بازار سرمایه در شرایطی قرار دارد که روند نزولی قیمت سهام شرکت های بورسی موجب شده تا حتی حرفه ای ترین معامله گران و تحلیلگران بورس نیز از سرمایه گذاری های خود ضررکنند و کمتر سهامداری در حال حاضر از سرمایه گذاری های خود راضی به نظر می رسد.
اما در این شرایط سوالی که مطرح می شود این است، که شرکت های سرمایه گذاری که فعالیت اصلی آنها سرمایه گذاری در سهام شرکت های فعال بورس است چه استراتژی را برای فعالیت در این عرصه در پیش گرفته اند؟ و چگونه در این بازار حضور دارند؟
در همین ارتباط، مدیر سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کشوری در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز عنوان کرد: در شرایط کنونی تمرکز اصلی شرکت بر اجرا، تکمیل و توسعه پروژه های در دست اجرای شرکت های زیر مجموعه همچون فولاد اکسین خوزستان، صبا فولاد خلیج فارس، لوله سازی اهواز و غیره قرار دارد. چراکه بودجه در اختیار شرکت ها محدود بوده و از این رو “وصندوق” نیز با توانمندی موجود سعی می نماید اولویت را در کمک به پروژه های مذکور قرار دهد.
محمد صابونچی افزود: علاوه بر این، در شرایط کنونی حمایت از شرکت های زیر مجموعه بورسی که بیشترین وزن پرتفوی بورسی “وصندوق” را به خود اختصاص می دهند، همچون “جم”، “شرانل” و “پاسا” و برخی دیگر از سهام با وزن قابل توجه در پرتفوی شرکت، از جمله اصلی ترین استراتژی های این مجموعه بوده، به گونه ای که طی ماه های اخیر و در زمانی که روند نزولی بر بورس حاکم بوده، زیر مجموعه های مذکور “وصندوق” نسبت به سایر شرکت های فعال بورس افت ارزش کمتری را داشته اند.
وی در خصوص استراتژی های “وصندوق” برای سرمایه گذاری در سایر صنایع اظهار داشت: اگرچه تمرکز اصلی این مجموعه سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی است، اما اختصاص بخش بیشتری از پرتفوی بورسی به سایر صنایعی که می توانند پیشرو باشند، همچون صنایع مرتبط با فناوری اطلاعات و IT، ساختمان، لیزینگ، بیمه و … در حال بررسی است.
این کارشناس بازار سرمایه، سرمایه گذاری در بورس بر مبنای انجام تحلیل بنیادی و سپس تکنیکال، آن هم با در نظر گرفتن تمامی پیش فرض های حاکم بر این گونه تحلیل ها را به سهامداران توصیه کرد و در این خصوص ابراز داشت: به نظر می رسد هیجانات بازار سرمایه ناشی از بحث مذاکرات هسته ای تا حدودی فروکش کرده و بورس به تعادل نسبی رسیده است .
براین اساس با توجه به روند هیجانی بورس از ابتدای امسال تاکنون به فعالان بازار سرمایه توصیه می شود تا با تمرکز بر وضعیت آتی سودآوری صنایع و شرکت های بورسی و بر مبنای تحلیل بودجه شرکت ها اقدام به سرمایه گذاری کنند. بر این اساس توصیه می شود تا سهامداران توجه خود را صرفاً به لغو تحریم های بین المللی یا توافق هسته ای معطوف نکرده و در بررسی های خود آثار قیمت جهانی هر بشکه نفت و نیز نوسانات قیمتی فلزات اساسی و غیره را بر وضعیت آتی سودآوری شرکت ها مد نظر قرار دهند.
مدیر سرمایه گذاری “وصندوق” با بیان اینکه قیمت سهام برخی از شرکت ها به محدوده های جذاب برای خرید رسیده، افزود: قیمت سهام بسیاری از شرکتهای بورسی افت قابل توجهی را تجربه کرده اند و فرصت مناسبی برای خرید به وجود آمده است، اما با این حال نباید انتظار کسب بازدهی های غیر منطقی از سرمایه گذاری در بورس را داشت.
به سرمایه گذارانی که امیدوار به رشد سنگین بازار سرمایه جهت جبران زیان هستند باید گفت که چنین رشدی تنها می تواند در سایه افزایش نرخ ارز ناشی از تغییر در متغیرهای اقتصادی و نه سیاسی و یا کاهش شدید نرخ بهره بانکی صورت پذیرد که البته با توجه به حساسیت ویژه دولت و بانک مرکزی، افزایش نرخ ارز و یا کاهش شدید نرخ بهره در مقطع فعلی چندان ساده به نظر نمی رسد. بر این اساس پیش بینی می شود بازار سرمایه طی ماه های آتی رشدی آهسته و پیوسته همراه با نوسانات مقطعی داشته و از رشدهای آنچنانی در مقطع فعلی خبری نخواهد بود.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: