شاخص کل در آخرین روز کاری هفته افت 337 واحدی را تجربه کرد و به نیمه های کانال 74 هزار واحدی رسید. نماد معاملاتی فارس با 96 واحد،فولاد با 35 واحد و شبندر با 28 واحد بیشترین تاثیر منفی و نماد معاملاتی کچاد با 74 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل داشتند.شاخص کل فرابورس نیز افت 5 واحدی را به ثبت رساند و به 755 واحد رسید.
شاخص کل بورس در مجموع در هفته ای که سپری شد افت 265 واحدی را به ثبت رساند. شاید این افت محسوس نباشد ولی کلیت بازار وضعیت خوبی نداشت.
امروز ارزش کل معاملات بورس به 134.3 میلیارد تومان و ارزش کل معاملات فرابورس به 69.7 میلیارد تومان رسید.
بیشترین ارزش معاملات بورس به ایران خودرو با 36.2 میلیارد تومان، وبصادر با 27.6 میلیارد تومان و تاپیکو با 6.7 میلیارد تومان اختصاص داشت. جالب است بدانید 33.3 میلیارد تومان از معاملات ایران خودرو، 26.1 میلیارد تومان از معاملات وبصادر و 4.9 میلیارد تومان از معاملات تاپیکو به صورت بلوکی بود. در واقع ارزش کل معاملات بورس بدون احتساب بلوک در این نمادها به 70 میلیارد تومان رسید که رقم بسیار پایینی ست.
در ارزش کل معاملات فرابورس نیز که به 69.7 میلیارد تومان رسیده بود 20 میلیارد تومان مربوط به معامله اوراق مشاركت نفت و گاز پرشيا و حدود 7.5 میلیارد تومان نیز به معاملات وراق مشاركت گلگهر بود. بدون احتساب معاملاتی که ذکر شد ارزش کل معاملات بازار به زحمت به بیش از 100 میلیارد تومان رسید که نشان از عمق رکود بر بازار است.
نیم نگاهی به بازار امروز:
بازار امروز با روندی خسته کننده از روزهای قبل به کار خود پایان داد. فضایی که بر معاملات حاکم است فضایی غیر قابل تحمل برای بسیاری از سهامداران حقیقی شده است و هر روز شاهد فشار عرضه ها حتی در قیمت های منفی کامل هستیم. حقوقی ها نیز دست کمی از حقیقی ها ندارند و آنها نیز در این شرایط بیشتر فروشنده هستند تا خریدار و این باعث شکل گیری تصویری منفی از بورس در ذهن سهامداران حقیقی شده است.
سهامداران حقیقی که همواره امیدوارند حقوقی ها با حمایت های خود از بازار مانع افت قیمت ها شوند این روزها با توجه به ابهاماتی که وجود دارد ، حمایتی هم از حقوقی ها نمی بینند و این باعث شده شرایط بازار سرمایه بعد از مدت ها این گونه باشد که مشاهده می کنید. مسلما وقتی حقوقی فعال نباشد بسیاری از حقیقی ها با طرح سوالاتی مختلف از خود و حکاکی تصویری منفی از آینده تلاش می کنند که نقدینگی خود را از بازار خارج کنند.
اما در هفته ها و ماه های اخیر کف های قیمتی بسیاری از سهم نیز شکسته شده اند و این تصور برای سهامداران به وجود آمده که وقتی تحلیل از بازار دور شود بازهم احتمال شکستن کف های قیمتی وجود دارد. در هر صورت عوامل مختلفی باعث شده فضایی بسیار ناامید کننده در بازار به وجود آمده است و برای رهایی از این وضعیت نیاز به نقدینگی بالایی برای حمایت می باشیم. از وقتی صندوق توسعه نیز نتوانسته با حجم پولی که در اختیار دارد روند بازار را تغییر دهد ،سهامداران و فعالان بازار نیز از حمایت ها ناامید شده اند .
بازهم علت ایجاد چنین وضعیتی برای بازار بورس را کمبود نقدینگی که ناشی از خروج سرمایه ها به علل مختلف می باشد، می دانیم. نقدینگی خوبی که تا قبل از زمستان سال قبل به بازار بورس وارد شده بود به چند علت تا به امروز با روندی نزولی به مقدار بسیار کمی رسیده است، برخی نقدینگی خود را به بازارهای دیگر نظیر بانک ها و بازار مسکن وارد کرده اند، برخی نیز سرمایه های خود را در بیرون از بازار به صورت راکد و غیر فعال نگه داشته اند.
به یاد داریم که در زمان اوج بازار در سال گذشته حقوقی ها و به ویژه سازمان خصوصی سازی به شدت عرضه کننده بودند و این به تدریج باعث طرح سوالی در ذهن سهامداران شد که چرا حقوقی ها و خصوصی سازی این قیمت ها را فرصتی مناسب برای فروش می دانند؟! این سرآغاز افزایش عرضه ها بود ولی بعد از این موضوع بحث هدفمندی یارانه ها و تلاش دولت برای کنترل تورم و جمع آوری نقدینگی در جامعه و تثبیت قیمت ها پیش آمد که همزمان با این موضوع در مجلس نیز با بررسی بودجه سال 93 تصمیماتی بر ضرر بسیاری از صنایع گرفته شد که بحث بهره مالکانه و نرخ خوراک پتروشیمی ها از این قبیل تصمیمات بود. با این تصمیمات و رخدادها به زمان انتشار اولین گزارش های بودجه سال 93 شرکت ها رسیدیم و بسیاری از شرکت ها بودجه های بسیار محتاطی به بازار ارسال کردند و باعث تشدید جو منفی در بازار شدند.
سال 92 را به پایان رساندیم و به سال 93 وارد شدیم. در حالی که بسیاری شروع بورس در سال 93 را امیدوار کننده پیش بینی کرده بودند ولی وضعیت بهتر که نشد هیچ بدتر نیز شد. بحث موثر واقع نشدن حمایت ها از بورس و گزارش های 12 ماهه نسبتا معمولی و همین اواخر نیز موضوع به بن بست خوردن مذاکرات برای دست یابی به توافق جامع باعث شد که فعالان بازار بورس و به دنبال آنها بخش بزرگی از جامعه سهامداران حقیقی نگاه همراه با شک و تردید به آینده خوب بورس در ماه های آتی داشته باشند و سعی کردند تا حد امکان بخشی از نقدینگی خود را از بورس خارج کنند و با همین سرمایه کم نیز بیشتر به نوسان بپردازند تا سهامداری با دید بلند مدت.
در روزها و هفته های اخیر نیز موضوع مهمی به نام نرخ گذاری برخی صنایع و اصرار دولت بر عدم افزایش نرخ محصولات چالشی جدی برای بازار شده است. در مورد مذاکرات نیز که صحبت از تمدید شش ماهه آن به گوش می رسد!
عوامل فوق در برهه زمانی شش ماهه ( از ابتدای زمستان سال 92) تا به امروز باعث روند فرسایشی و خسته کننده بورس شده است. قصد نداریم شما را به آینده نا امید کنیم و همچنان معتقدیم می توان به آینده امیدوار بود و توصیه اکید داریم اگر قصد حضور در بازار بورس را دارید نگاهی بلند مدت داشته باشید!
در بازار داخلی چه خبر بود؟
این روزها گروه های مختلف بازار در مسیر نزول قیمت ها هستند. صحبت کردن از شرایط بنیادی خیلی فایده ای ندارد و اگر سهمی یک یا دو روز مثبت شود خیلی زود منفی می شود. متاسفانه دور شدن بازار از تحلیل بنیادی شرایط را بدتر هم خواهد کرد. این روزها هم حقیقی و هم حقوقی بازدهی 4-5 درصد را هم فرصت خروج می دانند.
خودروسازان منتظر اعلام نرخ های خودرو از سوی شورای رقابت هستند. تکذیب افزایش 3 تا 4 درصدی خودرو از سوی شورای رقابت و روابط عمومی سایپا و ایران خودرو باعث افزایش فشار عرضه ها در این گروه در دو روز اخیر شده است.
رئیس شورای رقابت در جدیدترین اظهار نظر گفته که تعیین قیمت خودرو بر اساس هزینه های خودروسازان امکان پذیر نیست. خودروسازان بخشی از سرمایه های خود را در بازارهای دیگر به کار گرفته اند و بخشی از هزینه های تولید خودروهای داخلی ناشی از همین بازارهای غیر مرتبط است
بازهم تاکید می کنیم که نکته مثبت این صنعت رشد تولید آن است که روند بسیاری خوبی داشته است. افزایش قیمت خودرو به تنهایی مشکل صنعت خودرو را برطرف نخواهد کرد ولی افزایش تولید و افزایش فروش می تواند این صنعت را در بلند مدت به پویایی سال های قبل از سال 92 برساند.
معاون بازاریابی و فروش ایران خودرو گفته :خودروسازارن هیچ منفعتی در محدودیت عرضه محصولات خود در سطح بازار و افزایش قیمت خودرو نمی برند.
در این گروه خبهمن به زیر 210 تومان رسیده است. مدیرعامل شرکت اعلام کرده با رفع موانع بین المللی میزان پیش بینی سود شرکت برای سال جاری محقق می شود. وی با بیان اینکه این شرکت برای سال جاری 30 تومان سود پیش بینی کرده است، افزوده: EPS قبلی به میزان 30 تومان تحقق یافته است و با توجه به چشم انداز موجود و در صورت رفع موانع بین المللی میزان پیش بینی سود شرکت می تواند افزایش پیدا کند.
خساپا و خودرو هم منفی بودند. در ایران خودرو شاهد معامله بلوکی بین حقوقی ها بودیم. خریدار بلوک ایران خودرو صبا تامین و فروشنده توسعه گستر برنا بود
در سایپا قائم مقام شرکت در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه خودرو شیراز با اشاره به علاقه چانگان برای حضور پررنگ تر در صنعت خودروسازی ایران گفته: این شرکت برای سرمایه گذاری اعلام آمادگی کرده است و امکان دارد سهام یکی از شرکت های زیر مجموعه سایپا به آن واگذار شود.
گروه لیزینگ که وابستگی زیادی به معاملات خودرویی دارند شاهد افت قیمت ها در بیشتر نمادها بودیم.
در ساختمانی ها همچون روزهای گذشته معاملات منفی را در بیشتر نمادها شاهد بودیم. در این گروه دبیرکل کانون شرکتهای لیزینگ از موافقت وزارت راه و شهرسازی با طرح لیزینگ مسکن خبر داده و گفته: معاون نظارتی بانک مرکزی اعلام کرد بستهای در این زمینه در حال تهیه است که به بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار ارائه خواهد شد.بحثی که مطرح است این است که ایا شرکت های لیزینگی با سرمایه های کمی که دارند می توانند لیزینگ مسکن را به دست بگیرند؟
در پتروشیمی ها صف فروش 6 میلیون سهمی فارس جالب بود. بسیاری از سهامداران با توجه به پی بر ای بالای سهم قیمت سهم را قابل اصلاح می دانند ولی باید اذعان داشت که فارس اینده درخشانی دارد.
در این گروه مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران گفته: طرح تثبیت درازمدت نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی در دست بررسی است که در صورت نهایی شدن و تصویب آن نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی برای ۱۰ تا ۱۵ سال با فرمول مشخص تعیین می شود.
در سیمانی ها گفته شده امروز جلسه ی افزایش نرخ سیمان برگزار می شود.
در دیگر نمادها
وبوعلی 50 تومان از سود 562 ریالی سال 92 خود را بین سهامدارانش تقسیم کرد. سهامداران می توانند سود نقدی خود را از آبان ماه سال جاری با مراجعه به شعب بانک دی دریافت نمایند. برنامه شرکت برای افزایش سرمایه 200 درصدی در سال 93 در راه است
همین بانک دی سهامدار عمده و 47 درصدی وبوعلی می باشد. بانک دی در صورت های مالی واقعی 92 سهم سرمایه گذاری در وبوعلی را 16 میلیارد تومان لحاظ کرده است این در حالی ست که با تقسیم سود 50 تومانی وبوعلی حدودا 2.8 میلیارد تومان دیگر بر سود سرمایه گذاری های خود اضافه می کند که تاثیر کمتر از 1 تومانی بر سود هر سهم شرکت دارد
فاسمین برای برگزاری مجمع متوقف می باشد. مدیر عامل شرکت در نامه ای به وزارت صنعت نسبت به شایعه عوارض صادراتی سرب و روی اعتراض کرده و اعلام کرده: اخذ عوارض صادراتی شایعه ای بیش نیست، زمانی که تولید بیش از تقاضا باشد وضع عوارض معنایی ندارد.
در مجمع بیمه آسیا سود 22 ریالی به ازای هر سهم تقسیم شد. در بیمه ای ها افزایش سرمایه 75 درصدی بیمه میهن از محل تجدید ارزیابی ها در راه است
حسینا سود هر سهم خود را از 4987 ریال به 4919 ریال در 12 ماهه واقعی سال 92 کاهش داده است.
غصینو در مجمع از سود 125 تومانی اش 60 تومان بین سهامدارانش تقسیم کرد
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: