کارشناس بازار سرمایه: چالش های اقتصاد برای خروج از رکود

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
اخبار بورس

اقتصاد کشور دوران سختی را پشت سر می گذارد. بازار سرمایه نیز دماسنج همین اقتصاد است و به همین دلیل طبیعی است که اندکی تب دار به نظر می رسد.

امین پورمختار، کارشناس بازار سرمایه، در گفتگو با خبرنگار اکوبورس از چالش های اقتصاد برای خروج از رکود سخن گفت.

وی دراین رابطه عنوان کرد: برای خروج از رکود باید در سیاست‌های پولی که از مهمترین متغیرهای اقتصاد می باشد تجدیدنظر شود. طی این مدت در حالی بانک مرکزی سیاست‌های پولی انضباطی را برای بانک‌ها اعمال کرده است که فشار بیش از حد بر بانک ها موجب افزایش رقابت در آنها برای جذب منابع جهت تسویه بدهی های موجود به بانک مرکزی شد. این موضوع در کنار سیاست‌های بودجه‌ای دولت برای کنترل تورم باعث شد تا نه تنها رکود کاهش پیدا نکند بلکه پر رنگ تر نیز بشود.

این که بخواهیم بعد از سالیان سال که ساختار اقتصاد و کشور به تورم عادت کرده است ، ناگهان تغییر ساختار دهیم و فشار زیادی را بر ابعاد مختلف اقتصاد وارد کنیم، کمکی به کنترل رکود نمی کند. اگر خواستار کنترل رکود هستیم ، ابتدا باید تا حدودی تورم را بپذیریم و در برخی سیاست‌های پولی انعطاف بیشتری اعمال کنیم.

پورمختار یکی از مهمترین متغیرها برای بازگشت رونق به اقتصاد را کاهش آئین‌نامه‌های دست و پا گیر معرفی کرد و گفت: راه حل نجات اقتصاد افزایش تولید در کشور است. در حال حاضر می بینیم که افراد زیادی پیگیر دریافت مجوز برای راه‌اندازی مشاغل هستند ولی با قوانین دست‌ و‌ پاگیر و بوروکراسی فراوانی روبرو می شوند.

وی افزود: از آغاز سال جاری تاکنون ، با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها و افزایش قیمت حامل‌های انرژی بهای تمام شده کالا‌ها و خدمات در حالی افزایش یافته که مجوز افزایش نرخ محصولات و خدمات به دلیل اجرای سیاست تثبیت قیمت دولت، صادر نشده است. بنابراین سودآوری اغلب بنگاه ها و شرکت های تولیدی به شدت کاهش یافته است.

از سوی دیگر با افزایش نرخ بهره بانکی برای سپرده ها در شرایطی که نرخ تورم در حال کاهش است، اغلب سرمایه گذاران ترجیح می دهند که به جای وارد شدن به عرصه تولید منابع مالی خود را برای دریافت سودهای 27 الی 28 درصد وارد بانک ها کنند. به علاوه واردات برخی کالاهایی که در داخل تولید می‌شوند با قیمت های پایین، از کشورهایی مثل چین نیز به کاهش رغبت تولید کننده افزوده است.

 بدین ترتیب روند تولید کشور با مشکل روبرو می شود و همین رویه رویکرد خروج از رکود بدون تورم را غیرممکن می‌ سازد.

پور مختار ادامه داد: برای حل این مشکل دولت باید در تأمین منابع مالی بنگاه ها و تسهیل تأمین مواد اولیه و پرداخت به موقع مطالبات پیمانکاران اقدامات جدی داشته باشد، چرا که برخی تولید کنندگان به دلیل عدم دریافت مطالبات مجبور به تامین مالی گران قیمت از بانک ها شده‌اند و این موضوع هیچ کمکی به اقتصاد کشور نمی کند.

وی افزود : در واقع برای اجرای سیاست های دولت ، بانک‌ها باید  از بنگاه‌داری فاصله بگیرند چرا که بنگاه داری بانک ها و خرید املاک از سوی آنها بحران زا می باشد و به تورم دامن می زند.

پورمختار در رابطه با چشم انداز بازار سرمایه نیز عنوان کرد: اقتصاد کشور دوران سختی را پشت سر می گذارد. بازار سرمایه نیز دماسنج همین اقتصاد است و به همین دلیل طبیعی است که اندکی تب دار به نظر می رسد. با این بازار در شرایط فعلی باید مدارا کرد. با توجه به سیاست های جدی دولت برای بهبود اقتصاد کشور، سال 93 سالی است برای شروع سرمایه گذاری که برداشت از این سرمایه گذاری در سال 94 صورت خواهد گرفت.

 

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب