کسب‌وکار مناسب با سرمایه کم / سرمایه‌گذاری در بازار ماهیان زینتی

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
ornamental fish investing in iran

 ماهیان زینتی طرفداران زیادی در سراسر دنیا دست و پا کرده است. بسیاری از مردم جهان علاقه‌مندند بخشی از شگفتی‌های اقیانوس را به خانه‌شان بیاورند و همین موضوع باعث شده است ارزش اقتصادی بازار ماهیان زینتی در جهان، سالانه ٢٠‌ میلیارد دلار برآورد شود.

به گفته «مسعود صالحی» مدیرعامل تعاونی تولیدکنندگان ماهیان زینتی، ایران از این بازار بزرگ سهمی نزدیک به صفر دارد این درحالی است که در بازار داخلی نیز حدود ٩٠‌ درصد از ماهیان زینتی مورد نیاز، از طریق واردات تأمین می‌شود. ‌

مطلب مرتبط و جدیدتر : معضلات و سرمایه موردنیاز برای سرمایه‌گذاری در پرورش ماهیان زینتی

سال گذشته بیشتر از ٥‌ میلیون قطعه ماهی زینتی به کشور وارد شده است که این میزان حدود ٩٨‌ میلیون دلار ارزش‌گذاری شده است. کشورهای جنوب‌شرقی آسیا مانند تایلند، مالزی و سنگاپور بزرگترین تولیدکنندگان ماهی‌های زینتی در جهان به شمار می‌روند.

این در شرایطی است که ایران به سادگی می‌تواند به یک رقیب سرسخت برای غول‌های تولید ماهیان زینتی تبدیل شود، زیرا ایران به دلیل نزدیکی به بازارهای هدف دسترسی ساده‌تری دارد و همین موضوع می‌تواند هزینه‌های حمل‌ونقل این کالا را کاهش دهد و مشتریان را به بازار ایران جذب کند. علاوه بر این، ایران ٨٠ گونه از ١٥٠٠ گونه ماهیان زینتی را به صورت بومی در اختیار دارد.

صالحی همچنین توضیح می‌دهد: قیمت خرید ماهیان زینتی در بازارهای اروپا و آمریکا چندین برابر بازار داخلی است و همین عامل سبب می‌شود صادرات ماهیان زینتی ارزآوری قابل توجهی برای کشورمان داشته باشد. به‌عنوان مثال یک قطعه ماهی آنجل ٤ اینچی در بازار ایران حدود ١٥٠٠ تومان قیمت دارد این درحالی است که در بازار اروپا همین محصول حداقل با نرخ ١٢ یورو معامله می‌شود که با قیمت روز ٣٦٠٠ تومانی هر یورو به ٤٣‌هزار و ٢٠٠ تومان می‌رسد.

با این حساب می‌توان گفت درآمد صادراتی یک قطعه ماهی زینتی حدود ٢٨ برابر درآمد آن در بازار داخلی است.

«محمدعلی حسینی» تولیدکننده و مشاور پرورش ماهیان زینتی درباره بازار داخلی این محصول نیز توضیح می‌دهد: بیشتر ماهیان زینتی موجود در بازار ایران از کشورهایی مانند تایلند و تایوان وارد می‌شود اما تقاضا در این بازار به اندازه‌ای زیاد است که در شهری مثل قم ظرف یک هفته، تمام ماهیان تولیدی به فروش می‌رود و تولیدکنندگان عموما نیازی به دریافت سفارش از سایر شهرها ندارند.

علاوه بر این پتانسیل اقتصادی قابل توجه، پرورش ماهیان زینتی یک مدل کسب و کار ارزان و پردرآمد است که با حداقل هزینه و امکانات می‌تواند سرمایه اولیه شما را در عرض دو ماه به حداقل دو برابر برساند. در این گزارش جزییات بیشتری از تولید و پرورش ماهیان زینتی در اختیارتان قرار داده‌ایم:

بازگشت سرمایه در بدترین حالت ممکن

محمدعلی حسینی مشاور پرورش ماهیان زینتی با تأکید بر این‌که پرورش ماهیان زینتی یک مدل کسب و کار ارزان و به‌صرفه است، توضیح می‌دهد: حداقل ٥٠ متر فضا و ٤٠ آکواریوم می‌تواند شغلی پردرآمد برای کارجویان دست و پا کند. این کار نیازی به پرداخت هزینه‌های کارگری ندارد و از تولید‌کننده تنها به اندازه ٤ تا ٥ ساعت کار در روز، زمان می‌گیرد.

وی ادامه می‌دهد: حداکثر سرمایه مورد نیاز برای شروع این کار ١٠ تا ١٥‌ میلیون تومان است که پس از ٣ دوره یا ٦ ماه کار بازگشت سرمایه به صورت کامل اتفاق می‌افتد حتی اگر شما یک پرورش‌دهنده مبتدی باشید.

او همچنین توضیح می‌دهد: در بدترین حالت ممکن حداکثر میزان تلفات ماهی‌های زینتی به نصف نمی‌رسد و این به آن معناست که حتی تولیدکنندگان مبتدی در بدترین حالت، قادرند سرمایه اولیه خود را به صورت سر به سر با هزینه‌ها به دست آورند.

برای شروع، به یک فضای ٥٠ تا ١٠٠ متری نیاز دارید. جایی که بتوانید حدود ٤٠ آکواریوم با طول یک متر و ارتفاع ٤٠ سانتیمتر را نگهداری کنید. برای صرفه‌جویی در فضا می‌توانید با قفسه‌بندی محیط کار خود، آکواریوم‌ها را به صورت سه طبقه جاسازی کنید. تهیه آکواریوم و قفسه‌بندی، اصلی‌ترین مخارج شما برای احداث یک مرکز پرورش ماهیان زینتی است. برای کم کردن هزینه این کار، می‌توانید آکواریوم دست دوم تهیه کنید. سایر مخارج شما، شامل هزینه تجهیز آکواریوم‌ها، تهیه نوزاد ماهی و تهیه دارو و غذاست.

تامین تمام سرمایه شروع کار به صورت وام کم بهره

حداکثر سرمایه‌ای که برای این کار نیاز دارید، ١٠ تا ١٥‌میلیون تومان است که تهرانی‌ها می‌توانند این مبلغ را به صورت وام نیز تأمین کنند. بنا به اعلام «کوروش پرند» معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بهمن‌ سال گذشته، پرورش‌دهندگان ماهی زینتی می‌توانند با معرفی‌نامه این وزارتخانه ٥ تا ١٥‌میلیون تومان وام، از صندوق کارآفرینی امید (مهر امام رضا(ع) سابق) دریافت کنند. بازپرداخت این وام با سود ٤‌درصد و تنفس ٦ ماهه خواهد بود.

دریافت تسهیلات ٥ تا ١٥‌میلیون تومانی پرورش ماهی زینتی مشروط به گذراندن دوره آموزشی وزارت کار است. این دوره آموزشی ١٢٠ ساعت است که ٤٤ ساعت آن به گذراندن مباحث تئوری و ٧٢ ساعت به پشت سر گذاشتن واحدهای عملی اختصاص دارد. علاوه بر دریافت وام، گذراندن این دوره آموزشی یک مزیت دیگر نیز دارد و آن این است که مرکز آموزشی وزارت کار، حاضر به خرید ماهی‌های تولید شده توسط کارجویان است. گفتنی است پرند رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای از آزمایشی بودن اجرای این طرح در استان تهران خبر داده و گفته است، به‌زودی شرایط برخورداری از تسهیلات پرورش ماهی زینتی برای سایر استان‌ها نیز فراهم می‌شود.

کمترین درآمدزایی دو برابر دارایی اولیه

طول دوره پرورش ماهیان زینتی حداکثر دو ماه است. هر قطعه بچه‌ماهی به طول یک و نیم سانتیمتر حدود ‌هزار تومان قیمت دارد. با در نظر گرفتن تمام هزینه‌ها شامل آب، برق، غذا و دارو و … هر قطعه ماهی زینتی در تمام طول دوره پرورش یعنی ٢ ماه، حدود ٥٠٠ تومان هزینه دارد و پس از پایان دوره هر قطعه ماهی با توجه به گونه و زیبایی آن حداقل ٣‌هزار تومان در بازار به فروش می‌رسد.

این در شرایطی است که با تخم‌ریزی ماهیان مولد و تولد نوزادان، ضمن این‌که هزینه اولیه خرید بچه‌ماهی حذف می‌شود، فروش بچه‌ماهی‌ها درآمد جداگانه‌ای ایجاد می‌کند. با این حساب می‌توان گفت میزان درآمد پرورش ماهیان زینتی حداقل دو برابر سرمایه اولیه در طول دو ماه خواهد بود.

نکات طلایی برای شروع پرورش ماهی‌های زینتی

محمدعلی حسینی، تولید‌کننده و مشاور پرورش ماهیان زینتی، چند نکته را برای شروع کار اساسی می‌داند. او دراین‌باره توضیح می‌دهد:

آزمون و خطا سرمایه‌تان را به باد می‌دهد: آموزش در هرکاری اصلی‌ترین شرط موفقیت است، زیرا اگر بخواهید هزینه ریسک آزمون و خطا را با هزینه آموزش مقایسه کنید به خوبی متوجه می‌شوید که بهترین شروع برای یک کار، آموزش خواهد بود. در دوره‌های آموزشی پرورش ماهیان زینتی، افراد با مباحثی مانند آماده‌سازی و استانداردسازی آکواریوم‌ها آشنا می‌شوند. انواع ماهی‌ها و گیاهان آبزی، اصول تکثیر و مراقبت از ماهیان زینتی از دیگر مباحث آموزشی این دوره‌هاست. علاوه بر این کارجویان با نحوه درمان یا پیشگیری از بیماری و انواع داروهای ماهیان زینتی آشنا می‌شوند ضمن این‌که یاد می‌گیرند چگونه برای محصولات خود بازاریابی کنند.

با کمتر از ٤٠ آکواریوم کار نکنید: هزینه‌ای که برای کمتر از ٤٠ آکواریوم پرداخت می‌کنید، تفاوت چندانی با مخارج ٤٠ تا ٥٠ آکواریوم ندارد اما درآمدزایی ٤٠ آکواریوم با کمتر از این تعداد، تفاوت قابل ملاحظه‌ای دارد. بنابراین برای این‌که به تولید اقتصادی و به صرفه برسید بهتر است کار را با حداقل ٤٠ آکواریوم شروع کنید.

ریسک نکنید: برای شروع کار سراغ گونه‌هایی با ریسک کمتر بروید. به‌عنوان مثال ماهی اسکار یک گونه مقاوم است و به راحتی تلف نمی‌شود اما ماهی‌هایی مانند آنجل گونه‌های حساس‌تری هستند و شمار تلفات در آنها بالاتر است. اجازه بدهید تجربه و دانش شما در این کار بیشتر شود سپس سراغ پرورش سایر گونه‌ها بروید.

نکته طلایی برای پیشگیری از تلفات ماهی : مهم‌ترین نکته برای جلوگیری از تلف شدن ماهیان زینتی، تعویض به موقع آب آکواریوم‌هاست. ماهیان زینتی باید روزانه ٤ تا ٥ وعده غذا دریافت کنند، همین موضوع باعث می‌شود که غذای باقیمانده در آب راکد آکواریوم‌ها بستر مناسبی برای رشد انواع باکتری ایجاد کند که این باکتری‌ها موجب بیماری و اتلاف ماهی‌ها می‌شود. این در شرایطی است که اگر تولید‌کننده آب آکواریوم‌ها را هر ٣ روز یکبار تعویض کند با کمترین میزان بیماری و مرگ‌ومیر گونه‌ها مواجه خواهد شد.

نظر شما درباره سرمایه گذاری در بخش ماهی‌های زینتی چیست؟
    

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
21 نظر
  1. سلام خسته نباشید
    فقط خواستم ببینم ضمین فروش محصول نهایی با کیفت هست یا نه باید در بدر دنبال مشتری باشیم
    منظورم صادرات هست ؟09227120326لطفا اگه کسی اطلاعی داره بده ممنون

  2. با سلام تا اونجا که من اطلاع دارم برا ثبت نام در کلاس های اموزش تکثیر ماهیان زینتی و( گرفتن مدرکش ) باید به فنی حرفه ای برید که فکر کنم پیدا کردن فنی حرفه ای دیگه کار چندان سختی نباشه و اگه اون فنی حرفه ای این رشته رو نداشت خودشون مدرسه ای دیگه رو بهتون معرفی میکنن
    و راه دیگه رفتن به مراکز بسیج سازندگی میباشد که از طریق رفتن به بسیج محلتون میتونید ادرسشونو بگیرید البته کارت بسیج هم لازمه که باید برا مورد دوم حتما داشته باشین.
    موفق باشید

      1. با سلام
        جناب اقای محمد علی حسینی اطلاعات اماری شما به شدت اشتباه بود و برای بنده که خودم سالهاست سالن دار هستم عجیبه که به یه سود رسیدن ارزش اینهمه امار سازی و به اشتباه انداختن علاقه مندان رو داره؟ یه نفر به پشتوانه این اطلاعات جعلی وارد اینکار میشه بعد میبینه که اینطور نیست نه از درامدی که شما ازش دم زدی خبری هست و نه هیچکدوم از اطلاعاتی که شما دادی واقعی.
        در فضای صد متر اگه کمتر از ۲۵۰ اکواریوم ۱۰۰ در ۴۰ در ۴۰ جایگذاری بشه قطعا اقتصادی نیست و در کل برای درامد یک فرد با تجربه حد اقل به ۲۵۰ تانک نیازه.
        ۴۰ تانک؟ واقعا؟ نکنید اینکارو بخدا حق الناسه به خدا گناه داره
        این شماره بندست ۰۹۲۱۵۵۴۵۲۱۹
        فقط یه توصیه به علاقه مندان دارم قبل از هر اقدامی حداقل به مدت ۶ ماه در نزدیک ترین مرکز تولید و پرورش ماهی زینتی منطقتون مشغول به کار بشید حتی شده بدون حقوق بعدش خودتون تصمیم بگیرید که باید از کجا و چطور شروع کنید
        به این امار و ارقام عجیب و سراسر دروغ هم اکتفا نکنید

        1. دمت گرم، منم میخواستم همینو بگم متاسفانه یکم آمار و ارقامشون اشتباهه و در ضمن دوره بازگشت سود در پرورش ماهی زینتی به هیچ وجه دو ماه نیست، ماهیو وقتی تکثیر میکنی لاروها تا بیان به حد فروش برسن حداقل چهار پنج ماه طول میکشه چطور اینا دو ماه در نظر میگیرن؟ من خودم الان یک و نیم ساله تو این کار هستم فعلا هیچ فروشی نداشتم درسته تعداد ماهیام خیلی زیاد شده ولی اگه بخوام هر چی که بزرگ میکنمو بفروشم دیگه واسه تکثیر چیزی واسه خودم نمیمونه، کسایی که میخوان بیان وارد این کار بشن خییییلی خیلی باید صبور باشن و اگه میخوان به سوددهی خوبی برسن بازگشت پول تو دو ماه و پنج ماه و شش ماه رو از سرشون‌بندازن بیرون

          1. حرف شما هم درسته منتها به حجم کار و نوع ماهی پرورشی هم نگاه میکنه .
            با سرمایه گذاری درشت و ایجاد سالن تکثیر بزرگ (چه آکواریوم چه استخر) ، انتخاب ماهی بازار پسند و قیمت منصفانه راحت تر و زودتر به سوددهی میرسی .
            کلا با حجم کم نباید انتظار سود آنچنانی داشت ، به قول دوستمون در اون صورت باید صبور بود .

        2. اگر علاقمند به آموزش در زمینه پرورش ماهی زینتی هستید با شماره 02166069301 تماس بگیرید

    1. چند درصد احتمال داره ک ضرر بدیم تو اینکار.و برای فروش ب مشکل نمیخوریم ینی همیشه مشتری هست؟با چقدر سرمایه استارت میشه زد.ممنون میشم ج بدید

  3. سلام من تهران هستم دوست دارم که بیشتر بااین شغل پرورش ماهی های زینتی آشناشم اگه میشه لطف کنین آدرسی وبهم بدین تااونجا اطلاعاتم بیشترکنم من دنبال آموزش واینکه بعدواردبازارکاربشم شمارم اینه خواهشا تماس بگیرین ممنون میشم ۰۹۱۸۵۶۸۴۷۲۲

  4. سلام.خیلی ممنون از توضیحاتتون.می خواستم بدونم کدوم سازمان دولتی متولی این کاره ؟آیا در یزد دوره ی آموزشی پرورش ماهی های زینتی برگزار میشه یا نه و کجا؟ آیا هیچ سازمانی خرید محصول رو پشتیبانی میکنه یا نه؟

  5. با سلام
    خدمت شما عرض کنم من در جستجوی تکثیر گیاهان اکواریومی هستم ولی هیچ اطلاعات کاملی و هیچ اموزشگاهی در این خصوص پیدا نکردم ایا امکانش هست منو در این زمینه راهنمایی بفرمایید من در استان گلستان شهر گرگان سکونت دارد . با تشکر

  6. باسلام وخسته نباشیدبه جناب آقای محمد علی حسینی می خواستم درموردکلاسای آموزشی که گفتین بدونم کجابرگذارمیشه وچطوری میشه ثبت نام کرد وبعدشم ازاین طرح اداره شیلاتم حمایت می کنه یامی تونه بازاری برای فروش برامون درست کنه ممنون میشم که جوابموبدین اینم شماره منه دوست دارم باهاتون تلفنی اگه بشه یه گپی بزنم مرسی ارزحمات شما
    09353950963

  7. سلام لطفا راهنمایی کنید که من کجا تو شهرستانمون نیشابور مرکزاموزشیشو پیدا کنم

  8. سلام لطفا نشانی اموزشگاه در شهر تهران راهم بدهید ومن یک راهنمایی حضوری برای پرورش وصادرات میخواستم لطف میکنید اگر شماریتان رادر سایت قرار دهید ممنون

    1. دوره های آموزشی فراساحل نگار بصورت حضوری و آنلاین با پشتیبانی بعد دوره برگزار میشه اگر تمایل دارید جهت مشاوره و شرکت در دوره ها با شماره 09126625703 تماس بگیرید

      1. برادر عزیز هر ماهی میخواید پرورش بدید از گوگل سرچ کنید همه اطلاعات لازمو در اختیارتون میذاره دنبال وام هم از دولت خودمون نرید چون فقط الافتون میکنن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب