خلاصه اخبار و رویدادهای بورس چهارشنبه 25 تیرماه

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
اخبار بورس

شاخص کل بورس در آخرین روز کاری هفته با 296 واحد صعود در همان کانال 73 هزاری خود ماند و به رقم 73،754 واحدی رسید . نمادهای مپنا با 55 ، فملی با 39 و وبصادر با 39 بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل گذاشتند .

ارزش معاملات در این روز به رقم 189.8 میلیارد تومان رسید . نمادهای فارس و تاپیکو بدون در نظر گرفتن معاملات خرده فروشی و اوراق مشارکت هر کدام به ترتیب با 7.2 میلیارد تومان و 5.8 میلیارد تومان بیشترین ارزش معاملات را داشتند .

در بازار فرابورس نیز شاخص ایفکس با رشد 13 واحدی همراه شد و به رقم 796 واحد رسید . نمادهای مارون ، زاگرس و میدکو بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل گذاشتند. ارزش معاملات در این بازار به رقم 124.9 میلیارد تومان رسید.

 امروز بازار را نسبت به روزهای دیگر بهتر شروع کردیم هر چند در ابتدا فقط تعداد انگشت شماری از نمادها از جمله وگردش و خزامیا دارای صف خرید بودند ولی در اواسط بازار و در انتها شاهد تشکیل بیشتر صف های خرید و محکم شدن سایر صف های خرید بودیم .

ظاهراً اخبار مذاکرات هسته ای روی خوشی به فعالین حوزه بازار سرمایه نشان داده است چرا که امروز هر چند حجم معاملات زیاد نبود ولی روند معاملات به سمتی رفت که تعداد نمادهای سبز از تعداد نمادهای قرمز پیشی گرفت و در کل روزی سبزی را بزای بازار سرمایه رقم زد. این موضوع نشان از آن دارد که سهامداران برایند نتیجه مذاکرات را مثبت ارزیابی کرده و با دید بلند مدت شروع به خریداری سهام کردند . البته گزارشات و تعدیل مثبت برخی از نمادها از جمله خودرو که مدتی است نقش لیدری بازار را بازی می کند بر جو مثبت بازار صحه گذاشت .

 مهم ترین اخبار اقتصادی

 علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی اعلام کرد: بسته جامع خروج غیر تورمی از رکود اقتصادی از سوی دولت تهیه شده و به زودی برای تصویب به مجلس ارائه می‌شود . وی افزود: البته در این بسته سیاستی برخی از وظایف برعهده شوراها و مجموعه داخلی دولت است که نیازی به مصوبه مجلس نیست و در دولت تصویب می‌شود، اما مواردی که نیاز به اخذ مجوز از مجلس دارد، در قالب بسته جامع خروج غیر تورمی از رکود به مجلس شورای اسلامی برای تصویب تقدیم می‌شود .

همچنین در خبری شنیدیم که نشست مشترک دولت و مجلس و نمایندگان بخش خصوصی به منظور بررسی مشکلات در بخش تولید و صنعت برگزار شد.در همین رابطه وزیر صنعت و معدن با بیان اینکه برای رفع خروج واحدهای تولیدی از رکود، پیشنهاد کردیم سیاست‌های ما در جهت مصرف منابع مالی و صنایع با ارزش افزوده بیشتر و صادراتی بودن محصولات تولیدی چگونه باشد، گفت: 2 هزار میلیارد تومان از صنعت خودرو به خودش در این چند ماه تزریق کردیم که در نتیجه تولید آن 90 درصد نسبت به سال قبل افزایش داشت و قطعه‌سازان توانستند 20 هزار نیروی جدید جذب کنند .

همچنینن دکتر نیلی، مشاور اقتصادی رئیس‌جمهور با اشاره به این که دولت مصمم است، بدون ایجاد تورم از رکود خارج شود، گفت: دور کردن اقتصاد از تورم، ثبات بازار ارز، تعدیل بودجه و هدفمندی یارانه‌ها از اقدامات دولت در یک سال گذشته بود، به طوری که خروج از رکود در دستور کار دولت قرار گرفته است .

مهم ترین اخبار سیاسی

 تنها پنج روز مانده به ضرب‌الاجل 29 تیر (20ژوئیه) نشانه‌های مثبتی از توافق جامع هسته‌ای بروز کرده است. حضور سه روزه جان کری در هتل محل مذاکرات و انجام چهار دور گفت‌وگو با محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و حضور در نشست خبری با خبرنگاران باعث شد علاوه‌بر ظهور نشانه‌های مثبت از توافق احتمالی، مرکز رسانه‌ای وین هم که روزهای بی‌خبری خود را سپری می‌کرد، مملو از حضور خبرنگاران شود.

وزیر خارجه آمریکا در نشست خبری خود با بیان اینکه فتوای رهبر ایران را جدی می‌گیریم گفت که در بحث‌های کلیدی به توافق رسیده‌ایم و به آمریکا می‌روم تا در مورد مفاد توافق‌نامه‌ جامع با باراک اوباما و نمایندگان کنگره مشورت کنم. ایشان عنوان کردند، پیشرفت‌های سازنده‌ای در روند مذاکرات حاصل شده است و درمورد بحث‌های کلیدی به توافق رسیده‌ایم؛ اگرچه بحث‌های زیادی باقی مانده است و کاری که ما قرار است انجام بدهیم آن است که برای ایران راهی پیدا کنیم که ایران از برنامه هسته‌ای‌اش به صورت صلح‌آمیز استفاده کند .

وزیر خارجه آمریکا با تمجید از محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران گفت : ظریف یک مذاکره‌کننده سر سخت است و می‌داند که چه می‌خواهد و با صراحت اعلام کرده است باید راه منصفانه و منطقی را بیابیم که منافع همه طرف‌ها تامین شود. کری همچنین با اشاره به اظهارات اخیر مقام معظم رهبری گفت : فتوای رهبر ایران را جدی و آن را مدنظر می‌گیریم. آمریکا اعلام می‌کند که ایران حق دستیابی به انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای بر اساس معاهده ان‌پی‌تی را دارد. خبرگزاری رویترز در تحلیلی ضمن اشاره به روند مذاکرات هسته‌ای بین ایران و شش قدرت جهانی نوشت: ایران به دنبال تمدید مدت مذاکرات هسته‌ای با ۱+۵ است . همچنین در پایان لازم به ذکر است که حسین فریدون

برادر حسن روحانی و دستیار ویژه رییس‌جمهور که برای اطلاع از آخرین تحولات روند مذاکرات هسته‌ای ایران و 1+5 و تهیه و ارائه گزارش تفصیلی به رییس‌جمهور به وین سفر کرده بود به ایران بازگشت.

همچنین در خبری دیگر از حوزه خارجه شنیدیم که محمد جواد ظریف و احمد داود اغلو، وزیر خارجه ترکیه در تماس تلفنی عصر روز سه شنبه آخرین تحولات اوضاع در عراق و غزه را مورد بحث و بررسی قرار دادند.

 فلزات اساسی ، طلا و دلار

در بازارهای خارجی امروز مس 7135 دلار ، آلومنیوم 1985 دلار ، سرب 225 دلار و روی 2320 دلار برای هر تن معامله شدند . دلار در محدوده 3129 تومان و سکه در قیمت های 946 هزار تومان معامله شد، گویی این بازارها نیز در انتظار نتیجه قطعی مذاکرات هستند.

 
در گروه های مختلف چه خبر بود؟

امروز با توجه به گزارش مثبت خودرو از گروه خودرویی شروع می کنیم . در این گروه خودرو گزارش فعالیت 3 ماهه خود را منتشر کرد . بر این اساس خودرو در جدیدترین گزارش 3 ماهه پیش بینی سود هر سهم خود برای سال مالی 93 را مبلغ 160 ریال اعلام نموده است . این در حالی است که نسبت به آخرین پیش بینی که مبلغ 77 ریال اعلام شده بود شاهد 107 درصد تعدیل مثبت در این نماد می باشیم. همچنین لازم به ذکر است که در 3 ماهه نخست سال مالی شرکت توانسته است مبلغ 79 ریال این پیش بینی را که معادل 49 درصد می شود را محقق کند .

–  باتوجه به تشکيل مجمع عمومي فوق العاده مورخ 21/12/92 شرکت افزايش سرمايه از تعداد 9,600 ميليون سهم به 12,000 ميليون سهم معادل 25 درصد (از محل مطالبات حال شده و آورده نقدي سهامداران) مورد تصويب مجمع قرار گرفت، ضمناً شايان ذکر است که شرکت اعلام نموده است ثبت افزايش سرمايه فوق الذکر تا زمان برگزاري مجمع عمومي عادي ساليانه سال مالي 1392 امکان پذير نخواهد بود .

–  شرکت در خصوص نرخ هاي فروش محصولات اعلام نموده است :” با توجه به ابهامات مطروحه در مورد اعلام قيمت نهايي مصرف کننده از طرف دولت وبه علت رعايت اصل احتياط از نرخهاي فروش سه ماهه اول سال بدون لحاظ افزايش قيمت استفاده گرديده است .”

– با توجه به مانده زيان انباشته شرکت در پايان سال مالي 1392طبق صورت هاي مالي حسابرسي نشده منتشره در تاريخ 17/04/93 و با توجه به سود خالص پيش بيني شده براي سال مالي 1393 در پايان سال مالي 1392 و 1393 سود قابل تقسيم وجود ندارد .

روند معاملات امروز در این گروه با توجه به گزارش مثبت خودرو با استقبال خوبی همراه شد . خزامیا که روز گذشته بازگشایی خوبی داشت از جمله نمادهایی بود که تا پایان بازار توانست صف چند میلیونی خرید خود را حفظ کند. ورنا ، خبهمن ، خکمک و خاذین دیگر نمادهای صف خریدی این گروه بودند .

فنرسازی زر  با سرمایه جدید و 200،000 میلیون ریالی در گزارش سه ماهه زیان هر سهم خود را 22 ریال به ازای هر سهم پیش بینی کرده است.زیان قبلی شرکت در پیش بینی قبلی و با سرمایه جدید 66 ریال بوده است.شایان ذکر است شرکت در سه ماهه واقعی نیز زیان 21 ریالی به ازای هر سهم محقق کرده است شرکت دلايل تعديل زيان هر سهم را به شرح ذيل اعلام نموده است :

1-افزايش نرخ فروش در حوزه کارخانجات و بازار که منجر به افزايش مبلغ کل فروش سال 93 به ميزان1.510 ميليون ريال نسبت به بودجه اوليه گرديده است.

2-کاهش بهاي تمام شده ناشي از تاثير تغيير نحوه خريد خارجي مواد اوليه از خريد نقدي با نرخ ارز آزاد به شيوه خريد LC به نرخ ارز مبادله اي به ميزان 10.400 ميليون ريال .

3-افزايش هزينه هاي اداري و عمومي و تشکيلاتي به ميزان 6.252 ميليون ريال ناشي از تاثير افزايش 25 درصدي حقوق و ساير هزينه ها (حمل و نقل ،آب ،برق و گاز و…)

4- افزايش سود حاصل از سرمايه گذاري به ميزان2.440 ميليون ريال ناشي از تعديل بودجه شرکت فرعي زر سيستان ميباشد. این نماد امروز در قیمت 1649 ریال بازگشایی شد و در نهایت توانست با 17 درصد مثبت به کار خود خاتمه دهد .

خرینگ هم ضمن تاکید بر سود 180 ریالی و قبلی خود در سه ماهه تنها 2 ریال از آن را پوشش داده است.

خپارس جهت برگزاري مجمع عمومي عادي ساليانه به منظور تصويب صورتهاي مالي، متوقف شد.

همچنین در خبری آمار واردات خودرو از سوی گمرک منتشر شد ، بر این اساس در بهار امسال تعداد 23 هزار و 242 دستگاه خودرو به ارزش بیش از 484 میلیون و 223 هزار دلار وارد کشور شده است .

گروه دارویی امروز با استقبال حوبی همراه شد و اکثر نمادهای این گروه از جمله دتولید ، والبر و دیران با صف خرید همراه شدند . در این گروه دکوثر روز گذشته جلسه مجمع عمومی خود را برگزار نمود و برای هر سهم مبلغ  65 ریال سود تقسیم کرد . همچنین در خبری از قول مدیر مالی داروسازی کوثر شنیدیم که : شرکت های تولیدکننده دارو در حالی به دنبال دریافت افزایش نرخ فروش محصولات خود هستند که تاکنون وزرات بهداشت هیچ قول قطعی در این باره به مجموعه های دارویی نداده و این امر را به ماه های آتی موکول کرده است .

مدیر مالی شرکت داروسازی کوثر با بیان این مطلب عنوان کرد: اگرچه دریافت مجوز قیمت فروش محصولات دارویی برای این صنعت بسیار حائز اهمیت است، اما مهمتر از آن درصد رشد نرخ فروش می باشد، تا برآیند درآمدهای حاصل از فروش و هزینه های مصرفی موجب بهبود وضعیت سودآوری شرکت های این گروه گردد. چراکه قیمت خرید مواد اولیه مورد نیاز طی سال جاری با رشد فزآینده ای همراه بوده است.

در این گروه اعتلا در 3 ماهه نخست سال مالی توانست مبلغ 611 ریال را محقق کند .

در گروه پتروشیمی امروز شپترو پس از برگزاری جلسه مجمع عمومی و تقسیم سود نقدی 200 تومانی در قیمت 1250 تومان بازگشایی شد ، شکبیر در مجمع عمومی مبلغ 120 تومان برای هر سهم تقسیم کرده است ، جم جهت برگزاری مجمع عمومی سالیانه متوقف گردید و پتروشیمی کرمانشاه پیش بینی 3 ماهه خود را با تعدیل منفی روانه بازار کرد ، بر این اساس شرکت پتروشیمی کرمانشاه درجدیدترین پیش بینی خود بر اساس عملکرد سه ماهه سود هرسهم سال مالی 93 را با تعدیل منفی 3 درصدی از 1693 ریال به 1635 ریال رسانده است و در عملکرد سه ماهه 372 ریال (معادل 23 درصد) آن را پوشش داده است .توضیحات ارائه شده نیز به شرح زیر می باشد:

درآمد3 ماهه اول سال واقعي و درامد 9 ماهه آخر سال احتمالي لحاظ شده است و هزينه ها براي کل سال از بودجه استفاده شده است .

اعمال نرخ گاز خوراک براي هر متر مکعب 13 سنت با دلار 26500 ريالي و گاز سوخت براي هر متر مکعب 1320 ريال .

تغيير در تناژ فروش محصول اوره به 700000 تن براي کل سال .

نرخ فروش هرتن اوره صادراتي براي ماههاي تير و مرداد مانند سه ماهه اول سال و براي 7 ماهه آخر سال 310 دلار با نرخ تسعير 31500 ريال و نرخ فروش هر تن اوره داخلي به شرکت خدمات حمايتي براي 3 ماهه دوم سال مانند 3ماهه اول سال و براي 6 ماهه دوم سال 7800000 ريال در نظر گرفته شده است

براي ساير درامدها و هزينه هاي عملياتي و غير عملياتي عملکردي مانند دوره 3 ماهه اول در نظر گرفته شده است.

همچنین در خبری از قول مدیر مالی پتروشیمی پردیس در مورد تعدیل این نماد شنیدیم که قطع شدن 75 روزه گاز در زمستان و همچنین کاهش شدید قیمت جهانی اوره دو عامل مهم در تعدیل منفی سوددهی پتروشیمی پردیس است .  ایشان ضمن بیان مطالب فوق اظهار داشت: علاوه بر دو عامل مهم ذکر شده می توان به تداخل لوله کشی فاز 3 و 2 اشاره کرد که موجب قطع تولید شرکت به مدت چند روز گردیده شد.در هر صورت تا ارایه گزارش مالی بر روی سامانه کدال نمی توان از میزان دقیق تعدیل این نماد صحبت کرد.

در خبری در مورد رفع محدود صادرات محصولات پتروشیمی شنیدیم که،: ‌تا پیش از این، صادرات محصولات پتروشیمی طبق تصمیمات کارگروه مربوطه در قالب سهمیه‌بندی امکان‌پذیر بود اما از امروز بنا به دستور وزیر صنعت 25 قلم محصول پتروشیمی از جمله پروپلین، پلی‌استایرن، پلی اتیلن، pvc ، بنزن، واکس، اسید سولفوریک، برش سنگین نفتا و کربنات سدیم آزاد شده است.

در گروه حمل و نقل روز گذشته به خبری در مورد رفع تحریم بندر شهید رجایی اشاره کردیم ، بر همین ارتباط معاون سازمان بنادر و دریانوردی از لغو تحریم بندر شهید رجایی خبر داد و اعلام کرد: نخستین کشتی بزرگ تا ۲۹تیر به این بندر وارد می‌شود . 

بر این اساس شركت تايدواتر كه مسئول بارگيري كالا در اين بندر بود، در ليست تحريم‌ها قرار داشت و به همين دليل اين بندر از مراودات تجاري بين‌المللي خارج شده بود. فعالان بخش خصوصي به سازمان بنادر و دريانوردي پيشنهاد داده بودند تا شركت‌هاي فعال بخش خصوصي كه در ليست تحريم‌ها قرار ندارند، براي عبور از تحريم جايگزين اين شركت شوند اما وزارت راه و شهرسازي در دولت قبل حاضر به اين اقدام نشد تا برخي از فعالان بخش كشتيراني كشور از آن به‌عنوان خودتحريمي ياد كنند. سرانجام با تغيير ديدگاه در سازمان بنادر اين اقدام صورت گرفت تا اين بندر مهم بار ديگر در مدار تجارت بين‌المللي قرار گيرد . روند معاملات در نماد حسینا امروز متعادل شد و در محدوده 1.5 درصد منفی به قیمت 6550 تومان رسید .

در گروه بانکی امروز جلسه مجمع عمومی بانک پاسارگاد برگزار شد ، تقسیم سود 32 تومانی برای هر سهم و برنامه افزایش 40 درصدی از مهم ترین اتفاقات این جلسه بود . جو مثبتی در این گروه شاهد بودیم . وبصادر تبدیل به صف خرید شد و وگردش با توجه به خبر احتمالی افزایش سرمایه ، از ابتدای ساعات معاملات با صف خرید چند میلیونی همراه شد .

در گروه غذایی و لبنی خبری در مورد افزایش نرخ محصولات لبنی شنیدیم ، در حالیکه مسئولان صنایع لبنی تاکنون زیر بار خرید شیرخام به نرخ ۱۴۴۰ تومان نرفته اند، قیمت فراورده های لبنی در بازار دور از چشم مسئولان نظارتی ۲۰ درصد افزایش یافته است . حدود یک ماه قبل وزیر جهاد کشاورزی در جمع خبرنگاران گفته بود: نرخ شیر خامی که از دامدار خریداری می‌شود، یک‌هزار و 440 تومان تصویب شده که سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار نیز آن را تأیید کرده است. گفته ای که کارخانجات صنایع لبنی تاکنون آن را نپذیرفته اند و اعلام کرده اند توان خرید شیرخام را به این قیمت ندارند و نرخ این کالا باید حداکثر 1250 تومان باشد.

بر این اساس با وجودی که شیرخام تا به این لحظه همچنان به قیمت 1110 تومان از دامدار خریداری می شود نرخ لبنیات با افزایش همراه بوده است .گزارش میدانی حاکی از آن است که حدود 10 روز گذشته بهای برخی از فرآورده های لبنی نزدیک به 20 درصد افزایش داشته است. نکته ای که باید مورد توجه قرار بگیرد این است که به گفته برخی مسئولان صنایع لبنی این افزایش قیمتها ناشی از اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه هاست و ربطی به نرخ شیر خام ندارد .این مسئولان همچنین اعلام کرده اند در صورتی که شیرخام به قیمت 1440 تومان از دامدار خریداری شود به تبع آن بهای لبنیات بین 30 تا 35 درصد دیگر گران می شود .

در این گروه غالبر و غگرجی جهت برگزاری مجمع عمومی و تصویب صورت های مالی سال 92 متوقف شدند .

شرکت توسعه صنایع بهشهر با نماد وبشهر امروز در مجمع عمومی عادی سالیانه خود 750 ریال را به ازای هر سهم تقسیم نمود که 547 ریال آن از محل سود سال 92 و مابقی آن از محل سود انباشته بوده است .

در گروه سیمانی روند معاملات نسبتا متعادل بود تعدادی از نمادها سبز و تعدادی قرمز بودند .ستران بعد برگزاری مجمع عمومی و تقسیم سود امروز در قیمت 4215 ریال بازگشایی شد .

شرکت سیمان بهبهان در جدیدترین پیش بینی خود بر اساس عملکرد سه ماهه سود هرسهم سال مالی 93 را با تعدیل منفی 5 درصدی از 8800 ریال به 8336 ریال رسانده است و در عملکرد سه ماهه 2216 ریال (معادل 27 درصد) آن را پوشش داده است .شرکت دلیل تعدیل را تاخير افزايش نرخ سيمان داخلي نسبت به پبش بيني از تاريخ  93/3/1  به  94/4/1  اعلام نموده است

سیمان داراب سود هر سهم خود بر اساس عملکرد واقعی سه ماهه را از 565 ریال به 598 ریال افزایش داده است ودر سه ماهه نیز 166 ریال آن را (معادل 28 درصد) پوشش داده است. شرکت دلايل اصلي تغيير را افزايش نرخ فروش محصولات اعلام نموده است

سکرما که قبل از ارسال گزارش سه ماهه اعلام کرده بود سود خود را از 1914 ریال به 2276 ریال افزایش می دهد در گزارش سه ماهه آن را به 2283 ریال تعدیل داده است.در سه ماهه واقعی نیز 58 درصد آن را پوشش داده است که دلیل آن پوشش 95 درصدی سود حاصل از سرمایه گذاری ها می باشد.شرکت 16 درصد سود عملیاتی خود را در سه ماهه پوشش داده است.

در گروه قندی شاهد معاملات متعادلی بودیم . قند اصفهان به دلیل عدم افزایش نرخ فروش تا به امروز و افزایش نرخ خرید چغندر قند و همچنین افزایش هزینه های اداری و مالی سود هر سهم 760 ریالی سال جاری خود را به 355 ریال کاهش داده است و با تعدیل منفی 53 درصدی همراه شده است.در سه ماهه واقعی نیز 17 درصد از سود خود را پوشش داده است( معادل 61 ریال). این سهم در مجمع عمومی مبلغ 70 تومان را برای هر سهم پرداخت کرده است .

در گروه سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری پردیس در عملکرد سه ماهه خود به ازای هرسهم سودی 95 ریالی شناسایی نموده است . همچنین بنا به اختیار حاصله تفویض مجمع عمومی فوق العاده شرکت در اسفند 92 درخصوص افزایش سرمایه به هیات مدیره ، طبق تصمیم هیات مدیره در جلسه صبح امروز مقرر گردید سرمایه شرکت به میزان 25 درصد ، ازمبلغ 800 میلیارد ریال به 1000 میلیارد ریال ، ازمحل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران افزایش یابد و اعلام گردید این افزایش سرمایه تا زمان برگزاری مجمع عمومی عادی سالانه نزد اداره ثت شرکت ها به ثبت خواهد رسید .

 شرکت سرمایه گذاری صنعت بیمه نیز در عملکرد 3 ماهه سودی 61 ریالی برای هر سهم اعلام نموده است . با توجه به ماهیت شرکتهای سرمایه گذاری نباید براساس عملکرد سه ماهه تصمیم گیری نمود.

در گروه پالایشی امروز خبری شنیدیم در مورد جلسه سازمان برای رفع ابهام نرخ ارز نفت خام ، در همین رابطه عزیزی ، مدیر مالی شاوان  در خصوص فرمول محاسبه نفت خام اعلامی از سوی شرکت ملی پالایش و پخش به مجتمع های پالایشگاهی گفت: علی رغم مذاکرات انجام شده با شرکت ملی پالایش و پخش به جهت تعدیل فرمول نرخ گذاری نفت خام اما تاکنون هیچ گونه تعدیلی صورت نگرفته است و با همان فرمول سابق محاسبه می شود.

این مقام مسئول به نبود هیچگونه اختلاف نظر مالیاتی میان پالایش نفت لاوان با شرکت ملی پالایش و پخش اشاره کرد و گفت: تنها اختلاف نظر در خصوص نرخ ارز نفت خام تحویلی به پالایشگاه ها می باشد که با توجه به اقدامات انجام شده با برگزاری جلسه امروز سازمان بورس می توان به ابهامات موجود در قیمت نفت خام تحویلی پایان داد و نرخ ارز نهایی را به مجتمع های پالایشگاهی اعلام کرد.

در گروه تجهیزاتی امروز در خبری داشتیم ، مدير عامل سازمان توسعه برق ایران با تشریح برنامه‌های جدید توسعه صنعت برق از احداث 20 واحد جدید نیروگاهی با مشارکت دولت و بخش خصوصی خبر داد و اعلام کرد: طرح‌های جدید صنعت برق در قالب قراردادهایBOO و BOT اجرایی خواهد شد .ایشان افزودند چنانچه منابع مالي و تسهيلات صندوق توسعه ملي براي ساخت نيروگاه‌ها در موعد مقرر تامين شود، پيش بيني مي شود حدود 80 درصد از اين برنامه تا قبل از فرا رسيدن تابستان 94 محقق شود. این خبر موجب شد تا در پایان ساعات معاملاتی روز گذشته و امروز  نماد مپنا تبدیل به صف خرید شود. بمپنا نیز به صف خرید رسید

پرشین تحلیل

 

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

سایر مطالب: آمار روزانه بورس, استقبال خوب از گروه دارویی بورس, افزایش نرخ محصولات لبنی, رفع تحریم بندر شهید رجایی, سرمایه گذاری صنعت بیمه, شرکت سیمان بهبهان, فعالین حوزه بازار سرمایه, گزارش مثبت خودرو در بورس, مهم ترین اخبار اقتصادی, مهم ترین اخبار بورسی

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب