بازگشت روال طبیعی به بورس با حذف محدودیت فروش

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
اخبار بورس

دستورالعمل محدودیت فروش به دلیل حس بی اعتمادی در میان فعالان بازار سرمایه سبب گوشه نشینی حقوقی های عمده در بازار شده است که این موضوع باعث خروج بازار سرمایه از ریل منطقی گردیده است.

این کارشناس بازار سرمایه با بیان این مطلب به خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: وضعیت بورس تا زمانیکه این محدودیت وجوددارد عادی نخواهد شد بنابراین به نظر می رسد بزودی باید تعیین تکلیف شود و اجرای آن متوقف گردد چراکه در بلندمدت به بازار سرمایه لطمه خواهد زد.

عالی شوندی با اشاره به قانون حجم مبنا و حد نوسان در بازار سرمایه ابراز داشت: در حالی که این قوانین نیز خود نوعی محدودیت برای حرکت بازار به سمت بلوغ می باشد شاهد ورود محدودیت سومی به بازار سرمایه می باشیم که اثر منفی بلندمدت آن بسیار بیشتر از اثر مثبت کوتاه مدتی اش خواهد بود چراکه این ضوابط با اصلی ترین موضوع بازارهای مالی یعنی نقدشوندگی مرتبط می باشد و تأثیر مستقیمی بر مالکیت سرمایه گذاران دارد.

وی در مورد اصلاحیه ابلاغ شده جهت افزایش سقف سفارش فروش به 100 هزار سهم برای هر کد معاملاتی گفت: این موضوع نه تنها کمک زیادی به تغییر روند بازار سرمایه نخواهد کرد بلکه باعث افزایش حجم فروش و التهاب بیشتر هم خواهد شد چراکه اصل موضوع دخالت در ساز و کار بازار آزاد می باشد که مورد انتقاد است نه سقف و حجم فروش برای هر کد معاملاتی لذا اجرای این قوانین در شرایط بحرانی شاید برای مدتی بتواند تأثیرگذار باشد ولی با ادامه این روند باعث فرار سرمایه گذار از بازار خواهد شد بنابراین بورس باید به سمت توقف کامل این قانون جدید حرکت کند و حتی حد نوسان را هم بازتر گرداند تا بازار سرمایه بالغ گردد.

این کارشناس بازار سرمایه خاطر نشان کرد: تنها راه حرکت بازار سرمایه در جهت متعادل شدن، پرهیز از دخالت های هر روزه در روند طبیعی آن می باشد.

وی با اشاره به تصمیمات دولت برای ایجاد ثبات سیاسی و اقتصادی ابراز داشت: بازار سرمایه نیز با توجه به اقدامات مناسب دولت در جهت کاهش بی ثباتی اقتصادی و سیاسی باید به سمت استفاده از فرصت به دست آمده به دلیل کاهش ریسک سیستماتیک، حرکت کند و در صنایع مزیت دار که از شرایط بنیادی قوی برخوردارند سرمایه گذاری صورت گیرد.

عالی شوندی افزود: دلیل افت بازار سرمایه در چند ماه گذشته افزایش بی منطق در خیلی از سهام بود که از ارزش واقعی خود فاصله زیادی گرفتند.

سازمان بورس می بایست قبل از دعوت مردم برای حضور در بازار سرمایه در جهت فرهنگ سازی آنها و آماده نمودن این افراد برای یک حضور مؤثر همراه با بازده آماده می نمود به طوریکه می توانست با استفاده از طراحی ابزارهای جدید و توسعه صندوق های ETF شرایط مساعدتری را برای حضور افراد غیر حرفه ای در بازار سرمایه به وجود آورد.

عرضه های اولیه جدید “نوش دارویی پس از مرگ سهراب” بود در حالیکه سازمان بورس باید در رونق بازار سرمایه برای عرضه اولیه های جدید برنامه ریزی می نمود بنابراین در این شرایط عرضه اولیه ها تنها باعث تشدید روند منفی در بازار سرمایه برای تأمین نقدینگی لازم برای حضور در این عرضه ها منتهی خواهد شد چراکه پول جدیدی با این مکانیزم وارد بازار نخواهد شد.

وی ادامه داد: متولیان بازار سرمایه نباید نگران ریزش شاخص ها باشند زیرا اصولاً عرضه و تقاضا تعیین کننده روند بازارهای مالی در دنیا می باشد لذا باید به بازار سرمایه اجازه دهند خودش مسیر خودش را پیدا کند و به آن اعتماد کنند.

این در حالی است که در شرایط فعلی سهم های شرکت های بزرگ بالای 20 تا 30 درصد افت قیمتی را تجربه کرده اند ولی شاخص کل حدوداً افت 12 درصدی را نشان می دهد که این نشان دهنده مهندسی شدن شاخص در بازار بورس می باشد بنابراین کلیت بازار منطقی نمی باشد زیرا خریدار عمده ریسک حضور در بازار را نخواهد پذیرفت.

عالی شوندی افزود: بازاری موفق خواهد بود که مکانیزم های عرضه و تقاضا در آن حاکم باشد و در شرایط بحرانی ناظر در جهت تسهیل معاملات اقدامات کوتاه مدت را ارایه کند و نظارت قوی تری را بر ساز و کار درست به اجرا گذارد.

این کارشناس بازار سرمایه در مورد اعتباردهی به حقوقی ها ابراز داشت: این اعتبارات برای شرکت های مالی و سرمایه گذاری هزینه ایجاد می کند که این موضوع می تواند سبب عدم استقبال آنها گردد از طرف دیگر به نظر می رسد اکثر حقوقی ها مشکی از لحاظ نقدینگی نداشته باشند و فقط منتظر اعتمادسازی از طرف بازار سرمایه هستند.

در این بین اگر این حقوقی نیاز به نقدینگی برای پوشش هزینه های خود داشته باشد نمی تواند به سرعت این موضوع را مرتفع کند.

در خاتمه عالی شوندی در خصوص راهکار موفقیت در بازار سرمایه اظهار داشت: به سرمایه گذاران توصیه می کنم با استفاده از تحلیل بنیادی اقدام به انتخاب صنعت و شرکت قوی کنید سپس با استفاده از ابزارهای تحلیل تکنیکال نقاط ورود و خروج را پیدا کنید.

همین طور به افراد غیر حرفه ای پیشنهاد می شود از طریق صندوق های سرمایه گذاری و سبدگردان ها اقدام به سرمایه گذاری در این بازار کنند.

وی ادامه داد: برای توسعه بازار سرمایه باید سازمان بورس در مجلس شورای اسلامی و هیأت دولت و کانون نهادهای سرمایه گذاری عضو ثابت بگذارد تا در تصمیم گیری های کلان نماینده بازار سرمایه باشد تا به امید خدا شاهد توسعه هرچه بیشتر بازار سرمایه در کشور باشیم.

نظر شما درباره محدودیت حجم فروش چیست؟

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب