سال ۹۳، یکی از بدترین سال های عمر بورس ایران / سال ۹۴ بازار سود می دهد؟

شیرازی
شیرازی
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter

شاید سال ۹۳، یکی از بدترین سال های عمر بورس ایران بوده باشد. سالی که در آن شاخص کل از ۷۹ هزار واحد به ۶۴ هزار واحد رسید. به عبارتی ۱۵ هزار واحد افت شاخص وجود داشت و نزدیک ۱۹ درصد ارزشش سقوط کرد.

احسان میزانی:سال گذشته سقوط شاخص هم تبدیل به نقطه ضعف دولت شد و نماینده های مجلس هم با اتکا به آن به علی طیب نیا، وزیر اقتصاد و امور دارایی کارت زرد دوم را نشان دادند و آقای وزیر را تا مرز استیضاح کشاندند. همین طور سال ۹۳، سالی بود که در آن بالاخره رییس سازمان بورس و اوراق بهادار بعد از نزدیک به یک دهه عوض شد و محمد فطانت به جای علی صالح آبادی نشست.

به هرحال امسال، شاخص کل با ۷۹ هزار و ۱۵ واحد شروع شد و در انتهای اولین ماه، با کاهش ۶ هزار واحدی به ۷۳ هزار ۶۳۷ واحد رسید. بعد از طی کردن فروردین ماه، شاخص کل دیگر هیچ وقت نتوانست به کانال ۷۹ هزار واحدی برگردد. اردیبهشت ماه تا ۷۸ هزار واحد بالا آمد اما در دهه اول تیر ۷۰ هزار واحد شد و روی مرز این کانال حرکت کرد. بعد از این سقوط شاخص بورس تا ۵ ماه و نیم دیگر، سعی به بازیابی خود داشت. البته در طول این ۵ ماه و نیم، در نهایت توانست به مرز کانال ۷۵ هزار واحدی برسد. باز هم در تاریخ ۲۳ آذرماه به ۷۰ هزار و ۲۹۱ واحد سقوط کرد. ولی این بار دیگر نتوانست خودش را بالا بکشد و بعد از آن هرروز با افت مواجه شد تا اینکه بالاخره وارد کانال ۶۴ هزار واحدی شد.

افت شاخص بورس در سال ۹۳، آنقدر زیاد بود که حتی حضور رییس جدید هم نتوانست روی آن تاثیر بگذارد. در همین سه ماهی که محمد فطانت بر صندلی ریاست سازمان بورس اوراق و بهادار نشسته، تالار شیشه ای حتی شاهد تجمع اعتراضی سهامداران مقابل ساختمان بورس بود. چرا که به گفته آنها، سوءمدیریت عامل کاهش مداوم بورس بوده و دست های پشت پرده برای ادامه این روند وجود دارد.

افت شاخص بورس در سال ۹۳ تا جایی پیش رفت که روزنامه وطن امروز در گزارشی نوشت، بعد از توافق ژنو، ۱۱۰ هزار میلیارد تومان به سهامداران بورس ضرر وارد شده است. به این ترتیب، سال ۹۳ با حضور دلواپس های در مسایل بورس سپری شد. تا جایی که طیب نیا، در روزی که دومین کارت زرد خود را از بهارستان نشین ها دریافت می کرد، گفت: «آقای رسایی در ماه‌های اخیر در بازار سرمایه فعال شده و جلسات متعددی با مدیران بورس برگزار کرده‌اند و علاوه بر آن در شبکه‌های اجتماعی نیز فعال شده‌اند، اما ای کاش تلاش و پی گیری وی در اختیار سیاست‌گذاران قرار می‌گرفت که در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی به کار گرفته شود.»

شاید صحبت های روزنامه وطن امروز درست باشد، چرا که شوک به نتیجه نرسیدن توافق هسته ای و بعد از آن کاهش روز به روز قیمت نفت باعث شد شاخص بورس دیگر نتواند کمر راست کند. به طوری که درست از سوم آذرماه که آخرین مهلت توافق هسته ای و نشست های گروه ۱+۵ بود، شاخص کل از ۷۵ هزار و ۹۴۹ واحد به ۶۴ هزار و ۷۱۹ واحد در سوم اسفند ماه برسد. به عبارتی ۱۱ هزار و ۲۳۰ واحد یا ۱۴ درصد سقوط کرد.

به هرحال، افت شاخص بورس در حال تبدیل شدن به معضلی برای دولت است. چرا که مخالفان اقدامات روحانی، آن را در دست گرفته اند و سیاست خارجی و اقتصادی دولت را مورد انتقاد قرار می دهند. از طرف دیگر این افت های آنچنانی شاخص بورس در همین چند وقت گذشته باعث خواهد شد تا امیدواری سرمایه گذاران به آینده بازار از بین برود و آنها سرمایه های خود را به سمت بازارهای همسو مثل بازار ارز و سکه هدایت کنند. اتفاقی که زیاد به نفع سیاست های اقتصادی دولت نیست و باز هم تنش و نوسان را در بازارهای مالی به وجود خواهد آورد.

از طرفی سال آینده برای بازار سرمایه، مهم است. فطانت درباره وضعیت بازار سرمایه در سال ۹۴ گفته است: ما یک خلاء در بازار سرمایه داریم و آن وجود شرکت‌های مشابه سرمایه گذاری است.

البته به گفته کارشناسان اقتصادی، اگر مذاکرات به نتایج قابل قبولی برسد، بازار سرمایه پتانسیل این را دارد که با بازده چندین ماهه مثلا در حدود دو ماه تا سه ماه، تمام ضررها را جبران کند. اما با این حال، هنوز هم باید قیمت نفت را مدنظر قرار داد.

منبع : ساتین

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

سایر مطالب: خبر بورسی

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب