جلسه برای نجات بورس

شیرازی
شیرازی
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
اخبار بورس

روند سقوط بورس تمام‌شدنی نیست و هر روز ارزش بازار سهام مثل کوه یخ که در تابستان آب می‌شود، کاهش پیدا می‌کند. در این میان اداره‌کنندگان این بازار هم فقط نگاه می‌کنند و گویی آنها نیز سحر شده‌اند و تحت تاثیر این شرایط قدرت عمل و تصمیم‌گیری خود را از دست داده‌اند. اما روز گذشته خبر از برگزاری جلسه میان علی صالح‌آبادی، رییس سازمان بورس با حسن قالیباف اصل، مدیرعامل شرکت بورس و امیر‌هامونی، مدیرعامل فرابورس به گوش رسید. ظاهرا فاز نگاه کردن به ریزش شدید سهام و نگرانی سهامداران بالاخره به صحبت کردن تبدیل شده است و امروز دوشنبه بازار باید سبز شود. اما به واقع آیا مشکل سهامداران و افت ارزش سهام در بازار با این برگزاری جلسات در این سطح مرتفع می‌شود؟

پاسخ روشن است احتمالا با سیاست‌های همیشگی برای چند روز با رشد دادن بازار و شاخص همه چیز آرام می‌شود و بعد از افتادن آب‌ها از آسیاب دوباره همان داستان ریزش‌ها از ابتدا شروع می‌شود. مشخص نیست چرا مدیران ارشد بازار سرمایه سطح برگزاری این‌گونه جلسات را به سطح وزارتخانه یا حتی مجلس نمی‌کشانند تا بتوانند با فرصت‌سازی اهداف توسعه بازار سهام و خارج شدن از رکود فعلی را حداقل برای میان مدت اجرایی کند. در این زمینه یک کارشناس بازار سهام می‌گوید: بازار سرمایه در شرایط فعلی دوران نقاهت خود را سپری می‌کند انتظار می‌رود دولت به منظور اجرای اهداف و برنامه‌های خود و همچنین رسیدن به رونق اقتصادی به حمایت از بازار سرمایه بپردازد.

نکو، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن اشاره به مطالب بالا در گفت‌وگو با بورس‌نیوز اظهار کرد: متاسفانه بازار سرمایه در مقطع فعلی دچار فراز و نشیب و نوسان است به‌طوری که پیش‌بینی بازگشت بازار به روال عادی دور از تصور است. نکو تصریح کرد: مشکل اصلی در بورس این است که سیاست‌گذاری در این بازار، طبق قاعده خاصی عمل نمی‌کند به‌طوری که متولین بازار تنها به دنبال افزایش و مثبت نگه داشتن شاخص بورس هستند. این در حالی است که افزایش در میزان این نماگر بازار، امتیاز تلقی می‌شود

بنابراین مشکل اینجاست که متولین بازار سرمایه تلاشی در جهت افزایش در میزان شاخص کل بورس به صورت حقیقی نمی‌کنند. عضو کمیسیون اقتصادی مجلس عنوان کرد: درخصوص نتیجه مذاکرات هسته‌ای، حتی با پیش فرض بدبینانه نسبت به نتیجه نهایی مذاکرات، بازار سرمایه می‌تواند وضعیت نامطلوب اقتصاد کشور را سامان بخشد به‌طوری که بازار سرمایه با اتکا به قواعد داخلی حتی در صورت وجود تحریم‌ها می‌تواند کمک شایانی به بهبود شرایط اقتصادی کشور کند. وی بیان کرد: بنابراین چنانچه برنامه‌ریزی و مدیریت صحیحی در این زمینه صورت بگیرد حتی در شرایط عدم توافقات نیز بازار سرمایه با عملکرد خود می‌تواند به اقتصاد کمک محسوسی کند. همچنین به نظر می‌رسد لایحه پیشنهادی خروج از رکود که توسط دولت ارایه شده بتواند وضعیت بازار سرمایه را متعادل سازد.

نکو اظهار کرد: با توجه به اینکه مقرر شده تامین مالی بنگاه‌ها از طریق بورس صورت گیرد بنابراین این قضیه می‌تواند وضعیت بازار سرمایه را بهبود بخشد اگرچه بهبود شرایط کنونی بورس از این طریق مستلزم گذشت زمان است به‌طور کلی می‌توان عنوان کرد که تا هنگامی که دولت به صورت منطقی در برابر قوانین به وظیفه خود در برابر بازار سرمایه عمل نکند، این بازار همچنان پرتلاطم خواهد بود اما شواهد حاکی از مصمم بودن دولت در رفع مشکل یادشده است. وی در خاتمه افزود: هم‌اکنون بازار سرمایه دوران نقاهت خود را سپری می‌کند.

به‌طور کلی پیش‌بینی می‌شود که وضعیت کنونی بورس در ماه‌های پایانی نیمه دوم سال‌جاری بهبود یابد به‌طوری که انتظار می‌رود دولت برای رسیدن به رونق اقتصادی و اهداف و برنامه‌های خود، چاره‌ای جز ثبات در بورس ندارد بنابراین وضعیت بازار سرمایه طی ماه‌های پایانی سال بهبود خواهد یافت. در خاتمه نیز توصیه به سهامداران این است که عجولانه و با دغدغه در مقطع کنونی اقدامی انجام ندهند و امیدوار باشند که وضعیت این بازار بهتر خواهد شد اگرچه سهامداران جهت سرمایه‌گذاری در بورس باید فراز و نشیب بازار و قواعد آن را بپذیرند.

تاثیر نرخ سود بانکی

یک کارشناس بازار سرمایه نیز یکی از مهم‌ترین دلایل رکود بورس را اعمال سیاست‌های انقباضی دانست و گفت: به لحاظ تئوریک کاهش نرخ سود بانکی باید منجر به بهبود اوضاع بازار سرمایه شود اما متاسفانه در روزهای اخیر بسیاری از اتفاقاتی که به لحاظ منطقی توانایی کمک به بازار و تغییر روند آن را داشتند آن‌گونه که باید بر بازار تاثیر نگذاشتند که دلیل آن فضای بدبینی حاکم بر بازار سرمایه است.

حامد ستاک در گفت‌وگو با مهر در مورد دلایل افت‌های پیاپی بورس در روزهای اخیر با اشاره به این مطلب که معمولا بورس‌ها نشان‌دهنده وضعیت اقتصادی کشورها هستند، تصریح کرد: اما در برخی اوقات با دستکاری در بازارهای کم‌عمق این وظیفه به خوبی انجام نمی‌شود. این کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه سیاست‌های رکودی و انقباضی طی چند ماه اخیر بر بورس و وضعیت شرکت‌ها تاثیر گذاشته و موجبات رکورد در بورس را فراهم آورده است از جمله این سیاست‌های انقباضی را بالابردن هزینه یا بهای تمام‌شده شرکت‌ها و عدم اجازه برای افزایش قیمت محصولات ذکر کرد. وی اضافه کرد: این رکورد ایجاد شده در صنایع باعث شد تا گزارشات و رشدی که سهامداران انتظار آن را داشتند، محقق نشود و همین فضای بدبینی باعث فزونی عرضه بر تقاضا گردید و از سوی دیگر کمبود نقدینگی به واسطه اعمال سیاست‌های انقباضی مزید بر علت شده و هر روز باعث کاهش قیمت سهام می‌شود و در بسیاری از موارد سهم‌ها کمتر از قیمت و ارزش ذاتی خود در حال معامله در بورس هستند.

ستاک در پاسخ به این سوال که آیا در این شرایط دولت باید از بازار سرمایه حمایت کند یا اینکه بازار طبق شرایط خود پیش رود، عنوان کرد: با توجه به نوپا بودن بازار سرمایه کشورمان، اینکه به صورت مطلق گفته شود که هیچ حمایتی نباید از بازار سرمایه صورت گیرد یا باید در بازار دستکاری شود، صحیح نیست. کارشناس ارشد بازار سرمایه کشورمان گفت: نهادهای قانون‌گذار در این‌گونه موارد با بهره‌گیری از بازارگردان‌های متعهد و دارای صلاحیت به‌گونه‌ای بازار را باید مدیریت کنند به نحوی که در شرایط پررونق بازار، تقاضای خریداران را پاسخگو بوده و در موارد رکود مثل ماه‌های اخیر اقدام به حمایت از سهم و عدم اجازه به کاهش بیش از اندازه قیمت سهم کنند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا کاهش نرخ سود بانکی که قرار است در شورای پول و اعتبار به زودی در مورد آن تصمیم‌گیری شود به بهبود وضعیت بازار سهام کشور کمک می‌کند، اظهار داشت: به لحاظ تئوریک کاهش نرخ سود بانکی باید منجر به بهبود اوضاع بازار سرمایه شود اما در روزهای اخیر بسیاری از اتفاقاتی که به لحاظ منطقی توانایی کمک به بازار و تغییر روند بازار را داشتند، آن‌گونه که باید و شاید بر بازار تاثیر نگذاشتند. ستاک دلیل عمده این موضوع را فضای بدبینی حاکم بر بازار سرمایه دانست و افزود: کاهش نرخ سود بانکی هم باید باعث رونق بازار سهام شود و تمام فعالان امیدوار هستند که این اتفاق رخ دهد

 

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب