تعلل سرمایه گذاران برای ورود به بازار سرمایه

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
تعلل در سرمایه گذاری

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار طی سومین روز از هفته جاری نشست خبری برگزار کرد که طی آن عدم انجام عرضه اولیه تا پایان خرداد ماه امسال و افزایش یک درصدی دامنه نوسان شرکت های بورس از جمله مهمترین برنامه های سازمان برای بهبود اوضاع فعلی بورس بوده است. حال این سوال مطرح است که اجرای این برنامه ها چه اندازه می تواند در نیل به اهداف سازمان مؤثر واقع شود؟

در همین ارتباط، مدیر عامل شرکت کارگزاری بانک سامان در گفتگو به خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: متأسفانه در شرایط فعلی پول جدید وارد بازار سرمایه نمی شود و علیرغم وجود نقدینگی در بورس که نشانه های آن بعد از ارایه بیانیه لوزان نمود پیدا کرد، اما افراد حاضر به سرمایه گذاری در بورس نیستند و به نظر می رسد در شرایطی که ابهام در صنایع و اقتصاد کشور وجود دارد، سرمایه گذاران برای ورود به بازار سرمایه تعلل می کنند.

براین اساس می توان گفت عرضه اولیه در شرایطی مناسب ارزیابی می شود که با ورود نقدینگی جدید توام باشد و در حالی که شاهد روند نزولی بورس هستیم سهامداران برای خرید سهام شرکت های تازه وارد تنها اقدام به فروش سهام و به اصطلاح جابه جایی آن می کنند و این امر موجب تشدید ریزش های بورس می شود.

حمید مهرآور همچنین به افزایش یک درصدی نوسان قیمتی شرکت های بورسی اشاره کرد و گفت: این اقدام در حالی در شرایط وحود بازار تعادلی و در حالت ایده آل تر در زمان رونق و صعود بورس مناسب ارزیابی می شود که در وضعیت کنونی چندان تأثیرگذار نیست و موجب افت بیشتر قیمت سهام شرکت ها می شود.

وی همچنین با اشاره به کاهش نرخ سود سپرده های بانک، در این خصوص گفت: به طور معمول در سراسر دنیا نرخ بهره بانکی براساس نرخ تورم تعیین می شود. این در حالی است که تفاوت حائز اهمیتی میان دو متغیر مذکور وجود دارد و به همین دلیل کاهش دو درصدی نرخ سود سپرده ها تأثیری بر جذب نقدینگی به سوی بازار سرمایه در پی نداشت.

این کارشناس بازار سرمایه به سایر دلایل عدم اثرگذاری تغییر نرخ سود سپرده ها اشاره کرد و گفت: در حال حاضر هیچ تضمینی جهت رعایت این دستور از سوی بانک ها و مؤسسات مالی و اعتباری وجود ندارد و در کنار آن برخی مؤسسات مالی فعال هستند که از بانک مرکزی مجوز ندارند و نرخ های سود بسیار بالایی را به سپرده گذاران خود اعطا می کنند.

براین اساس می توان گفت رقابت شدیدی میان بانک ها و مؤسسات مالی وجود دارد که مانع از آن می شود تا بانک ها به دستور بانک مرکزی عمل کنند.

علاوه بر همه این موارد بانک ها با نقدینگی در اختیار خود می بایست پاسخگوی متقاضیان دریافت وام باشند و در شرایطی که سایر مؤسسات از دستور بانک مرکزی سرپیچی می کنند، به ناچار برای حفظ منافع مالی خود به رقابت می پردازند.

مدیر عامل شرکت کارگزاری بانک سامان به وجود ابهام در صنایع و اقتصاد اشاره کرد و در این باره ابراز داشت: فعالان بازار سرمایه در حالی طی سال های گذشته و در شرایط وجود نرخ تورم های بالا اقدام به سرمایه گذاری در بورس می کردند و سهام شرکت های دارای نسبت پی بر ای بالا را خریداری می کردند که در شرایط فعلی که بسیاری از شرکت ها زیر ارزش ذاتی معامله می شود رقبتی برای خرید سهام وجود ندارد.

به نظر می رسد وجود ابهام در عرصه اقتصادی و سیاسی همچون بحث مذاکرات هسته ای یا به طور مثال ابهامات موجود در صنعت پتروشیمی و پالایشی موجب شده تا سرمایه گذاران برای ورود به بازار سرمایه تعلل کنند و چندان اشتیاقی برای تزریق نقدینگی به بورس از خود نشان ندهند.

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب