صندوق‌ها به داد بورس می‌رسند‌؟

شیرازی
شیرازی
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter

در ادامه جلسات نجات‌بخش بورس از نوسان، این بار رییس سازمان بورس جلسه‌ای را با مدیران یکی از بزرگ‌ترین بنگاه‌های اقتصادی کشور برگزار کرد تا شاید بتواند حمایت‌های اثرگذاری را برای بازار سهام به دست آورد. در اینکه نتیجه این‌گونه جلسات به چه تصمیم یا تاثیر قابل لمسی برای سهامداران در تالار شیشه‌ای منتهی می‌شود هنوز هیچ چیز مشخص نیست و سیاست سکوت از سوی سازمان بورس همچنان ادامه دارد. شاید اگر شفافیت بیشتری در این زمینه رخ دهد همان تبعات ابتدایی هم بتواند بازار را از حالت رکود خارج کند. به هر حال در نشست روز گذشته مدیران ارشد بنگاه‌های اقتصادی تامین اجتماعی، مدیران وزارت تعاون و رییس سازمان بورس درباره مشکلات بازار سرمایه و قیمت‌گذاری دستوری دولت در نرخ خوراک پتروشیمی‌ها بحث و تبادل نظر شد. به گزارش فارس، صبح روز گذشته مدیران ارشد تامین اجتماعی و برخی مدیران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه‌ای با حضور علی صالح‌آبادی رییس سازمان بورس اوراق بهادار در رابطه با مسایل روز بازار سرمایه، مشکلات صندوق‌ها و تصمیمات اخیر دولت در افزایش نرخ خوراک بنگاه‌های اقتصادی که عامل ریزش شدید شاخص طی ماه‌های اخیر بورس بود، گرد هم آمدند. در این نشست نیمی از زمان صرف مباحث مربوط به تصمیمات دولت و آسیب‌های مربوط به آن در حوزه قیمت‌گذاری خوراک بنگاه‌ها به ویژه پتروشیمی‌ها شد. همچنین میزان تاثیر افزایش نرخ خوراک و تصمیمات دولتی بر بازار سرمایه طی سال گذشته بررسی شد‌ تا نظرات مدیران این نهاد نیمه‌‌دولتی که حدود 50 درصد ارزش بازار سرمایه را در اختیار دارد، جمع‌بندی شود. یکی از مفاد مهم این نشست تعیین برنامه و سازوکار فعالیت در بازار سرمایه توسط صندوق‌های تامین اجتماعی بوده است‌ به طوری که ضمن افزایش نقد‌شوندگی سهام، ارزش بازاری شرکت‌ها کاهش نیابد. بر اساس این گزارش در این جلسه مقرر شد‌‌ تا به زودی این برنامه کاری از سوی تامین اجتماعی به سازمان بورس ارایه شود‌ تا طبق آن فعالیت و به نوعی از بازار سهام حمایت شود. علی صالح‌آبادی رییس سازمان بورس‌ اوراق بهادار، سیدتقی نوربخش مدیرعامل تامین اجتماعی، اکبر محققی مدیرعامل سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری، رضا راعی معاون مالی اداری تامین اجتماعی، نجات امینی معاون اقتصادی برنامه‌ریزی تامین اجتماعی، حسینی مدیرعامل سرمایه‌گذاری عشایر، علی رستمی عضو هیات‌مدیره شستا و دیگر فعالان تاثیرگذار مجموعه بزرگ تامین اجتماعی در این نشست حضور داشتند.

سمت و سوی آینده معاملات

اما در عین حال اوضاع بازار سهام همچنان مبهم است و حالت انتظار همچنان در بازار حاکم است و چشم بسیاری از فعالان بازار سرمایه به مشخص شدن و روشن شدن نتیجه مذاکرات هسته‌ای دوخته شده است، اما با این وجود برخی صنایع مانند خودرویی‌ها، دارویی‌ها و پیمانکای‌ها امسال می‌توانند P/E خوبی را از بازار بگیرند و جای شرکت‌های بزرگ، بازار را به سمت جلو هدایت کنند. مرتضی بریجانیان، مدیر مشاوره سرمایه‌گذاری نهایت‌نگر در گفت‌و‌گو با سنا ضمن بیان مطلب فوق گفت: هنوز برخی ابهامات مانند نامعلوم ماندن نتیجه مذاکرات ایران با گروه 1+5 و پایین نیامدن عملی نرخ بهره بانکی مانع حرکت شارپ در بازار و رشد ارزش معاملات شده است. وی در ادامه افزود: شرایط فعلی نسبت به دو ماه گذشته بسیار فرق کرده و این‌بار وقتی کارشناسان صحبت از کف قیمتی می‌کنند‌ با درصد اطمینان بیشتری می‌توانند از پایین نیامدن قیمت‌ها در شیب نزولی به سهامداران اطمینان بدهند. این کارشناس ارشد بازار سرمایه ریسک بازار را در شرایط فعلی برای سهامداران بلند‌مدت، متوازن و متعادل خواند و گفت: اگر مشکلاتی که برشمرده شد رفع شود بازار می‌تواند با اطمینان P/E بیشتری به سهم‌ها و صنایع بدهد. بریجانیان خاطر‌نشان کرد: حمایت از بازار توسط حقوقی‌ها به مراتب بیشتر از ماه‌های ابتدایی سال شده و تحرکات خوبی در حقوقی‌ها نسبت به گذاشته شکل گرفته است، البته برای رشد مناسب و بهتر نیاز به حمایت قوی تر وجود دارد. مدیر مشاوره سرمایه‌گذاری نهایت نگر به گزارش‌های سه ماهه صنایع اشاره کرد و گفت: در برخی از صنایع مانند دارویی‌ها، خودرویی‌ها، قطعه سازان، لیزینگی‌ها و شرکت‌های پیمانکاری با ارایه گزارش‌های مناسب و حتی پیش افتادن نسبت به روزهای طلایی سال قبل می‌تواند نوید بخش سال خوبی برای بورس باشد.

ارزیابی لیدرها

وی درباره جابه‌جایی گروه‌های پیشرو در بازار گفت: شکی نیست که شرکت‌های بزرگ مانند پترو پالایشی‌ها و معدنی‌ها اصلی‌ترین گروه‌های اثر‌گذار بر بازار و شاخص هستند‌ اما امسال از طرفی به دلیل افزایش نرخ خوراک پتروشیمی‌ها و افزایش نرخ بهره مالکانه معدنی‌ها و کاهش نرخ برخی محصولات سمت و سوی نگاه بازار به سمت صنایع دیگر چرخیده است. این کارشناس بازار سرمایه درباره نگاه سرمایه‌گذاران به کسب سود در سال‌جاری تصریح کرد: بازار با انتظار افزایش سود به سهام و صنایع p/e می‌دهد و امسال بر اساس اطلاعات واقعی گزارش‌های سه ماهه می‌توان گفت با وجود ابهام در صنایع خودرویی به دلیل نامعلوم بودن قیمت خودرو‌ اما با روشن بودن افزایش تولید و تیراژ نسبت قیمت به عایدی در این صنعت بالا رفته است. وی در این باره توضیح داد: افزایش تیراژ تولید خودرو در کشور بر صنایع مرتبط با آن مانند گروه قطعه سازان و لیزینگی‌ها اثر مثبتی بر بازار می‌گذارند و این احتمال وجود دارد با وجود اینکه این صنایع به بزرگی صنایعی چون پتروپالایشی‌ها نیستند‌ اما بتوانند فرصت‌های خوب سرمایه‌گذاری را در بازار ایجاد کنند. بریجانیان در ادامه به گروه پیمانکاری‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: با حل و فصل شدن بدهی دولت به شرکت‌های پیمانکاری افزایش قیمت به عایدی نیز در این گروه بالا می‌رود. وی تاکید کرد: امسال شاهد جابه جایی در گروه‌های هدف سرمایه‌گذاری خواهیم بود اما کلیت بازار نیاز به حل ابهامات و روشن شدن ابعاد مختلف در موضوعات سیاسی و اقتصادی دارد.

دسته بندی : تحلیل ها


قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب