شاخص کل در دومین روز از تیرماه نیز افت داشت.با افت 356 واحدی شاخص در معاملات امروز این نماگر مهم بازار به نیمه های کانال 72 هزار واحدی رسید.نماد معاملاتی کچاد با 50 ،کگل با 47 و شبندر با 39 واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل داشتند. شاخص کل فرابورس نیز امروز افت 7 واحدی را به ثبت رساند.
ارزش کل معاملات بورس به 86.4 میلیارد تومان و ارزش کل معاملات فرابورس به 84.6 میلیارد تومان رسید.بیشترین ارزش معاملات بازار بدون احتساب معاملات اوراق مشارکت شیراز که بیش از 43 میلیارد تومان بود به نماد حسینا با 5.5 میلیارد تومان و خساپا با 4.9 میلیارد تومان اختصاص داشت.
امروز روز خوبی برای بازار نبود، وقتی بازار دو روز به زحمت مثبت می شود ولی خیلی سریع به شرایط قبل یعنی رکود و افت ارزش معاملات می رسد مسلما ریزش رخ می دهد! متاسفانه بازار چند گام به عقب می رود ولی به زحمت یک گام به جلو برمی دارد.
عاملی که بازار را به چالش کشانده است کمبود نقدینگی ست، حقوقی ها ادعا می کنند که نقدینگی برای حمایت ندارند و این باعث دلسردی سهامداران حقیقی شده است. کمبود نقدینگی بازار را آزار می دهد و در این شرایط که دولت با سیاست های خود بخش مهمی از نقدینگی را از بازار بورس خارج کرده برخی ابهامات نیز باعث آسیب پذیر کردن بورس شده است!
واقعا نوشتن گزارش هم سخت شده همانند معامله در بازار! سعی می کنیم در این روزهای سخت بازار همراه شما باشیم ولی بیشتر به خبرهای گروه های مختلف اشاره می کنیم .
در اخبار حاشیه ای بازار و در اخبار بورسی امروز رئیس سازمان بورس نشست خبری داشت
صالح آبادی ادامه در این نشست گفت: یکی از اهدافی که در بازار سرمایه پیگیری می شود، حفظ نقدشوندگی است. این در حالی است که با وجود نزول قیمت ها در بازار، صف فروش سنگین ایجاد نشد. از سوی دیگر در این بین صندوق توسعه نیز فعالیت خود را گسترش داد. یکی از اهداف این صندوق تسهیل نقد شوندگی در بازار بود و به هیچ عنوان قصد دخالت در قیمت سهام را ندارد.وی با اشاره به اینکه منابع صندوق توسعه به مرور به بازار سهام تزریق میشود، یادآور شد: منابع این صندوق، از سوی بنگاههای خصوصی تامین می شود و دولت نقشی در این زمینه نداشته است. این در حالی است که یک صندوق نمی تواند پاسخگوی نیاز بورس و فرابورس باشد و از همین رو صندوق های بازارگردان که خلا بازار به شمار می روند، وارد بازار سهام شده اند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه رایزنی ها برای بهبود شرایط بازار سرمایه ادامه دارد، خاطرنشان کرد: شورای پول و اعتبار در ابتدای سال، ساماندهی نرخ سود را انجام داد تا رقابت ناسالم در این زمینه وجود نداشته باشد. در عین حال، با سازمان خصوصی سازی نیز تفاهم شد تا فعلا عرضه ای در بازار انجام ندهند. به علاوه تا بهبود اوضاع، عرضه اولیه سهام نیز انجام نمی شود.
در خبری دیگر عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفته کمیسیون های اقتصادی مجلس برای پیشرفت بازار سرمایه اعلام آمادگی کرده اند.وی گفته :بازار بورس کشور پیشرفت نسبتا قابل قبولی داشته اما به جایگاه واقعی خود دست نیافته که باید این وضعیت اصلاح شود تا نقدینگی های به سمت بازارهای دلالی کاذب نرود
در بازار داخلی چه خبر بود؟
واقعا حرفی برای گفتن نیست. سهام بسیاری از شرکت ها با اینکه به قیمت های جذابی رسیده اند ولی همچنان منفی معامله می شوند.
در گروه حمل و نقلی حسینا با صف فروش روبرو شد. تحلیل های مختلفی از سود سال جاری شرکت می شده است که باید دید در مجمع شرکت که روز 14 تیر برگزار می شود در مورد وضعیت شرکت چه گفته می شود.مجمع شرکت قرار بود 8 تیر برگزار شود که به روز 14 تیر موکول شده است. شرکت اعلام کرده 300 تومان در مجمع تقسیم می کند و آن را نیز از اول مهر ماه یعنی 2 ماه و نیم بعد از برگزار مجمع پرداخت می کند. سال قبل 85 درصد سود را تقسیم کرده بود. برخی از وجود حباب در سهم و لزوم اصلاح در سهم صحبت می کنند این در حالی ست که به جز حتاید که با مشکلاتی روبرو شده است سایر شرکت های گروه پی بر ای بالای 10 دارند بنابراین اگر بنا بر اصلاح باشد باید تمامی نمادها اصلاح جدی داشته باشند.
شرکت گزارش توجیهی افزایش سرمایه خود را به سازمان بورس ارائه کرده بود که طبق آخرین اطلاعیه روزگذشته کدال با آن موافقت شده بود به طوریکه سرمایه با افزایش 119 درصدی به محدوده 20 میلیارد تومان در مجمع پیش رو خواهد رسید. در گزارش توجیهی افزایش سرمایه شرکت نکاتی مطرح شده که به نظر میرسد در خصوص تأثیر دقیق آن باید بیشتر تأمل شود.
حتاید در 12 ماهه واقعی سال 92 مبلغ 1232 ریال به ازای هر سهم محقق کرده است که نسبت به آخرین پیش بینی سود سال 92 رشد 10 درصدی داشته است.
این سهم که از تاریخ 4 آبان ماه سال گذشته به دلیل کنار رفتن از سازمان بنادر و ایجاد برخی مشکلات با آن سازمان متوقف شده بود با ارسال گزارش 12 ماهه به بازار باز خواهد گشت
فروش شرکت از 331.6 میلیارد تومان به 251 میلیارد تومان و بهای تمام شده از 252 میلیارد تومان به 213 میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است.در کل سود عملیاتی شرکت نسبت به آخرین پیش بینی کاهش 55 درصدی داشته است ولی عاملی که باعث رشد سود خالص نسبت به پیش بینی آخر شده است رشد 448 درصدی سود حاصل از سرمایه گذاری ها ( افزایش از 9 میلیارد تومان به 50 میلیارد تومان ) بوده است.در واقع افزایش سودآوری زیر مجموعه ها شرکت را از تعدیل منفی نجات داده است.
در این گروه مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی با اشاره به مذاکره هندیهای برای توسعه بندر چابهار از بازگشت شرکتهای کشتیرانی بزرگ دنیا به ایران خبر داده است
در خودرویی ها شاهد صف فروش ایران خودرو و سایپا تا آخرین لحاظات بازار بودیم. بازار نیز با صف فروش شدن این دو سهم با هیجان منفی و بیشتری روبرو شد
مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا از بهبود شرایط تولید و عرضه خودروهای این گروه در ماههای آینده خبر داده و گفته: با توجه به بسترسازی های لازم برای افزایش تولید خودرو، برآوردهای ما نشان میدهد ظرفیت تولید محصول در سایپا افزایشی دوباره خواهد یافت.
مدیرعامل سایپا همچنین گفته: پیش بینی می کنیم قیمت سهام سایپا در بورس با افزایش مواجه شود، ضمن این که اقدامات وزارت امور اقتصادی و دارایی در زمینه ایجاد رونق در بازار سهام و هدایت نقدینگی سرگردان به این بخش نیز به ما کمک خواهد کرد.
در خودرویی ها هم فعلا انتظار معاملات نوسانی و متعادل را داریم.گزارش های سه ماهه این شرکت ها با توجه به رشد خوب تولید در سه ماهه ابتدایی سال برای آنها مهم خواهد بود.
در این گروه رئیس هیئت تحقیق و تفحص از شرکتهای خودروسازی گفته: افزایش قیمت خودرو در شرایط فعلی منطقی نیست و با هیچ قاعده علمی همخوانی ندارد.
سیمانی ها با شفاف سازی های خود در مورد اثرات افزایش نرخ سیمان قرمز پوش شدند. همانطور که قبلا هم گفتیم افزایش نرخ سیمان فقط می تواند هزینه های ناشی از افزایش نرخ حامل های انرژی را در این گروه پوشش دهد.
سکرد اعلام کرده افزایش نرخ سیمان در بودجه 93 قبلا لحاظ شده است
سیمان شرق سال مالی منتهی به 31 شهریور دارد و اعلام کرده افزایش نرخ سیمان عمدتا بر پیش بینی درآمد هر سهم شرکت لحاظ شده لیکن در گزارش 9 ماهه واقعی تاثیر احتمالی مابه التفاوت افزایش نرخ سیمان لحاظ خواهد شد.
سفانو اعلام کرده افزایش نرخ سیمان را به تقریب دربودجه اولیه سال جاری لحاظ کرده و این افزایش نرخ تعدیل با اهمیتی بر سود هر سهم شرکت نخواهد داشت.
سیمان فارس گفته افزایش نرخ اخیر سیمان تعدیل منفی 15 درصدی برای شرکت در پی خواهد داشت و سود هر سهم 744 تومانی به 629 ریال کاهش خواهد یافت.
سیمان خزر طی اطلاعیه ای اعلام نموده است افزایش نرخ سیمان ، حامل های انرژی و مالیات و عوارض آن به میزان نرخ های ابلاغی جدید در پیش بینی سال 93 شرکت با اختلاف ناچیز لحاظ شده و لذا سود هر سهم بودجه شده این شرکت همچنان مورد تایید است
در گروه لبنی که مدتی ست درگیر افزایش نرخ شیر هستند قیمت شیر خام 30 درصد افزایش یافت در حالی که وزارت جهاد کشاورزی از افزایش 330 تومانی (30 درصد) قیمت خرید هر کیلوگرم شیر خام خبر داده است هنوز تصمیمی برای تغییر قیمت شیر پاستوریزه و لبنیات گرفته نشده که مسئولان صنایع لبنی خواستار افزایش 30 درصد قیمت این محصولات نیز شدهاند.
در لیزینگی ها هم شاهد فشار عرضه ها و صف فروش در همه نمادها بودیم. در لیزینگی ها بحث ورود احتمالی شرکت های لیزینگی به لیزینک مسکن مطرح است ولی مشکل شرکت های لیزینگی سرمایه پایین آنها برای این کار است با این حال گفته شده تقاضای شرکتهای لیزینگ برای ورود به حوزه مسکن در حالی اخیرا مطرح شده و مورد بررسی قرار گرفته است که پذیرش آن از سوی بانک مرکزی هر چند با سازوکاری متفاوت از گزینه پیشنهادی بعید به نظر نمیرسد.
در دیگر نمادها و گروه ها
در پتروشیمی ها بحث افزایش نرخ اوره داخلی مطرح است که باید دید به کجا خواهد رسید و چقدر این موضوع کش داده می شود! در کل شرکت های این صنعت منتظر گزارش های 3 ماهه هستند.فعلا با شرایطی که بازار دارد نمی توان در مورد وضعیت آنها تا زمان گزارش های سه ماهه اظهار نظر نمود.
در گروه لاستیکی گفته می شود افزایش نرخ محصولات در پیش است البته زمان آن مشخص نیست.
در بانکی ها وبصادر با توجه به تعدیل سود تلفیقی 92 معاملات متعادل و نسبتا مثبتی را تجربه کرد. در این گروه به دنبال موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار با افزایش سرمایه ۴۷۶ درصدی پستبانک از محل تجدید ارزیابی دارائیها، مجمع عمومی شرکت ، حداکثر تا پایان تیرماه برگزار می شود.
در گروه معدنی رئیس هیئت مدیره انجمن سرب و روی از مصوبه جدید شورای عالی معادن برای اخذ جریمه 5 برابری از دارندگان پروانه بهره برداری از معادن که اضافه برداشت داشته اند، خبر داده و گفته: در شرایط رکود تورمی، جرایم سنوات قبل نیز باید از سوی معدنکاران پرداخت شود
در گروه معدنی و فلزی منتظر گزارش های سه ماهه هستیم.رشد تولید در فولادی ها می تواند پوشش منطقی برای آنها در سه ماهه رقم بزند.
در گروه مسکن مدیرعامل بانک مسکن اعلام کرده برای کارآمدی نظام تامین مالی باید نهاد های تخصصی مسکن در بازار اولیه و ثانویه رهم ایجائ کنیم که از آن جمله می توان به تاسیس شرکت تامین سرمایه مسکن ،لیزینگ مسکن و بیمه مسکن اشاره کرد.
در قندی ها نماد معاملاتي قند لرستان با توجه به اعلام پيش بيني درآمد هر سهم سال مالي منتهي به 1394/04/31، متوقف شد.
در پالایشی ها رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در نشست خبری امروز خود گفت: در مورد پالایشگاه ها نیز با شرکت ملی پالایش پخش فراورده نفتی و معاون برنامهریزی وزیر نفت رایزنیهایی داشته ایم. در این خصوص مذاکراتی مبنی بر تدوین نقشه راه بلند مدت برای تعیین نرخ مواد اولیه انجام شده تا سرمایهگذار مبنای بلندمدتی پیش رو داشته باشد.
پرشین تحلیل
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود:
1 نظر
خودرو فردا هم منفیه