به گزارش بورسینس به نقل از اقتصادنیوز، مسئله واردات شکر در سالی که گذشت مناقشه برانگیز بود. همانطور که در ابتدای سال 93 به خاطر حجم انبوه واردات، واردات شکر ممنوع و گفته شد که اساسا بازار داخلی نیازی هم به آن ندارد و موجب ایجاد اختلالاتی در تولیدات داخلی شده است.
عاقبت نیز مسئله شکر به جایی رسید که محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت معدن و تجارت، بابت حواشی پیرامون آن از مجلس کارت زرد دریافت کرد.
بعد از آن، نیز تا مدتی میان وزارت صنعت، معدن و کشاورز و وزارت کشاورزی مجادلههایی بر سر این موضوع شکل گرفت.
اکنون با گذر یک سال از مسائل پیرامون شکر، بار دیگر با مطرح شدن احتمال واردات مشروط شکر، این موضوع بار دیگر در رسانهها مطرح شده و درباره آن بحث میشود.
به دنبال موضوعاتی که درباره احتمال آزاد شدن واردات شکر مطرح شد، عباس کشاورز، معاون وزیرجهادکشاورزی روز گذشته بیان کرد: وزارت جهادکشاورزی به شرط اینکه محصول وارداتی هیچگونه رسوبی در بازار داخلی نکند و برای این امر تضمین وجود داشته باشد، به صورت اصولی با واردات شکر موافق است.
معاون وزیرجهادکشاورزی با تاکید بر اینکه برای بازار داخل به هیچ وجه نیازی به واردات نیست و هیچ گرمی از محصول وارداتی نباید به بازار داخل تزریق شود، گفت: باید برای این مساله تضمینهایی ایجاد و اگر شرایط مذکور فراهم شود این مساله میتواند مورد توجه قرار بگیرد نه اینکه الان اجازه واردات دهیم.
کشاورز با اشاره به اینکه این یک موافقت مشروط اصولی است، خاطرنشان کرد: دستور وزیر جهادکشاورزی این است که واردات شکرخام به شرط اینکه رسوبی در بازار داخلی نداشته باشد، قابل بررسی و اقدام است.
وی با بیان اینکه هنوز این ضمانت به وزارت جهاد کشاورزی داده نشده است، افزود: متقاضیان واردات باید در این زمینه تضمین دهند و موجبات کار را فراهم کنند، چرا که این اقدام سابقه درخشانی ندارد.
معاون وزیر جهادکشاورزی تاکید کرده بود که اکنون بازار شکر اشباع است و اکنون نیازی به واردات شکر وجود ندارد و تاکنون نیز هیچ مجوزی برای واردات شکر در سال 94 صادر نشده است.
همچنین در ادامه، عباس حسینی، مدیرکل دفتر مقررات واردات و صادرات وزارت صنعت، معدن و تجارت با رد خبر آزادسازی واردات شکر، گفت: تاکنون هیچ ابلاغیهای از سوی وزارت جهادکشاورزی مبنی بر آزاد شدن واردات شکر به وزارت صنعت ارائه نشده است.
مدیر کل دفتر مقررات واردات و صادرات سازمان توسعه تجارت ایران اظهار کرد: هرچند مسئولیت صدور مجوز واردات شکر به عهده وزارت جهاد کشاورزی است ولی تاکنون هیچ ابلاغیهای به سازمان توسعه تجارت ایران ارسال نشده است.
وی افزود: بر این اساس، هنوز واردات شکر آزاد نشده و قرار هم نیست که به صورت موقت، واردات آزاد شود، چون به میزان کافی شکر وارد شده است.
به گفته حسینی، بعد از اینکه وزارت جهادکشاورزی، مجوز واردات کالاهای کشاورزی از جمله شکر را رسما به وزارت صنعت، معدن و تجارت ابلاغ کند، ثبت سفارش صورت خواهد گرفت و پس از آن، واردات به صورت رسمی انجام میشود اما تا این لحظه هیچ ابلاغیهای از سوی وزارت جهادکشاورزی به سازمان توسعه تجارت ایران ارسال نشده است.
همچنین بهمن دانایی، دبیر انجمن صنفی کارخانههای قند و شکر، در گفتوگو با اقتصادنیوز بیان کرد: ما امسال مشکل کمبود شکر در بازار نداریم و در ابتدای سال 94 حدود یک میلیون و 100 هزار تن شکر دپو شده در انبارهای خود داریم و این نشان میدهد که اکنون نیمی از شکر مصرفی سالانه کشور ما در انبارها موجود است.
او بیان کرد: از زمستان سال گذشته تاکنون واردات شکر به کشور انجام نشده که این نشاندهنده ایستادگی وزیر جهاد کشاورزی در برابر سودجویان و واردکنندگان و به نفع تولید داخلی است. نتیجه همین سیاستگذاریها بود که امسال برای نخستین بار در تاریخ صنعت قند و شکر کشور تولید شکر از مرز یک میلیون و 300 هزار تن عبور کرد. در حالی که به دلیل واردات بیرویه در سالهای 1385 تا 1388 تولید این محصول به 500 هزار تن رسیده بود.
دانایی درباره قیمت شکر در سال آینده نیز توضیح داد: قیمت شکر نرخ مصوب دارد و این نرخ نیز بر مبنای قیمت چغندر، دستمزد و… تعیین میشود. با توجه به اینکه امسال شکر در بازار موجود است و مشکل کمبود نداریم به نظر میرسد که ما تا پایان سال افزایش یا کاهش محسوسی در قیمت شکر نداشته باشیم.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: