شاخص کل در دومین روز کاری هفته افت 197 واحدی را تجربه کرد و به 77،734 واحد رسید.نماد معاملاتی فملی با 87 واحد و شبندر با 67 واحد بیشترین تاثیر منفی و نماد معاملاتی پارسان با 52 و وبصادر با 26 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند. شاخص کل فرابورس نیز افت حدودا 2 واحدی را تجربه کرد.
ارزش کل معاملات بورس به 158.5 میلیارد تومان و ارزش کل معاملات فرابورس به 56.3 میلیارد تومان رسید.بیشترین ارزش به معاملات فملی با 31 میلیارد تومان و پارسان با 12.8 میلیارد تومان اختصاص داشت.
کلیت بازار امروز نیز همچون روز گذشته متعادل و نیم مثبت و نیم منفی بود. روز گذشته شاخص کل مثبت بود ولی به جز گروه بانکی و برخی نمادهای بزرگ مابقی بازار همانند امروز شرایط متعادل و منفی و مثبتی داشتند. شاید برخی از اینکه شاخص رشد می کند ولی بیشتر نمادها در جا زده اند رضایتی نداشته باشند ولی از نظر تحلیل گران تکنیکال نگه داشتن شاخص در این محدوده ها اتفاق مثبتی ست و در نهایت بازار استارت یک رشد خوب را خواهد زد.
بازار بورس این روزها روند متعادلی دارد و از هیجان دور است و البته منطقی هم این است. هیجان نه در جهت مثبت خوب است و نه در جهت منفی! برخی که فقط رشد از بازار می خواهند و صبر کمی هم دارند از شرایط فعلی گلایه می کنند. این افراد روزهای بحرانی ماه های قبل را فراموش کرده اند! خوشبختانه حالا به نقطه ای رسیده ایم که بسیاری از کارشناسان معتقدند بازار افت شدیدی نخواهد داشت و حتی نشانه هایی برای رشد نیز در آن دیده می شود. یک خبر مثبت و تاثیر گذار نظیر دست یابی به توافق جامع در مذاکرات سیاسی می تواند بازار را با جهش خوبی در بلند مدت همراه سازد. با شروع شدن مذاکرات بازار نیز به طور طبیعی یک گارد محتاطانه می گیرد. با اینکه همگان به دست یابی به توافق جامع امیدوارند ولی هیچ چیز قابل پیش بینی نیست!
در مورد مذاکرات عباس عراقچی اعلام کرده: با 1+5 در خصوص همه موضوعات صحبت کردهایم و در این دور از مذاکرات به سراغ نگارش متن توافق خواهیم رفت. اگر در مورد یکی از موضوعات مورد اختلاف تفاهم نشود، به این معناست که راجع به هیچ موضوعی تفاهم نشده است.معاون وزیر امور خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای ایران همچنین با بیان اینکه این دور از مذاکرات ایران و 1+5 در وین در همان سطح دور قبل برگزار خواهد شد، احتمال حضور وزرای خارجه در این دور از مذاکرات را بعید دانست.
در مورد شاخص نیز که عبور از نقطه 79 هزار واحد برای آن بسیار مهم و نسبتا مشکل می باشد حمایت 76400 تا 77000 واحد را داریم.
در بازار داخلی چه خبر بود؟
در تجهیزاتی ها مپنا شرایط بهتری داشت و معاملات مثبتی را در اواخر معاملات تجربه کرد. بازهم شنیده هایی مبنی بروصول مطالبات از شرکت توانیر به گوش می رسد که البته بارها این شایعه را شنیده ایم و خبری نشده است. دیروز خبرگزاری فارس در خبری اعلام کرد که ارزش نیروگاههای مپنا به بیش از 14 هزار و235 میلیارد تومان می رسد که به ازای هر سهم 1423 تومان خواهد شد. اگر خاطرتان باشد در تاریخ 2 اسفند ماه در گزارشی به بررسی ارزش نیروگاه های شرکت پرداختیم و رقم ارزش نیروگاه را 14235 میلیارد تومان برآورد کردیم.
رتکو نیز در نیمه دوم بازار با افزایش تقاضا روبرو شد. بررسی رتکو نشان میدهد که سهم با عبور از خط روند نزولی کوتاه مدت روند رشد خود را شروع کرده است و با توجه به گذر قیمتی از محدوده مقاومتی، نزول روز اخیر سهم را میتوان پول بک سهم تلقی کرده و احتمال برگشت قیمتی سهم بر روی یکی از نسبتهای فیبو را محتمل دانست، هر چند به نظر می رسد که نهایت اصلاح قیمتی سهم تا محدوده 50 درصد فیبو که معادل با محدوده قیمتی 1055 تومان تداوم داشته باشد. از طرفی دیگر در صورت شروع مجدد موج صعودی میتوان مقاومت جدی محدوده 1280 تومان را برای سهم برآورد کرد.
در خودرویی ها که عامل افزایش تولید محرکی مثبت برای رشد گروه شده است. امروز شاهد معاملات متعادلی بودیم. هر چند با توجه به رشد تولید خوب در آنها بعید است که افت زیادی داشته باشند ولی بهتر است مواظب هم بود. برخی سایت ها به لحاظ تکنیکالی پیشنهاد خرید دارند ولی شرایط بنیادی را هم در معاملات خود مد نظر قرار دهید.
در این گروه ایران خودرو و سایپا تقریبا به یک قیمت رسیده اند. امروز فروش ویژه ایران خودرو نیز آغاز شد ، سایپا نیز فروش های خوبی در یک ماه اخیر داشته است تا شاید عطش بازار خودرو گرفته شود.
در شرایطی که بازار خودرو با عطش یک میلیون و ۲۰۰ هزار دستگاهی روبهرو است، وزیر صنعت از خودروسازان خواسته در نیمه اول امسال با افزایش عرضه تولیداتشان، به بازار خودرو سر و سامان دهند. در شرایطی که بازار با کمبود خودرو مواجه است، خبرهایی در مورد درخواست وزیر صنعت از خودروسازان برای جمع کردن تقاضاهای بیپاسخ مشتریان بازار خودرو و ساماندهی بازار خودرو به گوش میرسد. بر این اساس قرار است خودروسازان طی سالجاری نیاز متقاضیان خرید خودرو را پاسخ دهند که لازمه این کار، افزایش تیراژ تولید شرکتهای خودروساز است.
دبیر انجمن قطعهسازان نیز گفته: در حال حاضر روزانه 2 هزار دستگاه خودرو توسط هر کدام از شرکتهای بزرگ خودروساز تولید میشود که در مجموع این تولید در هر روز به حدود 4000 دستگاه میرسد. وی با بیان اینکه این عدد نسبت به تولید خودرو در سال گذشته رقم بالایی است، گفته: در سال 90 حدود یک میلیون و 700 هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شد که با توجه به افزایش قیمت خودرو متناسب با رشد نرخ نهادههای تولید و کاهش قدرت خرید مردم پیشبینی میشود نیاز بازار امسال حدود یک میلیون و 200 هزار دستگاه باشد.
توليد ايران خودرو در 6 ماه دوم سال 92 دو برابر 6 ماه نخست همان سال بوده است. افزايش حجم توليد در اين شركت خودروساز باعث شده تا قطعه سازان همكاري مناسبي را با اين شركت داشته باشند و در همين مسير تامين مواد اوليه با سرعت بيشتري همراه شود.
خاذین که در آخرین پیش بینی سود سال 92 زیان 166 ریالی پیش بینی کرده بود در 12 ماهه واقعی آن را به زیان 149 ریالی تبدیل کرده است
بانکی ها که دیروز بعد از مدت ها خودی نشان داده بودند امروز با افزایش عرضه ها روبرو شدند خبرهايي در مورد احتمال كاهش ذخيره قانوني بانكها در رونق دیروز گروه موثر بودپيش از اين كاهش ميزان ذخيره قانوني بانكها و افزايش زمان تسويه بدهي بانكها به بانك مركزي از 24 ساعت به 72 ساعت بخشهايي از توافق بانكها و بانك مركزي براي كاهش سود بانكي بود. به عقيده كارشناسان كاهش ميزان ذخيره قانوني تاثير مهمي براي بانكهاي بزرگ از جمله ملت، تجارت، صادرات، پارسيان و پاسارگاد دارد.
وبصادر در قیمت 100 تومان با افزایش عرضه های زیادی روبرو شد. قبلا 100 تومان حمایت مهمی برای سهم بود که حالا تبدیل به مقاومت مهم سهم شده است. ظاهرا قرار است بلوک شرکت نیز از روغن نباتی ماهیدشت به گروه مالی ملت منتقل شود.
در وبصادر شنیده می شود سود سال 92 را نیز با تعدیل مثبت 11 درصدی همراه خواهد کرد.
در بانک دی نیز گفته می شود در روزهای آتی تعدیل مثبت بین 10 تا 15 درصدی شرکت روانه بازار می شود. شنیده می شود شرکت افزایش سرمایه 200 درصدی از محل مطالبات و آورده را نیز در پیش دارد.
در بیمه ای ها بیمه آسیا در 12 ماهه واقعی سال 92 مبلغ 87 ریال به ازای هر سهم محقق کرده است. اخرین پیش بینی شرکت 81 ریال بوده است.
بیمه البرز هم که در آخرین پیش بینی سود سال 92 مبلغ 96 ریال پیش بینی کرده بود موفق شده در 12 ماهه واقعی 107 ریال پوشش دهد و با تعدیل مثبت 11 درصدی همراه شود.
در پتروشیمی ها اخبار مثبتی را از جهات مختلف می شنویم ولی تنها خبر منفی که احتمالا معاملات برخی سهام گروه را تحت تاثیر قرار دهد کاهش نرخ اوره به زیر 330 دلار است. متانول نیز افت داشته ولی نه به اندازه اوره! برعکس اوره ،قیمت محصولات پلیمری رشد خوبی داشته است.
پارسان با معاملات بلوکی به بیش از 900 تومان رسید این در حالی ست که قیمت سهم بیش از ناو آن می باشد. همه منتظر اعلام سود جدید پتروشیمی پارس هستند. صادرات مهمترین محصول پتروشیمی پارس در فروردین ماه رشد خوبی داشته است و این نشان از آغاز روزهای خوب برای این شرکت پر پتانسیل می باشد.
غدیر ناو بیش از 1000 تومانی دارد ولی فعلا درجا زده است.نکته مهم در این دو سهم فروش ها توسط صندوق عشایر میباشد.گفته می شود استقرار مدیریت جدید در صندوق عشایر، دلیل فروش های این موسسه در بازار است
مارون که سود کمتر از 800 تومانی را در 12 ماهه ( بدون سود پتروشیمی لاله ) لحاظ کرده است امروز مثبت بود.شرکت با لحاظ کردن سود پتروشیمی لاله در گزارش حسابرسی شده سود بیش از 830 تومانی را محقق خواهد کرد.سهم مارون از سود تقسیمی لاله 72 تومان به ازای هر سهم خواهد شد.
وضعیت توسعه پتروشیمی سلمان فارسی نیز که دیروز اخبار مثبتی مبنی بر تسریع بهره برداری از آن منتشر شد نیز شرایط را برای افزایش سودغیرعملیاتی مارون مهیا می کند.
فارس معاملات متعادلی را در بیش از 1600 تومان تجربه کرد.گفته می شود پتروشیمی برزویه در خردادماه عرضه اولیه خواهد شد. مشاور پذیرش پتروشیمی برزویه با اعلام اینکه پذیرش پتروشیمی طی ۲۰ روز پس از تصویب هیأت پذیرش در کمیته سازمان بورس در فرابورس درج شد، گفته: امیدنامه این شرکت به سازمان بورس اوراق بهادار ارائه میشود.شایان ذکر است 17 درصد برزویه در اختیار تاپیکو و 76.5 درصد آن نیز در اختیار فارس با بهای تمام شده هر سهم 100 تومان می باشد.
تاپیکو در کمتر از 500 تومان مورد توجه حقوقی بود. به نظر می رسد خرید سهم در کمتر از 500 تومان ریسکی نداشته باشد.
در پتروشیمی زنجان معاملات پر حجمی را شاهد بودیم برخی گمانه زنی ها حاکی ست که برخی با توجه به پراکندگی سهامداران شرکت قصد کسب هیئت مدیره در شرکت را دارند.
در گروه برقي و نیروگاهی عدم استقبال از عرضه نيروگاهها توسط سازمان خصوصيسازي بحثهایي در مورد اقتصاد نيروگاهها ايجاد كرده است. در آخرين مزايده سازمان خصوصيسازي از هشت شركت حاضر در مزايده سازمان خصوصيسازي تنها براي دو شركت فولادي خريدار آمد و بخش خصوصي علاقهاي به شش شركت نيروگاهي از خود نشان نداد.یکی از دلایل افت مپنا در چند روز اخیر نیز همین موضوع بوده است.
بترانس که نتوانسته بود از مقاومت 585 تومانی عبور کند امروز در قیمت های منفی با افزایش تقاضا روبرو شد و در 568 تومان به صف خرید رسید.
در معدنی ها و فلزی ها سرب و روی کاران شرایط خوبی در سال جاری دارند.شرکت های این گروه نرخ روی و سرب را در بودجه زیر 2000 دلار و 2050 دلار لحاظ کرده اند و نرخ تسعیر دلار را نیز مبادله ای در نظر گرفته اند.بنابراین اگرپیش بینی کاهش تولید نداشته باشند می توانند تعدیل مثبت های خوبی داشته باشند.
فاسمین این روزها با فشار فروش روبرو ست که علت آن ثبت افزایش سرمایه اخیر می باشد. شرکت در آخرین پیش بینی سود سال 92 مبلغ 42.8 میلیارد تومان سود حاصل از سرمایه گذاری ها پیش بینی کرده است که 26.6 میلیارد تومان آن مربوط به سود حاصل از سرمایه گذاری در مجتمع ذوب و احیا روی قشم می باشد. فاسمین سود هر سهم این شرکت را 5095 و تقسیمی آن را 4439 ریال در نظر گرفته است این در حالی ست که در 12 ماهه واقعی با سرمایه قبلی ( 60،000 میلیون ریال) مبلغ 2759 ریال به ازای هر سهم محقق کرده است. اگر فرض کنیم این شرکت همان 85 درصد را در مجمع تقسیم کند حدودا 12.6 میلیارد تومان از سود سرمایه گذاری های فاسمین ( به ازای هر سهم 63 ریال) کسر خواهد شد.
فسرب سود 9 تومانی سال 92 را به زیان 5 ریالی در 12 ماهه واقعی تبدیل کرده است.
فخاس که در آخرین پیش بینی سود سال 92 مبلغ 551 ریال اعلام کرده بود در 12 ماهه واقعی 556 ریال پوشش داده است. مجمع شرکت در آخرین روز از ماه اردیبهشت برگزار و سود نیز از تیر ماه پرداخت می شود. شرکت اعلام کرده قصد تقسیم سود 20 تومانی را در مجمع دارد.
در قندی ها زمزمه هایی از افزایش نرخ شکر از نرخ 1900 تومان به مرز 2200 تومان در بازار شنیده می شود علاوه بر این، شنیده ها حاکی از افزایش نرخ کارمزد تصفیه شکر خام از نرخ دولتی 106 تومان به ازای هر کیلو به مبلغ بالاتر می باشد.
در سیمانی ها دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان ایران با بیان اینکه در حال حاضر قیمت سیمان صادراتی ۵۵ دلار است، اعلام کرده: جلسات رایزنی با تولیدکنندگان برای افزایش قیمت سیمان صادراتی از امروز آغاز می شود.
امروز نماد معاملاتي شركت هاي سيمان درود، سيمان غرب برای برگزاری مجمع تقسیم سود متوقف شدند.
طبق اعلام مسئولین سیمان غرب، پیش بینی شده که شرکت به دلیل چشم انداز مثبت مذاکرات ژنو و رفع تحریم ها، با افزایش صادرات رو به رو گردد هم اکنون شرکت سیمان غرب تنها به کشور عراق صادرات دارد. اما در نظر دارد با توجه به رفع تحریم ها، به سایر کشورها صادرات داشته باشد بنابراین بطور کلی چشم انداز شرکت سیمان غرب در سال 93 مثبت ارزیابی می گردد همچنین “سغرب” تعمیرات اساسی در آسیاب سیمان داشته که در فروردین ماه سال جاری این تعمیرات به اتمام رسیده است بنابراین انتظار افزایش تولید نیز وجود دارد.
شرکت های سرمایه گذاری این روزها با توجه به درصد تملک در گروه ها و سهم های مختلف بازار که مورد توجه هستند با نوساناتی روبرو هستند.
تپمپی در اولین پیش بینی از سود سال مالی منتهی به 31/3/94 مبلغ 424 ریال به ازای هر سهم اعلام کرده است که نسبت به سود 378 ریالی سال 93 رشد 12 درصدی را نشان می دهد.
وبیمه از فروش یک دستگاه آپارتمان مبلغ 5 تومان به سود هر سهم سال مالی منتهی به 31/6/93 خود اضافه خواهد کرد.
در الکترونیکی ها مداران اعلام کرده به نظر نمی رسد قرارداد پروژه امضای دیجیتال در پایان مدت قرارداد تمدید شود. شرکت در پیش بینی سال 93 مبلغ 9 میلیارد تومان درآمد خاضل از این پروژه را پیش بینی کرده که اعلام نموده از محل فروش مابقی پروژه ها جبران می شود و تاثیری در سود سال جاری ندارد.
در حمل و نقلی ها حسینا با توجه به شفاف سازی عجیب و عکس العمل های بعد از آن با اقبال روبرو شد.مدیر عامل شرکت گفته در برداشت اشتباه از نامه شفاف سازی ما استنباط شده که 25% ترمینال شماره2 مربوط به حسینا است اما در حقیقت مفهوم بند دوم نامه شفاف سازی این است که کل فعالیت ترمینال شماره دو مربوط به ماست لیکن 25% درآمد کسب شده ناشی از این ترمینال متعلق به حسینا میباشد و 75% مابقی آن متعلق به سازمان بنادر میباشد.
در ساختمانی ها گفته می شود تا 90 روز آینده نخستین صندوق سرمایه گذاری زمین و ساختمان تاسیس می شود. معاون وزیر راه و شهرسازی با پیش بینی بازار مسکن در امسال و سال آینده، گفت: اگر کسی نیاز به مسکن دارد، الان فرصت مناسبی برای خرید مسکن است.
غشان در 12 ماهه واقعی سال مالی 92 مبلغ 877 ریال محقق کرده است. آخرین پیش بینی سود سال مذکور 764 ریال به ازای هر سهم بوده است.
دتماد سود تقسیمی خود را از آبان ماه پرداخت می کند. مجمع نیز روز 5 خرداد برگزار خواهد شد.
چکارن در 12 ماهه 77 تومان پوشش داده است. اخرین پیش بینی نیز همین مبلغ بوده است. اگر قصد شرکت در مجمع را دارید روز 30 همین ماه مجمع تقسیم سود برگزار می شود.
پرشین تحلیل
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: