سهامداران در انتظار گشایش‌های تازه

شیرازی
شیرازی
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
اخبار بورس

ادامه روزهای قرمز رنگ بورس آرام آرام به یک عادت در بازار سهام تبدیل می‌شود و اگر همین‌گونه استمرار داشته باشد باید در انتظار یک موج جدید اعتراضی باشیم. به‌طور مشخص دلایل زیادی وجود دارد که این اتفاق در حال روی دادن است. تحلیلگران ارزیابی‌های زیادی از این رویداد داشته‌اند و هر یک دلایل مخصوص به خود را بیان می‌کنند که گوشه‌ای از مشکلات بازار سهام و سهامداران را مشخص می‌کند. روند نزولی و فرسایشی قیمت سهام در بورس با گذشت نزدیک به هشت ماه همچنان ادامه دارد در نتیجه این موضوع منجر شده انگیزه‌ای در بازار جهت انجام معامله وجود نداشته باشد.

بیاتی، مدیر سرمایه‌گذاری صندوق آگاه و عقیق در گفت‌وگو با بورس‌نیوز اظهار داشت: در حال حاضر کل اقتصاد با شرایط خاصی روبه‌رو شده که می‌توان بازتاب این وضعیت را در عملکرد شرکت‌های بزرگ و همچنین روند بازار سرمایه مشاهده کرد. بیاتی تصریح کرد: کمبود نقدینگی در وضعیت فعلی عامل اصلی رکود در بازارهاست. در چنین شرایطی حتی سهامداران حقوقی که می‌توانند بر وضعیت بازار سرمایه تاثیرگذار باشند، درگیر مشکلات مربوط به وضعیت شرکت‌های زیرمجموعه خود هستند و به همین دلیل نقدینگی از طرف حقوقی‌ها وارد بازار سرمایه نخواهد شد این در حالی است که چنانچه حقوقی‌ها بتوانند به صورت بلوکی نیز فروشنده سهام خود خواهند شد بنابراین در حال حاضر اکثر معاملات توسط حقیقی‌ها انجام می‌شود که متاسفانه این دسته از سهامداران کمتر دیدگاه بلندمدت یا میان‌مدت دارند.

وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که متغیرهای واقعی اقتصاد تغییر نکنند، وضعیت بازار سرمایه نیز با همین روال ادامه خواهد یافت. همچنین مهم‌ترین عامل تاثیرگذار بر روند بورس، کاهش محسوس نرخ سپرده‌های بانکی است اما بانک‌ها به دلیل مشکلات خود کاهش در نرخ سپرده‌ها را تقبل نمی‌کنند در نتیجه همچنان رقابت بین بازار سرمایه و بانک‌ها جهت جذب نقدینگی سرمایه‌گذاران وجود دارد. اما در واقعیت به نظر نمی‌رسد که در کوتاه‌مدت شاهد کاهش محسوس در نرخ سپرده‌های بانکی باشیم. در چنین شرایطی حتی سهامداران حقوقی که می‌توانند بر وضعیت بازار سرمایه تاثیرگذار باشند، درگیر مشکلات مربوط به وضعیت شرکت‌های زیرمجموعه خود هستند و به همین دلیل نقدینگی از طرف حقوقی‌ها وارد بازار سرمایه نخواهد شد.

وی عنوان کرد: به‌طور کلی اگرچه نرخ تورم با کاهش همراه شده اما نرخ سود بانکی نسبت به کاهش تورم کاهش نیافته است از طرفی با توجه به مشکلاتی که در ساختار منابع بانک‌ها وجود دارد می‌توان گفت که بانک‌ها قدرت مانور جهت کاهش نرخ سپرده‌های بانکی را ندارند بنابراین تا زمانی که عمده منابع بزرگ در بانک‌ها سپرده شده و نرخ سود سپرده‌های بانکی با توجه به نرخ تورم جذاب باشد، شاهد تغییری در روند بازار سرمایه طی کوتاه‌مدت نخواهیم بود. بیاتی درخصوص تاثیر ارایه مجوز افزایش نرخ به صنایع مختلف بر عملکرد بازار سرمایه گفت: اگرچه افزایش نرخ بر صنایع مختلف می‌تواند سود شرکت‌ها را افزایش دهد و تاثیر مثبتی بر روند بورس بگذارد اما این افزایش نرخ باید منطقی باشد و کشش تقاضا نیز در نظر گرفته شود.

علاوه بر این برخی صنایع حتی در قیمت‌های فعلی با مشکل فروش روبه‌رو هستند و در صورت افزایش نرخ، رکود نیز بیشتر خواهد شد. وی افزود: به‌طور کلی می‌توان عنوان کرد که روند بازار سرمایه تحت تاثیر متغیرهای کلان اقتصادی است همچنین بسته پیشنهادی دولت جهت خروج از رکود می‌تواند تاثیر مثبتی بر روند بازار سرمایه بگذارد اما این تاثیرگذاری منوط به این است که تصمیمات اتخاذ شده به درجه عمل برسد تا بتوانیم تاثیر آن را بر عملکرد کلی اقتصاد شاهد باشیم این در حالی است که تاثیر واقعی بسته یادشده مستلزم گذشت زمان خواهد بود.

ضربه سود سپرده بانکی

به‌طور کلی چشم‌انداز بازار سرمایه تابعی خواهد بود از نتیجه روند مذاکرات هسته‌ای و عملکرد دولت در رابطه با سیاست‌های خروج از رکود، تورم و نرخ سپرده‌های بانکی این در حالی است که نمی‌توان به طور قطع یک چشم‌انداز ثابت را برای آن تعریف کرد. محمد مهدی ناسوتی‌فرد، مدیرعامل کارگزاری بورس بهگزین در گفت‌وگو با اکوبورس از بالا بودن سود سپرده‌های بانکی به عنوان مهم‌ترین عامل رکود بازار سخن گفت. وی با اشاره به حاکم بودن رکود بر کل اقتصاد کشور عنوان کرد: رکودی که در کل سیستم کشور وجود داشت با یک وقفه زمانی وارد بازار سرمایه و دامنگیر شرکت‌های بورسی شده است. دولت در رابطه با بودجه‌های عمرانی کشور به دلیل نبود منابع مالی، سیاست‌های انقباضی در پیش گرفته است چراکه در این رابطه دولت دو انتخاب بیشتر نداشت؛ اول اینکه سیاست‌های غلط گذشته را در پیش گیرد و با چاپ پول و تزریق نقدینگی به بازار تورم را تشدید کند یا اینکه به قیمت دامن زده شدن به رکود، به کنترل تورم بپردازد. ناسوتی‌فرد گفت: در عین حال سود سپرده‌های بانکی به عنوان رقیب اصلی بازار سرمایه به شکل فزاینده‌ای بالا رفته است. در حال حاضر سپرده‌های کوتاه‌مدت با نرخ‌های 20 تا 22 درصد به راحتی از سوی بانک‌ها به مردم ارایه می‌شوند.

 حتی چنانچه منابع پولی بیشتری در اختیار بانک قرار گیرد نرخ این سپرده‌ها تا 24 درصد نیز افزایش پیدا می‌کند بنابراین با در نظر گرفتن نرخ 24 درصد به عنوان داده بدون ریسک، بازدهی مورد انتظار سرمایه‌گذار از تولید در حدود 40 درصد خواهد بود و هیچ‌یک از کسب و کارها در حال حاضر چنین بازدهی بالایی ندارند.

دسته بندی : تحلیل ها

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب