تحلیل بنیادی شرکت فرآورده های نسوز آذر
معرفی شرکت :
شرکت فراورده های نسوز آذر،بزرگترین تولید کننده مواد نسوز در ایران و تنها تولید کننده محصولات دولومیتی در ایران با ظرفیت تولید سالانه 150,000 تن انواع فراورده های شکل دار،بی شکل و محصولات ویژه نسوز همچنین تولید 300,000تن آهک صنعتی در سال 1371 تاسیس گردید.
این شرکت بخش عمده ای از نیازهای صنایع فولاد،سیمان،آلومنیوم،پتروشیمی،نیروگاه،پالایشگاه،مس و … را تامین مینماید. شرکت فراورده های نسوز آذر با برخورداری از مرکز تحقیقات و آزمایشگاه نسوز بسیار مجهز و کارخانه های تولید انواع فراورده های نسوز در ذوب آهن و شهرک صنعتی فولاد اصفهان و با بهره گیری از توان علمی و فنی کارشناسان خود به عنوان یک واحد تولیدی،تحقیقاتی پیشرو در صنعت نسوز کشور مطرح می باشد.
این شرکت با برخورداری از مدرن ترین تجهیزات تکنولوژی تولید و ربع قرن تجربه و با استفاده از مرغوب ترین مواد اولیه قادر به تولید انواع فرآورده های نسوز با کیفیت بالا و قابل رقابت با انواع خارجی بوده و بر همین اساس صادرات قابل توجهی به کشورهای مختلف جهان داشته به گونه ای که در حال حاضر در بازار های منطقه جایگاه منحصر به فردی یافته است .
صنایع اصلی مصرف کننده فرآورده های نسوز عبارتنداز : صنایع آهن و فولاد، ریخته گری، آلومینیوم، مس، سیمان، شیشه، کاشی و سرامیک، گچ، آهک، نفت و پتروشیمی، قند و سایر صنایعی که با درجه حرارت های بالا کار می کنند .
گفتنی است که مصرف بیش از 30 درصد محصولات این شرکت در صنایع آهن، فولا د و سیمان می باشد.
سهامداران شرکت :
سهم در یک نگاه :
روند سودآوری و تقسیم سود شرکت:
محصولات شرکت:
محصول اصلی شرکت را جرم های آلومیتی و آجرهای دولومیتی تشکیل می دهند و بعد از ان آجرهای شاموتی و جرم های منیزیتی می باشند. شرکت در سال 92 با توجه به عملکردش به طور متوسط در 65 درصد ظرفیت اسمی فعالیت داشت که در این بین آجرهای دولومیتی و جرم های دولومیتی در 95 درصد ظرفیت تولید داشتند. شرکت در سال 93 با وجود تولید 63 هزار تنی در سال 92 پیش بینی تولید 75 هزار تن را ارائه نمود که در عملکرد 3 ماهه بطور متوسط 20 درصد پوشش داده شد.
فروش:
شرکت در 3ماهه اول 93 نتوانسته انتظارات را برآورده کند و برای اینکه بتواند بودجه 93 خود را پوشش دهد بایستی در 9 ماه پایانی میزان فروش محصولات خود را افزایش دهد. در این بررسی فرض بر این گذاشته شده است که شرکت تا پایان سال به لحاظ مقداری فروش بتواند بودجه خود را پوشش دهد.
با توجه به اینکه احتمالا شرکت در 6 ماه دوم سال یک افزایش نرخ 5 تا 10 درصدی خواهد داشت. فروش شرکت براساس پیش بینی به دو قسمت مساوی تقسیم شده است.
نرخ فروش :
از آنجایی که هر محصول تولیدی دارای انواع مختلف و قیمت های متفاوت با دامنه نوسان زیاد هستند تنها میانگین قیمت یکساله محصولات می تواند برای برآورد قیمت دوره های بعد مناسب باشد. به همین خاطر در طول یکسال و دوره های سه ماهه قیمت های متفاوتی ارائه شده است. ازآنجایی که طی تماس با شرکت احتمال افزایش نرخ 5 تا10 درصدی برخی محصولات وجود دارد برای 6 ماهه دوم محصولات با 5 درصد افزایش نرخ لحاظ شده اند. و برای سه ماهه دوم از قیمت های 3 ماهه اول استفاده شده است.
مبلغ فروش:
بهای تمام شده :
بیش از 50 درصد بهای تمام شده را مواد مستقیم تشکیل می دهد و حدود32 درصد مربوط به سربار و بقیه مربوط به دستمزد می باشد. حدود 50 درصد از مواد اولیه مورد نیاز شرکت به صورت خارجی تأمین می گردد و موادی همچون خاک نسوز، دولومیت خام و منیزیت خام در زمره مهمترین مواد مصرفی شرکت هستند. با ثبات نرخ ارز تقریبا بهای مواد اولیه نیز با ثبات قیمتی مواجه شدند وبا رشد اندکی مواجه هستند.
برای نرخ مواد مصرفی 9 ماه بعد از نرخ 3 ماه ابتدایی استفاده شده است و تغییری در آن ایجاد نشده است.
سرمایه گذاری ها :
شرکت در سال جاری قصد واگذاری کامل سهام کفپارس را دارد و پیش بینی نموده است که از این محل 2 میلیارد تومان سود شناسایی کند اما با توجه به اینکه شرکت از تاریخ 10 شهریور تا 18 شهریور اقدام به فروش بیش از 3 میلیون سهم کفپارس نموده و از این محل 1 میلیارد سود شناسایی نموده و چنانچه بتواند باقیمانده سهام را نیز با قیمت 450 تومان بفروشد می تواند 1.8 میلیارد تومان سود شناسایی کند.
جدول محاسبه سود حاصل از واگذاری کفپارس در زیر آمده است.
خالص سایر درآمد ها و هزینه های غیر عملیاتی
درآمدهای غیر عملیاتی بیش از 30 درصد سود ویژه را پوشش می دهد به همین دلیل به طور جداگانه بررسی می شود.
شرکت در محاسبه پیش بینی سود سهام 93 و 92 اشتباهاتی داشته است و مبالغ را بیش از اندازه برآورد نمود که در بخش مربوط به سرمایه گذاری آورده شده است.
سود حاصل از سپرده گذاری نیز با توجه به انتقال بخشی از موجودی نقد به سپرده کوتاه مدت به 200 میلیون تومان افزایش داده شد.
صورت سود و زیان :
نتیجه گیری :
میزان فروش صادراتی شرکت بسیار ناچیز می باشد به همین دلیل جداگانه بررسی نشده است . در واقع در تامین ارز صادراتی صنعت فرآورده های نسوز جایگاهی ندارد و بیشتر نیاز صنایع داخلی را تامین می کند. یکی از مهمترین ریسک های این صنعت تهیه مواد اولیه از خارج می باشد که افزایش نرخ ارز می تواند باعث افزایش بهای تمام شده محصولات و کاهش حاشیه سود شرکتها شود. اما از آنجایی که در شرایط فعلی با ثبات نرخ ارز مواجه هستیم در تحلیل پیش رو به این مقوله وارد نشدیم.
بخش مهمی از سود شرکت فراورده های نسوز اذر از محل درآمدهای غیر عملیاتی و سرمایه گذاری در سایر شرکتها می باشد. شرکت در سال جاری پیش بینی نموده است که از محل واگذاری سهام کفپارس بتواند 2 میلیارد تومان سود شناسایی کند که با توجه به محاسبات ارائه شده این رقم بعید است کامل محقق شود و حدود 1.8 میلیارد تومان برآورد می گردد.
چنانچه شرکت بتواند در 6 ماهه دوم سال به طور متوسط افزایش 5 درصدی در قیمت محصولات داشته باشد و به لحاظ مقداری فروش نیز بودجه خود را پوشش دهد می تواند به ازای هر سهم 719 ریال سود محقق کند. اما اگر نتواند افزایش در نرخ فروش محصولات خود داشته باشد نهایتا سود هر سهم تا 60 تومان قابل دستیابی هست.
سلب مسئوليت : با عنايت به اينكه مطالب فوق بر پايه اطلاعات ارائه شده توسط خود شرکت و كار تحليلي كارشناسان اين شركت بوده است، مسئوليت خريد و فروش بر عهده سرمايهگذار بوده و اين شركت در ارتباط با خريد و فروش اشخاص هيچگونه مسئوليتي نميپذيرد.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: