“شراز“ نماد معاملاتی شرکت پالایش نفت شیراز در حالی از تاریخ 92.4.15 متوقف شده که با وجود تلاش های فراوان این شرکت و ارایه اطلاعات مالی درخواستی سازمان بورس، نماد شرکت مذکور به دلیل برخی از ابهامات همچنان مورد بازگشایی قرار نگرفته است.
مدیر عامل شرکت پالایش نفت شیراز در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز پیرامون دلایل عدم بازگشایی نماد “شراز” گفت: نماد معاملاتی “شراز” قبل از برگزاری مجمع عمومی سال 91 در تاریخ 92.4.16 متوقف شد و به دلیل اختلاف نظر در مورد میزان سود تقسیمی و ایرادات سازمان بورس در این خصوص و اثرات حذف احتمالی یارانه محصول سوخت هوایی “شراز” در سال های 88 تا 90 بر سود سال 90 نماد این شرکت بازگشایی نگردیده است.
عبدالرحیم شمس الدینی با بیان جزییات مربوط به یارانه محصول سوخت هوایی پالایش نفت شیراز گفت: طی سال های گذشته این شرکت مشابه کلیه شرکت های پالایشی، مابه التفاوت قیمت آزاد با نرخ مصوب فرآورده سوخت هوایی را به عنوان درآمد در حساب های خود شناسایی کرده و اعلامیه های آن نیز مورد تأیید شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده های نفتی قرار گرفته است. این رویه در حالی طی سال های 88 تا 90 نیز ادامه یافت که حسابرس شرکت به دلیل اینکه فرآورده مذکور در زمره پنج فرآورده اصلی مشمول محاسبه مابه التفاوت تصریح شده در قوانین بودجه سال های یاد شده نبوده، درآمدهای شناسایی شده از این بابت را شفاف ندانسته و مبالغ مربوطه را در صورت های مالی “شراز“ تأیید نکرده است.
این مقام مسئول افزود: سازمان بورس نیز معتقد است قسمتی از سود تقسیمی سال 91 می بایست به عنوان سود انباشته در صورت های مالی “شراز” باقی بماند تا در صورت نیاز بتوان از بابت برگشت احتمالی درآمد سوخت این شرکت در سال های مذکور، ذخیره های لازم را در نظر گرفت.
وی با رد ادعای حسابرس “شراز“ در خصوص یارانه محصول سوخت هوایی تولیدی شرکت عنوان کرد: دریافت یارانه سوخت هوایی و شناسایی درآمد از این بابت، امری است که طی سال های اخیر توسط کلیه شرکت های پالایشی اعمال شده و چنانچه مورد تأیید نبوده است، نمی بایست طی این سال ها شرکت پالایش و پخش اعلامیه های مربوطه را تأیید می کرد. به علاوه، هیأت مدیره شرکت پالایش و پخش نیز مصوبه ای در خصوص محاسبه یارانه سوخت هوایی صادر و به شرکت های پالایشی ابلاغ کرده، اما متأسفانه حسابرس مستقل سال 90 این شرکت مستندات مذکور را نپذیرفته و به همین دلیل همچنان نماد معاملاتی شرکت متوقف مانده است.
شمس الدینی در خصوص مبلغ یارانه مذکور گفت: یارانه سال های 88 تا 90 این شرکت حدود 209 میلیارد تومان بوده که با توجه به تأییدات قبلی و مصوبات موجود امکان حذف آن وجود ندارد، ضمن آنکه به طور کلی به میان آمدن ایراد مذکور در حالی که مابقی شرکت های پالایشی نیز مبالغ یارانه سوخت هوایی را به عنوان درآمد در حساب های خود شناسایی کرده اند، امری غیر منطقی و به عبارت بهتر کم لطفی در حق شرکت پالایش نفت شیراز می باشد.
مدیر عامل “شراز“ با بیان تلاش های صورت گرفته جهت بازگشایی نماد مذکور اظهار داشت: با توجه به جلسات متعدد سهامدار عمده “شراز“ یعنی شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز پارسیان با سازمان بورس، به نظر می رسد با انتشار گزارش های عملکرد شش ماهه بتوان به بازگشایی این نماد امیدوار بود.
وی در خاتمه عنوان کرد: گزارش عملکرد شش ماهه اول سال 92 در دست تهیه بوده و پس از جمع بندی و تکمیل کلیه اطلاعات و انجام حسابرسی، جهت اطلاع سهامداران منتشر خواهد شد که براساس عملکرد واقعی شش ماهه پیش بینی دقیق تری نسبت به تحقق سود سال 92 به عمل خواهد آمد. اما در این بین آنچه بسیار اهمیت دارد این است که عدم هماهنگی های این چنینی در خصوص اعلامیه ها و قوانین عنوان شده از سوی شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی نباید موجب ضایع شدن حق سهامداران این شرکت و بلوکه شدن سرمایه آنها شود.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: