مهمترین رویدادها و اخبار بورس دوشنبه 18 اسفندماه 93

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
دریافت کد بورسی

به گزارش بورسینس به نقل از پرشین تحلیل ، شاخص کل بورس 40 واحد صعود کرد و به رقم 63،846 واحد رسید. نمادهای حکشتی با 43 واحد و وغدیر با 36 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس گذاشتند. ارزش معاملات در این بازار به رقم 71 میلیارد تومان رسید که وغدیر با 4.6 میلیارد تومان دارای بیشترین ارزش معامله بود.

در بازار فرابورس شاخص ایفکس نسبت به روز گذشته تغییری نداشت و به رقم 717 واحد رسید . میدکو و جم بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس گذاشتند. ارزش معاملات در این بازار به رقم 223 میلیارد تومان رسید.

مهم ترین اخبار اقتصادی

خبری شنیدیم که یورو در برابر دلار سقوط می کند، ریچارد جرام اقتصاد‌دان ارشد سنگاپور بانک معتقد است که تا پایان سال میلادی قیمت هر یورو به سطح 1.05 دلار می‌رسد همچنین در نهایت هر 125 ین معادل 1 دلار ثبت خواهد شد .به نقل از سایت بیزینس استاندارد، شاخص دلار طی جمعه گذشته 1.28 درصد رشد داشت که بیشترین رشد روزانه از ماه ژوئن سال 2013 بوده است. تقویت دلار در پی اعلام آمار اشتغال آمریکا اتفاق افتاد این آمار حکایت از کاهش نرخ بیکاری آمریکا تا رقم 5.5 درصد را در ماه فوریه گذشته دارد . اما در ادامه نرخ برابری یورو به دلار در ساعات آغازین روز دوشنبه به سطح 1.084 رسید همچنین ارزش هر 121 ین ژاپن معادل یک دلار ثبت شد .

در خبری ،به نوشته روزنامه های هندی، طی سه سال گذشته صادرات هند به ایران رشد 90 درصدی و واردات از ایران کاهش 28 درصدی داشته و فروش برنج هند به ایران سه برابر و فولاد 2.5 برابر شده است . پول های ذخیره شده حاصل از فروش نفت ایران به هند در چند سال اخیر همواره بحث انگیز بوده به گونه ای که میزان این ذخیره به سادگی دراختیار رسانه ها قرار داده نمی شود . پیش از این هالک بانک ترکیه،آخرین بانکی بود که پول حاصل از فروش نفت ایران از طریق این بانک به ایران انتقال داده می شد که با افزایش تحریم ها این بانک نیز دیگر حاضر به انتقال پول نشد . درخصوص میزان ذخیره پول نفت ایران نیز حرف و حدیث های زیادی دراین سالها به میان آمد به گونه ای که میزان این ذخیره از شش تا هشت میلیارد دلار اعلام شده است .

مهم ترین اخبار سیاسی

از حوزه مذاکرات ، نشریه پولیتیکو نوشت مذاکره کننده‌گان هسته‌ای ایران و کشورهای 1+5 در تلاشند تا به چارچوب یک توافق تا  24 مارس(4 فروردین)  برسند، قبل از آنکه کنگره آمریکا بتواند گفتگوها را برهم زند . با این حال گفتگوهای هسته‌ای می‌تواند چند هفته بیشتر از این تاریخ ادامه یابد. گروهی از سناتورهای دموکرات اعلام کرده اند که از لایحه تحریم های جدید علیه ایران را در صورتی که تا 24 مارس کلیات یک توافق کسب نشود حمایت می کنند. مقامات ایرانی نیز تهدید کرده اند که در صورت تصویب تحریم های جدید از  مذاکرات خارج خواهند شد . سناتورها گفته اند که مقامات کاخ سفید قول داده اند به چارچوب سیاسی یک توافق دست پیدا کنند .

نگاهی به تقویم نشان می‌دهد در 24 مارس توافقی در کار باشد یا نه، کنگره برای واکنش سریع با مشکل مواجه است. تعطیلات دو هفته‌ای مجلس سنا 3 روز بعد آغاز می شود و شروع به کار دوباره در 13 آوریل است . در همین رابطه ، شنیدیم که دور بعدی رایزنی‌های ایران و آمریکا در سطح وزرای خارجه و با حضور معاونان وزرا و هلگا اشمیت معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا قرار است از 24 اسفند ماه (15 مارس) در لوزان سوئیس برگزار شود .

فلزات اساسی، دلار و سکه

در بازار های جهانی ، مس به قیمت 5826 دلار و آلومنیوم 1785 دلار برای هر تن معامله شدند. دلار با کاهش قیمت همراه شد و به قیمت 3396 تومان رسید و سکه در محدوده قیمتی 958 هزار تومان داد و ستد شد.

در گروه های مختلف بورسی چه خبر بود؟

در گروه خودرو و ساخت قطعات، اکثر نمادها معاملات مثبتی را آغاز کردند اما در برخی آنها معاملات به رنج های  منفی کشیده شد. خساپا با معامله بلوکی 7 میلیونی حجم معاملاتش به 13 میلیون سهم رسید و در صدر گروه قرار گرفت.  معاملات ورنا و خبهمن نیز در رنج های منفی انجام شد. خمحور و ختراک از صف خریدهای گروه بودند.

گزارش بودجه 94 خمحرکه روز گذشته بر روی کدال قرار گرفت، بر طبق این گزارش شرکت سود هر سهم را 106 ریال پیش بینی کرده که نسبت به سال مالی 93 با کاهش 48 درصدی همراه بود. ختور نیز بابت هر سهم در سال مالی 94 با کاهش 12 درصدی نسبت به سال مالی جاری، مبلغ 901 ریال سود در نظر گرفته است.

در اخبار این گروه، زمان عرضه بلوک 5.01 درصدی سهام ورنا مشخص شد. طبق این خبر، بلوک 5.01 درصدی سهام شرکت سرمایه گذاری رنا به قیمت پایه هر سهم 1241 ریال، 27 اسفند در بورس عرضه می‌شود. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)؛ بلوک 5.01 درصدی سهام شرکت سرمایه گذاری رنا به قیمت تابلوی بورس در روز عرضه به اضافه 5 درصد به شرط آن که از 1241 ریال کمتر نباشد در روز 27 اسفند عرضه می شود. این بلوک 150 میلیون و 244 هزار و 245 سهمی به وکالت از سوی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران به صورت 30 درصد نقد و بقیه اقساط 3 ساله در بورس اوراق بهادار واگذار خواهد شد.

مدیرعامل شرکت زامیاد از تولید یک مینی‌تراک جدید خبر داد و گفت: این محصول با استاندارد یورو 5 و دو ایربگ تولید خواهد شد. فریدون حمیدی در ادامه افزود: این پروژه با مشارکت شرکت DFSK چین و تا نیمه سال آینده عملیاتی خواهد شد .

یک مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت جزئیات دستورالعمل جدید فروش خودرو که قرار است در روزهای آینده در هیات دولت بررسی و تصویب شود، را اعلام کرد . مدیرکل دفتر صنایع فلزی سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان در این رابطه گفت: این دستورالعمل در قالب قانون حمایت از مصرف‌کنندگان خودرو تدوین شده و در قالب کارگروه حمایت از تولید، از سوی وزیر صنعت، معدن و تجارت برای بررسی در دولت، ارسال شده، این در حالی است که کارگروه حمایت از تولید، در گذشته در مورد خدمات پس از فروش تصمیماتی گرفته بود؛ اما از آنجایی که در حوزه خدمات فروش هیچ بخشنامه ای یا  آیین نامه ای نبود،  پیش نویس قانون جدید در قالب کارگروه حمایت از تولید تدوین و به دولت ارسال شد که امید می رود به زودی از سوی هیات وزیران، ابلاغ شود .

تمایل هیات عراقی به استفاده از محصولات جدید سایپا دیگر خبر این حوزه بود. به دنبال سفر هیات ایرانی به ریاست معاون اول محترم ریاست جمهوری جناب آقای دکتر جهانگیری به کشور عراق و امضای تفاهم نامه های همکاری فیمابین دو کشور، هیاتی بلند پایه از عراق به ریاست قائم مقام وزیر تجارت و صنعت آن کشور به همراه تنی چند از معاونین و مدیران کل شرکتهای دولتی عراق به ایران سفر نمودند .

مدیر عامل شرکت گامکو و مشاور حقوقی وزیر بازرگانی کشور عراق در راس هیاتی بلند پایه در شرکت سایپا حاضر و ضمن برگزاری جلسه ای با مدیر عامل گروه خودروسازی سایپا از خطوط تولید خودروهای تیبا 2 و سراتو بازدید کرد . در این جلسه، سعید مدنی در خصوص افزایش سطح همکاری و مبادلات بیان کرد: در سال گذشته در زمینه تولید  و صادرات خودرو به کشور عراق همکاری خوبی داشتیم و امیدوارم در سال آینده با توجه به افزایش و تنوع محصولی که در گروه خودرو سازی سایپا صورت گرفته است، صادرات و تولید بیشتری در خصوص عرضه محصولات با کیفیت در کلاس جهانی در کشور عراق داشته باشیم.
 

در گروه فلزات اساسی، اغلب نمادهای گروه در محدوده صفر تابلو معاملات کم حجمی داشتند. معاملات مثبت فولاد بر شاخص تاثیرگذار بود، در این نماد حدود 3 میلیون سهم معامله شد. فولاژ هم که معاملاتش را با صف فروش آغاز کرده بود، بودجه 94 را منتشر کرد که طبق آن برای سال مالی 94 مبلغ 322 ریال بابت سود هر سهم پیش بینی شده است، این مبلغ نسبت به سال مالی 93 ، 10 درصد کاهش داشت.

 انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طی نامه ای خطاب به معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت خواستار تمدید مهلت آزادی صادرات فولاد برای سال 1394 شد . انجمن مزبور در نامه خود آورده است، نظر به اینکه مسئولان ذیربط در خصوص مطلب یادشده با وجود تاکیدات شفاهی وزیر صنعت، معدن و تجارت تصمیم گیری نکرده اند و با توجه به تداوم رکود بازار فولاد، لزوم تصمیم گیری های بلندمدت در حوزه صادرات را خواستار شدند . قابل ذکر است که، وزارت صنعت، معدن و تجارت در دی ماه 1392 به منظور رونق فعالیت واحدهای فولادسازی موافقت خود را با صادرات تولیدات این بخش تا پایان خرداد 1393 اعلام کرد و سپس این مهلت تا پایان سال جاری تمدید شد.

در نفتی و پالایشی، به غیر از شرانل که در محدوده صفر تابلو معاملات مثبتی داشت مابقی نمادهای گروه در محدوده منفی معامله شدند. ونفت تنها با جابجایی 1.7 میلیون سهم بیشترین حجم معاملات گروه را داشت. در صف فروش شنفت نیز معامله ای انجام نشد.

معاون شرکت ملی پالایش و پخش نفتی از راه اندازی طرح جدید افزایش تولید بنزین با استاندارد نزدیک به یورو چهار در پالایشگاه نفت آبادان خبر داد و افزود: طرح جدید افزایش تولید، ارتقای کیفیت پالایشگاه نفت آبادان آخرین مراحل راه اندازی را پشت سر می گذارد و پیش بینی می شود این پروژه تا بهار سال ۹۴ در مدار بهره برداری قرار بگیرد . خسروانی ظرفیت تولید این طرح بهبود کیفیت در پالایشگاه نفت آبادان را ۳۳ تا ۴ میلیون لیتر در روز عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: میزان بنزن، گوگرد و ترکیبات آروماتیکی و حلقوی این طرح بنزین سازی بسیار پائین و نزدیک به استاندارد یورو چهار اتحادیه اروپا است .

در گروه داروئی، معاملات کم حجم اما با جو نسبتا مثبتی همراه بود. والبر در بازه های مثبت با 704.108 سهم بیشترین حجم معاملات را داشت. دکوثر پس از هشت روز معاملات مثبت به محدوده 3 درصد منفی رسید. شتهران، دروز و دابور در این گروه صف خرید بودند. در دزهراوی نیز در محدوده قیمتی 4830 تومان تنها 1205 سهم معامله شد.

همچنین ، قرار است فردا تعداد 11،000،000 سهم معادل 10 درصد از سهام شركت توليد مواد اوليه دارويي البرز بالك (سهامي عام) براي اولين بار پس از پذيرش در بازار دوم فرابورس ايران در نماد دبالك عرضه گردد . فعالیت اصلی شرکت سنتز و تولید هر قسم دارو و مواد اولیه ، تولید و فروش فرآورده ها و اشکال مختلف دارویی و نیز فروش موارد اولیه دارویی حلال ها و مواد جانبی صنعت دارویی، شیمیایی، آرایشی و بهداشتی ، واردات ماشین الات ، تجهیزات و مواد اولیه مورد نیاز ، انجام عملیات تحقیقاتی و فعالیت بازرگانی داخلی و خارجی مرتبط با موضوع شرکت، مشارکت در شرکت های دیگر و خرید سهام آن ها می باشد. شرکت سود هر سهم سال مالی 94 را در اولین پیش بینی مبلغ 955 ریال اعلام کرده است که نسبت به آخرین پیش بینی سال 93 ، حدود 11 درصد افزایش یافته است .

شرکت در 9 ماهه نخست سال 93 موفق شده است 646 ریال از 864 ریال ( معادل 75 درصد ) سود پیش بینی شده سال 93 را محقق نماید. لازم به ذکر است که مبلغ فروش در سال 94 نسبت به سال 93،  10 درصد افزايش، بهاي تمام شده کالاي فروش رفته 9 درصد افزايش و سود عملياتي 11 درصد افزايش را نشان مي دهد حال با توجه به p/e گروه دارویی که حدود 5.8 می باشد احتمال عرضه در محدوده قیمتی 500 تومان دور از انتظار نیست.

در مورد سهمیه کاربران انلاین فرابورس اعلام کرده است که 6 میلیون از سهام عرضه شده متعلق به کاربران آنلاین می باشد در صورتی که تعداد کل کاربران را در حدود 25 هزار نفر نظر بگیریم حدودا 150 تا 200 هزار تومان نقدینگی جهت هر کد آنلاین نیار می باشد. ( لازم به ذکر است که اعداد و ارقام اعلام شده در حد پیش بینی می باشد و تا زمان عرضه اولیه نمی توان اطلاع دقیقی از مقدار و قیمت آن ارائه نمود ).

در گروه حمل و نقلی اکثر نمادها با معاملات منفی به کار خود پایان دادند نماد حکشتی در این گروه مثبت معامله بود بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص امروز بازار گذاشت و با صف خرید بسته شد .

در گروه بانکی بیشتر نمادها شاهد معاملات منفی در بازار بودند . در خبری داشتیم مدیر بودجه و حسابرسی داخلی شرکت سرمایه گذاری شاهد با تأیید اخبار مبنی بر عرضه سهام بانک ایران زمین از سوی “ثشاهد” اظهار داشت: در حال حاضر شرکت سرمایه گذاری شاهد، سهامدار 8.06 درصدی بانک ایران زمین است و براساس بررسی های به عمل آمده، شرکت فوق در سال آتی عرضه تمامی مقدار سهام “وزمین” موجود در پرتفوی خود را در دستورکار قرار خواهد داد.

عبدالناصر همتی مدیر عامل بانک ملی از دریافت بخشی از طلب بانک ملی از گروه آریا خبر داد و افزود: هفته گذشته با حضور جانشین دادستانی انقلاب و بازماندگان گروه آریا قرارداد واگذاری گروه ملی فولاد به بانک ملی به امضا رسید بنابراین از این پس گروه ملی فولاد به بانک ملی منتقل خواهد شد.

بانک صادرات امروز بلوک 9.6درصدی سرمایه گذاری غدیر را عرضه کرد بیش از 3 میلیارد و 467 میلیون و 942 هزارسهم غدیر به قیمت پایه هر سهم 3 هزار و 303 ریال و به ارزش بیش از هزار و 145 میلیارد تومان فروخته شد.

در گروه محصولات شیمیایی تقریبا بیشتر نمادها معاملات منفی را پشت سر گذاشتند و نمادهای شاراک ، شپترو با صف فروش بسته شدند نماد شمواد جزء یکی از پرتقاضاترین نمادها در بازار امروز بود .

معاون وزیر نفت ، عباس شعری مقدم در امور پتروشیمی راجع به قیمت خوراک گازی در صنعت پتروشیمی گفت: قیمت خوراک گازی هنوز مشخص نشده و فرمول تهیه شده توسط مجلس به تایید شورای نگهبان رسیده که قرار است یک هیئت سه نفره با سه وزیر این موضوع را نهایی کنند و این نامه هنوز تصویب نشده ست .

وی ادامه داد: صنعت پتروشیمی هنوز با کمبود خوراک مواجه است و شرکت ملی نفت در این زمینه اقدامتی را انجام داده تا بتواند خوراک مورد نظر این صنعت را تامین کند.

 

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

سایر مطالب: اخبار روزانه بورس

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب