شاخص کل در اولین روز کاری خرداد ماه افت حدودا 64 واحدی را تجربه کرد و به 76،703 واحد رسید.نماد معاملاتی شبندر با 31 و رمپنا با 20 واحد بیشترین تاثیر منفی و نماد معاملاتی شخارک با 18 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.شاخص کل فرابورس نیز رشد 1.5 واحدی را تجربه کرد.
ارزش کل معاملات بورس بدون احتساب معامله 42.5 میلیارد تومانی اوراق بدهی شهرداري شيراز به 177.1میلیارد تومان رسید ارزش معاملات فرابورس نیز به 122.4 میلیارد تومان رسید. بیشترین ارزش به معاملات وپاسار با 17.3 میلیارد تومان و ولساپا با 14 میلیارد تومان اختصاص داشت.
امروز اولین روز کاری از سومین ماه بهار بود. اردیبهشت ماه با وجود رشد 2600 واحدی شاخص کل اما ماهی متعادل برای بازار بود. در واقع کلیت بازار نه رشدی داشت و نه افتی و فقط برآیند شاخص بود که مثبت بود. البته شاخص کل از ابتدای امسال تاکنون افت حدود 2300 واحدی داشته است و بازار بورس همچنان زیانده می باشد. بسیاری ماه خرداد و تیر را ماه های مهمی برای بازار بورس می دانند. ماه خرداد و تیر ماه ماه های داغ برگزاری مجامع هستند و به نظر می رسد اگر تحرکاتی هم در بازار دیده شود مربوط به این موضوع خواهد بود. البته در دو ماه آتی دو موضوع مهم دیگر نیز بر روند بازار تاثیر گذار خواهند بود. در همین ماه خرداد احتمالا بار دیگر بحث مذاکرات سیاسی را خواهیم داشت و بعد از آن و در تیر ماه موعد انتشار گزارش های سه ماهه اول شرکت هاست. گزارش هایی که مسیر بسیاری از شرکت ها را تا پایان سال ترسیم می کند.
اما این روزها بسیاری از سهامداران ( چه حقیقی و چه حقوقی) بیشتر به فکر نوسان گیری در بازار هستند. متاسفانه اخبار مثبت هم نتوانسته این پدیده مخرب را از بازار دور کند. برخی طولانی شدن مذاکذات و برخی ابهامات را دلیل اصلی نوسان گیری عنوان می کنند ولی به نظر می رسد همه اینها بهانه است! مسلما اگر مذاکرات هم به نتیجه برسد برخی بهانه های جدید را عامل فروش بعد از یک بازدهی چند درصدی عنوان می کنند. به هر حال امیدواریم بازار با کمک رسانه ها و سایت های تحلیلی-خبری که اخیرا آنها نیز عاملی موثر در ترویج نوسان گیری در بورس بوده اند، به ثبات برسد، این گونه معاملات که در حال حاضر بر بورس ما حاکم است نمی تواند تضمین کننده رشد پایدار و محکم در آینده باشد.
در اخبار حاشیه ای بازار، در اخبار سیاسی و در مهمترین خبر مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی اعلام کرد که آژانس نبود انحراف در فعالیت های هستهای اعلام شده ایران را تایید می کند
دراخبار اقتصادی وزیر صنعت، معدن و تجارت فهرستی شامل عوارض جدید صادراتی برای ۲۴ قلم کالا را برای معاون اول رییس جمهور ارسال کرد تا پس از تایید و تصویب به اجرا در آید. در حالی که به گفته نایب رییس کنفدراسیون صادرات میزان عوارض برخی از این کالاها کارشناسی شده نیست. وزیر صنعت، معدن و تجارت، نامهای را به معاون اول رئیسجمهور ارسال کرده که براساس آن پیشنهاد وضع عوارض صادرات 10 تا 100درصدی برای 24 قلم کالای صادراتی عنوان شده است. برخی معتقدند این پیشنهاد وزیر برای جلوگیری از خامفروشی مطرح شده است.
برای شمش فولاد 10 درصد، مفتول مسی 15 درصد ، مس کاتد 20 درصد،شمش آلمینیوم 20 درصد، سنگ آهن به هم فشرده 20 درصد،سنگ آهن خام 30 درصد ،کنسانتره سنگ آهن 20 درصد،کنسانتره سرب و کنسانتره روی هر کدام 20 درصد ،شمش سرب و شمش روی نیز هر کدام 10 درصد عوارض صادراتی دیده شده است.
در بازارهای جهانی مس در بیش از 6900 دلار به کار خود پایان داد.باید دید می تواند از 7000 دلار عبور کند یا خیر! روی در آستانه 2100 دلار به کار خود پایان داد و سرب نیز در بیش از 2100 دلار در هر تن تثبیت شده است.انس طلا نیز فعلا به کمتر از 1300 دلار رسیده است. انتشار متن مذاکرات نشست اخیر فدرال رزرو آمریکا نشان می دهد که مقام های بانک مرکزی این کشور قصد دارند محرک پولی را طی ماه های آینده نیز کاهش دهند و این مساله تاثیر زیادی بر افزایش ارزش دلار و کاهش قیمت جهانی طلا داشته است.
در بازار داخلی چه خبر بود؟
گروه فلزی و معدنی در معاملات امروز تحت تاثیر خبر اخذ عوارض صادراتی از آنها بودند.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، نامهای را به معاون اول رئیسجمهور ارسال کرده که براساس آن پیشنهاد وضع عوارض صادرات 10 تا 100درصدی برای 24 قلم کالای صادراتی عنوان شده است.
برای شمش فولاد 10 درصد، مفتول مسی 15 درصد ، مس کاتد 20 درصد،شمش آلمینیوم 20 درصد، سنگ آهن به هم فشرده 20 درصد،سنگ آهن خام 30 درصد ،کنسانتره سنگ آهن 20 درصد،کنسانتره سرب و کنسانتره روی هر کدام 20 درصد ،شمش سرب و شمش روی نیز هر کدام 10 درصد عوارض صادراتی دیده شده که باید دید به تصویب می رسد یا خیر ! به نظر می رسد عوارض 20 درصدی برای شمش روی و سرب با توجه به اینکه عمده سودآوری شرکت های این گروه از طریق صادرات می باشد و حاشیه سود بالایی هم ندارند اتفاق مثبتی نباشد.
در این گروه گفته شده صادرات ورق فولاد، تیرآهن و میلگرد تا پایان خرداد آزاد است!
در سنگ آهنی ها در حالی پیش از این زمزمههایی مبنی بر تعویق یک ساله عوارض صادرات سنگ آهن شنیده میشد که خبر فوق در مورد عوارض 30 درصدی برصادرات سنگ آهن خام کمی کارگروه را مشکل کرد
در این گروه در مورد معامله سنگ اهن مرکزی نیز که توسط فخوز خریداری شد ،رییس شورای شهر بافق گفته که ما واگذاری سهام سنگ آهن مرکزی را قبول نداریم و بدنبال ابطال این مزایده و بازگردانی مجدد سهام به بخش دولتی و پاسخگویی مسوولین درباره روند این خصوصی سازی هستیم
در ذغال سنگی ها کشرق با توجه به تعدیل با اهمیت عملکرد واقعی حسابرسی نشده سال مالی 1392 متوقف شد.
کطبس که در آخرین پیش بینی سود سال 92 مبلغ 421 ریال اعلام کرده بود در 12 ماهه واقعی 92 مبلغ 437 ریال پوشش داده است
در فولادی ها فولاژ که در آخرین پیش بینی سود سال 92 مبلغ 461 ریال اعلام کرده بود در 12 ماهه واقعی سال مذکور 474 ریال پوشش داده است
در خودرویی ها این روزها بحث ها متمرکز بر نرخ خودرو می باشد. رییس شورای رقابت گفته:دستورالعمل تعدیل قیمت خودرو که بخش از آن شامل فرمولی برای تعیین قیمت ها است، آماده و مورد موافقت قرار گرفته است. ولی مواضع اخیر سخنگوی دولت باعث شده تا اعضا در تصویب فرمول مذکور یک هفته تأمل نمایند.
در این گروه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ضمن اشاره به طرح ارائه تسهیلات از صندوق توسعه ملی و درآمدهای حاصل از هدفمندسازی یارانه ها به خودروسازان گفته : مهمترین هدف گذاری وزارت صنعت ، معدن و تجارت جهت حمایت از بخش تولید خصوصا صنعت خودرو ارائه تسهیلات به خودروسازان بوده است اما به نظر می رسد این اقدام باید با در نظر گرفتن شرایطی صورت گیرد .به گفته وی تسهیلاتی که از صندوق توسعه ملی با تغییر اساسنامه جهت کمک به نقدینگی خودروسازان و رفع مشکلات پیش رو اختصاص می یابد در صورت افزایش قیمت خودرو، دولت را دچار چالش و بحران خواهد کرد.
در این گروه وساپا با صف فروش روبرو بود. وساپا سود هر سهم سال 93 خود را از 205 ریال به 173 ریال کاهش داده است. سود حاصل از سرمایه گذاری های شرکت به دلیل افزایش سیاست تقسیم سود دهکده پاسارگاد از 10 درصد به 90 درصد از 14.5 میلیارد تومان به 71.5 میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است لیکن خالص ساير درآمدها و هزينه هاي عملياتي بابت کاهش بخشي از درآمدهاي تامين مالي کاهش داشته است و دلیل کاهش سود خالص شرکت نیز به همین دلیل بوده است.
زامیاد به علت افزایش سود سال 92 نه دلیل عملیاتی بلکه به دلیل غیر عملیاتی با افت قیمت روبرو شد.
در قطعه سازان خاهن با رشد قیمتی 9 درصدی بازگشایی شد. فنرسازی زر هم برای تعدیل عایدی متوقف شد.
خپویش در 12 ماهه واقعی سال 92 مبلغ 2633 ریال به ازای هر سهم محقق کرده است. آخرین پیش بینی شرکت 2773 ریال بوده است.سود سال 93 شرکت نیز 2944 ریال می باشد.
خکار که در آخرین پیش بینی سود سال 92 مبلغ 359 ریال اعلام کرده بود در 12 ماهه واقعی نیز همین مبلغ را محقق کرده است.
در پتروشیمی ها نرخ اوره جهانی که تا 300 دلار نیز ریزش داشت مجددا کم صعودی شد و به 308 دلار بازگشت.
در این گروه پترول فشار عرضه ها را در قیمت های بیش از 220 تومان تجربه کرد. عمده خریدها توسط حقوقی انجام گرفت.
پترول که در سه ماهه اول منتهی به 30/9/92 مبلغ 47 ریال به ازای هر سهم محقق کرده بود ،در سه ماهه دوم نیز 74 ریال به ازای هر سهم محقق کرده است.در کل در شش ماهه منتهی به 29/12/92 مبلغ 121 ریال به ازای هر سهم محقق کرده است.
عمده این سود از محل فروش پتروشیمی جم بوده است( 226 میلیارد تومان) ضمن اینکه در شش ماهه از محل فروش پتروشیمی کازرون و ممسنی حدودا 1 میلیارد تومان ،پتروشیمی شیراز 1.6 میلیارد تومان،مهر آوران کوی نارون 3.2 میلیارد تومان ،اریا فسفر یک جنوب 6 میلیارد تومان و پتروشیمی زاگرس 7.4 میلیارد تومان سود کسب کرده است
ضمن اینکه خرید 5 درصد از 17 درصد پتروشیمی پردیس نیز در پرتفوی شرکت دیده می شود مابقی آن نیز در حال طی کردن مراحل می باشد
زیر مجموعه های شرکت نیز که هنوز به بهره برداری نرسیده اند در حال توسعه می باشند.طبق آخرین خبر ها اعتبار اسنادی فاینانس طرح اوره و آمونیاک لردگان از خط اعتباری چین در تاریخ 31 اردیبهشت گشایش یافته است.پترول مالک 46.5 درصدی لردگان می باشد.
مارون در گزارش 12 ماهه حسابرسی شده سال 92 مبلغ 8321 ریال به ازای هر سهم محقق کرده است که نسبت به گزارش حسابرسی شده رشد (7612 ریال) رشد 9 درصدی داشته است.این تعدیل مجدد سود به علت افزایش سود حاصل از سرمایه گذاری ها ناشی از تقسیم سود پتروشیمی لاله بوده است.
پتروشیمی فارابی که به تازگی مجوز افزایش سرمایه را دریافت کرده سود هر سهم سال 92 خود را از 4422 ریال ( پیش بینی شده ) به 4902 ریال ( واقعی) افزایش داده است و با تعدیل مثبت 11 درصدی روبرو شده است.
شرکت اعلام کرده که این شرکت موفق به انعقاد قرارداد 20 ساله تامین خوراک اتان با شرکت پتروشیمی بندر امام گردیدهاست که بر این اساس و مطابق با مفاد مندرج در قرارداد، تامین مستمر خوراک گازی مجمع پتروشیمی امیرکبیر به میزان 35 درصد کل اتان استحصال شده در مجمع پتروشیمی بندرامام صورت خواهد پذیرفت .
شپترو سود 2800 ریالی سال 92 ( آخرین پیش بینی) را به 2518 ریال در 12 ماهه واقعی تبدیل کرده است و با تعدیل منفی 10 درصدی روبرو شده است
در شیمیایی ها شیران همچنان مورد توجه می باشد. خبر مربوط به افزایش صادرات علت اصلی توجه به سهم می باشد.
پاکشو در 12 ماهه واقعی سال 92 مبلغ 1503 ریال پوشش داده است. آخرین پیش بینی سود سال مذکور 1489 ریال بوده است.
شسینا در 12 ماهه واقعی سال 92 مبلغ 248 ریال به ازای هر سهم محقق کرده است که نسبت به آخرین پیش بینی سود سال مذکور افت 63 درصدی داشته است. با وجود رشد فروش ،افزایش بهای تمام شده باعث شده سود شرکت با تعدیل منفی روبرو شود.
در سیمانی ها قرار بود امروز نرخ قطعی سیمان ابلاغ شود اما دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان از عدم برگزاری جلسه امروز تعیین تکلیف قیمت سیمان داخلی به دلیل عدم حضور نمایندگان وزارت صنعت خبر داد.
در بانکی ها ونوین مورد توجه بود. گفته می شود افزایش سرمایه در ونوین به تایید بانک مرکزی رسیده است و توجه به سهم نیز به همین دلیل است. به همین دلیل سهام شرکت های وصنا ،ثنوسا و وساخت نیز به واسطه مالکیت در ونوین با اقبال روبرو بودند.
بانک تجارت در تلاش برای خارج شدن از لیست سیاه اتحادیه اروپاست و قرار است پروندهاش در 17 ژوئن (27 خرداد) در دادگاه عدالت اروپا مورد رسیدگی قرار بگیرد.
وخارزم دربازار امروز فروشنده 51 میلیون سهم بانک پاسارگاد بوده است . بافرض درنظر گرفتن قیمت 2800 ریالی برای این معامله و باتوجه به اینکه بهای تمام شده هرسهم پاسارگاد برای وخارزم 728 ریال میباشد شرکت می تواند ازاین محل سودی 10 ریالی به ازای هرسهم (باسرمایه جدید ) شناسایی نماید. البته لازم به ذکراست محدوده حمایتی سهم 180 تومان و اولین مقاومت پیش روی سهم نیز 200 تومان می باشد. درمورد سهم بانک پاسارگاد نیز قیمت 275 تومان و 290 تومان محدوده حمایت و مقاومت سهم می باشد.
در دیگر گروه ها:
در انفورماتیکی ها مدیر عامل شاپرک اعلام کرده که هزینه مانده گیری حساب کارت بانک از دستگاه های پایانه فروش فروشگاهی 120 تومان و خودپردازها 100 تومان می باشد که این تاثیر مثبتی بر رانفور و رتاپ دارد.
همکاران سیستم در 12 ماهه واقعی 908 ریال به ازای هر سهم محقق کرده است که تغییر خاصی نسبت به آخرین پیش بینی نداشته است.مجمع شرکت روز 13 همین ماه برگزار می شود.
در ساختمانی ها بحث ایجاد لیزینگ مسکن مطرح است که هنوز جزئیات زیادی از آن منتشر نشده است. برخی نیز این احتمال را داده اند که کار لیزینگ مسکن توسط شرکت های لیزینگی بورسی نیز می تواند انجام پذیرد ولی به نظر نمی رسد این کار توسط این شرکت ها انجام پذیرد و کار اصلی این شرکت ها با این سرمایه ها مربوط به لیزینگ خودرو می باشد.
در حمل و نقلی ها کسانی که دید بلند مدت دارند به توریل امیدواری زیادی دارند و آینده این شرکت را درخشان توصیف می کنند.
در این گروه حتوکا که سود هر سهم سال مالی 92 خود را 190 ریال پیش بینی کرده بود در 12 ماهه واقعی 187 ریال پوشش داده است.
حفارس در دوره 12 ماهه واقعی سال 92 زیان 111 ریالی به ازای هر سهم محقق کرده است.اخرین پیش بینی شرکت زیان 100 ریالی بوده است.
در پالایشی ها گفته می شود به زودی یکی از ابهامات صنعت پالایشی برطرف و نرخ های فروش سال 92 فرآورده های آنها اعلام می شود تا شرکت های گروه بتوانند صورت های مالی خود را به بازار ارائه کنند.در این گروه همچنین طبق برخی شایعات شنیده شده که شرکت های این گروه نسبت به بحث کیفی سازی و طرحی که در این رابطه قرار است اجرا شود اعتراضاتی داشته اند.
شرانول در 12 ماهه واقعی 92 مبلغ 2438 ریال محقق کرده است که نسبت به آخرین پیش بینی ( 2498 ریال) افت 2.5 درصدی داشته است
قنقش که در آخرین پیش بینی سود سال 92 مبلغ 1157 ریال اعلام کرده بود در 12 ماهه واقعی مبلغ 1162 ریال به ازای هر سهم پوشش داده است.
شیشه همدان در اولین پیش بینی سود سال مالی منتهی به 31 خرداد 94 مبلغ 1928 ریال به ازای هر سهم اعلام کرده است که نسبت به سود 1802 ریالی سال 93 رشد 7 درصدی را نشان می دهد.این پیش بینی با فرض تولید و فروش و عدم توقف کوره واحد 2 پیش بینی شده است.
ایران مرینوس در اولین قدم برای سال مالی منتهی به 29/12/93 مبلغ 503 ریال اعلام کرده است که نسبت به سود سال 92 افت 73 درصدی داشته است.
پدرخش در 12 ماهه سال 92 به طور واقعی 344 ریال محقق کرده است.آخرین پیش بینی شرکت 322 ریال بوده است.
کرازی در 12 ماهه 92 مبلغ 443 ریال به طور واقعی محقق کرده است.آخرین پیش بینی شرکت 438 ریال بوده است.
بترانس در 12 ماهه واقعی سال 92 مبلغ 431 ریال به ازای هر سهم محقق کرده است.آخرین پیش بینی شرکت 428 ریال بوده است.ظاهرا در این گزارش سود سرمایه گذاری ها در حالتی بسیار محتاط لحاظ شده و غیر واقعی هستند و شرکت جای تعدیل در گزارش حسابرسی شده را خواهد داشت. خریدارهای امروز سهم نیز بیشتر حقوقی بودند.فروشندگان هم حقیقی بودند.
دفرا در 12 ماهه سال مالی 92 مبلغ 1061 ریال با سرمایه جدید اعلام کرده است.آخرین پیش بینی سود سال مذکور 1072 ریال بوده است.
کترام که در آخرین پیش بینی سود سال 92 مبلغ 84 ریال اعلام کرده بود موفق شده در 12 ماهه واقعی 133 ریال به ازای هر سهم پوشش دهد.
کگاز در 12 ماهه واقعی سال مالی 92 مبلغ 1270 ریال به طور واقعی پوشش داده است.پیش بینی شرکت برای سال 92 در آخرین گزارش 1229 ریال بوده است.
دکوثر در 12 ماهه واقعی سال 92 مبلغ 643 ریال به ازای هر سهم محقق کرده است که نسبت به آخرین پیش بینی سود سال مذکور ( 568 ریال) رشد 13 درصدی داشته است.
وبانک هم امروز برای تعدیل مثبت ناشی از تقسیم سود 500 تومانی شازند متوقف شد.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: