میرصانعی: مخالف ضوابط معاملاتی بورس هستم

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
اخبار بورس

در شرایطی که بازار مدت هاست شاهد افت پی در پی است، سازمان بورس در مورخ 26 بهمن ماه سال جاری، در راستای صیانت از حقوق سهامداران دستورالعمل جدید معاملاتی وضع کرد تا بدین طریق مانع افت بیشتر شاخص شود و به وسیله مصوبه مذکور بتواند رفتارها و فروش های هیجانی سهامداران حقیقی را کنترل نماید.

هرچند که تا حدودی دستورالعمل جدید معاملاتی توانست از شدت ریزش شاخص جلوگیری کند اما در نهایت نتوانست مانع افت شاخص شود و تنها سرعت افت شاخص را تا حدودی کاهش داد.

براساس گزارش بورسینس به نقل از بورس نیوز، مصوبه مذکور، باعث کاهش حجم معاملاتی و کاهش نقدینگی در بازار سرمایه کشور شد و به نوعی تحرک در بازار سرمایه کاهش یافت. همچنین محدودیت در حجم فروش باعث شد که به علت پایین بودن حجم معاملات و نقدشوندگی، کارمزد دریافتی شرکت های کارگزاری کاهش یابد. همچنین صندوق های کارگزاری در شرایط مذکور با مشکل نقدینگی جهت پاسخگویی ابطال واحدهای سهامداران حقیقی خود مواجه شدند.

خاطر نشان می دارد که کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار که به عنوان نهادی حامی شرکت های کارگزاری می باشد در شرایطی که مصوبه دستورالعمل جدید معاملاتی برای شرکت های کارگزاری مشکلات مذکور را ایجاد کرده بود، در حمایت از شرکت های کارگزاری اقدامی انجام نداد اگرچه بخشی از درآمد خود کانون کارگزاران که ناشی از کارمزد شرکت های کارگزاری نیز بود، در شرایط مذکور کاهش یافت.

از طرف دیگر، هم اکنون طی نامه ای، دبیر کل کانون کارگزاران به سازمان بورس در حمایت از شرکت های کارگزاری اعتراضی عنوان کرده، موضوع نامه میر صانعی، دبیر کل کانون کارگزاران بورس، اعتراض به لزوم اخذ تأییدیه از سازمان برای نقل و انتقال سهام شرکت های کارگزاری می باشد. اما پرسش اصلی این است چرا وقتی موضع سازمان بورس ضعیف شده این نامه رسانه ای شده است. مگر در طول سال های گذشته و در موارد مختلف مسائل بین کانون و سازمان بورس رسانه ای شده بود که یک موضوع فنی رسانه ای شده است و چرا موقع اعلام ضوابط معاملاتی جدید کارگزاران و در رأس آنان دبیر کل کانون به مخالفت با این ضوابط نپرداختند هرچند که نقش اعتراض منصفانه بسیار خوب است اما زمان آن قابل تأمل است.

در نهایت اگرچه اقدام اخیر میرصانعی در نامه اعتراضی خود به سازمان، در راستای حمایت از کارگزاران می باشد و اقدامی مثبت تلقی می شود اما سوال اینجاست که چراکه دبیر کل کانون کارگزاران در موارد دیگری که باعث لطمه به کارگزاران شده سکوت کرده و حتی در مواردی مانند دستورالعمل جدید معاملاتی که به وضعیت شرکت های کارگزاری لطمه وارد می کرد، علاوه بر عدم حمایت از شرکت های کارگزاری، نظر موافق خود را در این باره عنوان کرده بود.

در همین راستا، سایت بورس نیوز به بررسی نظرات مدیران شرکت های کارگزاری برای یافتن پاسخ به سوال مذکور پرداخته است.

متأسفانه در بررسی به عمل آمده از بین 8 نفر از مدیران مشخص شد که اکثر مدیران بی اطلاع از نامه اعتراضی میرصانعی به سازمان بودند و دو تن از کارشناسان نیز از عملکرد میرصانعی در مجموع دوران مدیریتی وی رضایت داشتند.

در گزارش مذکور، سکوت مدیران کارگزاری حتی در مواردی که حمایت صحیح و کافی از شرکت های آنها نمی شود، دال بر این است که متأسفانه موقعیت شغلی مدیران کارگزاری ارجح بر وضعیت خود شرکت های کارگزاری است.

همچنین برای پاسخ به سوال مذکور با دبیر کل کانون کارگزاران بورس نیز گفتگویی انجام دادیم.

دبیر کل کانون کارگزاران در پاسخ به سوال گزارش مذکور عنوان کرد: کانون کارگزاران بورس از روز جمعه مورخ 25 بهمن ماه طی مذاکراتی که صورت گرفت نقدها و ایرادات جدی وارده بر اعمال محدودیت معاملاتی را مطرح کرد و کماکان نیز با گذشت 3 هفته از اجرای مصوبه مذکور و مشاهده آثار این مصوبه، شدت مخالفت خود را با اعمال محدودیت حجم افزایش داده است.

میرصانعی اظهار داشت: به اعتقاد بنده، اعمال محدودیت های معاملاتی، باعث افزایش ریسک در بازار می شود و محدودیت نقدینگی ایجاد کرده است.

وی عنوان کرد: بنده نیز طی مصاحبه هایی که پس از تصویب اعمال محدویت حجم معاملاتی با رسانه ها داشتم اگرچه با مصوبه مخالف بودم اما ابراز خوشبینی کردم زیرا در تصمیم گیری مصوبه محدویت معاملاتی دخیل نبوده ام و علاوه بر این، نقدهای لازم را وارد کردم حال پس از گذشت سه هفته ای از تصویب مصوبه اعمال محدویتی و مشاهده اثرات آن، تمایل بیشتر و انتقاد بیشتری به مصوبه مذکور دارم و معتقدم بازار سرمایه خودش باید مسیر خود را پیدا کند.

میرصانعی اظهار داشت: رسالت اصلی ما، بحث کارایی بازار است بنابراین در صورتیکه مصوبه اعمال محدویتی برای بازار مناسب بود حتی با وجود کاهش کارمزد تعلق گرفته به شرکت های کارگزاری، با آن همراستا می شدیم. بطور کلی نظر بنده این است که مصوبه مذکور باید حذف شود تا بازار سریع تر به تعادل برسد و روال عادی خود را طی کند.

وی در خاتمه گفت: کانون نهادهای سرمایه گذاری طی هفته گذشته به سازمان بورس در این خصوص نامه ارسال کرده و همچنین کانون کارگزاران بورس از مورخ 25 بهمن ماه مخالفت خود را با مصوبه مذکور در جلساتی که با شورای اعضای بورس داشته اعلام کرده و طی هفته جاری این مخافت ها شدت گرفته است در حال حاضر نیز، تمامی تلاش خود را با توجه به اینکه شرایط کلیت بازار سرمایه مناسب است برای حذف مصوبه اعمال محدویتی می کنیم و احتمال می رود در جلسه آتی که با اعضای شورای بورس در روز دوشنبه هفته آینده خواهیم داشت این مصوبه برداشته شود.

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب