شاخص کل بورس در معاملات امروز 12 اسفند ماه ، با وجود غیبت بسیاری از بزرگان صنعت پتروشیمی افت 1065 واحدی را تجربه کرد و به نیمه های کانال 78 هزار واحدی سقوط کرد. نماد معاملاتی وغدیر با 116 واحد ، تاپیکو با 110 واحد و شبندر با 93 واحد بیشترین تاثیر منفی را بر سقوط آزاد شاخص کل بورس داشتند. شاخص کل فرابورس هم افت 13 واحدی را تجربه کرد.
ارزش کل معاملات بورس به 121.7 میلیارد تومان رسید که 22.7 میلیارد تومان آن به معاملات وبملت و 8.6 میلیارد تومان آن به معاملات مساپا اختصاص داشت. ارزش کل معاملات فرابورس نیز به 133.8 میلیارد تومان رسید.
بازار امروز بازار بسیار تلخی بود. بازگشایی های بسیار منفی برخی شرکت های بزرگ جو بسیار بدی به بازار داد و باعث صف فروش شدن اکثر سهام دیگر گروه ها شد. بانک ملت با وجود تعدیل مثبت مناسب با پی بر ای کمتر از 5 بازگشایی شد. سهم در 210 تومان به بازار بازگشت ولی بعد از آن حقوقی ها با عرضه های سنگین سنگ تمام گذاشتند و قیمت سهم را پایین تر کشاندند.
منفی بودن بازار دیروز نیز خیلی از سهامداران حقیقی را ترساند و باعث شد امروز نیز با بی تحلیلی و در قیمت های جذاب فروشنده باشند. دلیل مشخصی برای افت بازار نمی توان عنوان کرد ولی همه دست به دست هم داده اند تا بازار به این روز بیفتد. حقوقی ها با عرضه های سنگین از ساعت 12 به بعد و به دنبال آن جوزدگی سهامداران حقیقی ، عدم بازگشایی هر چه زودتر نمادهای پتروشیمی گازی ، عدم حمایت دولت از بورس و تشویق مردم به سرمایه گذاری در دیگر بازارها و دلایل مختلف دیگر باعث افت بازار شده است و حالا نیز که شاخص در آستانه ریزش به کانال های جدید می باشد ترس بیشتری در بین سهامداران ایجاد شده است.
برخی همچنان منتظر گزارش بودجه سال 93 شرکت های پتروشیمی گازی هستند و عقیده دارند بازار بعد از انتشار این گزارش ها وضعیت بهتری خواهد داشت و شرایط برای خرید مهیا تر می باشد. واقعا هر روز که نمادهای پتروشیمی دیرتر گزارش 93 خود را منتشر کنند ضربه زیادی به بازار وارد می شود.
حقوقی ها نیز این روزهای پایانی سال خیلی قصد خرید ندارند و اگر فرصتی باشد از آن بیشتر برای فروش استفاده می کنند تا خرید. دولت نیز که بارها صحبت از حمایت کرده تا الان فقط باعث خروج نقدینگی از بازار شده است. دلار به 3070 تومان هم رسیده است و مسلما رشد بیشتر آن هر چند برای دولت و تامین نقدینگی توسط آن بد نیست اما فقط باعث افزایش تورم می شود. متاسفانه دولت نشان داده که در عمل باعث ناامیدی سهامداران است نه امیدواری آنها!
بازارهای موازی با بورس این روزها در حال رونق گرفتن هستند. دلار از یک طرف در حال رشد می باشد و طلا و سکه نیز با رشد دلار و قیمت های جهانی در حال رشد می باشد. با تشدید تنش ها در اوکراین قیمت جهانی طلا ۲۰ دلار افزایش یافته و به ۱۳۴۱ دلار در هر اونس رسیده است. واقعا اگر دولت به فکر کاهش تورم می باشد باید از رشد بیشتر نرخ ارز جلوگیری نماید چرا که رشد بیشتر دلار باعث شروع هرج و مرج های اقتصادی و افزایش دوباره تورم می شود.
با توجه به سیاست های زیرکانه و بی سرو صداری دولت در تشویق مردم به خروج از بازار بورس حالا سهامداران که به تدبیر و امید دولت فعلی امید بسته بودند با نا امیدی هر چه تمام در حال خروج از بازار سرمایه هستند و نتیجه این خروج حاکم شدن رکود شدید بر بازار سرمایه و رونق بازارهای موازی می باشد.
ارزش معاملات امروز و روزهای اخیر نشان داده که واقعا رکود شدیدی بر بازار حکمفرماست. شاخص کل در حال شناسایی کف های جدید می باشد و همانطور که قبلا هم گفتیم اگر پتروشیمی ها نیز با سقوط قیمتی بازگشایی شوند افت شاخص به 74-75 هزار واحد نیز محتمل است. شاید این کف شاخص باشد و بعد از آن افتی نداشته باشیم ولی مهم اثرات آتی این افت و کاهش ارزش معاملات است که باعث می شود برگشت بازار بسیار مشکل باشد.
در بازار داخلی چه خبر بود؟
امروز خبر خاصی جز صف فروش اکثریت بازار نبود و صحبت از جذاب بودن بسیاری از قیمت ها هم فایده ای ندارد. وقتی بانک ملت و وبانک با پی بر ای کمتر از 5 بازگشایی می شود و همچنان بیشتر سهامداران اصرار بر فروش و نقد شدن دارند نمی توان صحبتی از جذاب بودن کرد.
در بانکی ها قبلا گفتیم که گزارش بانک ملت ، تجارت و صادرات برای سال آتی مهم است.وبملت گزارش خود را منتشر کرده که گزارش خوبی ست. دیشب گفتیم که بازگشایی وبملت در بازار فردا می تواند بر معاملات گروه تاثیر داشته باشد که بازگشایی پایین سهم باعث فشار فروش مضاعف بر دیگر نمادها از جمله وتجارت شد که به زودی برای افزایش سرمایه 161 درصدی متوقف می شود. ریسک وبملت و وتجارت و وبصادر در قیمت های فعلی پایین می باشد.
در شرکت های برقی و نیروگاهی یکی از سیاست های اقتصاد مقاومتی افزایش صادرات برق می باشد که این موضوع برای شرکت های این صنعت بسیار مهم می باشد. بمپنا که قرار است از یک نیروگاه گازی به سیکل ترکیبی تبدیل شود و افزایش سرمایه نیز در پیش دارد امروز هم بیش از 5 میلیون سهم معامله شد. عرضه توسط مپنا صورت می پذیرد و تا 25 الی 30 میلیون سهم دیگر نیز می تواند عرضه کند.
در فلزی ها و معدنی ها افزایش نرخ دلار به 3070 تومان باعث توجه به محصولات این شرکت ها در بورس کالا شده است. خبر خوب دیگر واقعا اگر درست باشد شیب ملایم افزایش نرخ حامل های انرژی ست . مشاور اقتصادی رئیس جمهور با تصریح بر اینکه فاز دوم هدفمندی با شیب کند اجرا میشود، گفته: قرار نیست قیمت حاملهای انرژی به صورت یکجا و همزمان افزایش یابد.
کمنگنز برای سال 93 در اولین قدم 482 ریال اعلام کرده است که نسبت به سود سال 92 افت 21 درصدی را نشان می دهد.با وجود افزایش 71 درصدی سود عملیاتی اما افزایش هزینه های مالی و کاهش سود سرمایه گذاری ها باعث افت سود خالص نسبت به سال جاری شده است
در خودرویی ها تاثیر گزارش افزایش سرمایه ایران خودرو فقط یک روز بود و امروز کلیه نمادهای مهم گروه میهمان معاملات منفی بودند. برخی معتقدند که گزارش های مثبت برخی شرکت ها همچون خساپا و خپارس خیلی خوشبینانه ارائه شده است. اتفاقی که برای سال 92 نیز افتاد و در اولین پیش بینی خیلی خوشبینانه گزارش دادند ولی با گذشت زمان زیان خود را افزایش دادند البته به نظر می رسد سال اتی با سال 92 متفاوت باشد. ایران خودرو امروز هم صف فروش بود و ظاهرا خبر افزایش سرمایه خبر خوبی برای سهم نبوده است!! سهم حمایت 260 تومانی را در پیش دارد.
خمهر اول اینکه زیان 87 ریالی سال 92 خود را به سود 1 ریالی تبدیل کرده است و دوم اینکه برای سال آتی 125 ریال به ازای هر سهم پیش بینی کرده است.این رشد سود به دلیل پیش بینی افزایش تولید می باشد
ساختمانی ها با وجود p/e پایین در بسیاری از نمادها اما بعد از رشد کوتاه مدت با فشار عرضه های زیادی روبرو می شوند. یکی از دلایل عدم توجه به این صنعت ، عدم پیش بینی وضعیت آتی این صنعت و عدم تقسیم سود مناسب از سوی برخی شرکت ها در مجامع آنها می باشد.. البته با شرایط فعلی بازار بورس می توان به رونق صنعت ساختمانی در سال آتی بسیار امیدوار بود.
سیمانی ها با خیر افزایش پله ای نرخ سیمان صادراتی تا حدودی امیدوار شده اند. خبر افزایش 24 درصدی نرخ برق و افزایش 20 درصدی نرخ گاز برای سال اتی نیز اگر واقعا صحت داشته باشد برای این گروه خبر خوبی ست.بیشتر شرکت های این صنعت نرخ سیمان را برای سال آتی 20 درصد و نرخ حامل های انرژی را بین 30 تا 50 درصد رشد داده اند.
در پتروشیمی ها وغدیر با صف فروش بازگشایی شد و فقط 6 میلیون سهم از صف فروش 34 میلیونی آن جمع آوری شد. شرکت سود هر سهم سال مالی منتهی به 30/9/92 خود را از 1186 ریال به 1208 ریال افزایش داده است و سود هر سهم سال مالی 93 خود را نیز به دلیل افزایش نرخ خوراک شرکت های پتروشیمی از 130 تومان به 122 تومان کاهش داده است. بعد از اعلام تعدیل منفی پارسان ، میزان تعدیل تعدیل منفی شرکت را 8 تومان بدست آوردیم.
شرکت در مورد خرید بلوک پتروشیمی پارس نیز اعلام کرده که خرید این بلوک از طریق مذاکره در حال انجام است و به محض نهایی شدن و امضا قرار داد برآورد تاثیرات آن محاسبه و اعلام می شود.سهم امروز با صف فروش سنگین بازگشایی شد
وبانک با افت نزدیک به 10 درصدی به بازار بازگشت و با سود 130 تومانی فعلی در قیمت های مناسبی قرار دارد ولی تحلیل در این بازار جایی ندارد.
فارس در صورت ادامه روندی منفی بازار به زیر 1600 تومان نیز سقوط می کند. دیروز برای بلوک شرکت مشتری نیامد ولی این شرکت با توجه به روند رو به رشد تولید و فروش زیر مجموعه ها شرایط خوبی در بلند مدت دارد.
با تصویب دولت و ابلاغ معاون اول رئیس جمهور، نرخ تعرفههای آب نیز 20 درصد گران شد. این باعث افزایش هزینه های برخی شرکت ها نظیر شپدیس که مصرف کننده آب نیز می باشد خواهد شد.شپدیس سالانه بین 330 تا 340 میلیون مترمکعب آب مصرف می کند که در سال 93 مبلغ آن بیش از 62 میلیارد تومان پیش بینی شده است.
در دیگر نمادها و گروه ها
پالایشی ها تا زمان تزریق یک خبر مثبت و تاثیر گذار بین محدوده خاصی در نوسان خواهند بود. گزارش های 93 شرکت های گروه نیز خیلی به کمک آنها نیامد و حالا باید منتظر گزارش های 12 ماهه این شرکت ها باشیم.
شپنا با وجود افزایش سرمایه ی سنگین در حال بازگشت به قیمت های قبلی خود می باشد.
در قندی ها قشیر برای سال مالی آتی در اولین پیش بینی 446 ریال به ازای هر سهم اعلام کرده است که نسبت به سود سال 92 افت 5 درصدی را نشان می دهد. شرکت نرخ فروش شکر را برای سال آتی 2250 تومان و نرخ خرید هر کیلو چغند قند را 318 تومان لحاظ کرده است. نرخ خرید چغندر در سال جاری 265 تومان بوده است.
در دارویی ها والبر و تیپکو منفی و صف فروش بودند. دلقما برای سال اتی در اولین پیش بینی 521 ریال اعلام کرده است که نسبت به سود سال 92 با رشد 5 درصدی روبرو شده است. سود عملیاتی شرکت به دلیل رشد حجم فروش با رشد 17 درصدی نسبت به سود عملیاتی سال جاری روبرو شده است.
اخابر و همراه نیز معاملات منفی را تجربه کردند. اخابر بار دیگر در حال رسیدن به قیمت ها 300 تومان و کمتر می باشد. رئیس هیأت مدیره مخابرات گفته: میزان سرمایهگذاری شرکت مخابرات ایران در سال ۹۲ به ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان رسیده که در طول تاریخ مخابرات بیسابقه بوده است.
بانک ملت در 210 تومان بازگشایی شد. قیمت پایانی سهم با کمک جابجایی های بلوکی در قیمت ها 207 و 208 تومان به 208 تومان رسید ولی در پایان بازار قیمت معامله شده ی سهم به بیش از 212 تومان هم رسید. شرکت گزارش 9 ماهه سال جاری و پیش بینی سود سال 93 خود را با هم منتشر کرده است .اول اینکه با سرمایه قبلی ( 33،100،000 میلیون ریالی) سود هر سهم سال مالی جاری شرکت از 408 ریال به 493 ریال افزایش پیدا کرده است ( تعدیل مثبت 21 درصدی) شرکت سود هر سهم سال مالی آتی خود با سرمایه جدید ( 40،000،000 میلیون ریال) را 450 ریال اعلام کرده است که نسبت به سود سال 92 ( 408 ریال با سرمایه جدید) رشد 10 درصدی داشته است
مفاخر امروز هم صف خرید داشت و با سود سال آتی پی بر ای سهم به بیش از 13 رسید. سهامداران حقیقی بهتر است کمی به رشد های نجومی p/e برخی از سهام توجه داشته باشند. وقتی بانک ملت و وبانک با پی بر ای کمتر از 5 بازگشایی می شوند باید در خرید بسیاری از سهام محتاط بود.
منبع: پرشین تحلیل
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود:
1 نظر
کلا از یه سایت دیگه کپی کردین