11:30 – چهارشنبه 1393/06/05 | توسط: قاسم پور زارعی |
شرکت در یک نگاه شرکت
سود هر سهم شرکت در طی سنوات گذشته و پیشبینی آتی آن به شرح زیر است:
روند قیمت
روند قیمتی سهم در یک سال گذشته به شرح زیر است.
نمودار P/E
بیشترین میزان p/E مربوط به آذر ماه 1392 با 19 مرتبه و کمترین میزان مربوط به مرداد 1387 با 5/2 مرتبه می باشد.این میزان در حال حاضر 6 مرتبه است.
تاريخچه شركت
پیرو موافقتنامه امضا شده در سال 1340 توسط شرکت برق منطقه اي تهران و شرکت زیمنس ، در سال 1345 شرکت ایران ترانسفو با مشارکت شرکت سهامی برق منطقه اي تهران 45 % ، شرکت زیمنس آلمان 45 % و بانک توسعه صنعت و معدن ایران 10 % تشکیل شد و مقدمات ساخت کارخانه در زمینی به مساحت 54000 متر مربع در شهر ری ابتدای جاده قم فراهم گردید.
به منظور هماهنگ نمودن ظرفیت تولید ترانسفورماتور با نیاز کشور و با توجه به افزایش روز افزون مصرف برق و برنامه هاي دولت، شرکت ایران ترانسفو در سال 1354 پس از انجام بررسی هاي لازم ، تصمیم گرفت که ظرفیت تولید را از 1500مگاولت آمپر در سال به 15,000 مگاولت آمپر افزایش داد.بر اساس این تصمیم گیري و با توجه به قانون عدم تمرکز صنایع در تهران ، شهرستان زنجان به عنوان محل اجراي طرح توسعه کارخانجات ترانسفورماتورسازي انتخاب گردید.
طرح توسعه زنجان که شامل دو کارخانه بود کارخانه اول موسوم به کارخانه ترانسفورماتورهاي توزیع براي تولید ترانسفورماتورهاي توزیع با ظرفیت تولیدي سالیانه 3500 مگاولت آمپر و محصولات تولیدي آن مشابه بامحصولات کارخانه ري.کارخانه دوم موسوم به کارخانه ترانسفورماتورهاي قدرت جهت تولید ترانسفورماتورهاي قدرت با ظرفیت تولیدي سالیانه 10,000 مگاولت آمپر.
ميزان سرمايه و تركيب سهامداران
این شرکت در سال 1345 با سرمایه اولیه صد هزار ریال به ثبت رسیده است و فعالیت خود را آغاز نموده است. شرکت در طی 48 سال فعالیت خود در چند مرحله افزایش سرمایه داده و سرمایه فعلی آن 1,500,000 میلیون ریال می باشد.در جدول زیر روند تغییر سرمایه شرکت آورده شده است.
آخرين تركيب سهامداران شركت به تاريخ 1393/06/01 به شرح ذيل ميباشد:
مشخصات شرکت های فرعی و وابسته گروه
ظرفیت :
جایگاه شرکت در صنعت
شرکت ایران ترانسفور با وجود تحریم های شدید و ورود رقبای جدید در عرصه تولید ، در سالیان اخیر موفق به حفظ جایگاه بزرگترین تولید کننده ترانسفورماترهای قدرت و فوق توزیع را در منطقه و جایگاه دارنده بالاترین سهم بازار داخلی ترانسفورماتور را حفظ نماید.
سهم شرکت از بازار داخلی به قرار زیر است:
طرح توسعه
بزرگترین طرح توسعه صنعت برق استان زنجان در ضلع شمالی شرکت در خرداد ماه 1388 جهت تولید ترانسفورماتورهای قدرت به شرح زیر آغاز شده است.
مساحت زمین :15 هکتار
مساحت ساختمان های طرح :25000 متر مربع شامل سالن مونتاژ ترانسفورماتور ، برش هسته و …
ظرفیت سالانه : 11600 مگاولت آمپر
محصولات تولیدی : انواع ترانسفورماتورهای قدرت و راکتور شانت
بودجه اولیه پروژه : 980 میلیارد ریال ، جمع کل هزینه های انجام شده :92 میلیارد ریال
پیشرفت فیزیکی طرح در پایان سال 1392 : 33 درصد که به دلیل تحریم و مشکلاتی که از این بابت برای توسعه صنایع برق به وجود آمده است طرح توسعه این شرکت پیشرفت بسیار کندی دارد.
حاشیه سود
سرمایه گذاری ها
شرکت ایران ترانسفو ری
واحد ري شرکت ایران ترانسفو که به عنوان اولین تولیدکننده ترانسفورماتورهاي توزیع در ایران در سال 1345 تحت لیسانس زیمنس آلمان به ثبت رسیده است در راستاي سیاست افزایش بهره وري و بر اساس برنامه استراتژیک شرکت ایران ترانسفو با ایجاد یک شرکت مادر تخصصی از تاریخ 30/06/1384 از شرکت ایران ترانسفو مستقل گردیده و تحت عنوان ترانسفورماتور صنعت ري ادامه فعالیت داده است و در حال حاضر با همین نام در حال تولید می باشد، شرکت ایران ترانسفو مالک 100 درصد شرکت است.
طرح توسعه پرند شرکت ایرانترانسفو ری:
پس از بررسی های لازم تصمیم به احداث کارخانه جدید در شهر پرند اتخاذ گردید و بدین منظور زمینی به مساحت 132000 مترمربع در شهرک صنعتی پرند خریداری گردیده است. کارخانه مورد نظر شامل دو بخش توليد ترانسفورماتورهاي توزيع و ترانسفورماتورهاي فوق توزيع مي باشد که ظرفيت و نوع توليدات آنها بشـــرح زير مي باشد
کارخانه ترانسفورماتورهاي توزيع:
ظرفيت سالانه : 3500 مگا ولت آمپر
تعداد توليد در سال : 14000 دستگاه
کارخانه ترانسفورماتورهاي فوق توزيع:
ظرفيت سالانه: 4000 مگا ولت آمپر
تعداد توليد در سال: 160 دستگاه
این طرح از سال 1387 آغاز شده و تا پایان سال 1392 به میزان 88 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.مانده دارایی های درجریان ساخت عمدتا مربوط به مانده ساختمان و تاسیسات در حال ساخت و پیش پرداخت های سرمایه ای می باشد.
شرکت توزیع ایران ترانسفو زنگان
شرکت ترانسفورماتور زنگان در تاریخ 27/02/1385 به نام شرکت توزیع ایران ترانسفو زنگان به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس شد. از سال 1356 تا تاریخ 17/02/1385 این شرکت جزو کارخانجات شرکت ایران ترانسفو بوده که در تاریخ فوق از آن شرکت منفک و به شخصیت حقوقی مستقل به فعالیت خود ادامه داده است .در حال حاضر این شرکت جزو واحد های تجاری فرعی شرکت ایران ترانسفو می باشد و مرکز اصلی کارخانه آن شرکت در زنجان کیلومتر 5 جاده زنجان به تهران جنب شرکت ایران ترانسفو می باشد. شرکت ایران ترانسفو مالک 100 درصد شرکت است.
شرکت ترانسفورماتور سازی کوشکن
این شرکت در سال 81 به صورت شرکت سهامی خاص با هدف تولید انواع ترانسفورماتورهاي توزیع با بازده بالا، تحت لیسانس ایران ترانسفو تأسیس شد. این شرکت قادر به طراحی و تولید انواع ترانسفورماتورهاي توزیع روغنی مورد نیاز در صنعت برق می باشد. شرکت ایران ترانسفو مالک 42.75 درصد شرکت است.
مفروضات براورد کارشناسی
میزان فروش ترانسفورماتور های توزیع و فوق توزیع در سال 1393 بر اساس پیش بینی وزارت نیرو از نیروگاه هایی که در این سال به بهره برداری می رسند براورد گردیده است. در سال 1392 پیش بینی ها از بهره برداری 1.808 مگاوات ساعت خبر می داد که در پایان سال 1.338 مگاوات به بهره برداری واقعی رسیده است(تحقق 74درصدی). در سال جاری پیش بینی وزارت نیرو بهره برداری 3.393 مگاوات است که با فرض تحقق 74 درصدی و ضریب حداقل 3 در ترانس های مورد نیاز (این ضریب بین 3 تا 5 بستگی به فاصله نیروگاه می باشد) جهت انتقال و سهم بازار 85 درصدی (مشابه سال 92) ، فروش ترانسفورماتورهای توزیع و فوق توزیع6.403 مگاولت آمپر در نظر گرفته شده است.
نرخ فروش محصولات برابر 3 ماهه واقعی سال 93 در نظر گرفته شده است. ترانسفورماتور فوق توزیع با افزایش 26 درصدی و ترانسفورماتور قدرت با افزایش 13 درصدی نرخ فروش در 3 ماهه ابتدای 93 نسبت به میانگین سال 92 داشته است.این دو محصول 90درصد فروش ریالی شرکت را شامل میشود که در سال قبل تنها 12 و 5 درصد افزایش نرخ داشته اند در صورتی که زیر مجموعه های شرکت بالای 70 درصد افزایش نرخ فروش داشته اند به همین دلیل حاشیه سود ناخالص شرکت اصلی از 30 درصد به 14 درصد کاهش پیدا کرده است.
نرخ فروش محصولات در شرکت های زیر مجموعه به میزانی افزایش داده شده که حاشیه سود آن ها حفظ شود. آخرین افزایش نرخ ها مربوط به شهریور 1391 (80درصد) و بهمن 1391 (25 درصد) می باشد.
نرخ تسعییر فروش محصولات صادراتی به جهت پرداخت برای تامین مواد اولیه همانند براورد شرکت ، به نرخ مبادلاتی در نظر گرفته شده است.
عمده اقلام تشکیل دهنده بهای تمام شده مواد اولیه می باشد که نرخ خرید آن در سه ماهه نخست نسبت به میانگین سال قبل نه تنها رشد نکرده بلکه کاهشی بوده است.در براور کارشناسی با توجه ثبات نسبی در قیمت مس و فولاد ، نرخ خرید مواد اولیه برابر سه ماهه نخست لحاظ شده است.
صورت سود و زیان
دسته بندی : تحلیل ها
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: