلار کاهش قیمتی به ترتیب به 2328 ، 2770 و 5842 دلار رسیده اند.
در حالی به استقبال بازار امروز می رویم که با توجه به اتمام تعطیلات نوروزی به نظر می رسد شاهد رونق بیشتری در کلیت بازار باشیم. هر چند احتمالا تا پایان هفته، رشد قابل توجهی را در حجم و ارزش معاملات شاهد نخواهیم بود.
در روزهای گذشته، مجاز شدن معاملات آنلاین سهام بازار پایه فرابورس از یک سو، و دامنه نوسان 10 درصدی این سهم ها از سوی دیگر، اقبال خوبی را برای این سهم ها به ارمغان آورد.
کاهش نرخ بازدهی اوراق خزانه موسوم به اخزا نیز در روزهای گذشته خبر خوبی برای بازار سرمایه بود که در صورت تداوم می تواند، تسهیل ورود نقدینگی به بازار سرمایه را در پی داشته باشد.
شاخص به محدوده مقاومتی خود نزدیک است و در صورت رشد بیش از 200-300 واحدی شاخص در روزهای اتی، احتمالا شاهد تشدید عرضه ها خواهیم بود.
برای رشد شاخص در کوتاه مدت، خودرویی ها همچنان یکی از گزینه ها می باشند و باید دید این گروه می تواند خودی نشان دهد یا نه! افت نسبی قیمت های جهانی فلزات نیز می تواند تا حدودی بهبود قیمتی فلزاتی ها را با دشواری همراه سازد.
آنچه مسلم است در شرایط فعلی مهم ترین فاکتور تاثیرگذار بر بازار در میان مدت، انتخابات ریاست جمهوری است که کمتر از 45 روز دیگر نتیجه آن مشخص می شود. در هفته های آتی با داغ تر شدن تنور انتخابات به تدریج شاهد وعده های بیشتری نیز از سوی کاندیداها خواهیم بود و با توجه به نامگذاری امسال به تولید و اشتغال باید دید کاندیداها در برنامه های خود، کدام زیربخش های تولید را نشانه رفته و بر کدام قسمت ها تمرکز بیشتری داشته اند. یکی از مهم ترین مشکلات بازار در شرایط فعلی، همچنان نقدینگی است. جمله معروفی هست با این مضمون که با پول کم، بازار رشد نمی کند! البته گزارشات شرکتها که تا چند هفته ی اتی به تدریج تکمیل می شود نیز می تواند تا حدودی سمت و سوی بازار را مشخص نماید. ولی به نظر می رسد گروه های صادرات محور – حداقل به لحاظ نرخ ارز- در سال جاری انتفاع خوبی ببرند.