شاخص کل در معاملات امروز افت 112 واحدی را تجربه کرد و در 75،241 واحد ایستاد. نماد معاملاتی وپارس با 31 واحد،فارس با 24 و رمپنا با 15 واحد بیشترین تاثیر منفی و نماد معاملاتی خودرو با 25 و خساپا با 20 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.شاخص کل فرابورس هم رشد نزدیک به 1 واحد را تجربه کرد.
ارزش کل معاملات بورس بدون احتساب معامله بلوکی شخارک4 به 105.8 و ارزش کل معاملات فرابورس به 41 میلیارد تومان رسید.بیشترین ارزش به معاملات خودرو با 9.1 میلیارد تومان و شسپا با 7.2 میلیارد تومان اختصاص داشت.
بازار امروز هم بی رمق بود! حجم معاملات نسبت به روزهای گذشته کمتر شده است و میل و رغبتی برای خرید و فروش در بازار دیده نمی شود. ادامه این روند به خروج بخشی دیگر از نقدینگی در بازار می انجامد و بازار به حالت نیمه تعطیل در خواهد آمد. صندوق توسعه نیز که تا الان کمتر از 300 میلیارد تومان به بازار وارد کرده است عملا تاثیر زیادی بر رند معاملات نداشته است به هر حال بعد از این همه افت نباید انتظار صف های فروش سنگین را در بازار هم داشت.
صندوق توسعه بیشتر به دنبال جمع کردن صفوف فروش احتمالی ست! حدود شش ماه است که بازار بورس ما با وجود اخبار مثبت در وضعیت خوبی به سر نمی برد. نمی خواهیم به صورت تکنیکالی جو منفی به بازار تزریق کنیم چرا که اعتقاد داریم وقتی که تحلیل بنیادی به طور کامل فراموش شود تحلیل تکنیکال هم منطقی ندارد. می خواهیم بگوییم کم حجم شدن بازار و عدم واکنش به خبرهای مثبت نگران کننده است. حتی خبر مذاکره مستقیم ایران و آمریکا از امروز قبل از مذاکرات اصلی با 5+1 ،خبرهای مثبت سیاسی دیگر و حتی برخی خبرهای خوش اقتصادی هم نتوانسته بازار را در دو روز اخیر حرکتی دهد. کاملا مشخص است که نقدینگی در بازار وجود ندارد و این بازار نیز مانند بسیاری از بازار ها به حاشیه رانده شده است.
باید دید این بار نقش سبز کردن شاخص به کدام نمادها یا کدام گروه محول می شود! امروز خودروییها این نقش را بر عهده داشتند که بر خلاف دو روز گذشته نتوانستند نقش خود را به خوبی انجام دهند و افزایش عرضه ها در نهایت باعث قرمز شدن شاخص شد.
با شرایطی که بازار در پیش گرفته است و به اخبار مثبت واکنشی نشان نمی دهد نمی توان پیش بینی دقیقی از آن در هفته ها و ماه های آتی داشت، با این وضعیت شاید بازار به نتیجه مثبت و نهایی مذاکرات با 5+1 و حتی گزارش های سه ماهه مثبت هم واکنش نشان ندهد! امیدواریم به هر حال یک اتفاق مثبت باعث ورود سرمایه های پارک شده به بورس شود. همچنین امیدواریم همه با هم تلاش کنیم و از رفتارهای غیر منطقی همانند آنچه که این روزها در بازار اتفاق افتاده است و آن همان نوسان گیری و عدم توجه به تحلیل های بنیادی و عدم خرید با دید بلند مدت می باشد، دوری نماییم.
در اخبار حاشیه ای بازار و در اخبار سیاسی مذاکرات هیأتهای ایران و آمریکا به ریاست عراقچی و ویلیام برنز و با حضور هلگا اشمیت ساعت 14 امروز (دوشنبه) به وقت ژنو (16:30 به وقت تهران) در ژنو برگزار میشود.
در اخبار بورسی و به نقل از جناب دکتر محمود رضا خواجه نصیری مدیر نظارت بر بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار تهران، تا تثبیت کامل بازار، عرضه اولیه ای در بورس یا فرابورس انجام نخواهد شد.
در بازارهای جهانی مس به کانال 6600 دلار نزول کرده است.برخلاف مس،روی به بیش از 2100 دلار صعود کرده است و به نرخ های فعلی سرب رسیده است.
در بازار داخلی چه خبر بود؟
سیمانی ها در اکثر نمادها با افت قیمت روبرو شدند. جلسه سیمانیها در وزارت صنعت برای تعیین نرخ سیمان بازهم لغو شد. گفته شده دلیل لغو پیشآمدن جلسه مهمتر و فوریتری بوده است.
طبق آخرین توافق انجام شده بین وزارت صنعت و انجمن سیمان قرار شد اعلام قیمت جدید سیمان تا پایان خردادماه یا اوایل تیرماه به تعویق بیفتد.قبلا هم گفته بودیم که در صورت تعویق دوباره این جلسه ، باید بازهم شاهد اصلاح نمادهای گروه باشیم.
در گروه پتروشیمی بازهم به خبرهای مثبتی که این روزها شنیده می شود تاکید داریم که می تواند در بلند مدت تاثیر بسزایی در این گروه داشته باشد درگزارش های روزانه قبلی به خبرهای مثبت صنعت اشاره داشته ایم. شاید افت قیمت دلار به 3230تا 3240 تومان احتمالا تا حدودی برمعاملات گروه تاثیر گذار بوده است.
به چند دلیل توصیه داریم نگاهی بلند مدت به این صنعت داشته باشید. اول تثبیت نرخ دلار در بیش از 3200 تومان ، دوم بحث رشد تولید و صادرات در ماه های اخیر و سوم بحث توجه ویژه دولت به تامین خوراک پایدار و عدم قطعی خوراک آنها در سال جاری و سال های آتی!
آخرین وضعیت پیشرفت 5 فاز پارس جنوبی نیز حاکی از بهره برداری از واحد دوم فاز 12 در خردادماه و راه اندازی پالایشگاه های فاز 13 و 17 و 18 تا پایان سال 93 می باشد که خبر خوبی برای پتروشیمی ها می باشد.
در این گروه فارس افت محسوسی داشت و پترول معاملات متعادلی را تجربه کرد.خریدار پترول حقوقی وفروشنده سهم بیشتر حقیقی ها می باشند.مدیر عامل شرکت هلدینگ خلیج فارس گفته :با خرید سهام پترول، اکثر طرح های پتروشیمی از حالت بلاتکلیفی در آمدند و صاحب یک متولی شده اند.
در گروه خودرویی هم نوسان گیران فعال هستند و هم خبرهای مثبت روزانه از رشد تولید را هر روز می شنویم. رشد 100 درصدی تولید در دو ماهه امسال واقعا خبر مثبت و تاثیر گذاری ست. البته امروز شایعاتی هم از افزایش نرخ زیر 10 درصدی خودرو در جلسه اتی شورای رقابت در بازار پیچید که باعث معاملات مثبت در گروه شد.
ایران خودرو از امروز فروش فوری خودروهای گروه وانت، پژو۴۰۵، پژو۲۰۶، سمند، پژو پارس و رانا را آغاز کرده است و به احتمال فراوان خیلی زود ظرفیت خرید تکمیل می شود. با برخی دوستان که برای خرید خودرو ثبتنام می کردند پرسیدیم که دلیل خریدشان چیست که اظهار می کردند می خریم که با قیمت بالاتر و در بازار آزاد به فروش برسانیم. شکاف قیمتی بین قیمت کارخانه با بازار آزاد باعث این اتفاق شده است و برای نزدیک شدن قیمت کارخانه با آزاد باید عرضه های بیشتری در بازار صورت پذیرد
در این گروه مجلس برای حضور خودروسازان خارجی شرط و شروط گذشته است . رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس 4 شرط برای انعقاد قرارداد با خودروسازان خارجی از جمله پژو و رنو عنوان کرده است. وی گفته: خودروها ساخت داخل باشند،.خودروها مونتاژ و وابستگی به خارج نداشته باشند ، استاندارد کیفیت را رعایت کنند و به ما تضمین دهند بازارهای منطقه که 300 تا 400 میلیون نفر جمعیت دارند از ایران تامین شود.
با رشد تولید در خودرویی ها گروه لیزینگی و تایرسازان هم شرایط خوبی خواهند داشت. لیزینگی ها که مدتی ست در حال رشد هستند و بازار نیز توجه خاصی به آن دارد.گروه تایر ساز هم می توانند وضعیت خوبی داشته باشند.به هر حال رشد تولید خودرو رشد تولید در تایر و لاستیک را هم در پی دارد.
در این گروه ولغدر با صف خرید روبرو شد. شرکت طی اطلاعیه ای اعلام نموده که مبلغ 30 میلیارد ریال از معوقات این شرکت ازطرف شرکت ایران خودرو دیزل به عنوان تخفیف درنظر گرفته شده است. این مبلغ تاثیر 10 تومانی بر سود هر سهم شرکت دارد.
در بانکی ها بعد از یک روز معاملات مثبت شاهد افزایش عرضه ها بودیم. وتجارت در 120 تومان با فشار عرضه ها روبرو شد. بلوک وبصادر نیز به فردا موکول شده است.
دولت برنامه های ویژه ای نیز برای حمایت از بانک ها دارد. بانکها اخیرا با مشکلات جدی از جمله کمبود سرمایه مواجه شدهاند در همین راستا برای رفع مشکلات به وجود آمده دولت تصمیمات مناسبی را اتخاذ کرده است و این مورد را وزیر اقتصاد در نمایشگاه بورس هم اعلام کرد.
معاون اول رئیس جمهور از رایزنی رئیس کل بانک مرکزی برای تامین مالی توسط بانک ها برای خروج از رکود و ایجاد توسعه بیشتر خبر داده است.
در دیگر نمادها و گروه ها
در گروه لبنی پس از گذشت بیش از دو ماه از سال، قیمت شیر و لبنیات هنوز مشخص نشده و همچنان در کش و قوس تصمیمگیری برای افزایش قیمت یا ارائه یارانه است که وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی قیمتگذاری در این بخش اعلام کرده: در هفته جاری قیمت شیر و لبنیات اعلام میشود.
دبیر انجمن صنایع لبنی نیز گفته : درخواست خود مبنی بر افزایش 15 درصدی قیمت محصولات لبنی بجز شیر خام به سازمان حمایت ارسال شده است، در حال حاضر در انتظار ابلاغ مصوبه از طریق این کارگروه هستیم.
دارویی ها اصلاح p/e خوبی داشته اند و انتشار خبرهای مثبت در گروه می تواند زمینه رشد آنها شود. دید بلند مدت به این گروه داشته باشید.
در قندی ها بعد از چند روز معاملات مثبت شاهد افزایش عرضه ها بودیم. در این گروه از یک سو خبرهایی در رابطه با افزایش نرخ کارمزد تصفیه شکر به گوش می رسد و از سوی دیگر گفته می شود بعد از خرداد نرخ شکر هم افزایش می یابد به بیش از 2000 تومان می رسد. البته اگر ابلاغیه ثبات در قیمت کالاهای اساسی از سوی دولت تا شهریور به تعویق نیفتد.
افزایش سرمایه قند ثابت خراسان از 10 به 51 میلیارد تومان (از محل سود انباشته و تجدید ارزیابی دارایی ها) در مجمع امروز به تصویب رسید.
در انفورماتیکی ها گفته شده که کارمزدهای جدید مراکز شتاب از فردا آغاز می شود.
در این گروه شنیده ها حاکی از احتمال انعقاد قرارداد رکیش با بانک تجارت برای فروش و راه اندازی 200 هزار دستگاه پوز می باشد.
در معدنی ها کچاد در مجمع امروز خود از سود 1313 ریالی سال 92 خود، 1050 ریال آن را تقسیم نمود.انتظار تقسیم سود بیشتری از شرکت بود.این سود تاثیر 16 ریالی بر سود سال 92 ومعادن دارد.ومعادن سود نقدی کچاد را در صورت های مالی سال 92 خود حدودا 92 تومان لحاظ کرده بود.
وامید سود نقدی سال 92 کچاد را برای سال مالی منتهی به 30/10/93 مبلغ 118 تومان لحاظ کرده است این در حالی ست که کچاد در مجمع خود 105 تومان تقسیم کرد.این تقسیمی 13 تومان کمتر از سود لحاظ شده در صورت های مالی وامید می باشد و تاثیر منفی 29 ریالی بر سود هر سهم آن دارد. وامید 37.65 درصد و ومعادن 16.4 درصد کچاد را در تملک خود دارند
در بیمه ای ها شاهد معاملات مثبت و منفی و متعادل در بیشتر نمادها بودیم.در این گروه معاون بیمه مرکزی با تأکید براینکه تحریمهای بیمه ای بعد از توافق نامه ژنو برداشته نشده، از سیل تقاضای بیمه های خارجی برای ورود به ایران خبر داده است.
شپاس که یکی از عرضه اولیه های کم بازده بوده است امروز شرایط متعادلی داشت.گفته میشود در مجمع شرکت هم سود نقدی خوبی تقسیم می شود و هم در موردبرگشت ذخایر و افزایش سرمایه صحبت می شود.
فاذر برای تعدیل عایدی متوقف شد. در فاذر شایعاتی از یک قرار داد مهم به گوش می رسد.مجمع سالیانه شرکت نیز روز 31 خرداد برگزار خواهد شد.
در پالایشی ها دستورالعمل تعیین قیمت محصولات پالایشگاهها بر اساس کیفیت ابلاغ شده استو تمام پالایشگاههای دولتی و خصوصی موظف به رعایت این دستورالعمل هستند .گفته شده در مورد در مورد بنزین، تولید پالایشگاه اراک به عنوان معیار در نظر گرفته شده و در صورت پایین تر بودن کیفیت بنزین سایر پالایشگاهها، آن محصولات با قیمت پایین تری خریداری می شود
پرشین تحلیل
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: