مهمترین اخبار و رویدادهای بورس سه‌شنبه 1 اردیبهشت 94

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
اخبار بازار سرمایه

به گزارش بورسینس به نقل از پرشین تحلیل، شاخص کل بورس  188 واحدنزول کرد و به رقم 66،828 واحد رسید. نماد حکشتی با 20 واحد بیشترین تاثیر مثبت و نماد پارسان با32 واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص بورس گذاشتند. ارزش معاملات در این بازار به رقم 105 میلیارد تومان رسید که وبصادر با 7,4  میلیارد تومان داری بیشترین ارزش معامله بود.

در بازار فرابورس شاخص ایفکس نیم واحد صعود کرد و به رقم 750 واحد رسید. نماد هرمز بیشترین تاثیر مثبت و نماد شاوان بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس گذاشتند. ارزش معاملات در این بازار به رقم 83 میلیارد تومان رسید.

قیمت فلزات، نفت ، دلار
در بازارها جهانی قیمت مس به 6,002 دلار ، آلومینیوم به 1,858دلار ، سرب 2,036 و روی به 2,222 دلار رسید . نفت اپک به 59,5 دلار و نرخ دلار در بازارهای داخلی به 33,340 ریال رسید و سکه با کاهش نسبت به دیروز به قیمت 963 هزار تومان رسید.

مهم ترین اخبار اقتصادی

سوال از علی طیب نیا وزیر دو کارته اقتصاد در دستور کار امروز صحن علنی مجلس قرار گرفت. جلسه علنی روز سه‌شنبه مجلس شورای اسلامی دقایقی پیش به ریاست علی لاریجانی و با حضور ۲۱۵ نماینده مجلس آغاز شد. نمایندگان مجلس امروز همچنین گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در مورد نحوه پیگیری طرح‌ها و سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را بررسی کردند.

سیدجعفر سبحانی درباره زمان آزادسازی سهام عدالت به مهر گفت: سازمان خصوصی سازی پیش از سال جاری، آئین نامه یا لایحه جدید آزادسازی سهام عدالت را آماده کرد که برای تدوین این لایحه ساعتها، کار مطالعاتی و تحقیقاتی با همکاری سایر دستگاه ها انجام داد.، مشاور سازمان خصوصی سازی با اشاره به ارسال این لایحه توسط این سازمان به وزارت اقتصاد و تصویب آن در این وزارتخانه افزود: لایحه مذکور هم اکنون برای تصویب در کمیسیون اقتصادی هیئت دولت است و به زودی به تصویب خواهد رسید.

وی ادامه داد: با توجه به آمادگی که مجلس در این زمینه دارد و اینکه تمامی جزئیات و شرایط آزادسازی سهام عدالت در این لایحه دیده شده است، به نظر می رسد که پس از تصویب لایحه در دولت، بلافاصله مجلس با فوریت این موضوع را پیگیری و رسیدگی خواهد کرد و با مصوبه مجلس بلافاصله اجرایی خواهد شد.  

وزیر اقتصاد و دارایی با اشاره به اینکه فرآیند حذف یارانه افراد پردرآمد شروع شده است، در عین حال گفت:‌ تعداد حذف شدگان از لیست یارانه بگیران قابل ملاحظه نیست.علی طیب نیا در اولین جلسه شورای گفت‌وگو در سال 94 که در اتاق بازرگانی برگزار می‌شد، درباره اخباری که مبنی بر حذف پنج دهک پردرآمد از لیست یارانه بگیران منتشر شده است، اظهار کرد: مسئولیت شناسایی و حذف افراد پردرآمد بر عهده وزارت رفاه است و این فرآیند آغاز شده، اما تعداد حذف شدگان تا به حال قابل ملاحظه نیست.

وی در ادامه سخنان خود به موضوع سود بانکی پرداخت و با اشاره به اینکه در گذشته نرخ تورم نسبت به نرخ سود بالاتر بوده است،گفت:‌ بنابراین در گذشته با پدیده سرکوب مالی مواجه بوده‌ایم، اما در یک سال گذشته با کاهش نرخ تورم شرایط فوق العاده‌ای در بازار پولی شروع شده است و فاصله معناداری بین نرخ سود تسهیلات بانکی و نرخ تورم به وجود آمده است.

مهم ترین اخبار سیاسی

ارنست مونیز وزیر انرژی آمریکا می‌گوید که تخفیف تحریم‌های ایران در روزهای پس از توافق احتمالی این کشور و 1+5، به طول خواهد انجامید و سخت است که این دوره زمانی کم‌تر از 6 ماه باشد.مونیز چهره فنی آمریکایی‌ها در مذاکرات اخیر بود و با توجه به تخصص و سمتش، طرف مذاکره علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی بود.وزیر انرژی آمریکایی حدوداً یک ماه پس از خوانده شدن بیانیه لوزان با نشریه بلومبرگ مصاحبه کرد و ضمن تکرار حرف‌های پیشین خود در خصوص طولانی بودن مدت رفع تحریم‌ها به رغم خواسته ایرانیان، شرایطی هم برای توافق احتمالی تعیین کرد و گفت که بازرسان بین‌المللی باید به همه جا دسترسی داشته باشند تا رفع تحریم‌ها کلید بخورد.
معاون وزیر خارجه روسیه گفت: فکت شیت آمریکا چون دارای موضوعاتی است که تا کنون توافقی برای آنها حاصل نشده است، دارای نقص است.پایگاه خبرگزاری روسی تاس نوشت:  ریابکوف اعلام کرد: فکت شیت آمریکا چون دارای موضوعاتی است که تا کنون توافقی برای آنها حاصل نشده است، دارای نقص به نظر می رسد.سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امورخارجه روسیه امروز دوشنبه به خبرنگاران گفت: «موضوعات مورد اشاره آمریکایی ها بر اساس درک آنها از توافق لوزان بوده و تحریفی در آن ایجاد نشده است؛ اما مسائلی که قرار است در جرایان مذاکرات درباره آنها توافق حاصل شود را دربرنمی گیرد، مانند زمان بندی، ملاک ها و عوامل لغو تحریمها.

وزارت خارجه اتریش اعلام کرد که مدیران کل سیاسی ایران و گروه ۱+۵ روز ۲۴ آوریل جمعه آینده در شهر وین دیدار خواهند کرد.به نقل از اسپاتنیک، وزارت خارجه اتریش امروز دوشنبه اعلام کرد که مدیران کل سیاسی ایران و 1+5 قصد دارند پس از چندین دور نشست کارشناسی، دور جدید مذاکرات خود را 24 آوریل یعنی جمعه آینده مصادف با 4 اردیبهشت ماه در شهر وین برگزار کنند.مارتین وایس سخنگوی وزارت خارجه اتریش تاکید کرد که مذاکرات بین کارشناسان فنی روزهای 22 و 23 آوریل (2 و 3 اردیبهشت) برگزار خواهد شد و نشست مدیران کل سیاسی نیز 24 آوریل انجام می شود.
 

در گروه های مختلف بورسی چه خبر بود؟

در گروه های ساختمانی، شاهد معاملات متعادل بودیم برخی نمادها مثبت و برخی نمادها منفی معامله شدند . خبر وام 60 میلیونی توانست چو گروه را نسبتا مثبت کند. سید علی‌اصغر میرمحمد صادقی در نشست خبری امروز با اشاره به طرح‌های پیشنهادی برای افزایش وام مسکن اظهار کرد: طرحی که در سال گذشته بانک مسکن برای افزایش آن به 60 میلیون به بانک مرکزی پیشنهاد کرد هرچند که نظر موافقی به آن داریم، اما با ابهاماتی روبه‌رو بود که در این باره با بانک مسکن مکاتباتی داشتیم.، صادقی افزود: در صورت موافقت کلی بانک مرکزی با پیشنهاد وام 60 میلیونی این مورد در شورای پول و اعتبار نیز مورد بررسی و تصویب قرار خواهد گرفت.وی همچنین اشاره‌ای به طرح‌های پیشنهادی وزارت راه و شهرسازی در سال گذشته برای افزایش سقف تسهیلات خرید مسکن داشت و با اعلام سه شرط تعیین شده برای پذیرش این شرط‌ها توضیح داد: اول این‌که باید سازوکاری تدوین شود که منابع بانک مرکزی و حساب‌های آن درگیر طرح‌های وزارت راه و شهرسازی نباشد.

در گروه لبنی و غذایی، برخی نمادها از جمله غصینو و غشهد با افزایش تقاضا همراه شدند و با صف خرید به کار خود خاتمه دادند .

با گذر شش ماه از غیر قانونی اعلام شدن استفاده از روغن پالم در صنایع غذایی توسط وزیر بهداشت، اکنون دبیر کل انجمن صنایع غذایی اظهار می‌کند که استفاده از روغن پالم در صنایع غذایی ممنوع نیست. حدود شش ماه پیش وزیر بهداشت نسبت به وجود روغن پالم در صنایع لبنی کشور هشدار داده بود که آن زمان گفته شد این روغن مشکلات در بلندمدت برای مصرف‌کنندگان و همچنین مشکلات جدی قلبی و عروقی ایجاد می‌کند. ، در ادامه نیز بحث‌هایی مطرح شد مبنی بر این‌که سازمان استاندارد در بررسی روغن پالم در محصولات لبنی کوتاهی کرده است و خبرنگاران به دنبال مردم از مسئولان خواستند اسامی کارخانه‌های متخلف منتشر شود که البته برخلاف وعده وزیر بهداشت این اتفاق نیفتاد.

در گروه نفتی و پالایشی، پیش از شروع معاملات شاهد توقف دو نماد دیگر این گروه، شپنا و شتران، جهت تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم  بودیم. به گزارش بورس نیوز، یک مقام مسئول در پالایش نفت تهران با اعلام اینکه اطلاعات جدید مالی شرکت به بورس ارایه شده و احتمال دارد طی روز جاری این اطلاعات روی سامانه کدال منتشر گردد، دلیل توقف نماد این شرکت را تعدیل مثبت سود هر سهم در بودجه سال مالی 94 نسبت به سال 93 اعلام کرد. وی همچنین میزان این تعدیل مثبت سود شتران را بالای 20 درصد عنوان کرد. گمانه زنی ها حاکی از آن است که علت توقف نماد شپنا نیز بابت اعلام تعدیل مثبت می باشد. شاوان، شراز، شنفت و شبریز صف فروش بودند.

در گروه خودرو و ساخت قطعات، شاهد افزایش تقاضا در برخی نمادها به خصوص قطعه سازها بودیم. خپارس، خودرو، خزامیا و خساپا وارد محدوده های مثبت شدند اما در پایان قیمت پایان این نمادها تفاوت چندانی با روز گذشته نداشت. خاذین، ختراک و خریخت صف خریدهای گروه بودند. در خودرویی ها خپارس با معامله 36 میلیون و در قطعه سازها خکاوه با معامله حدود 24 میلیون سهم بیشترین حجم معاملات را داشتند.

معاملات گروه بانکی نیز در اغلب نمادها منفی آغاز شد؛ وبصادر با معامله 80 میلیون سهم در رنج های منفی در صدر گروه قرار گرفت. وبملت پرتقاضا بود و حدود 18 میلیون سهم در این نماد معامله شد. معاملات همراه با نوسان وپست نیز تا آستانه صف خرید پیش رفت.

در گروه فلزات اساسی، هرمز در نهمین روز پس از عرضه با وجود معامله 100 میلیون سهم همچنان با بیش از 200 میلیون صف خرید همراه بود. ذوب و فملی بر خلاف روز گذشته کم حجم و در بازه های منفی معامله شدند، فملی در همان ساعت اولیه بازار صف فروش شد.

به گزارش«فولاد نیوز»، وزیر صنعت، معدن وتجارت گفت: با کمبود گندله آهن مواجه هستیم که می بایست تلاش خود را برای جذب سرمایه گذاریهای جدید در این بخش معطوف کنیم. محمد رضا نعمت زاده در نشست پایش 33 طرح کنسانتره و سنگ آهن ؛ با اشاره به اینکه باید از خام فروشی مواد معدنی بطور جد پرهیز شود ، افزود : بهتر است محل اجرای پروژه های معدنی اعم از کنساتره و گندله نزدیک اسکله ها ؛ جاده های ترانزیت و خطوط ریلی باشد تا جابه جایی بطور ساده و سریع صورت گیرد. وزیرصنعت، معدن وتجارت تصریح کرد : هیچ پروژه معدنی نباید متوقف شود و اگر صاحب پروژه ای احساس می کند که توانایی ادامه راه را ندارد پس از اعلام به این وزارتخانه ، می توان آن را به افراد ذی صلاح واگذار کرد.

حمل و نقلی ها که در اواخر بازار روز گذشته با افزایش تقاضا روبرو شده بودند معاملات امروز خود را نیز در محدوده مثبت آغاز کردند. معاملات همراه با نوسان حکشتی در بازه های مثبت بیشترین تاثیر مثبت را بر روی شاخص داشت.

گروه محصولات شیمیایی، نسبت به روز گذشته از جو متعادل تری برخوردار بود. شکلر در میانه بازار به صف فروش رسید. پترول امروز نیز پرحجم و در بازه منفی معامله شد.

 شکلر  EPS سال 94 را بدون تغییر نسبت به پیش بینی قبلی 373 ریال اعلام کرد و در دوره 6 ماهه توانست به ازای هر سهم 173ریال معادل 46 درصد این پیش بینی را پوشش دهد.

فارس سود هر سهم سال مالی منتهی به 31/3/94 را بر طبق عملکرد 9 ماهه 2.086 ریال اعلام کرد که نسبت به پیش بینی قبلی تغییری نداشت. شرکت همچنین در دوره 9 ماهه به ازای هر سهم 248ریال معادل 12درصد پوشش داده است. معاملات منفی و در صف فروش پارسان نیز بیشترین تاثیر منفی را بر روی شاخص داشت.

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب