خلاصه اخبار و رویدادهای بازار بورس – دوشنبه 19 اسفند

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
بورس تهران

شاخص کل بورس در معاملات امروز نیز با افت روبرو شد و این بار با کاهش 297 واحدی به 77،218 واحد رسید.نماد معاملاتی پارسان با 88 واحد و وغدیر با 50 واحد بیشترین تاثیر منفی و نماد معاملاتی شبندر با 67 و وبملت با 41 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.شاخص کل فرابورس نیز افت 4 واحد را به ثبت رساند.

ارزش کل معاملات بورس بورس بازهم با کمک معاملات بلوکی شرکت های بزرگ به 379.3 میلیارد تومان و ارزش کل معاملات فرابورس به 140.4 میلیارد تومان رسید. بخش عمده ای از معاملات بازار مربوط به معاملات بلوکی شپدیس بود

بازار این روزها به حدی متلاطم است که پیش بینی دقیقی از آن نمی توان داشت. با اینکه اکثر کارشناسان افت بازار بعد از بازگشایی پتروشیمی ها و اتمام گزارش های 93 را بعید می دانستند ولی همچنان شاهد تداوم روند نزولی شاخص و قیمت ها هستیم.

قبلا اشاره کردیم که با وجود بی خبری و عدم انگیزه خریداران نمی توان انتظار رشد برای بازار امروز را داشت و در صورت عدم رسیدن خبر مثبت به بازار افت فردا نیز محتمل می باشد. با وجود ارزنده بودن بسیاری از قیمت ها در مقطع کنونی اما عدم تمایل حقوقی ها برای خرید ، حقیقی ها را نیز بی انگیزه کرده است. بعد از سپری کردن ابهامات فراوانی که بر بازار حکمفرما بود حالا نوبت افت بازار به بهانه تصمیمات محدود کننده سازمان بورس می باشد.

اکنون که شاهد ریزش شاخص کل بورس در معاملات امروز هستیم همه این موضوع را بهانه کرده اند و خواستار رفع کامل محدودیت های فروش هستند. با توجه به بی منطقی سهامداران در بازار بورس ما و عدم حمایت های مناسب از سوی حقوقی ها ، بی شک اگر این موضوع نیز حل نشود بهانه ای دیگر برای افت بازار و فروش در بازار پخش می شود.

پیش بینی دقیقی در مورد روزهای باقی مانده از سال نمی توان داشت. باید منتظر ماند و در روزهای آتی تصمیمات احتمالی سازمان بورس در مورد محدودیت فروش را دید. احتمالا با ادامه شرایط فعلی سازمان تصمیمات تازه ای بگیرد تا انگیزه حقوقی ها نیز برای خرید بالا رود. در شرایط فعلی که عامل اصلی ریزش بازار حقیقی ها هستند حقوقی های بزرگ بازار نیز ترجیح می دهند در قیمت های پایین تر به خرید سهام بپردازند.

در این شرایط که بازار حال و روز خوبی ندارد بازارهای جهانی نیز به کمک افت آن امده اند. قیمت مس در ادامه روند نزولی اواخر هفته ی گذشته امروز هم با افت همراه شد و در حال حاضر در 6600 دلار قرار دارد.روی و سرب نیز افت داشته اند

در بازار داخلی چه خبر بود؟

پتروشیمی ها که اکثرا در p/e های جذابی قرار گرفته اند روز منفی را سپری کردند. در پتروشیمی ها طبق آخرین خبرها نرخ 13 سنتی خوراک عطف به ماسبق نمی شود. قبلا صحبت هایی شده بود که نرخ خوراک 13 سنتی باید از ابتدای مهرماه 92 محاسبه شود. اگر این اتفاق می افتاد ضربه بزرگ دیگری به بازار وارد می شود.

در این گروه شکبیر و خراسان مثبت بودند و سایر نمادها با افت قیمت به کار خود پایان دادند. پارسان به زیر 900 تومان رسید و غدیر نیز به کمتر از 690 تومان! شاید خبرهای مثبت احتمالی در مجمع غدیر و انتقال هر چه زودتر پتروشیمی پارس به پرتفوی این دو شرکت محرکی برای جلوگیری از افت قیمت این دو سهم شود.

امروز در شپدیس شاهد معاملات پر حجمی بودیم که دلیل آن انتقال بلوک به پرتفوی پترول بود تا این شرکت مالک 5 درصدی شپدیس شود.

در بانکی ها هم فشار عرضه ها محسوس بود. در غیاب وتجارت بیشتر نمادهای گروه افت قیمت داشتند که البته در این بین بار هم وبملت با تقاضای خوبی روبرو شد.

پنج درصد از سهام پست بانک به قیمت پایه ۱۱ هزار و ۹۱۹ ریال در روز ۲۷ اسفند برای دومین بار در بورس اوراق بهادار عرضه خواهد شد. افزایش سرمایه شرکت نیز بعد از مدت های قطعی شد.

در بانکی ها بار دیگر شاهد رسیدن قیمت ها به نقاط جذاب هستیم که باید دید واکنش بازار به قیمت های منفی و احتمالی سهام این گروه چگونه است. گروهی که می توانند یکی از صنایع کم ریسک برای سرمایه گذاری باشند.

در این گروه فعلا بحث نرخ سود بانکی حاشیه ساز شده است. رئیس کل بانک مرکزی نیز در جلسه دیروز کمیسیون اقتصادی و در واکنش به تاکید نمایندگان مجلس، افزایش نرخ سود بانکی به ۲۶ درصد را نپذیرفت ولی در نهایت به اعضای هیات رئیسه کمیسیون قول داد تا نظارت بانک مرکزی را در این زمینه افزایش دهد.

دارویی ها در تعداد انگشت شماری معاملات مثبتی را تجربه کردند. روز چهارشنه دو عرضه اولیه در گزوه دارویی را در پیش داریم. تعداد سهام قابل عرضه بالا نمی باشد. سهمیه کاربران آنلاین در این عرضه بالاتر از سهمیه کارگزاران در نظر گرفته شده است. اتفاقی که خیلی وقت باید می افتاد و حق بسیاری از کاربران آنلاین در عرضه های اولیه خورده می شود.

10 درصد کی بی سی ( معادل 6 میلیون سهم ) با سود 1417 ریالی سال 93 و سود 2004 ریالی برای سال 92 عرضه خواهد شد. تعداد سهمیه آنلاین ها 3.5 میلیون سهم و سهمیه کارگزاران در فرآیند کشف قیمت 2.5 میلیون سهم می باشد. بر اساس سود سال 92 و 93 قیمت جذاب برای عرضه سهم بین 850 تا 950 تومان می باشد.

10 درصد اعتلا البرز نیز ( معادل 18 میلیون سهم) در روز چهارشنبه عرضه خواهد شد.مالک این شرکت والبر می باشد.سهمیه آنلاین ها 10 میلیون سهم و سهمیه کارگزاران 8 میلیون سهم می باشد. ناو سهم حدودا 400 تومان است که قیمت 320 تا 350 تومان قیمت نسبتا منطقی سهم می باشد.

این روزها بسیاری از سهامداران شرکت های فلزی و سیمانی از افزایش نرخ حامل های انرژی ترس دارند. اخبار در مورد میزان افزایش نرخ حامل های انرژی ضد و نقیض می باشد.با اینکه برخی مسئولان افزایش نرخ حامل ها را همان 20 تا 25 درصد می دانند اما برخی نیز می گویند افزایش ها در چند مرحله اتفاق خواهد افتاد. معاون وزیر نیرو امروز اعلام کرد:آب و برق سال ۹۳ به شرط اجرای فاز دوم هدفمندی مجدداً گران می‌شود.

وزیر نیرو هم امروز گفت : افزایش مجدد قیمت آب و برق در سال ۹۳ نخواهیم داشت!

در این گروه فولاد در محدوده کم ریسکی با دید میان مدت می باشد. شرکت امروز در بورس کالا معامله داشت و ارزش معاملات آن به بیش از 200 میلیارد تومان رسید.

پالایشی ها با وجود نقدینگی کمی که در بازار در حال چرخش است، با وجود ارزندگی نمی توانند رشد زیادی داشته باشند و فعلا به معاملات تعادلی خود ادامه خواهند داد.

در شبندر شاهد معامله بلوکی در جهت جلوگیری از ریزش شاخص بودیم. شتران معاملات مثبتی را تجربه کرد. گفته می شود شتران افزایش سرمایه بیش از 650 درصدی اش را به بورس ارسال کرده است.

در دیگر نمادها و گروه ها

در ساختمانی ها بالاخره با افزایش سرمایه 522 درصدی آ س پ در دو مرحله موافقت شد و سهم با صف خرید روبرو شد. حضور در افزایش سرمایه با توجه به تاثیر بسیار خوب آن بر سود شرکت در بلند مدت مناسب ارزیابی می شود.

بمپنا بعد از معاملات پر حجم روز گذشته با صف فروش روبرو شد. دلیل آن هم تعدیل منفی شرکت بود. شرکت سود هر سهم سال مالی 93 خود را از 1814 ریال به 1735 ریال در گزارش حسابرسی شده کاهش داده است. علت تغییر 4 درصدی سود هر سهم شرکت تغییر در هزینه های متفرقه می باشد. شرکت زیان تسعیر ارز بابت بدهی های ارزی اش را افزایش داده است.

بالاس سود هر سهم سال 93 را 1226 ریال اعلام کرده است که نسبت به سود 1004 ریالی سال 92 با رشد 22 درصدی همراه شده است.

در سیمانی ها حمایت ها از ستران در کنار معاملات بلوکی سهم را با اقبال روبرو کرده است.خبهمن فروشنده سهم می باشد.

همکاران سیستم به قیمت ها 480 تومان واکنش نشان داد و بار دیگر به بیش از 500 تومان رسید.

برخی از علت افت کاذر می پرسند که امروز هم بعد از افت 49 درصدی نزدیک به 3 درصد کاهش قیمت داشت. این شرکت در بخش بهای تمام شده غیرمنطقی عمل کرده است. با این حال سهمی که قبل از ارائه گزارش بودجه 93 پی بر ای بالا داشته باشد به همین روز هم گرفتار می شود.

در پایان باید به این نکته اشاره داشته باشیم که اگر قصد خرید دارید حتما با دید بلند مدت و دید مجمع تقسیم سود در خرداد و تیر سال آینده باشد.

برخی از معرفی سهام بنیادی می پرسند. در گروه بانکی وبصادر و وبملت ،در فولادی ها فولاد مبارکه و ذوب آهن ، در پتروشیمی ها زاگرس و شازند و شخارک ، در انفورماتیکی ها و مخابراتی ها رانفور و همراه ، در ساختمانی ها آ س پ، در دارویی ها والبر و تیپیکو ، در پالایشی ها شبندر و شاوان و شبریز و شپنا، می توانند با دید بلند مدت مناسب باشند.

ما در گزارش های قبلی نیز اشاره کردیم که باید دید بلند مدت داشته باشید و حتی بعد از مجامع تقسیم سود نیز سهامداری نمایید ولی متاسفانه برخی پیشنهادات ما را ظاهرا کوتاه مدت فرض کرده اند. هیچ پیش بینی در کوتاه مدت نمی توان داشت.

منبع: پرشین تحلیل

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
2 نظر
  1. 1- “در ساختمانی ها بالاخره با افزایش سرمایه 522 درصدی آ س پ در دو مرحله موافقت شد و سهم با صف خرید روبرو شد. حضور در افزایش سرمایه با توجه به تاثیر بسیار خوب آن بر سود شرکت در بلند مدت مناسب ارزیابی می شود.”
    افزایش سرمایه به چه دلیل باعث تاثیر خوب بر سود شرکت میشه؟
    2- “ما در گزارش های قبلی نیز اشاره کردیم که باید دید بلند مدت داشته باشید و حتی بعد از مجامع تقسیم سود نیز سهامداری نمایید”
    دوستم یه دوستی داره که رشته اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف هست و تو یه کارگزاری کار میکنه و ظاهرا در خرید و فروش های صندوق اون کارگزاری دخالت مستقیم داره و خودش هم از طریق بورس میلیاردر شده، یه هفته قبل از اینکه وارد بورس بشم از نزدیک دیدمش و باهاش صحبت کردم، میگفت هرگز در هیچ مجمعی شرکت نکرده و نظرش راجع به شرکت در هر گونه مجمعی منفیه، چون اون موقع اطلاع زیادی در رابطه با بورس نداشتم دلیلش رو ازش نپرسیدم، چرا اون که فرد خبره ای در بورس بود همچین نظری داشت؟
    خودم قبل از مجمع سهام بانک ملت رو خریدم و نتیجه اش این شد که اگر بعد از مجمع میخریدمش حتی از مجموع سهامی که خریده بودم بعلاوه سهام جایزه هم بیشتر میتونستم بخرم بعلاوه اینکه پولم چند روز بلوکه نمیشد بعلاوه اینکه الان پولم از اصلش هم کمتر شده و معلوم نیست که کی سهام جایزه رو بدن.
    آیا بعد از مجامع تقسیم سود، سهامدارها به سمت فروش سهم هاشون میرن؟ اگر جواب مثبت هست این رفتار در چگونه سهام هایی بیشتر مشاهده میشه؟
    آیا پیش بینی های سود 93 بعد از مجامع بر روی سهم اعمال میشه و p/e سهم بعد از مجمع بر اساس پیش بینی سود 93 محاسبه میشه؟ اگر جواب مثبت هست مثلا اگر سهمی 100 درصد تعدیل مثبت در پیش بینی سود 93 داشته، و مجمعش تیر ماه 93 هست تقریبا باید اینجوری بشه که p/e اون سهم مثلا اگر قبل از مجمع 4 هست بعد از مجمع باید 2 بشه، درسته؟

    1. سلام
      وقت بخیر

      لطفا از این به بعد سوالات رو شماره گذاری کنید.
      آیا بعد از مجامع تقسیم سود، سهامدارها به سمت فروش سهم هاشون میرن؟
      نمیشه قاطعانه گفت که بله پس از مجمع همه سهامدارها سهامشون رو میفروشن و همچنین به طور قطع نمیشه گفت نمیفروشن. بستگی به مواردی داره که در مجمع مطرح میشه و بستگی به قیمت بازگشایی پس از مجمع هم داره.
      اگر جواب مثبت هست این رفتار در چگونه سهام هایی بیشتر مشاهده میشه؟
      مسلمه با برآورده نشدن توقعات سهامداران در مجمع، سهامداران بیشتری برای فروش سهام اقدام میکنن.
      آیا پیش بینی های سود 93 بعد از مجامع بر روی سهم اعمال میشه و p/e سهم بعد از مجمع بر اساس پیش بینی سود 93 محاسبه میشه؟
      خیر، شما در مجمع عادی سالیانه، سود سال قبل رو میگیرید، نه سود سالی رو که هنوز تموم نشده. بر فرض مثال در مجمع عادی سالیانه شرکتها که اکثرا در تیرماه 93 برگزار میشه، شرکتها DPS (سود نقدی) سال مالی 92 رو تقسیم میکنن.
      اگر جواب مثبت هست مثلا اگر سهمی 100 درصد تعدیل مثبت در پیش بینی سود 93 داشته، و مجمعش تیر ماه 93 هست تقریبا باید اینجوری بشه که p/e اون سهم مثلا اگر قبل از مجمع 4 هست بعد از مجمع باید 2 بشه، درسته؟
      خیر. اشتباهه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب