دولت و مجلس اتخاذ تصمیمات نادرست و اثرگذار بر بورس را جبران کنند

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
اخبار بورس

قرار گرفتن شاخص کل بورس در مدار 63 هزار واحدی نشان دهنده بی توجهی غیر مسئولانه مقامات ذی ربط است و این عدم توجه بحث برانگیز به نظر می رسد. چراکه همه مسئولان و سهامداران از ریشه بحران موجود در بازار سرمایه مطلع هستند.

رییس سابق اداره مطالعات و بررسی های اقتصادی شرکت بورس با بیان این مطلب در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: روند نزولی شاخص کل و قیمت سهام شرکت های بورسی از تصمیم غیر کارشناسی نمایندگان خانه ملت در خصوص افزایش قابل توجه قیمت خوراک مصرفی واحدهای پتروشیمی و نیز قیمت انرژی برای صنایع انرژی بر نشأت می گیرد. از این رو به نظر می رسد رکود و بحران در بورس از زمان اتخاذ تصمیمات نادرست دولت و مجلس آغاز شده و علیرغم تداوم روند نزولی تاکنون از سوی مقامات مسئول اقدام اساسی جهت رفع مشکلات موجود انجام نگرفته است.

بهمن آرمان به شرکت های پتروشیمی اشاره کرد و اظهار داشت: اگرچه این مجموعه ها بیشترین تأثیر را روی شاخص کل برجای می گذارند و مجلس نیز اخیراً دستوری مبنی بر تعیین قیمت خوراک مصرفی آنها ابلاغ کرده، اما تاکنون تصمیم قطعی در این خصوص از سوی مجلس اتخاذ نشده است. حال آنکه سهامداران منتظر اعلام قیمت جدید گاز مصرفی پتروشیمی ها هستند و به نظر می رسد در صورتیکه قیمت بیش از پنج سنتی برای این ماده مصرفی تعیین گردد، وضعیت سودآوری مجموعه های پتروشیمی با مشکل مواجه شود.

وی افزود: یکی دیگر از صنایعی که به طور مستقیم بر روند شاخص کل تأثیرگذار است، گروه فولاد و شرکت های تولیدکننده فولاد می باشند که در بازارهای جهانی شاهد افت قابل توجه قیمت سنگ آهن، نفت و فلزات اساسی هستیم. این در حالی است که قیمت انرژی و سوخت مصرفی برای شرکت های داخلی تولیدکننده فولاد، نه تنها کاهش نیافته، بلکه افزایش نیز داشته است.

علاوه بر این، در این شرایط دولت و مجلس در دریافت حق انتفاع از معادن از شرکت های معدنی اصرار دارند که این امر بر هزینه های مجموعه های مذکور مؤثر واقع می گردد.

رییس سابق اداره مطالعات و بررسی های اقتصادی شرکت بورس به گروه های سیمانی و کاشی و سرامیک اشاره کرد و در این خصوص گفت: گروه های مذکور در پی رکود حاکم بر فعالیت عمرانی و اجرای پروژه های ساختمانی با کاهش تقاضا برای محصولات تولیدی مواجه شده اند و علاوه بر آن، صادرات تولیدات این مجموعه ها با قیمت های کمتر از نرخ های بین المللی انجام می پذیرد و درآمدهای حاصل از فروش خارجی را به صورت ریالی دریافت می کنند. براین اساس می توان گفت صنایع سیمان و نیز کاشی و سرامیک در کنار پتروشیمی ها، فولادی ها و معدنی ها که از جمله صنایع مطرح بورسی هستند با چالش و مشکلات اساسی رو به رو شده اند و در این شرایط دولت هیچ اقدامی در راستای حمایت از صنایع، تولیدکنندگان و در نهایت سهامداران انجام نداده است.

به نظر می رسد اگر دولت نسبت به روند بازار سرمایه حساس است و قصد پشتیبانی از سهامداران را دارد، می بایست اقدام اساسی در جهت حمایت از صنایع انرژی بر و اثرگذار بر روند شاخص کل انجام دهند. در غیر اینصورت شاهد تداوم روند نزولی شکل گرفته در بورس طی سال آینده خواهیم بود.

آرمان با اشاره به راهکارهای موجود جهت برون رفت از وضعیت فعلی صنایع مختلف، در این خصوص افزود: اگر دولت سیستم ها و برنامه های انگیزشی برای اجرای پروژه های عمرانی به منظور ایجاد رونق در بخش مسکن اجرا کند، تقاضا برای محصولات تولیدی سیمان و کاشی افزایش می یابد و از جذابیت های لازم برای سرمایه گذاری برخوردار خواهند شد.

از سوی دیگر به نظر می رسد دولت می بایست در قیمت تحویلی به شرکت های فولادی مطابق با استانداردهای بین المللی عمل کند و همچون کشور ترکیه برای واردات فولاد تعرفه در نظر گیرد تا این صنعت نیز از رکود خارج شود و فرصت های مناسب برای سرمایه گذاری در آن فراهم آید و مهمتر از همه موارد عنوان شده دولت می بایست در خصوص وضعیت قیمت خوراک واحدهای پتروشیمی تجدید نظر کند و تصمیم های لازم را اخذ نماید.

وی در خصوص صنایع پرپتانسیل بورس طی سال آینده تصریح کرد: با توجه به عدم تصمیم گیری های قطعی در مسائل کلیدی صنایع مختلف، در حال حاضر نمی توان پیرامون پتانسیل های موجود در صنعت خاصی اظهار نظر کرد و به نظر می رسد تا تعیین تکلیف عوامل اثرگذار بر وضعیت سودآوری صنایع مطرح بورسی باید منتظر ماند.

رییس سابق اداره مطالعات و بررسی های اقتصادی شرکت بورس در خاتمه به عرضه اوراق مشارکت و اجاره اشاره کرد و گفت: اقدامات اخیر در خصوص عرضه اوراق مشارکت و اجاره با موفقیت همراه بوده و به نظر می رسد شرکت های بورسی به منظور تأمین منابع مالی مورد نیاز اجرای طرح های توسعه ای خود از ابزارهایی همچون انتشار اوراق مشارکت و اجاره استفاده کنند. چراکه پیش بینی می شود بورس طی سال آینده از پتانسیل اعطای بازدهی بیش از بانک ها و اوراق مشارکت برخوردار نباشد.

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

سایر مطالب: مهمترین اخبار بورس

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب