چشم انداز صنعت پتروشیمی در سال 94

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
اخبار مهم پتروشیمی

وضعیت فعلی بازار سرمایه کشور در حالت سردرگمی قرار گرفته و عوامل روانی بیش از هر عامل دیگری بر بازار تأثیر گذاشته بطوریکه بازار را به سمت سفته بازی و نوسانگیری هدایت کرده است. بر همین اساس با توجه به اینکه وضعیت بازار و آینده آن، به نتیجه مذاکرات گره خورده در صورت توافق یا عدم توافق هسته ای تکلیف بورس مشخص خواهد شد.

یک تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز ضمن بیان مطالب فوق و با اشاره به صنایع تأثیر پذیر از نتیجه مثبت و یا منفی مذاکرات هسته ای در تیر ماه اظهار داشت: در صورت شکست مذاکرت بازار این توانایی را دارد که راه خود را پیدا کرده و از فاز رکود نوسانی فعلی با تغییر نگاه به آینده صنایع خارج شود و اگر توافق به صورت کامل انجام شود صنایعی که بیشترین میزان صادرات محصول را دارند به طور طبیعی با لغو تحریم ها، بالاترین تأثیر را از این موضوع می پذیرند که از جمله این صنایع می توان به صنایع خودروسازی، پتروشیمی و دارویی اشاره کرد.

ابوالفضل جعفری در ادامه افزود: یکی از صنایعی که در جریان تحریم های ایران ضربه های زیادی خورد صنعت پتروشیمی بود که به تبع بسته شدن درب بازارهای بین المللی به روی آن برای فروش و طبیعتاً تولید محصولات دچار مشکلات فراوانی شد اما به دلیل قدرت صنعت و بنیان های قوی آن، تحریم ها نتوانست این صنعت را از کار بیندازد و فقط از سرعت آن کاست بطوریکه در حال حاضر به دلیل نبود بازار فروش و کمبود خوراک و مواد اولیه دریافتی، اغلب شرکت های پتروشیمی با ظرفیتی کمتر از ظرفیت عملیاتی خود مشغول تولید هستند.

این تحلیلگر بازار سرمایه ادامه داد: با توجه به افتتاح فازها جدید پارس جنوبی، امیدواری ها برای حل مشکلات خوراک طی سال جاری و نهایتاً سال آینده بسیار افزایش یافته و با توافق هسته ای و لغو تحریم ها، محصولات شرکت ها پتروشیمی به بازارهای جدید را پیدا خواهد کرد و همین موضوع سبب می شود تا در میان مدت و بلندمدت شاهد رشد چشمگیر سودآوری شرکت های این صنعت باشیم.

وی تصریح کرد: یکی از بدترین وضعیت های یک کسب و کار زمانی اتفاق می افتد که نسبت به آینده و عوامل مؤثر بر آن ابهام و بلاتکلیفی وجود داشته باشد. از اواخر سال 92 که بحث افزایش نرخ خوراک در دستورکار قرار گرفت و در سال 93 اجرا شد، شرکت های مصرف کننده گاز با شوک بزرگی چه از نظر قیمت سهام و چه از نظر سودآوری مواجه شدند اما مسئله مهمتر و بدتر این موضوع بود که ماجرای سال 92 در اواخر سال 93 نیز تکرار شد و موضوع نرخ خوراک باز در دستوکار قرار گرفت و در نهایت تعیین نرخ آن به دولت محول شد.

لذا با توجه به شرایط کنونی، به نظر می رسد که دولت فعلاً توجهی به این امر ندارد و در روشن کردن تکلیف مجتمع های پتروشیمی چندان تلاشی نشان نمی دهد و بیشتر سرگرم مسائلی نظیر توافق، نرخ بهره بانکی و تورم است.

جعفری در پایان خاطر نشان کرد: اغلب مجتمع های پتروشیمی با توجه به فضای حمایتی انتهای سال 93 نرخ خوراک بودجه خود را هشت سنت در نظر گرفته اند و به این تخفیف امیدوارند. اما با توجه به اینکه دولت امسال به شدت به منابع نقدی نیازمند است به نظر نمی رسد تخفیف در نرخ خوراک به حقیقت بپیوندد و اگر هم اتفاق بیفتد احتمالاً قابل توجه نخواهد بود.

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب