شاخص کل بورس در اولین روز کاری هفته رشد 319 واحدی را تجربه کرد و بار دیگر واحد 80 هزار واحدی را پس گرفت.نماد معاملاتی فارس با 155 واحد و شپنا و وتجارت به ترتیب با 76 و 48 واحد بیشترین تاثیر مثبت و نماد معاملاتی کگل با 58 و فملی با 26 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.شاخص کل فرابورس نیز رشد 6 واحدی را به ثبت رساند.
ارزش کل معاملات بورس به 253.6 میلیارد تومان و ارزش معاملات فرابورس به 37.4 میلیارد تومان رسید.بیشترین ارزش معاملات بورس به نماد شپنا با 125.6 میلیارد تومان ( بیش از 116 میلیارد تومان به صورت بلوکی ) و نماد بیمه ملت با 13.4 میلیارد تومان ( به صورت بلوکی) و تاپیکو با 9.3 میلیارد تومان تعلق داشت.
بازار امروز را در حالی آغاز کردیم که بازهم خبر مثبت برای جلوگیری از افت بازار وجود داشت. اخبار افزایش سرمایه شرکت ها قبل از اینکه در کدال منتشر شود در سایت های سازمان منتشر می شود. بعد از وتجارت و شپنا این بار با افزایش سرمایه ایران خودرو موافقت شد. گزارش های شرکت های پتروشیمی و بازگشایی آنها نیز مدیریت شده می باشد. حمایت از تاپیکو و بازگشایی مثبت جم محرک مثبتی برای بازار بوده.
قبلا هم گفتیم که سهامداران عمده و حقوقی پتروشیمی ها اجازه افت زیاد به سهام خود را نخواهند داد و این باید تجربه ای باشد برای سهامداران جو زده ای که بعد از توقف پتروشیمی ها سهام خود را در هر قیمتی حاضر بودند بفروشند. برخی سهامداران در سهام خود بیش از 30 الی 40 درصد ضرر کرده اند و پتروشیمی هایی که در حال بازگشایی هستند بعد از یک افت 3 یا 4 درصدی متعادل می شوند و حتی مثبت معامله می شوند. اول رفتار بی منطق سهامداران حقیقی و سپس برخی بی اعتمادی ها بازار را با افت شدیدی همراه کرد و ضرر و زیان زیادی به برخی سهامداران تحمیل شد. سهامداران حقوقی و عمده شرکت های پتروشیمی نشان دادند که واقعا حامیان سهم هستند. برخی حقوقی ها نیز که اظهار کرده بودند که حامی بازار خواهند بود و در شرایط فعلی با عرضه های زیاد باعث تشنج در معاملات نخواهند شد از هر فرصتی برای عرضه استفاده می کنند و حتی قادر نیستند برای چند روز پای حرف خود بایستند.
برخی سهامداران اظهار می کنند که سیستم محدود کردن فروش از ساعت 9 تا 12 تصمیمی نامناسبی بوده است. ما هم معتقدیم بازار باید شفاف معامله شود ولی باید اعتراف کنیم اگر این سیستم وجود نداشت معلوم نبود الان شاخص در چه محدوده ای بود و ضرر و زیان بیشتر سهامداران نیز از آنچه که فعلا هست بسیار بیشتر می شود. بهتر است وقتی برخی از سیستم جدید معاملات انتقاد می کنند به اینکه حقوقی های بازار نیز از کوچکترین فرصت برای منفی کردن بازار استفاده می کنند، اشاره کنند. واقعا برخی حقوقی ها از جمله بیمه ایران و رضوی ضربات بسیار بدی به بازار زده اند. اگر در شرایط فعلی سیستم معاملات به حالت قبل بازگردد آن وقت همین کسانی که منتقد این سیستم هستند فشار فروش را خیلی خوب درک می کنند. در شرایط بحرانی بهترین تصمیم برای جلوگیری از فروش بی منطق برخی حقوقی ها همین تصمیم بود. مسئولان نیز فهمیدند که نمی توان به قول های حقوقی ها برای حمایت از بازار اعتماد کرد و برای حمایت از سهامداران حقیقی و جز این سیستم را اجرا کردند!
شاخص بار دیگر به محدوده ی 80 هزار بازگشت. حمایت بسیار مهم شاخص کل اگر بازگشایی منفی و شدید شرکت های پتروشیمی ها در نظر بگیریم محدوده 77 هزار واحد می باشد که افت بیشتر کمی بعید می باشد. برخی بدبین ها البته از افت کانال 74 هزار واحد نیز صحبت می کنند که افت به این محدوده تحت شرایط ویژه ای اتفاق خواهد افتاد از جمله سقوط شدید قیمتی سهام بزرگ پتروشیمی همراهی سهام بزرگ از دیگر صنایع با آنها .
قبلا اشاره کردیم که بازار تحت تاثیر بازگشایی پتروشیمی ها و گزارش های آنها در معاملات فردا و روزهای آتی خواهد بود. مسلما نوع بازگشایی و میزان حمایت از آنها بر میزان ریزش شاخص و جو کلی بازار موثر است. با توجه به حمایت از دو هلدینگ بزرگ پتروشیمی ها در هفته گذشته و در هنگام بازگشایی ، به نظر نمی رسد بازگشایی پتروشیمی ها سقوط شدید شاخص را در پی داشته باشد و این را در باز گشایی جم نیز مشاهده کردیم.
بازار از فضای انتشار گزارش های بودجه 93 به تدریج دور می شود و این گزارش ها تاثیر خود را بر بسیاری از گروه ها و تک سهم ها گذاشتند و در روزهای آتی نیز برخی تک سهم ها بازگشایی می شود،بعد از بازگشایی پتروشیمی ها در روزهای آینده و نزدیک شدن به روزهای پایانی سال بیشتر توجه ها به سمت سوی شرکت هایی خواهد رفت که در ابتدای سال 93 قصد انتشار عملکرد های 12 ماهه واقعی و آماده برای برگزاری مجامع تقسیم سود را دارند.مسلما شرکت هایی که تقسیم سود خوب در کنار پرداخت زودهنگام آن را دارند بیشتر مورد توجه خواهند بود
در بازار داخلی چه خبر بود؟
در پتروشیمی ها مجمع پارسان با تقسیم سود 172 تومانی ( از سود 204 تومانی) برگزار شد. در این مجمع اخبار مثبتی از شرکت گفته شد. در مورد ورود به خرید فارس گفته شد که در این معامله شرکت نخواهیم کرد و بلوک پتروشیمی پارس را نیز با غدیر خواهیم خرید ولی فعلا قرار داد آن نهایی نشده است.
دراین گروه تاپیکو متعادل بود و فارس نیز با توجه احتمال عرضه برخی زیر مجموعه ها در بازار ، مورد توجه بود. طبق گفته ی عضو هیات مدیره شرکت تاپیکو این شرکت در راستای فعالیت های توسعه ای خود قصد دارد 11 درصد دیگر از ستاره نفت خلیج فارس را خریداری کند تا تملک خود در این شرکت بزرگ را به بیش از 49 درصد برساند. تاپیکو فعلا و با توجه به عدم بهره برداری از این پروژه بزرگ سودی پیش بینی نکرده است ولی اثرات سودآوری این شرکت بر سود سال های آتی تاپیکو بالا خواهد بود.
فردا، موعد واگذاری بلوک 17% فارس است ظاهراً ژاپنی ها از خرید بلوک منصرف شده اند.
پتروشیمی جم بعد از اعلام سود 3046 ریالی برای سال بعد وکاهش 9 درصدی نسبت به سود سال 92 با رشد قیمت بازگشایی شد و در نهایت تغییر قیمتی خاصی را در قیمت پایانی نسبت به اخرین روز معاملاتی اش تجربه نکرد.شرکت با توجه به احتمال رشد تولید در سال آتی توانایی تعدیل سود خود را خواهد داشت.
شپترو برای سال آتی 2502 ریال اعلام کرده که نسبت به سال جاری افت 11 درصدی را نشان می دهد.سهم بازگشایی شد ولی در قیمت های بالاتر از آخرین قیمت معامله شده در تاریخ 19 بهمن رقابت می شد.
در سرمایه گذاری ها وتوسم در مجمع خود 80 درصد از سود 685 ریالی اش را تقسیم کرد.
وبانک سود هر سهم سال 92 خود را با تعدیل مثبتی مناسب از 844 ریال به 1256 ریال افزایش داده و برای سال 93 نیز در اولین قدم 1307 ریال اعلام کرده است. وبانک سود تقسیمی وتوسم را در صورت های مالی 92 مبلغ 335 ریال اعلام کرده است این در حالی ست که وتوسم امروز 55 تومان تقسیم کرد. اختلاف این مبلغ با 335 ریال حدودا 38.5 میلیارد تومان به سود سرمایه گذاری های شرکت اضافه خواهد کرد که به ازای هر سهم 85 ریال خواهد شد.
وسپه که در مجمع خود 45 تومان از سود 532 ریالی اش را تقسیم کرده با تعادل قیمتی و معاملات مثبت بازگشایی شد.
ونیکی به دلیل افزایش سرمایه 100 درصدی مورد توجه بود. شرکت روز 21 اسفند ماه هم مجمع تقسیم سود خواهد داشت و هم مجمع فوق العاده برای تصمیم گیری برای افزایش سرمایه!
در گروه برقی و تجهیزات برقی وزیر نیرو از افزایش 24 درصدی قیمت برق خبر داده و گفته: افزایش قیمت برق از اسفندماه اعمال میشود اما قبوضی که افزایش قیمت برق در آنها اعمال شده است، فروردینماه ۹۳ به دست مشترکان میرسد. بمپنا در اولین روز بعد از عرضه اولیه بیش از 2 میلیون سهم توسط حقوقی عرضه شد. سهم در کوتاه مدت رشد خوبی خواهد داشت.
برخی از تاثیر افزایش نرخ برق بر مپنا و بمپنا می پرسند که در این مورد باید گفت عمده ی فروش برق این شرکت ها به توانیر طی قرار دادهای بلندمدت و با نرخ های مشخص می باشد. سوخت نیروگاه های این شرکت ها نیز از دولت با تخفیف تهیه می شود. بنابراین تاثیر نرخ برق در کوتاه مدت تاثیری بر سود آنها ندارد و بستگی به نرخی که در قرار داد بلند مدت ذکر می شود بستگی دارد.البته آن بخش از فروش این شرکت ها که به شرکت های خصوصی ست و یا صادر می شود مستثنی ست و افزایش نرخ برق موثر بر این بخش هاست.
در این گروه بترانس هنوز گزارش بودجه 93 را منتشر نکرده است ولی طبق صورت های مالی وبانک ، شرکت سود سال مورد نظر را نسبت به سود سال جاری بیش از 100 درصد رشد خواهد داد که خبر بسیار خوبی برای سهامداران آن می باشد. نکته دیگر اینکه وبانک سود تقسیمی بترانس را نیز 50 درصد اعلام کرده است.
در پالایشی ها خبر افزایش سرمایه شپنا محرک خوبی برای گروه بود. سهم امروز هم رشد داشت و کسانی که دید بلند مدت دارند می توانند در مجمع افزایش سرمایه شرکت کنند که ریسک کمی دارد. برخی شنیده ها نیز حاکی از آن است که شرکت سود سال 93 را نسبت به سود سال 92 با افت اعلام می کند که البته این افت زیاد نیست.
شاوان بعد از اعلام سود 3162 ریالی برای سال اتی که نسبت به سود سال 92 رشد 5 درصدی داشته است در قیمت 2710 تومان بازگشایی شد و در آخرین قیمت در کمتر از 2700 تومان معامله شد. شاید اگر معامله بلوکی شرکت لغو نمی شد شرایط سهم بهتر هم می شد.
در فلزی ها گزارش منفی فولاژ و در معدنی ها گزارش منفی کگل گزارش های نه چندان خوب این دو گروه را تکمیل کرد. در سنگ آهنی ها ،ظاهرا بحث عوارض در سال آینده نیز قطعی ست و کگل به این موضوع در بودجه 93 اشاره کرده است. در این گروه جمعی از معدن داران طی نامه ای سرگشاده به محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت و معدن، خواستار تجدید نظر در وضع عوارض بر صادرات انواع سنگ آهن شده اند.
کگل بعد از کاهش سود سال 93 نسبت به سود سال 92 با افت بیش از 4 درصدی بازگشایی شد و صف فروش کم حجمی تشکیل داد.کچاد معاملات متعادلی داشت.کگل در بودجه سال 93 هم بهره مالکانه را منظور کرده و هم بحث عوارض صادراتی .قصد افزایش سرمایه 100 درصدی را نیز دارد. مبلغ فروش شرکت به واسطه رشد تولید و فروش کنسانتره و گندله و همچنین افزایش نرخ 33 درصدی برای کنسانتره و42 درصدی برای گندله نسبت به فروش سال 92 با رشد 10 درصدی روبرو شده است
یک نکته مهم دیگر رشد 1115 درصدی هزینه های مالی برای سال 93 می باشد. در حالی مبلغ هزینه های مالی برای سال 92 حدودا 10 میلیارد تومان می باشد که این مبلغ برای سال آتی بیش از 121 میلیارد تومان پیش بینی شده است
در این گروه نیم نگاهی هم باید به بورس کالا داشت. 426 هزار تن انواع مقاطع فولادی، سنگ آهن و آلومینیوم روز چهارشنبه روی تابلوی عرضه بورس کالا رفت که با استقبال 802 هزار تنی مشتریان داخلی و خارجی مواجه شدند.
در خودرویی ها که با گزارش ناامید کننده زامیاد شاهد جو منفی بودیم، گزارش های مثبت و خوب خپارس و خساپا به کمک گروه آمد.هنوز بسیاری از سهامداران منتظر اعلام سود ایران خودرو هستند که به لحاظ این که لیدر گروه می باشد گزارش آن با اهمیت می باشد.شایان ذکر است امروز خپارس با رشد قیمتی بیش از 8 درصدی و خساپا در 195 تومان و رشد بیش از 4 درصدی به بازار بازگشتند.خبهمن نیز با گزارش عجیب سال 93 با افت قیمتی بیش از 3 درصدی همراه شد.
خبر افزایش سرمایه ایران خودرو نیز خبر خوبی برای گروه بود. ایران خودرو سرمایه خود را 60 درصد از محل مطالبات و آورده افزایش می دهد.
مقدار تولید انواع محصولات شرکت در صورت انجام افزایش سرمایه در سال 93 به 440 هزار دستگاه پیش بینی شده که اگر افزایش سرمایه انجام نشود این تعداد پیش بینی شده که در سال 94 تحقق یابد.
برای سال 94 تا 97 با انجام این افزایش سرمایه پیش بینی کرده که به ترتیب 475 ، 510 ،555 و 600 هزار دستگاه برسد
پیش بینی شده که با این افزایش سرمایه سود خاصل شرکت برای سال آتی به حدودا 115.7 میلیارد تومان خواهد رسید که با سرمایه جدیدش ( 15،300 میلیون ریال) حدودا 75 ریال به ازای هر سهم خواهد شد. اگر شرکت افزایش سرمایه هم ندهد برای سال آتی پیش بینی سود خالص 43 میلیارد تومانی را کرده که به ازای هر سهم 45 ریال خواهد شد. شرکت پیش بینی کرده سود خالص با فرض انجام افزایش سرمایه در سال های 94 تا 97 به ترتیب به 295 ، 492 ، 748 و 1021 میلیارد تومان برسد.
در سیمانی ها معاملات متعادل منفی و مثبتی را شاهد بودیم. از روز 15 اسفند افزایش 2 دلاری در نرخ فروش سیمان صادراتی اعمال می شود و طبق گفته مسئولان هر 10 روز یکبار در افزایش نرخ فروش بازنگری می شود که این خبر خوبی برای صادراتی های این صنعت می باشد.
در این گروه سیمان شاهرود بعد از رشد 30 درصدی سود سال 93 نسبت به سال 92 با رشد بیش از 2 درصدی بازگشایی شد.با سود سال 93 و قیمت هیا فعلی پی بر ای سهم کمتر از 5 می باشد
در دیگر نمادها
امروز دو نماد برای اعلام سود سال 93 متوقف شدند. فمراد و شسینا
در فولادی ها عرضه اولیه فولاد هرمزگان را تا قبل از سال جدید خواهیم داشت.
در دارویی ها والبر صف خرید تشکیل داد.کی بی سی از زیر مجموعه های دسبحا و اعتلا البرز از زیر مجموعه های والبر در نوبت عرضه اولیه های بازار هستند.
گفته می شود بخش قابل توجهی از اطلاعات مورد نیاز برای عرضه اولیه شرکتهای کشتیرانی دریای خزر، فولاد هرمزگان ، پالایش نفت کرمانشاه و گروه سرمایهگذاری بانک مسکن در سامانه کدال منتشر شده است که درصورت کامل شدن اطلاعات، این شرکتها در مسیر عرضه اولیه قرار خواهند گرفت.
حفارس برای سال 93 در اولین پیش بینی سود 17 ریالی اعلام کرده است.زیان شرکت برای سال 92 مبلغ 100 ریال به ازای هر سهم می باشد.سهم بازگشایی شد ولی معامله نشد.
توریل برای سال آتی 646 ریال اعلام کرده که نسبت به سود 497 ریالی سال 92 با رشد 30 درصدی روبرو شده است.
در قندی ها قثابت سود هر سهم سال مالی منتهی به 31 تیر ماه 93 خود را از 35 تومان به 30 تومان کاهش داده است.
پدرخش سود هر سهم سال آتی را 243 ریال پیش بینی کرده است که نسبت به سود سال 92 افت 25 درصدی داشته است.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: