معاملات هفته جاری بورس با روند صعودی آغاز شد و قیمت سهام بسیاری از شرکت های بورسی افزایش یافت که این امر در نتیجه انتشار اخبار مثبت سیاسی پدید آمد و به موجب آن بسیاری از فعالان بازار سرمایه اعم از سهامداران حقیقی و حقوقی نسبت به سرمایه گذاری در بورس و تزریق نقدینگی به این بازار اقدام کردند.
براساس گزارش بورسینس به نقل از بورس نیوز، به اعتقاد بسیاری از کارشناسان بازار سرمایه حجم و ارزش معاملات بورس طی سه روز ابتدایی معاملات هفته جاری رقم قابل توجه و بی سابقه ای را به خود اختصاص داده است. از این رو در این گزارش به بررسی حجم خرید و فروش سهامداران حقوقی در روند معاملات بورس طی دوره مذکور پرداخته شده که البته بررسی این آمار بیانگر این موضوع است که حجم فروش حقوقی ها بیش از خرید آنها بوده است.
براساس اطلاعات موجود، بیمه البرز یک میلیون سهم شرکت سرمایه گذاری ملی ایران را خریداری کرد و بیمه ملت نیز پنج میلیون سهم مجموعه پارس خودرو را تحصیل کرد.
شرکت سرمایه گذاری اعتلاء البرز نیز بیش از دو میلیون سهم “دتولید” را به پرتفوی بورسی خود افزود و بیش از پنج میلیون سهم “خعتبار” به سبد بورسی شرکت سرمایه گذاری توسعه صنعتی ایران رفت.
همچنین شرکت سرمایه گذاری ملی ایران 900 هزار سهم بانک ملت، بیش از یک میلیون سهم “خودرو” و نیز بیش از یک میلیون سهم شرکت توسعه صنایع بهشهر را خرید.
این در حالی است که برخی از سهامداران حقوقی در نقش فروشنده ظاهر شدند و اقدام به فروش سهام تحت تملک خود کردند.
به گونه ای که بانک تجارت بیش از سه میلیون و پانصد هزار سهم شرکت سرمایه گذاری ملی ایران را فروخت و گروه خودروسازی سایپا نیز سه میلیون سهم “خپارس” را واگذار کرد.
افزون بر آن، شرکت سرمایه گذاری سهند عرضه کننده 23 میلیون سهم “خودرو”، 70 میلیون سهم “خاور” و نیز بیش از 71 هزار سهم “ولغدر” بود.
همچنین مجموعه مذکور طی معاملات چهارشنبه هفته گذشته بیش از هشت میلیون سهم شرکت ایران خودرو را از سبد سرمایه گذاری های خود خارج کرد.
شرکت سرمایه گذاری غدیر نیز بیش از سه میلیون و پانصد هزار سهم گروه بهمن را عرضه کرد و 19 میلیون سهم “خپارس” از پرتفوی سرمایه گذاری بیمه ایران خارج شد در کنار آن شرکت سیمان سپاهان فروشنده 9 میلیون سهم “ثاخت” بود.
براساس این گزارش، شرکت گروه بهمن بیش از یک میلیون سهم شرکت صنایع ریخته گری ایران را فروخت و شرکت سرمایه گذاری آتیه صبا بیش از پنج میلیون سهم “شیراز” را به فروش رساند.
در نماد “وانصار” نیز شرکت سرمایه گذاری توسعه اعتماد عرضه کننده حدود 23 میلیون سهم آن بود و مؤسسه صندوق بازنشستگی وظیفه از کارافتادگی یک میلیون و 200 هزار سهم “وسکاب” را واگذار کرد.
براساس اطلاعات موجود، شرکت مدبران اقتصاد 37 میلیون سهم “پترول” را از پرتفوی بورسی خود خارج کرد و 20 میلیون سهم شرکت سرمایه گذاری خوارزمی توسط “ومسکن” به فروش رفت و در نهایت شرکت سرمایه گذاری زرین پرشیا عرضه کننده پنج میلیون سهم “وغدیر” بود.
شرکت سرمایه گذاری صبا تأمین نیز در حالی بیش از یک میلیون سهم “تیپیکو” را طی چهارشنبه هفته گذشته خرید که همین تعداد را طی سه روز ابتدایی معاملات هفته جاری عرضه کرد.
در پایان این گزارش می افزاید، شرکت سرمایه گذاری گروه صنایع بهشهر ایران یک میلیون سهم “وبشهر” را طی یکشنبه هفته جاری فروخت و در مقابل آن بیش از یک میلیون سهم آن را طی روز گذشته خریداری کرد. همچنین مجموعه مذکور بیش از سه میلیون سهم بانک اقتصاد نوین را به فروش رساند.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: