رئیس کمیته ریسک سازمان بورس و اوراق بهادار با تشریح اهداف هفت گانه سند راهبردی بازار سرمایه و پیششرطهای تحقق آن به لزوم همکاری سایر قوا اشاره کرد و گفت: توسعه زیرساختهای فنی بازار برای سهولت در دسترسی مردم به بازار سرمایه از جمله این اهداف است
قاسم محسنی ، با اشاره به اینکه بسته راهبردی سازمان بورس و اوراق بهادار شامل دو قسمت اهداف راهبردی و اقدامات سازمان بورس است، اظهار داشت: فعالان بازار سرمایه و سازمان بورس باید اقداماتی را انجام دهند که به اهداف کمی این سند راهبردی دست یابیم، به طوری که این سند از سال 93 تا 96 برنامهریزی کرده است.
عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه رسیدن به اهداف این سند راهبردی صرفا توسط سازمان بورس، برنامهها و اقدامات آن کفایت نخواهد کرد، گفت: در این زمینه باید دستگاهها و دیگر مسئولان نیز کمک کند.
وی گفت: در این سند راهبردی پیشبینی شده که برای تامین مالی پروژههای نیمه تمام و آماده اجرای دولتی از طریق انتشار اوراق بهادار اقدام شود و اثرات تورمی نیز نداشته باشد، این امر نیازمند این است که دستگاههای مختلف در بودجه سالانه کشور انتشار اوراق بهادار را پیشبینی کند.
محسنی افزود: به عنوان مثال برای تامین مالی پروژههای دولتی با استفاده از اوراق مشارکت باید مجلس شورای اسلامی مصوبه داشته باشد و پس از آن اوراق منتشر شده باید خصوصیات جذاب و متناسب با ریسک منتشر شود، بنابراین اگر در خصوصیات این اوراق نرخ بازدهی متناسب با ریسک جذاب نباشد، تامین مالی با توجه به اهداف محقق نخواهد شد.
رئیس کمیته ریسک سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه برای پروژههای نفتی انتشار اوراق از طریق بازار سرمایه در بودجه سالانه پیشبینی شده است، گفت: علاوه بر این چیزی نزدیک به 3 هزار میلیارد تومان اوراق خزانه اسلامی باید منتشر شود.
وی گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار تنها در زمینه خصوصیات اوراق میتواند مشورت دهد، اما خزانهداری باید آن را منتشر کند. در حالی که 5 ماه از سال میگذرد، اما تاکنون اقدامی صورت نپذیرفته است.
محسنی با تاکید براینکه اوراق تامین مالی باید مقررات لازم را برای انتشار در بازار ثانویه را داشته باشد، گفت: یکی از اهداف سند راهبردی تقویت نقش بازار سرمایه در تامین مالی بنگاهها و پروژههاست.
محسنی لازمه تحقق اهداف تامین مالی از طریق بازار سرمایه را، هماهنگی و انسجام میان شورای پول و اعتبار، بانک مرکزی، شورای عالی بورس و سازمان بورس دانست و تصریح کرد: یکی از مهمترین پیششرطهای تحقق اهداف سند راهبردی سازمان بورس هماهنگی میان این دستگاههاست.
* 7 اولویت سازمان بورس در سند راهبردی
عضو هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه در سند راهبردی سازمان بورس اوراق بهادار 7 اولویت وجود دارد گفت: اتکا دولت به بانک مرکزی و استقراض از بانکها باید کاهش یابد و به دنبال آن تامین مالی بنگاههای بزرگ خصوصی از طریق بازار سرمایه صورت گیرد.
وی ادامه داد: نرخ بازدهی این اوراق نیز باید توسط بازار سرمایه و متناسب با ریسک و عرضه و تقاضا تعیین شود و به دنبال آن با استفاده از موسسات رتبهبندی اعتباری بازدهی اوراق میان سرمایهگذاران مورد تحلیل قرار گیرد.
وی گفت: در این زمینه افشای اطلاعات توسط ناشران بورسی افزایش سرمایهگذاران خارجی جذب و دسترسی مردم به اطلاعات شرکتها و ناشران و همچنین معاملات برخط با استفاده از زیرساختهای الکترونیکی فراهم و افزایش یافت.
محسنی با تاکید بر اینکه در این سند راهبردی خدمات ویژهای به سرمایهگذاران از طریق ارسال پیامک یا رایانامه ارائه خواهد شد، افزود: علاوه بر این تقسیم سود متمرکز و امضای الکترونیکی نیز برای نگهداری اسناد و مدارک به صورت الکترونیکی گسترش خواهد یافت.
به گزارش فارس ، عضو هیات مدیره سازمان بورس با بیان اینکه سیستمهای معاملات و پس از معاملات نیز تکمیل و یکپارچه خواهند شد، گفت: در بازار سرمایه بخشهای عمومی دادهها در اختیار شرکتهای پردازش اطلاعات مالی قرار خواهد گرفت و آموزشهای تخصصی برای مدیران و سرمایهگذاران نیز پیگیری خواهد شد.
دسته بندی : تحلیل ها
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: