خلاصه اخبار بورس یکشنبه 9 شهریور/ شاخص بورس همچنان نزولی

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
خبرهای بورسی

به گزارش بورسینس به نقل از پرشین تحلیل، امروز شاخص کل بورس با 163 واحد کاهش به رقم 72،778 واحد رسید . نمادهای فارس با 29 واحد ، وبصادر با 25 واحد و وغدیر با 12 واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بورس گذاشتند. نمادهای تاپیکو و خودرو نیز بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس گذاشتند.

ارزش معاملات در این روز به رقم 74.9 میلیارد تومان رسید که نمادهای تاپیکو و وسپه هر کدام با 5.4 و 3.8 میلیارد تومان بیشترین ارزش معاملات را از ان خود کردند.

در بازار فرابورس ، شاخص ایفکس 1 واحد نزول کرد و به رقم 808 واحد رسید . نمادهای جم، وزمین و شپاس بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس گذاشتند. ارزش معاملات در این بازار به رقم 64.9 میلیارد تومان رسید.

شاخص بورس امروز نزولی بود ولی انچه در بازار امروز اهمیت داشت حجم بسیار پایین معاملات بود که نشان از گم راهی سهامداران برای خرید یا فروش سهام می باشد. زیرا در این قیمت ها کسی نه حاضر به عرضه سهم خود می باشد و نه کسی حاضر به خرید هر چند که قیمت بسیاری از سهام واقعا از نظر بنیادی جذاب می باشد و بدون ریسک می توان به آینده آن امیدوار بود. همان طور که روز گذشته اشاره کردیم بازار سرمایه فردا مهمان تازه واردی دارد که قرار است با نماد ثرود عرضه شود . با توجه به پیش بینی هایی که صورت می گیرد برای هر سهمیه انلاین کم تر از 300 هزار تومان به نقدینگی نیاز می باشد. سهم مذکور از لحاظ بنیادی مشکلی ندارد و در صورتی که در قیمت های جذاب کم تر از 350 تومان عرضه شود جای رشد خواهد داشت.

برای فردا پیش بینی می کنیم که بازار همچنان کم حجم و کم رونق باشد و تا زمانی که اتفاق خاص و مهمی در عرصه سیاست و اقتصاد رخ ندهد نمی توان به رشد امیدوار کننده و منطقی شاخص امیدوار بود.

مهم ترین اخبار اقتصادی

رییس دفتر رییس جمهور و سرپرست نهاد ریاست جمهوری، شب گذشته با حضور در برنامه‌ی نگاه یک، با بیان این که دولت سیاست‌گذاری می‌کند تاکید کرد که برای خروج از رکود عزم ملی لازم است . وی افزود: اقتصاد ما زمانی جهش پیدا می‌کند که در فرهنگ ما، در سیاست ما و در همه‌ی شئون جامعه‌ی ما اتحاد و همبستگی به وجود بیاید .. به گفته‌ی وی، تلاش دولت این بوده که مشوق‌های لازم برای فعالان اقتصادی فراهم شود . همچنین در خصوص عملکرد بانکها اظهار داشت: بانک‌ها باید بدانند اگر از سیاست‌های پولی و اعتباری تخلف کنند واقعا با آنها برخورد می‌شود . نهاوندیان با بیان اینکه اعتماد مردم به بانکها باید روز افزون باشد، تاکید کرد: پول مردم باید به سمت سهام یا بانک‌ها برود نه بازار ارز و سکه.

 همچنین، ربیعی وزیر کار ، با اشاره به حمایت رهبر معظم انقلاب از دولت، گفت: رئیس جمهور تاکید بر چرخیدن چرخ اقتصاد و سانتریفیوژها را با هم دارد و تحریم‌ها نیز هزینه سرافرازی و عزت ملت ایران بوده است. تا پایان سال ۹۲تورم را به 35 درصد و تا امروز به 25 درصد رساندیم و امید داریم تا پایان سال‌۹۵ تورم در کشور به 10 درصد برسد . وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به کنترل نرخ ارز و سکه در کشور گفت: امید داریم تا پایان سال‌ ۹۵ تورم در کشور به 10 درصد برسد .  ایشان با بیان اینکه در یک‌سال گذشته 800 هزار بیمه شده جدید داشتیم، گفت: 22 میلیون شغل در کشور وجود دارد اگر تا سال 1400 هر سال یک میلیون شغل ایجاد کنیم باز هم مشکل بیکاری داریم و باید بر بیکاری غلبه کنیم. اگر می‌خواهیم خون شهدا و انقلاب و ارزش‌های انقلاب را حفظ کنیم باید برای ایجاد اشتغال تلاش کنیم .

در جایی دیگر ، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: پایین آوردن نرخ تسهیلات بانکی یکی از مهم‌ترین اهداف دولت است . رئیس هیئت عامل ایمیدرو به فرآوری سنگ و ارزش افزوده به وجود در این زمینه اشاره کرد و افزود: ارزش افزوده در این بخش با محوریت قرار دادن بخش خصوصی خواهد بود . وی همچنین به تولید سیمان در کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه تولید سیمان در کشور بیش از مصرف بوده نویدبخش افرایش ارزش افزوده این بخش است . کرباسیان افزود: اگر ما بتوانیم صادرات غیر نفتی را در کشور افزایش دهیم خواهیم توانست اقتصاد را در کشور سامان دهیم و به اقتصادی پایدار بدون استفاده از خام‌فروشی دست پیدا کنیم .

در پایان می توان به سخنان دکتر لاریجانی اشاره کرد، ایشان با اشاره به برنامه‌ریزی مجلس در بودجه سال 93 برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور تصریح کرد: مجلس شورای اسلامی در بودجه امسال اعتباری حدود 100 میلیارد دلار را برای سرمایه‌گذاری حوزه نفت، گاز، مخازن مشترک، بهینه‌سازی مصرف سوخت، بهبود سیستم حمل و نقل و کمک به حمل و نقل ریلی اختصاص داده است و خوشبختانه از این اعتبار حدود 80 میلیارد دلار در شورای اقتصاد به تصویب رسیده است و در آینده محقق می‌شود و قطعا اختصاص این اعتبارات چرخ تولید را راه می‌اندازد . لاریجانی اضافه کرد: یکی دیگر از لوایح ارائه شده از سوی دولت به مجلس لایحه خروج از رکود تورمی بود که در این رابطه مجلس مطالعات زیادی را انجام داده است و قرار است این دو با هم تلفیق شده و به صورت یک لایحه به صحن علنی ارائه شود، البته در تعطیلات سه هفته آینده مجلس کمیسیون‌های مربوطه جلسات خود را به صورت مستند برای بررسی نهایی برگزار می‌کند .

لاریجانی با اشاره به وضعیت کنونی مذاکرات هسته‌ای خاطرنشان کرد: مذاکره‌کنندگان ایرانی هم اکنون در حال مذاکره هستند و قطعا برای وصول نتیجه باید خیلی تلاش کرد و نباید قطعا به صورتی ناامیدانه به این موضوع نگاه کرد، البته توفیق در این موضوع به عواملی مانند تقویت بنیه اقتصاد درونی بستگی دارد و این موضوع بسیار تأثیرگذار است، از طرفی دیگر تاکنون تلاش‌هایی برای مسائل منطقه‌ای در وزارت امور خارجه انجام می‌شود و منطقه در کل به هم ریختگی دارد، البته شاید نفع برخی‌ها در همین به هم ریختگی‌ها باشد.

مهم ترین اخبار سیاسی

در حوزه خارجی، وزیر خارجه کنونی ایتالیا جانشین مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شد و همچنین نخست وزیر لهستان نیز به عنوان رئیس شورای اروپا انتخاب شد .  فدریکا موگرینی وزیر خارجه کنونی ایتالیا جانشین کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شد .  رهبران اروپا در نشست خود در بروکسل موگرینی را برای 5 سال آینده به عنوان جانشین کاترین اشتون در سمت مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا انتخاب کردند و همچنین دونالد تاسک نخست وزیر لهستان نیز به عنوان رئیس شورای اروپا انتخاب شد

در خبری دیگر، «حسن روحانی» روز گذشته همزمان با آخرین روز هفته دولت و آغاز دومین سال فعالیت دولت تدبیر و امید در سومین نشست خبری با نمایندگان رسانه‌های داخلی و خارجی، تحریم‌های تازه را مغایر روح توافق ژنو توصیف کرد و در عین حال گفت که تحریم‌‌های تازه خللی در مذاکرات آتی با 1+ 5 ایجاد نمی‌کند. رئیس‌جمهور همچنین گفت تحریم ظلم و تجاوز به حقوق یک ملت است.

همچنین ،کاترین اشتون از ادامه مذاکرات هسته‌ای ایران در حاشیه نشست مجمع عمومی خبر داد . به نقل از خبرگزاری رویترز، کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، از ادامه مذاکرات هسته‌ای ایران در حاشیه نشست مجمع عمومی خبر داد .  به گفته اشتون، “مذاکره در خصوص دست‌یابی به یک توافق جامع با ایران در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک در ماه سپتامبر ادامه خواهد داشت .”  گفته می‌شود در این نشست راجع به تحریم‌های جدیدی که علیه ایران اعمال شده است نیز گفتگو خواهد شد. این در حالی است که قرار است روز دوشنبه اشتون با وزیر امورخارجه ایران در بروکسل دیدار کند.

فلزات اساسی، دلار و سکه

بازار های جهانی که تعطیلات اخر هفته خود را سپری می کنند قیمت فلزات اساسی نسبت به روز گذشته تغییری نداشت. قیمت دلار به 3150 تومان رسید و سکه در محدوده 938 هزار تومان معامله شد.

در گروه های مختلف بورسی چه خبر بود؟

در گروه تجهیزاتی مپنا 1.6 میلیون از سهامش معامله شد و به قیمت 684 تومان رسید . شفاف سازی روز گذشته در مورد این نماد نیز نتواست بر روند معاملات این نماد تاثیر بگذارد . بر این اساس ،شرکت اعلام نموده است که در پی انتشار اخباری مبنی بر کنار گذاشتن مپنا از پروژه فروز B ، طی تماس با مسئولان امر در وزارت نفت، دلیل عدم اجرای طرح فروزB ، در اولویت نبودن طرح یاد شده در برنامه های وزارت نفت اعلام شد و مقرر گردیده است وزارت نفت طرح دیگری مشابه طرح مذکور را  به شرکت گروه مپنا واگذار نماید و از آنجائیکه قرارداد اجرای طرح فروز B به صورت Buy back “بیع متقابل” بوده، جابجایی طرح یاد شده در پی مصاحبه اخیر مسئولین محترم وزارت نفت، هیچگونه تاثیری در EPS سال 1393 و سال آتی شرکت نخواهد داشت.

در مورد مذاکرات جدید برقی تهران-مسکو شنیدیم که ، میرفتاح فتاح ‌قره‌باغ درباره سیاست‌های جدید توسعه تجارت برق ایران با کشورهای همسایه، گفت: در حال حاضر ظرفیت تولید برق در ایران از مرز 70 هزار مگاوات عبور کرده است . مدیر عامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران با اعلام اینکه در شرایط فعلی ایران جایگاه چهاردهمین تولیدکننده بزرگ برق جهان را در اختیار دارد، تصریح کرد: در کنار ظرفیت فعلی تولید برق ایران از پتانسیل ذخایر عظیم نفت و گاز طبیعی، فرصت توسعه و تولید برق تجدید پذیر و موقعیت استراتژیک جغرافیایی برخوردار است . این مقام مسئول با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران با شرایط و ظرفیت‌های موجود می تواند بخشی از برق مورد نیاز کشورهای منطقه خاورمیانه را تامین کند، اظهار داشت: با توجه به موقعیت منحصر به فرد جغرافیایی ایران می‌تواند انرژی الکتریکی و برق بین خاورمیانه و آسیای میانه ترانزیت کند .

 در گروه بیمه ای بجز نماد بیمه پاسارگاد باقی نمادها را قرمز رنگ به کار خود خاتمه دادند. همچنین در خبری مربوط به این گروه شنیدیم که مقرر شده که مجلس شورای اسلامی از صنعت بیمه کشور تحقیق و تفحص نماید بطوریکه ضمن تحقیق و تفحص در خصوص وضعیت مالی و نظارتی صنعت بیمه، به بررسی وضعیت صورت های مالی شرکت های بیمه و تغییر و تحولات مدیریتی این شرکت ها پرداخته خواهد شد . در همین راستا، فتحی پور، رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با اشاره به مطالب بالا عنوان کرد: با توجه به تصویب تحقیق و تفحص از صنعت بیمه مقرر شده که کارگروهی در این خصوص تشکیل شود این در حالی است که کارگروه مذکور، متشکل از 4 نفر خارج کمیسیون و 11 نفر از کمیسیون اقتصادی می باشد این کار گروه در نظر دارد وضعیت صنعت بیمه را از سال های گذشته تا به امروز بررسی کند .

 در گروه خودرویی، روز گذشته شاهد ارائه اولین پیش بینی سود تلفیقی  سال 94 ایران خودرو بودیم . بر این اساس خودرو  گزارش سود تلفیقی سال 93 را با سرمایه 1200 میلیارد تومان مبلغ 548 ریال اعلام کرده است . این در حالی است که شرکت مذکور برای سال مالی 92 مبلغ 1066 ریال زیان برای هر سهم شناسایی کرده بود. با این حساب زیان انباشته تلفیقی شرکت بر اساس این گزارش از مبلغ 15،049 ریال میلیون ریال محقق شده در سال 92 به 8،263 میلیون ریال برای پیش بینی سال 94 کاهش یافته است . این امر موجب شد امروز نماد خودرو با اقبال خوبی همراه شود طوری که  بیش از 14 میلیون از سهامش معامله شد و به قیمت 250 تومان رسید . لازم به ذکر است سایر نمادها در این گروه با توجه به معاملات مثبت خودرو با اقبال خوبی همراه شدند و اکثرا سبز رنگ به کار خود خاتمه دادند.

همچنین در خبری مرتبط به این گروه شنیدیم ، مهندس ناصر آقامحمدی در جریان برگزاری دومین نشست هم اندیشی قطعه سازان زنجیره تامین گروه خودروسازی سایپا با محوریت توسعه محصول اظهار کرد: با توجه به مطالعاتی که از گذشته در سطح گروه در خصوص تولید خودرو تیبا2 صورت گرفته بود، توانستیم به سرعت تیراژ تولید این محصول را افزایش دهیم تا از این طریق نیاز مشتریان و بازار به این خودرو برطرف شود .  وی افزود: در حال حاضر مشغول طراحی پلت فرم جدید خودرو در سایپا با نام SP 100 هستیم که می تواند تضمین کننده مسیر حرکت گروه در آینده باشد .

وی سرمایه گذاری مناسب بر روی تحقیق و توسعه و اجرای برنامه های مطالعاتی و کارشناسی را راهکار آینده صنعت خودرو دانست و تصریح کرد: صنعت خودرو برای ادامه حیات خود نیازمند کسب درآمد و سرمایه گذاری در پروژه های مطالعاتی است . قائم مقام مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با اشاره به نقش مهم شرکت های قطعه ساز در حرکت صنعت خودروسازی تاکید کرد: مشارکت شرکت های قطعه سازی و عزم و اراده آن ها در همکاری با خودروسازان جهت تولید خودروهای جدید و اجرای برنامه های مطالعاتی ضروری است .

در گروه ساختمانی همان طور که اشاره کردیم قرار است از فردا نماد ثرود به این گروه اضافه شود . این گروه هرچند در اواسط بازار با اقبال خوبی همراه نشدند و اکثرا قرمز رنگ بودند ولی در ادامه و پایان با افزایش تقاضا همراه شدند و شاهد سبز رنگ شدند در اکثر نمادها از جمله ثتران و ثباغ بودیم.

همچنین، حسین عبده تبریزی مشاور تأمین مالی وزیر راه و شهرسازی و عضو شورای عالی بورس در حاشیه مراسم افتتاح اولین صندوق زمین و ساختمان در بازار سهام در پاسخ به این سوال که بازار مسکن چه زمانی از رکود خارج خواهد شد، گفت: پیش‌بینی این امر مشکل است اما به نظر من باتوجه به قیمت بالای مسکن در کلان‌شهرها و با افزایش تولید مواجه است به این آسانی مسکن از رکود خارج نخواهد شد . وی درباره میزان تسهیلات خرید مسکن گفت: درخصوص مبلغ وام بحث‌هایی بین وزارت راه و شهرسازی، بانک مسکن و بانک مرکزی وجود دارد . عبده تبریزی گفت: علت آن این است که بانک مرکزی نگران عدم تحقق اقساط است و علاوه بر ااین باید دولت مابه‌التفاوت سود به بانک مسکن پرداخت کند؛ این تسهیلات با نرخ 14 درصد درنظر گرفته شده است و با نرخ‌های جاری بانک‌ها (22 تا 25 درصد) فاصله دارد.

در گروه پتروشیمی اکثر نمادها قرمز رنگ و کم حجم معامله شدند. شرکت بین المللی محصولات پارس زیان هر سهم خود برای سال مالی 93 شرکت را در گزارش 9 ماهه با افزایش 137 درصدی نسبت به گزارش قبلی مبلغ 383 ریال اعلام کرد . همچنین شرکت در 9 ماهه سال مالی مبلغ 510 ریال زیان به ازای هر سهم (معادل 133 درصد ) محقق کرده است . شرکت علت تعدیل را به شرح ذیل اعلام نموده است :

1 – افزايش توليدمحصولات شرکت با توجه به افزايش ميزان فروش و هزينه هاي سرباري و مصرف مواد اوليه محصولات توليدشده سبب بالارفتن قيمت تمام شده کالاي فروش رفته شده است .

2 – با توجه به پيش بيني صورت گرفته ازبابت هزينه هاي اداري و تشکيلاتي ، سايردرآمدهاي عملياتي( فروش مواداوليه ) افزايش و کاهشي درنظرگرفته نشده است .

3 – افزايش هزينه هاي مالي نسبت به گزارش قبلي ارسال شده بابت افزايش نرخ کارمزد تسهيلات  و افزايش دريافت تسهيلات بانکي ميباشد .

4- مبلغ درآمدهاي حاصل از سرمايه گذاريها به منظور جبران يا کاهش نسبي زيان شرکت و با کمک سهامدارعمده صورت گرفته است ، لذا سودحاصل از سرمايه گذاري انجام شده براي دوره موردگزارش منتهي به 31/06/1393لحاظ گرديده است.

همچنین شرکت اعلام نموده است طرح تاسيس واحد سولفوناسيون را با برآورد هزينه سرمايه گذاري 000ر100 ميليون ريال و ميزان پيشرفت پروژه 75 درصد در کارخانه واحد شماره 2 در دست اجرا دارد و تاريخ بهره برداري از آن را 31/06/93 اعلام نموده است.

در پایان لازم به ذکر است که در خبری در مورد این گروه شنیدیم، محمد حسن پیوندی درباره راه اندازی سومین هاب پتروشیمی ایران در حاشیه سواحل دریای عمان، گفت: در سال های 82 و 83 به دلیل مسائل استراتژیک و محدود بودن زمین‌های عسلویه پیشنهاد ایجاد هاب جدید پتروشیمی در بندر چابهار ارائه شد . معاون شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر اینکه شکل گیری سومین هاب متمرکز پتروشیمی ایران در بندر چابهار منجر به تمرکززدایی از تراکم تجهیزات در منطقه عسلویه و کاهش آلودگی هوا خواهد شد، تصریح کرد: علاوه بر این بیشتر محصولات تولیدی پتروشیمی‌های مستقر در چابهار صادراتی هستند و صادرات این محصولات به بازار جهانی حدود یکهزار کیومتر به بازارهای جهانی نزدیک تر خواهد شد . مدیر برنامه‌ریزی شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه هزینه سرمایه گذاری در خطوط لوله به بندر چابهار از محل کاهش هزینه های حمل و نقل در اقتصاد ملی جبران خواهد شد، بیان کرد: بر اساس برآوردهای اقتصادی انجام گرفته این هزینه در مدت سه سال بازگشت داده می شود .

 
 در گروه دارویی  در خبری شنیدیم که 4 داروی تالاسمی رایگان شده است، رئیس سازمان بیمه سلامت ایرانیان در توضیح اینکه چرا آن دو قلم دارویی مهم تمام بیماران پیوندی رایگان نمی‌شود، عنوان کرد: این 4 قلم دارو را مطرح کردیم که از 15 شهریور رایگان خواهد شد و مابقی داروها را نیز در شورای عالی بیمه مطرح خواهیم کرد . رئیس سازمان بیمه سلامت ایرانیان گفت: از ۱۵ شهریور ۹۰ درصد هزینه‌ بستری تمام بیماران پیوندی پرداخت می‌شود. درگذشته فقط هزینه‌ پیوند کلیه تحت پوشش بیمه بود و دیگر پیوندها پوشش بیمه نداشتند .

در این گروه جز ددام که با صف خرید به کار خود خاتمه داد الباقی نمادها در محدوده صفر تابلو و بسیار کم حجم معامله شدند.

در گروه غذایی، شرکت چین چین بر اساس عملکرد 12 ماهه خود سود هر سهم خود را مبلغ 2156 ریال اعلام نموده است که نسبت به آخرین پیش بینی شرکت با افزایش 12 درصدی همراه بوده است بهای تمام شده شرکت با 7 درصد کاهش مبلغ 7 میلیارد تومان گزارش شده است همچنین سود عملیاتی شرکت نیز مبلغ 4 میلیارد تومان اعلام شده است.

در گروه برقی ، شرکت کابل البرز در جدیدترین گزارش 94 خود سود هر سهم شرکت را مبلغ 72 ریال پیش بینی نموده است که نسبت به سال مالی قبل با کاهش 31 درصدی همراه بوده است . خالص ساير درآمدها و سرمايه گذاريها معادل بودجه سال قبل منظور شده است. فروش شرکت مبلغ 148 میلیارد تومان و سود عملیاتی شرکت نیز مبلغ 7 میلیارد تومان پیش بینی شده است .

 

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب