نرخ تورم در کشور افت کرده و نرخ رشد اقتصادی نیز از منفی به صفر رسیده است. بنابراین روند عملکرد اقتصاد بهطور کلی مثبت ارزیابی میشود. امین پورمختار، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با اکوبورس از راهکارهای خروج از رکود بازار سخن گفت. وی با اشاره به چشمانداز مثبت بازار عنوان کرد: بسیاری از کارشناسان دیدار مسوولان روسی از بازار سرمایه و قراردادهایی که قرار است بین این دو کشور منعقد شود را عامل رشد قیمت برخی صنایع همچون غذاییها میدانند. همچنین برخی شرکتها همچون ایرانخودرو نیز تعداد تولیدات خود را افزایش دادهاند. از سوی دیگر در شرکتهای پتروشیمی، تاثیر آزادسازی نرخ فروش محصولات میتواند موجب چشمانداز مثبت برای بودجههای آنها در گزارشهای ششماهه باشد.
پورمختار افزود: در حال حاضر تمامی مجتمعهای پتروشیمی باید محصولات خود را در بورس کالا به فروش برسانند. طبق آمارهای بورس کالا، با گذشت حدود دو ماه، تاثیر مثبت اجرای این مصوبه در بازار پتروشیمی به سود منافع ملی و خود صنعت پتروشیمی دیده میشود. بنابراین با توجه به اینکه صنعت پتروشیمی سهم عمدهای در بازار سرمایه دارد، مثبت بودن عملکرد شرکتهای این گروه در شش ماهه اول میتواند تاثیر مثبتی بر شاخص داشته باشد. وی ادامه داد: با این وجود به نظر میرسد که بازار سرمایه به دلیل انتظار زیاد برای نتایج مثبت مذاکرات هستهای و همچنین اجرای سیاستهای مالی و پولی دولت برای خروج از رکود در کنار انتظار برای اعلام قیمتگذاری محصولات صنایع مختلف، نیاز به شوک قوی داشته باشد.
پورمختار افزود: به دلیل سیاستهای انقباضی شدید دولت، بخشی از نقدینگی بازار به دلیل افت شدید قیمت سهام مختلف از دیماه گذشته در بازار تبخیر و همین امر موجب افت حجم معاملات و افت سرعت گردش پول در بازار شد. تزریق نقدینگی به بازار توسط بانکها یا شرکتهای حقوقی بزرگ میتواند یکی از راهکارها برای تحریک بازار باشد. این کارشناس بازار ادامه داد: اما فشار بانک مرکزی به بانکها برای تسویه بدهیهای آنها نیز نقدینگی بانکها را کاهش داده و نمیتوان انتظار بالایی از آنها داشت. عدم اطمینان حقوقیها به سیاستگذاری متولیان بازار و تمایل آنها برای نوسانگیری یا سپردهگذاری در بانکها برای دریافت سودهای 27 -28 درصدی نیز عامل دیگری است که حجم زیادی از نقدینگی را از بازار خارج کرده است.
بنابراین برای تزریق نقدینگی به بازار متولیان بازار سرمایه باید مشوقهایی برای حقوقیهای بزرگ قرار دهند. اصلاح ساختارهای بازار همچون دامنه نوسان معاملات و درصد سهام شناور نیز میتواند عامل تاثیرگذار دیگری برای کاهش محدودیتهای بازار باشد. وی افزود: در گامهای بعد متولیان بازار میتوانند نحوه محاسبه شاخص کل را تغییر دهند. چراکه شاخص فعلی معیار دقیقی برای نشان دادن عملکرد بازار نبوده و رشد و افت سهام شرکتها را بهطور واقعی نشان نمیدهد.
پورمختار در رابطه با چشمانداز بازار نیز عنوان کرد: نرخ تورم در کشور افت کرده و نرخ رشد اقتصادی نیز از منفی به صفر رسیده است بنابراین روند عملکرد اقتصاد به طور کلی مثبت ارزیابی میشود. در رابطه با بازار سرمایه نیز با توجه به تمرکز دولت برای رشد صنعت ساختوساز و صنایع زیر مجموعه آن، توصیه میشود که سهامداران از پاییز امسال با دیدگاه حداقل یکساله اقدام به خرید و نگهداری سهام شرکتهای این صنعت کرده تا بتوانند در سال 94 بازدهی مناسبی در حدود 40 درصد را نصیب خود کنند. در واقع بازار فعلی با توجه به سیاستهای دولت در حالا ارسال سیگنال مثبت به سرمایهگذاران است.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: