شاخص کل در آخرین روز کاری هفته بعد از نوسانات مثبت و منفی در نهایت با رشد حدودا 14 واحدی به کار خود پایان داد و در عدد 77،610 واحد ایستاد.نماد معاملاتی فملی با 54 واحد و خودرو با 24 واحد بیشترین تاثیر مثبت و نماد معاملاتی شبندر و پارسان به ترتیب با 53 و 31 واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بورس داشتند. شاخص کل فرابورس نیز امروز 2 واحد افت را به ثبت رساند.
ارزش کل معاملات بورس به 186.4 میلیارد تومان و ارزش کل معاملات فرابورس به 60.5 میلیارد تومان رسید. بیشترین ارزش معاملات به نماد خساپا با 25.2 میلیارد تومان و خودرو با 14.9 میلیارد تومان اختصاص داشت.
بازار چهارشنبه را در حالی به پایان رساندیم که تمامی نگاه ها به سمت وین و اخبار آن معطوف شده بود. مذاکرات بعد از اتمام بازار شروع شد ولی آنطور که مشخص بود سرمایه گذاران هم به نتایج این مذاکرات خوشبین هستند.اما سوالی که این روزها در ذهن بسیاری از ما وجود دارد این است که آیا نتیجه مثبت این مذاکرات بر بازار بورس در حالی که محركهاي اقتصادي مثبت و اخبار خوب سیاسی و تزريق پول و كاهش نرخ سود سپردههاي بانكي نیز نتوانسته بود آن را از رکود خارج سازد، تاثیر مثبت و کارایی دارد؟ برخی به این سوال پاسخ داده اند.
به نظر می رسد دست یابی به توافق جامع در مذاکرات ژنو4 می تواند یک تاثیر مثبت کوتاه مدت و زودگذر و در واقع روانی و یک تاثیر بلند مدت و اثر بخش بر بورس داشته باشد. مسلما با توجه به اینکه در رسانه های مختلف در روزهای اخیر به تاثیر مثبت مذاکرات نهایی بر بازار سرمایه زیاد پرداخته شده است بازار بورس هم اگر این مذاکرات به نتیجه برسد تاثیر روانی مثبتی خواهد پذیرفت ولی برخی معتقدند این تاثیر چند روزه خواهد بود و بعد از آن باید در بلند مدت منتظر اثرات عینی این اتفاق مهم بر بازار بورس باشیم که ما معتقدیم این اثر بسیار کارا و موثر خواهد بود و کسانی که بعد از توافق نهایی سرمایه گذاری بلند مدت داشته باشند اثرات آن را به راحتی حس خواهند کرد. به هر حال امیدواریم طبق انتظارات مثبتی که شکل گرفته است نتیجه این مذاکرات مثبت باشد!
در اخبار حاشیه ای بازار؛ در بحث سیاسی همانطور که می دانید مذاکرات از ظهر چهارشنبه آغاز شده است و پنج شنبه ظهر با دیدار دو جانبه ظریف و اشتون آغاز می شود. ظریف اعلام کرده که ایران برای دستیابی به توافق نهایی جدی است.
مایکل مان، سخنگوی کاترین اشتون نیز مذاکرات را تا الان سازنده دانسته و گفته: برنامه ما این است که این مرحله از مذاکرات که با هدف دستیابی به یک راه حل جامع برای توافق هسته ای نهایی آغاز شده تا روز جمعه ادامه داشته باشد.
یک مقام غربی نزدیک به مذاکرات به خبرگزاری رویترز گفته است که مذاکرات هستهای بین ایران و 1+5 در حال پیشرفت است، اما تمامی گروهها باید با یکدیگر به توافق برسند. وی در عین حال تأکید کرده هنوز بر روی چیزی توافق نشده است.
در خبری دیگر مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بین الملل هم با بیان اینکه شیوه تیم قبلی مذاکره کننده را قبول ندارم، گفته: شیوه تیم فعلی مذاکره کننده هسته ای حکایت از تجربه آنها در مذاکرات دارد و جمهوری اسلامی ایران هم از کار خود و هم مذاکره کنندگانش مطمئن است.
اما در خبرهای سیاسی این روزها برخی رسانه ها از آغاز روابط ایران و عربستان خبر داده اند. خبرگزاری رویترز گزارش داده که: سعود الفیصل در کنفرانس مطبوعاتی گفته: عربستان سعودی به طور رسمی از محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران برای سفر به این کشور دعوت کرده است. عربستان سعودی آماده استقبال و میزبانی از ظریف در هر زمانی است که وی آن را مناسب بداند.سعود الفیصل تاکید کرده: عربستان سعودی آماده گفتگو با ایران است.
جان کری» وزیر خارجه آمریکا نیز سهشنبه از دعوت «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران برای سفر به عربستان ابراز خرسندی کرد
در بازارهای جهانی مس رشد خوبی تا 6900 دلار داشت .سرب در بیش از 2100 دلار است و روی نیز در مرز 2100 دلار معامله می شود.انس طلا هم بار دیگر و به دنبال افزایش تنش های سیاسی و درگیری های داخلی در اوکراین و رشد تقاضای فیزیکی با افزایش روبرو شد و به بیش از 1300 دلار در هر اونس رسید.
در بازار داخلی چه خبر بود؟
صنعت خودرو همچنان پيشتاز بورس است و روز چهارشنبه نیز در جدالی دیدنی بین خریداران و فروشندگان این خریداران بودند که پیروز شدند. خودرویی ها روزهای بسیار خوبی را سپری می کنند. گمانه زنی های تحلیلی نشان میدهد که اگر ایران خودرو و سایپا با همین روند به تولید روزانه خود ادامه دهند همین امسال به سود های نسبتا خوبی می رسند ولی با این حال سود اصلی را سال بعد شناسایی خواهند کرد.
همانطور که می دانید ایران خودرو و سایپا در تولید روزانه به رکوردهای خوبی رسیده اند. سایپا به تولید 2000 دستگاه در روز هم رسیده است که گفته می تواند به 2500 دستگاه در روزهم برسد. بیشترین میزان تولید سالانه سایپا در چهار سال اخیر مربوط به سال 90 با تولید 664 هزار دستگاه بوده است و کمترین نیز در سال 92 بوده است. اگر به همین منوال تولید کند می تواند در سال جاری به تولید 450 تا 500 هزار دستگاه و در سال 94 به تولید بیش از 650 هزار دستگاه دست یابد که این موضوع در کنار کاهش هزینه های مالی می تواند سود خوبی را برای آن رقم بزند.پیش بینی تحلیلی ما این است که اگر همین مقدار تولید را در روز ها و ماه های باقی مانده از سال انجام دهد می تواند بدون کاهش هزینه های مالی به سود 30 تا 35 تومانی به ازای هر سهم دست یابد.
ایران خودرو نیز شرایط مشابهی با خساپا دارد و می تواند سود خوبی را به خصوص برای سال 94 شناسایی کند.
اما در معاملات روز چهارشنبه حجم عرضه ها در کل سهام این گروه به جز خپارس بالا بود ولی با افزایش تقاضا از سوی خریداران ایران خودرو و بعد هم زامیاد و سایپا و دیگر نمادها به صف خرید رسیدند.
در سایپا جدال سختی بین خریداران و فروشندگان شکل گرفت و در نهایت نیز سهم با صف خرید روبرو شد و به 290 تومان رسید. فشار اصلی فروشندگان بر سهم در قیمت های 305 تا 310 تومان می باشد. در سایپا شركت سرمايه گذاري وتوسعه صنعتي نيوان ابتكار 3 میلیون سهم فروخت.
وساپا هم که شرایط بنیادی خوبی دارد توانست در بیش از 150 تومان به صف خرید برسد. بیمه ایران 20 میلیون سهم در وساپا فروخت. سایپا هم فروشنده 1 میلیون سهمی بود.
در خپارس که گفته می شود به زودی مجمع افزایش سرمایه را برگزار می کند بیمه ایران عرضه کننده 7 میلیون سهم و سایپا فروشنده 5 میلیون سهم بود.روز سه شنبه نیز سایپا 9 میلیون خپارس فروخته بود.
زامیاد هم که احساس می کرد از نظر قیمتی از دیگر سهام گروه عقب افتاده به یکباره با تقاضای جالبی روبرو شد. در این سهم خریدار خرد سهم شركت نوآوران مديريت سبا می باشد.
اما باید به خبهمن هم اشاره داشته باشیم. سهمی با شرایط بنیادی مناسب که همگام با رشد خودرویی ها حرکت نکرده است. به نظر می رسد اگر ایران خودرو و خپارس و خساپا قیمت های 300 تومانی دارند این شرکت هم با توجه به شرایط خوب و بنیادی زیرمجموعه ها می تواند قیمتهای بالایی داشته باشد ولی فعلا مورد بی مهری سهامدارانش قرار گرفته است. خبهمن یک شرکت هلدینگی ست و ناو آن نیز بالای 500 تومان می باشد بنابراین جای رشد دارد.
پتروشیمی ها این روزها درگیر با چند خبر مثبت و منفی هستند و همانطور که می دانید سهامداران معمولا خبرهای منفی را پرنگ تر از خبرهای مثبت می بینند. کاهش نرخ اوره و متانول در بازارهای جهانی شاید سهامداران شرکت های اوره ساز و متانولی را تا حدودی نگران کرده است.مسلما اگر نرخ دلار در همین محدوده ها بماند و مذاکرات سیاسی نیز به نتیجه برسد شرایط این گروه متحول خواهد شد ولی در بلند مدت.بنابر این با این شرایط نگرانی زیادی نباید از افت اوره و متانول داشت.
در این گروه در حالی که نگرانی ها از افت محدد نرخ اوره در بازارهای جهانی وجود دارد اما محصولات دو شرکت مارون و شازند با رشد قیمتی روبرو هستند.
در هلدینگ های گروه پارسان که قیمت بالاتر از ناو دارد فعلا در همین محدوده ها نوسان خواهد داشت. غدیر نیز با اینکه مستعد رشد می باشد متاثر از معاملات پارسان خواهد بود
فارس به زودی سود سال 94 خود را باید اعلام کند.به نظر می رسد سهم در اولین مرحله بیش از 240 تومان اعلام کند.پارسان و غدیر نیم نگاهی به سود سال 93 پتروشیمی پارس دارند که در صورت های مالی سال 94 فارس منعکس خواهد شد.
پترول روز شنبه معامله بلوکی دارد،معامله ای که در قیمت 225 تومان است و تا حدودی مانع رشد بیشتر سهم شد.پترول سهم آینده داری ست و کسانی که قصد سرمایه گذاری مناسب با دید بلند مدت دارند حتما این سهم را زیر نظر داشته باشند.زیر مجموعه های شرکت در یکی دو سال آینده به بهره برداری می رسند و می توانند سود خوبی را برای شرکت رقم بزنند
مدیرعامل پتروشیمی ارومیه اعلام کرده: واحد اسید سولفوریک این مجتمع پتروشیمی امسال به بهره برداری خواهد رسید و با هدف توسعه زنجیره ٩ واحد پایین دستی نیز در کنار واحد اسید سولفوریک احداث خواهد شد.پتروشیمی ارومیه به دلیل دارا بودن زمین ،نیروی انسانی و یوتیلیتی ظرفیت افزایش تولید را داراست و بزودی با تمام ظرفیت به تولید خواهد پرداخت.
شایان ذکر است پترول مالک 70 درصدی این شرکت می باشد.پتروشیمی ارومیه فعلا به مرحله سود سازی نرسیده است
همچنین اعتبار احداث چهار طرح توسعه پتروشیمی به شکل فاینانس از سوی چین تامین شده است که این تامین اعتبار، در حال بررسی از سوی بانک مرکزی برای باز شدن ال سی است و به زودی مراحل پرداخت آن انجام خواهد شد.مجتمع های پتروشیمی لردگان و گچساران مجتمع هایی هستند که اعتبار ساخت آنها از طریق فاینانس تامین می شود.پترول مالک 46.5 درصدی لردگان و 9.5 درصدی پتروشیمی گچساران می باشد
پالایشی ها این روزها حال و روز خوبی ندارند. عدم برگزاری مجمع شراز در زمان تعیین شده و لغو آن و شنیده هایی از تعدیل منفی سود سال 92 شپنا باعث شده تا سهامداران از این گروه دوری کنند. این خبرها در کنار تداوم ابهامها در گروه پالایشگاهی که از نیمه دوم پارسال تا کنون نتوانسته اند وزارت نفت را برای قیمتهای مناسب نفت خام و فرآورده مجاب کنند این گروه را تحت فشار قرار داده است.
در نفتی ها باید به شپاس اشاره کرد که سهم کم ریسکی ست. گفته شده این شرکت در نیمه نخست امسال افزایش سرمایه 100 درصدی دارد.
شنفت روز 4 خرداد ماه مجمع تقسیم سود و افزایش سرمایه اش را برگزار خواهد کرد
بانکی ها که یکی از گروه های گوشه نشین بازار شده اند منتظر نتیجه قطعی مذاکرات سیاسی و همچنین انتشار گزارش 12 ماهه شان می باشند. بانکی ها با خبر در مورد تعدیل نرخ عقود مبادله ای هم واکنشی از خود نشان ندادند.
در معاملات روز چهارشنبه صف خرید بانک دی به دلیل شایعات افزایش سرمایه جوی مثبت به گروه بخشید. در بانک صادرات حقوقی فعال است. شنیده هایی نیز از تعدیل مثبت خوب چند شرکت در این گروه حکایت دارد.
در این گروه وتجارت هم با توجه به شرایط بنیادی مناسب و قیمت های کمتر از قیمت ذاتی برای خرید کم ریسک می باشد. از دید تکنیکی نیز شرایط خوبی دارد.
در بانکی ها عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از تهیه طرح جدیدی در کمیسیون برنامه بودجه مجلس خبر داده و گفته: طرحی که خود من شخصاً در حال تهیه آن هستم تا در کمیسیون های تخصصی مجلس ارائه و بررسی شود، طرح حذف شرکت های زیرمجموعه بانکهای دولتی و غیردولتی است. طی صحبتی که با رییس کمیسیون برنامه و بودجه داشتم قرار شد این طرح آماده شود.وی گفته: متاسفانه طبق آمار و ارقام رسمی، بانک ها بیشتر تسهیلات را به شرکت های تابعه خود می دهند و لذا بخش تولید محروم از منابع بانکی است که از محل سرمایه های مردم تامین شده است. هدایت منابع به شرکت های زیر مجموعه بانک ها خلاف قانون است و رقابت را از بین می برد.
در پایان گفته می شود در مذاکرات سیاسی که در حال انجام است بحث سوئیفت بانکی نیز مطرح خواهد شد که در صورت توافق می تواند نظام بانکی را در بلند مدت متحول سازد.
در معدنی ها و فلزی ها باید به صف خرید فملی اشاره داشته باشیم که متاثر از رشد قیمت های جهانی و قیمت های کف با اقبال روبرو شد
کگل و کچاد در پایان معاملات منفی و متعادلی را تجربه کردند .می توان به آینده این دوقلوی معدنی امیدوار بود. در برنامه این دو شرکت، طرح های توسعه ای وجود دارد که امسال به بهره برداری رسیده و به علت تامین مالی جهت اجرای طرح های خود، نیاز به تامین از طریق آورده دارند که اخیرا نیز اوراق مشارکت کگل به فروش رسید.
در رویی ها نرخ روی در بازارهای جهانی خبر خوبی ست. گفته می شود کمبود خاکی که از طرف شرکت تهیه و تولید موادمعدنی به شرکت های تولیدکننده شمش روی تعلق می گیرد، موجودی انبارهای روی را کاهش داده و قیمت ها را بالا برده است.
در حال حاضر هر تن شمش روی با عیار 99.95 و 99.96 در بازار داخل 7650 تومان معامله می شود.همچنین هر تن شمش روی با عیار 99.97 و 99.98 حدود 7750 تومان و عیار 99.99 این فلز، 7900 تومان مورد دادوستد قرار می گیرد.
در این گروه باما در 12 ماهه واقعی سال 92 مبلغ 2135 ریال به ازای هر سهم محقق کرده است که نسبت به اخرین پیش بینی رشد 14 درصدی داشته است.مجمع شرکت روز 7 خرداد برگزار می شود
در سیمانی ها دو خبر مهم را شنیدیم.اول اینکه گفته شده نرخ صادراتی سیمان در شمال کشور 5 دلار رشد کرده است ولی از طرفی گفته می شود صادرات سیمان به عراق با مشکلاتی همراه شده است و افزایش نرخی هم در سیمانی که از مبادی غرب صادر می شود نداشته ایم
در این گروه سمازن در 12 ماهه واقعی 3813 ریال محقق کرده است.آخرین پیش بینی سود سال 92 مبلغ 3628 ریال به ازای هر سهم بوده است
سیمان غرب امروز 145 تومان بین سهامدارانش تقسیم کرد.سود سال 92 شرکت 146 تومان بوده است.
سیمان کرمان هم کل سود 1575 ریالی خود را بین سهامدارانش تقسیم کرد.
سیمان دورود از سود 1825 ریال سال 92 مبلغ 125 تومان ( معادل 68 درصد) بین سهامدارانش تقسیم کرد.
در دیگر نمادها و گروه ها:
در گروه غذایی و به خصوصی لبنیاتی ها درپی عدم تخصیص نیمی از یارانه ۳۰۰ میلیارد تومانی سال گذشته شیر، افزایش مجدد قیمت مواد اولیه با اجرای فاز دوم هدفمندی و بلاتکلیفی یارانه شیر در سال ۹۳ ، دامداران و کارخانه دارها زمزمه افزایش قیمت شیر و لبنیات را سر دادهاند. رئیس هیئت مدیره انجمن صنفی گاوداران نیز با بیان اینکه لبنیات تنها ۲۹ درصد به خاطر شیر خام گران میشود گفته: با توجه به سایر هزینههای کارخانجات باید منتظر افزایش ۴۴ درصدی بهای لبنیات باشیم.
اخابر امروز هم با فشار عرضه ها روبرو بود.مدیرعامل اخابر از آمادگی این شرکت برای راه اندازی و واگذاری خدمات نسل سوم موبایل در شهریورماه امسال خبر داده و گفته: در چند سال آتی بازار 11 هزار میلیارد تومانی را برای این سرویس پیش بینی می کنیم.
در تجهیزاتی ها باید به آینده خوب فاراک و فاذر اشاره داشته باشیم. مدیر بازاریابی و فروش فاراک گفته: سه برج جدا کننده متان توسط مهندسان و صنتعگران این شرکت تولید و برای نصب در فاز ١٤ پارس جنوبی ارسال شده است.ساخت دو برج جاذب نیز در ماشین سازی پایان یافته و به همراه برجهای جداکننده در واحدهای ١٠٥ و ١٠١ فاز ١٤ پارس جنوبی نصب می شوند.
گروه صنعتی ملی در مجمع امروز 49 تومان بین سهامدارانش تقسیم کرد
لعابیران در مجمع خود 140 تومان ( معادل 100 درصد) از سود سال 92 خود را بین سهامدارانیش تقسیم کرد
در توریل شاهد تثبیت قیمت در بیش از 800 تومان بودیم.فروشنده حقوقی توریل ، ساتا بود.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: