9:30 – یکشنبه 1393/06/30 | توسط: قاسم پور زارعی |
اولین و مهمترین عواملی که میتواند محرک جدی برای آغاز رونق بورس در شش ماهه دوم سال 93 باشد، توافق هستهای است. اگر چه اجرای بسته خروج از رکود نیز میتواند در بازار سرمایه موثر باشد اما توافق هستهای آثار سریعتری در این بازار دارد چراکه دید سرمایهگذاران از کوتاهمدت به بلندمدت تبدیل میشود و از ریسک سیستماتیک بازار میکاهد. وضعیت اقتصادی کشور (تمرکز سیاستهای دولت بر کنترل تورم، کاهش نقدینگی و کاهش پایه پولی) موجب شده افراد پول خود را به سمت اوراق با درآمد مطمئن و بدون ریسک ببرند. این به معنای خروج نقدینگی از بازار سهام است؛ زیرا در حال حاضر بالا بودن نرخهای سود بانکی و اوراق مشارکت موجب شده این بازارها به بازارهای رقیب برای بورس تبدیل شوند و به همین دلیل طی این روزها شاهدیم بسیاری از سرمایهگذاران به قصد خروج از این بازار در صفهای فروش سهام خود ایستادهاند. دولت نیز به همین دلیل سود روزشمار و کوتاهمدت بانکها را کاهش داد تا بتواند در بازارهای دیگر تحرک ایجاد کند اما به نظر میرسد این کافی نبوده است.
در شش ماهه دوم سال یا به عبارتی در اواخر سال 93 اگر دولت سود سالانه سپردههای بانکی را به منظور ایجاد رونق و خروج اقتصاد از رکود کاهش دهد، قطعا منجر به ایجاد رونق و رشد بازار سرمایه خواهد شد. روند فرسایشی و نزولی بازار سرمایه طی هفتههای اخیر در کنار کاهش محسوس حجم معاملات و عدم حضور فعالان حقوقی، به سردرگمی سرمایهگذاران در امر سرمایهگذاری بهواسطه انتشار اخبار ضد و نقیض میتوان اشاره کرد. به علاوه درگیری بر سر قیمتگذاری خودرو و مباحث فرسایشی پیرامون آن بیش از پنج ماه بازار خودرو و بورس را متلاطم کرده است، از افزایش نرخ سیمان پس از ماهها تایید و تکذیب یا نحوه محاسبه درآمدها و هزینههای پالایشگاهی که کماکان ادامه دارد به عنوان نمونههایی از اخبار و رویدادهایی نام برد که سبب سردرگمی سرمایهگذاران در بورس شده است. در صورت خروج دولت از قیمتگذاری و ایجاد شفافیت بیشتر در تعاملات خود با صنایع و بازار سرمایه میتوان انتظار بهبود و رشد بازار سرمایه را همراه با کاهش سردرگمی سرمایهگذاران انتظار داشت.
وضعیت گروههای فعال تالار بورس
درخصوص بازار سهام در صورت حاکم شدن شرایط ذکر شده در قسمت بالا به طور کلی میتوان انتظار بهبود بازار سهام را برای شش ماهه دوم سال 93 داشت. در بررسی صنایع دارای پتانسیل رشد در شش ماهه دوم در ابتدا به گروه پتروشیمی و محصولات شیمیایی میتوان اشاره کرد که در آنها سهولت در حملونقل و فروش محصولات صادراتی این شرکتها مشاهده میشود بهطوری که تاثیر سهولت و افزایش صادرات را میتوان در گزارشهای 6 و 9 ماهه بهتدریج مشاهده کرد. گروه خودروسازان و قطعهسازان همچنین از جمله صنایعی محسوب میشود که با توجه رشد تولید و فروش در پنج ماهه ابتدای سال 93 توان تعدیل عایدی در گزارشهای شش ماهه دوم سال و رشد قیمتی سهم را دارند. لازم به ذکر صنایع لاستیک هم با توجه به افزایش تولید خودرو و افزایش تعداد خودروهای موجود پتانسیل تعدیل عایدی و رشد قیمتی سهم را دارند.
گروه ساختمان با توجه به تاکید دولت مبنی بر حرکت ساختوساز بهعنوان یکی از اهرمهای خروج از رکود که در کنار نسبت پایین قیمت به درآمد این گروه، این انتظار برای بازار بهوجود آمده است که این گروه قادر به آغاز حرکت مثبتی باشد. در گروه پیمانکاری شاهد انتشار اخبار مثبتی هستیم که میتوان به عقد قرارداد ساخت نیروگاهها، کنتورهای هوشمند،
پروژههای نفت و گاز و... یا انتشار اوراق مشارکت به منظور پرداخت مطالبات این گروه اشاره کرد اما کماکان شاهد حجم پایین معاملات در این گروه هستیم. همچنین از طرف دیگر با توجه به فعالیت این گروه در امر ساخت زیرساختهای مورد نیاز کشور انتظار میرود دولت بهعنوان یکی از مهمترین اهرمهای خروج از رکود و حفظ شاخصهای رشد صنعت نگاه ویژهای به این گروه داشته باشد. در گروه دارویی نیز با توجه به انتشار گزارشهای سه ماهه مناسب و انتظار تایید افزایش نرخ دارو و انتشار گزارشهای شش ماهه حسابرسی شده انتظار میرود شاهد اقبال بیشتر به این گروه باشیم.
دسته بندی : تحلیل ها
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: