11:30 – دوشنبه 1393/05/13 | توسط: قاسم پور زارعی |
با بهبود وضعیت بورس در یک ماه اخیر، صنایع حاضر در بورس تهران با تغییر 180 درجه مواجه شده و برخلاف ماههای گذشته بازدهی مثبتی را نصیب سهامداران خود کردند. به گزارش ایسنا، با بهبود نسبی اوضاع بورس در یک ماه اخیر و حمایت عملی دولت از بازار سرمایه، وضعیت صنایع حاضر در بورس تغییر کرد و زیان سهامداران این بازار با افزایش قیمت شرکتها اندکی جبران شد بر این اساس بورس تهران همچنان با بازدهی منفی دست و پنجه نرم میکند که تعداد صنایع با بازدهی مثبت افزایش یافته و تقریبا اکثر صنایع بورس مثبت شدند به طوری که در یک ماه اخیر 29 صنعت بازدهی مثبت کسب کرده و تنها پنج صنعت با بازدهی منفی مواجه شدند. بر این اساس در یک ماه گذشته سهامداران صنایع منسوجات با 23 درصد بازدهی، بیشترین بازدهی را در بین صنایع بورسی کسب کرده و در صدر جدول گروه قرار گرفته است. بعد از منسوجات، خدمات فنی و مهندسی با 16 درصد و ماشینآلات با 14 درصد بیشترین بازدهی را کسب کرده و رتبههای دوم و سوم را در اختیار گرفتهاند. این در حالی است که سهامداران استخراج زغالسنگ 12 درصد، لاستیک و پلاستیک 3/11 درصد، استخراج سایر معادن 7/10 درصد، ابزار پزشکی 10 درصد، کشاورزی 7/8 درصد، محصولات چوبی 6/8 درصد، رایانه 5/8 درصد و سایر واسطهگریهای مالی هشت درصد بازدهی کسب کردند.علاوه بر این صنایعی همچون محصولات غذایی با بازدهی 5/7 درصد، محصولات دارویی 5/7 درصد، املاک و مستغلات با 4/7 درصد، حملونقل با 2/7 درصد، ارتباطات رادیویی با هفت درصد، سرمایهگذاریها با 8/6 درصد و محصولات شیمیایی با 5/6 درصد از صنایعی هستند که بازدهی بیشتر از بازدهی شاخص بورس کسب کردند. علاوه بر این صنایع مهمی همچون واسطهگری مالی و پولی و بانکها و موسسات اعتباری پنج درصد، استخراج کانههای فلزی، فلزات اساسی و شرکتهای چند رشتهای صنعتی 9/4 درصد، فرآوردههای نفتی 6/3 درصد، ساخت محصولات فلزی 4/3 درصد، محصولات کاغذی، سایر محصولات کانی غیرفلزی، سایر ماشینآلات و دستگاههای برقی و خودرو با حدود یک درصد بازدهی از صنایع مطرح مثبت در ماه گذشته بودند. همچنین در یک ماه اخیر صنایعی همچون پیمانکاری صنعتی، سایر تجهیزات حملونقل، دستگاهها و وسایل ارتباطی و مبلمان بدون تغییر حرکت کرده و صنایعی مانند قند و شکر، دباغی، سیمان، کاشی و سرامیک و انتشار و چاپ زیان 3 تا 10 درصدی را نصیب سهامداران خود کردند.
روند منطقی تالار
درباره تحلیل کلی صنایع حاضر در بازار سهام نیز باید گفت بازار سرمایه با توجه به گام نهادن دولت در اجرای سیاست بعدی خود که حمایت برای خروج از رکود است، با چشمانداز مثبتی همراه خواهد بود. فتحی، مدیر واحد تحلیل کارگزاری راهنما در گفتوگو با بورسنیوز اظهار داشت: قیمت سهام در بازار سرمایه طی سال گذشته به دلیل خوشبینی که با توجه به تغییر دولت نسبت به وضعیت کشور به وجود آمد با افزایش شدید همراه شد در نتیجه به دلیل خوشبینی زیادی که نسبت به وضعیت بازار سرمایه نیز به وجود آمد، نقدینگی بالایی وارد بازار سرمایه شد. فتحی تصریح کرد: بنابراین بازار سرمایه در آن مقطع با ورود حجم نقدینگی بالایی مواجه شد. شایان ذکر است نقدینگی یادشده از سایر بازارهای موازی از جمله بازار سکه، ارز و مسکن وارد بازار سرمایه شد اما از اواخر دیماه به دلیل شرایطی که به وجود آمد، نقدینگی از بازار سرمایه خارج و با نزول قیمت سهام افرادی که سفتهبازی میکردند و اطلاعات مالی چندانی نداشتند از بازار سرمایه خارج شدند. مدیر واحد تحلیل کارگزاری راهنما عنوان کرد: به طور کلی بازار سرمایه طی سال 93 روندی منطقی خواهد داشت به طوری که از اوایل تابستان سالجاری رفتار بازار سرمایه مبنی بر منطق بوده است شایان ذکر است عملکرد بازار سرمایه در سالجاری براساس واقعیتهای اقتصادی پیش خواهد رفت به طوری که شاخص کل بورس تا پایان سال بازدهی 30 درصدی خواهد داشت. بنابراین روند بازار با توجه به گزارشهای مالی شرکتها و واقعیتهای اقتصادی در حوزه سیاستگذاری داخلی پیشروی خواهد کرد. فتحی بیان کرد: میتوان اظهار کرد که بازار سرمایه بین سایر بازارهای رقیب طی سال 93همچنان ارجح ترین بازار از نظر بازدهی خواهد بود. انتظار میرود روند بازار، صعودی توام با شیب بسیار ملایم تا پایان سال باشد.
خوشبینی به آینده
مدیر واحد تحلیل کارگزاری راهنما راجع به بسته حمایتی دولت در راستای خروج از رکود اظهار کرد: هدف اصلی و سیاستهای اتخاذی دولت در راستای کنترل تورم بوده است اما هماکنون با توجه به کنترل تورم، سیاست دولت وارد مرحله خروج از رکود شده است. شایان ذکر است که سیاستهای اتخاذی دولت در راستای خروج از رکود، با تحریک تقاضا تاثیر مثبتی در بلندمدت بر وضعیت بازار سرمایه خواهد گذاشت. این در حالی است که بسته حمایتی یادشده در اوایل سال 94، تاثیر مثبت خود را بر بازار سرمایه میگذارد چراکه تاثیر بسته حمایتی برای خروج از رکود مستلزم گذشت زمان است علت این امر این است که بسترسازی در حوزه اقتصاد، وام و تسهیلات دهی به بخش صنعت و کاهش سپرده بانکی و سایر موارد زمانبر است بنابراین تاثیر بسته خروج از رکود و رونق اقتصادی کشور تا پایان سال 93 مشخص نخواهد شد. وی در خاتمه افزود: نسبت به حصول نتیجه مثبت در مذاکرات هستهای خوشبین هستم و به نظر میرسد توافقات هستهای تا قبل از موعد تمدید چهار ماهه مذاکرات، به نتیجه مثبت برسد. شایان ذکر است حصول نتیجه مثبت در مذاکرات تاثیر واقعی خود را روی اقتصاد در بلندمدت خواهد گذاشت. اگرچه این قضیه در کوتاهمدت جو روانی مثبتی در بازار سرمایه ایجاد خواهد کرد و منجر به هیجان در بورس میشود در نتیجه بازار سرمایه در کوتاهمدت بر اثر این توافقات، رشد خوبی را تجربه خواهد کرد اما پس از مدتی، مجددا بازار بر مبنای واقعیتهای اقتصادی حرکت میکند.
دسته بندی : تحلیل ها
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: