خبری مبنی بر حذف ضوابط معاملاتی جدید و برداشتن محدودیت سفارش گیری در صورت تعهد سهامداران عمده نسبت به حفظ نقدشوندگی سهام تحت مدیریت آنها، طی دو روز گذشته روی خروجی سنا به عنوان پایگاه اطلاع رسانی رسمی سازمان بورس منتشر شد.
براساس اطلاعات دریافتی، مسئولان سازمان بورس از مدیران عامل شرکت های سرمایه گذاری و کارشناسان بازار سرمایه دعوت به عمل آوردند تا طی جلسه ای که روز شنبه برگزار شد پیرامون بررسی شرایط بازار سهام و ارایه راهکار و نقطه نظراتی جهت برون رفت از شرایط فعلی بحث و گفتگویی انجام دهند.
براساس گزارش بورسینس به نقل از بورس نیوز، مدیران شرکت های سرمایه گذاری در حالی طی جلسه دو روز گذشته خواستار لغو ضوابط معاملاتی جدید شدند که مسئولان سازمان بورس اجرای این امر را منوط به تعهد سهامداران حقوقی جهت حمایت از سهام شرکت های زیرمجموعه آنها دانستند.
اگرچه این تقاضای سهامداران حقوقی حاضر در جلسه روز شنبه، درست و منطقی به نظر می رسد و می بایست در روند معاملات بورس اعمال شود اما نکته حائز اهمیت این است که بزرگان بورس در زمان رونق معاملات در بازار سهام و صعود قیمت اغلب شرکت های بورسی تحت تأثیر جو روانی مثبت به وجود آمده نه تنها با اقدامی کار آمد و درست مانع از عدم هیجانی شدن این روند صعودی نشدند، بلکه با حضور در نقش خریدار به این روند مثبت هیجانی قوت بخشیدند.
رفتاری که در شرایط فعلی نیز سهامداران حقیقی شاهد آن هستند به گونه ای که حقوقی های بازار سرمایه با عدم حضور در نقش خریدار و نیز عدم حمایت از سهام زیرمجموعه های خود موجب تشدید شرایط ناگوار فعلی شدند.
برهمین اساس و با توجه به نحوه اقدامات این گروه از سهامداران می توان چنین استنباط کرد که حقوقی ها تاکنون عملکردی منفعلانه از خود نشان داده اند.
در این شرایط، شرکت های کوچک سرمایه گذاری به همراه صندوق های سرمایه گذاری مشترک بودند که با افزایش فروش سهام تحت تملک خود تا حدی اوضاع را بدتر کردند.
براساس گزارش بورسینس به نقل از بورس نیوز، طی جلسه روز شنبه مسئولان سازمان بورس از مدیران شرکت های سرمایه گذاری تقاضا کردند تا راهکار و پیشنهادی جهت خروج از شرایط فعلی ارایه کنند تا در صورت حذف ضوابط معاملاتی جدید برنامه های پیشنهادی آنها در روند معاملات به کار برده شود که البته حقوقی های بازار سرمایه در این ارتباط سکوت اختیار کردند و هیچ راهکاری از سوی آنها در جلسه مذکور ارایه نگردید.
از این رو سازمان بورس اعلام کرد که ضوابط معاملاتی در صورتی لغو خواهد شد که سهامداران عمده بر مبنای تحلیل و ارزش گذاری نسبت به حفظ نقدشوندگی سهام زیرمجموعه های خود اقدام کنند.
باید دید که سهامداران حقوقی که همواره به عنوان بزرگان بورس از آنها یاد می شود در شرایط کنونی که توپ در زمین آنها افتاده و برگشت به دوران رونق بورس به اقدامات و عملکردهای آنها بستگی دارد، چه اقدامی خواهند کرد؟
سهامداران عمده ای که سالیان سال است در معاملات بازار سهام حضور دارند و از روند معاملاتی مثبت آن بازدهی های مناسبی را کسب کرده اند، اکنون چه برنامه ای را تدوین و اجرا خواهند کرد؟
اما سوالی که مطرح می شود و باید از سهامداران عمده پرسید، این است که اگر حقوقی های بازار سرمایه که درصد قابل توجهی از سهام یک شرکت بورسی را در اختیار دارند، نسبت به فروش تدریجی سهام تحت تملک خود هنگام رشد قیمتی آن اقدام کنند، آیا این امر موجب ضرر و زیان آنها می شود؟ آیا اگر این افراد برنامه هایی کارآمد و تدریجی را جهت حمایت از سهام شرکت های زیرمجموعه خود و جلوگیری از تداوم روند نزولی قیمتی آنها اجرا کنند، زیانی به سهامداران حقوقی خواهد رسید؟
با همه این اوصاف در شرایط فعلی باید به انتظار نشست تا مشاهده کرد، بزرگان بورس بعد از کش و قوس های فراوان همچنان به سکوت خود ادامه می دهند و عملکردی منفعلانه را از خود به نمایش می گذارند یا نه؟ و باید دید که سهامداران حقوقی همچون برخی سهامداران حقیقی باری به هر جهت رفتار می کنند و بدون انجام تحلیل های کارشناسانه در معاملات بورس حضور می یابند یا با طراحی برنامه ای درست و به جا در راستای نیل به اهداف و اجرای تعهدات خود مبنی بر صیانت از سهامداران می کوشند.
نظرتان را درباره خبر فوق در بخش دیدگاه مطرح کنید.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: