آقای وزیر، تالارحافظ را تالاب حافظ نکنید!

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
اخبار بورس

روزی که علی طیب نیا در جلسات رأی اعتماد به کابینه روحانی با کسب 274 رای از مجموع 284 رأی اخذ شده عنوان بالاترین رأی اعتماد پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران را به خود اختصاص داد و در نهایت در سمت وزیر اقتصاد و دارایی انتصاب شد، بسیاری از افراد جامعه نسبت به این امر اظهار خوشحالی نمودند. چرا که فردی با سابقه تحصیلاتی و دانشگاهی درخشان و فارغ از هرگونه وابستگی به مسایل سیاسی و جناحی زمام امور اقتصادی کشور را بدست گرفت.

گواه این موضوع نوع نگرش نمایندگان مجلس و اصولگرایی آنهاست، چرا که طیب نیا در حالی بیشترین آراء موافق نمایندگان خانه ملت را از آن خود کرد که به نظر می رسد نمایندگان مجلس به دلیل عدم وابستگی وی به جناح های سیاسی رای موافق خود را به طیب نیا دادند، به طوری که این امر پشتوانه ای استوار جهت اعتقاد همگان بر عملکرد مناسب وزیر اقتصاد در آینده و انجام تعهدات و وظایف وی شد.

براساس گزارش بورسینس به نقل از بورس نیوز، با گذشت چند ماه از روی کار آمدن دولت یازدهم و کابینه اقتصادی آن، عملکرد وزیر اقتصاد و دارایی بیانگر چیز دیگری است، به گونه ای که به نظر می رسد این مقام مسئول با کم ظاهر شدن در رسانه های خبری و انجام مصاحبه های اندک و کوتاه با اصحاب رسانه چندان تمایلی به اظهار نظر در حوزه اقتصادی ندارد و بیشتر این امر بر عهده محمد باقر نوبخت، معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور گذاشته شده است. این در حالی است که یکی از سه حوزه مرتبط با اقتصاد و حیطه اختیارات وزیر مذکور، بازار سرمایه است، یعنی مکانی که به علت انجام معاملات روزانه اتفاقات گوناگونی در آن رخ می دهد بطوریکه برخی از این اتفاقات باعث شادی سهامداران می شود و بعضی دیگر نیز ناراحتی و ناامیدی را برای آنها به بار می آورد. برهمین اساس می توان گفت بازار سهام همانند موجود زنده دارای حیات است و هر روز تغییرات و تحولاتی در آن رخ می دهد.

براساس این گزارش، اوضاع نابسامان کنونی بازار سرمایه نشان دهنده این مطلب است که بالاترین مقام اقتصادی کشور نسبت به اتفاقاتی که در بازار سهام می افتد، تصوری اشتباه دارد، چراکه وزیر امور اقتصاد و دارایی در حالی طی مصاحبه های کوتاه و چند خطی خود طی ماه های اخیر روند صعودی قیمت سهام شرکت های بورسی را حبابی دانسته که به منظور جلوگیری از تداوم شکل گیری حباب قیمتی به برخی نهادهای ذیربط همچون سازمان خصوصی سازی دستور انجام عرضه سهام شرکت های تحت تملک را ابلاغ نمود. اقدامی که به نظر می رسد در شکل گیری روند نزول دو ماهه اخیر بورس بسیار مؤثر واقع شده و پس از آن نیز این روند کاهشی شکل گرفته به حال خود رها شده است.

در این گزارش در نظر داریم سخنی با وزیر امور اقتصاد و دارایی داشته باشیم، وزیری که با سابقه کاری و تحصیلاتی موفق به سمت وزیر اقتصاد انتصاب شد.

آقای وزیر دستور مقتدرانه بدهید

شما که در بهترین شرایط حاکم بر بورس و زمانی که بسیاری از سهامداران طعم دلچسب بازدهی مناسب را می چشیدند، روند صعودی بورس را حبابی خواندید و با دستوری مقتدرانه به سازمان خصوصی سازی اقدامی مؤثر جهت جلوگیری از این روند صعودی انجام دادید. چرا در شرایط کنونی با همان اقتدار و صلابت از نهادهای ذیربط درخواست نمی کنید تا اقدامی کارآمد جهت جلوگیری از تداوم روند نزولی انجام دهند؟ چطور می شود حالا که بورس منفی شده و دولت با انتشار اوراق مشارکت و همراه با آن وزارت مسکن با افزایش سقف تسهیلات بانکی مسکن نتوانستند اوضاع بازارهای موازی با بورس را سروسامان دهند و به موجب آن همچنان بورس بهترین مکان جهت کسب بازدهی مثبت برای سرمایه گذاری به شمار می رود، شما آقای وزیر اقدامی جدی به منظور ترغیب و جذب حقوقی های بازار سرمایه جهت حمایت از سهامداران و کاهش عرضه ها نمی کنید.

آقای وزیر، گوش بفرمان ندارید!

آقای وزیر، چرا نهادهای ذیربط که در زمان رونق بازار گوش به فرمان شما بودند، حالا در شرایط نابسامان کنونی اطاعت امر نمی کنند. چرا تغییرات و تحولات اساسی همچون اصلاح شاخص کل، اعمال تغییرات درست و به جا در ضوابط معاملاتی انجام نمی پذیرد.

آقای وزیر، نگرانی ما به عنوان رسانه خبری از بابت افت بازار سهام نیست، چراکه ما نیز همچون بسیاری از کارشناسان معتقدیم نوسان جزو ذات بازار سرمایه است، نگرانی ما از این بابت است که شما بنا به میل و خواست شخصی خود مسبب شکل گیری این روند نزولی شدید و کابوس تداوم آن را برای سهامداران خرد به ارمغان آوردید.

رعب و ترسی که در صورت فراگیر شدن آن به طور قطع نتیجه ای جز خروج نقدینگی از بورس را در پی نخواهد داشت و یکی از پیامدهای آن عدم اعتماد سرمایه گذاران خواهد بود، اعتمادی که باز پس گیری آن مدت زیادی به طول می انجامد.

آقای وزیر، مصاحبه نکنید عمل کنید

از شما انتظار می رود به جای اکتفا به انجام مصاحبه های کوتاه و چند خطی با برخی رسانه ها، اقدامات اساسی همچون برخی از دولتمردان انجام دهید. بهتر نیست کمی هم به نحوه عملکرد سایر وزرای دولت یازدهم همچون وزیر امور خارجه توجه کنید، وزیری که در همان ابتدای امر انجام مذاکرات هسته ای با گروه 1+5 را در برنامه کاری خود قرار داد و در عمل نیز آرام و بی سر و صدا به دور از هرگونه انجام مصاحبه ای غیر واقعی، نتیجه ای مثبت از مذاکرات خود را برای هموطنان به ارمغان آورد. بهتر نیست شما نیز از فضای مثبت موجود و فرصت های به وجود آمده استفاده کنید؟

آقای وزیر، فرصت سوزی نکنید

آیا بازار سهام محل مناسبی جهت اجرای اصل 44 قانون اساسی نیست؟ آیا بهتر نیست با توجه به وضعیت نامناسب گروه بانکی و مشکل تأمین نقدینگی مورد نیاز آنها از طریق راه اندازی صندوق پروژه گام اساسی برداشته شود؟

آیا بورس از پتانسیل و توانایی این امر برخوردار نیست که شرکت های فعال در این بازار با اجرای برنامه افزایش سرمایه در راستای توسعه و گسترش تولید و فروش محصولات تولیدی خود بکوشند و در نهایت بسترهای لازم جهت بهبود وضعیت صنعت، اشتغال و جلوگیری از واردات محصولات را فراهم سازند، لطفاً فرصت سوزی نکنید.

آقای وزیر، کف بازار را هم اعلام کنید

اگر اعتقاد شما بر حبابی بودن رشد شاخص بورس است که قبلاً هم اعلام کرده و برای همان دستور عرضه به سازمان خصوصی سازی داده اید و فکر می کنید اقدام مناسبی را تاکنون انجام داده اید، لطفاً به ما و همه فعالان بازار سرمایه بگویید که کی و کجا از سهامداران حمایت کردید و نقطه حمایتی شما کجاست؟ و اصولاً کف بازار کجاست چون حتی در مورد آن هم نظر ندارید.

آیا اظهار نظر کردن در خصوص اینکه رشد شاخص و قیمت سهام شرکت های بورس حبابی است یا نه، در حیطه اختیارات شما می گنجد؟ آیا این وظیفه شما نیست که بسترهای لازم جهت توسعه بازار سهام را فراهم سازید؟

آقای وزیر، تحلیل بازار با شماست؟

از یک مقام ناظر انتظار نداریم که به عنوان یک بازیگر وارد بازار سرمایه شود و با جهت دهی به روند معاملات تحلیل کند. چراکه انجام تحلیل جزو وظایف و کارهای سهامداران و فعالان بازار سرمایه است و شما بایستی در جهت اعتماد سازی و ایجاد بسترهای لازم برای سرمایه گذاری سهامداران بکوشید.

آقای وزیر، به نظر می رسد شما به نوعی مسبب افت و خیزهای اخیر بازار سرمایه بوده اید و یا حداقل در آن تأثیر داشته اید این شما هستید که بدون توجه به نقش نظارتی خود دست به انجام تحلیل می زنید. اگر شما از توانایی انجام تحلیل در خصوص خروج نقدینگی از بورس و انجام عرضه سهام برخوردارید، چرا اکنون و در شرایط نامساعد فعلی در مورد ورود نقدینگی به بورس و خرید سهام شرکت های بورسی تحلیل نمی کنید؟

آقای وزیر، دستور فروش، دستور خرید نمی خواهد

باز هم می گوییم چرا در زمان رشد به قول شما حبابی بورس دستور افزایش عرضه سهام را به عنوان راهکاری جهت جلوگیری از تداوم افزایش قیمت ها صادرکردید، اما حالا چنین دستوری را به منظور بازداری از تداوم روند نزولی ابلاع نمی کنید؟ در حال حاضر کف قیمتی سهام شرکت های بورسی را کجا می دانید تا با رسیدن به آنها دستور خرید به نهادهای ذیربط را اعلام کنید.

آیا شما همچون ضوابط معاملاتی جدید تنها به طرف عرضه و تقاضا توجه می کنید و شرایط مثبت یا منفی را در نظر نمی گیرید؟

آقای وزیر، عرضه و تقاضا درس اول شما در کلاس دانشگاه است

اجرای ضوابط معاملاتی جدید، ساز و کار عرضه و تقاضا در اقتصاد که حرف اول در این علم با قدمت بالا را می زند و شما آن را در دانشگاه تدریس می کنید، از میان برده. آیا شما به عنوان یک استاد و دارای مهارت و تسلط کافی در ارتباط با علم اقتصاد نبایستی نسبت به این موضوع تحقیق و بررسی کنید و در جستجوی یافتن راهکاری بکوشید؟

آقای وزیر، به عنوان آخرین سخن اگر در شرایط حال حاضر فرد فرهیخته و دانش آموخته علم اقتصاد همچون شما کشتی اقتصاد کشور را که با مشکل موجود و البته قابل حل مواجه است، نتواند هدایت کند، دیگر از چه کسی می توان انتظار داشت؟ آن موقع است که تالار حافظ تبدیل به تالاب حافظ خواهد شد و سهامداران را به کام خود خواهد کشید.

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
1 نظر
  1. وزیر
    دارو ندارم رو دادم که گفتی خرید سهام و رشد و کنترل تورم و …
    حالا آه من کارمند می گیردت اگر خرابکاریهای خودت را جبران نکنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب