دارندگان واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری نیز زیان کردند

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
بررسی صندوق های سرمایه گذاری

با ادامه رکود دامنه‌دار بورس تهران و زیان سهامداران در این بازار، کسانی که از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری اقدام به سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه کرده‌اند، با زیان مواجه شدند.

به گزارش سایت بورسینس به نقل از خبرنگار ایسنا، صندوق‌های سرمایه‌گذاری که همواره به سرمایه‌گذاران تازه وارد برای سرمایه‌گذاری در آن توصیه شده است، با گرفتار شدن بورس در رکود، عملکرد مطلوبی از خود نشان نداده و با تبعیت از جریان منفی بورس، زیان سرمایه گذاران خود را افزایش داده‌اند.

بنابراین و در شرایطی که انتقادات زیادی از عملکرد این نهادهای مالی فعال در بازار سرمایه وجود دارد،از میان 120 صندوق سرمایه‌گذاری فعال در بورس تهران در حال حاضر فقط 38 صندوق در یکماه گذشته با بازدهی مثبت مواجه شدند و مابقی صندوق ها با زیان ناشی از رکود بورس دست و پنجه نرم کردند.

با رفتن بورس از نیمه فروردین ماه به فاز منفی، صندوق های سرمایه گذاری نیز به روند نزولی دچار شده و میانگین زیان سرمایه گذاران خود را افزایش دادند؛ آمارها نشان می دهد از میان 77 صندوق فعال در سهام، تنها 2 صندوق آرمان اعتلا کشاورزی و زرین پارسیان بازدهی مثبت بسیار ناچیزی کسب کردند و مابقی صندوق های فعال در سهام زیان یک تا 12 درصدی را تجربه کردند و بدترین عملکرد یک ماه اخیر را به خود اختصاص دادند به طوری که صندوق‌های فارابی، توسعه صادرات و فام به ترتیب با زیان 12، 10 و 9 درصدی در قعر جدول این گروه قرار گرفتند.

از میان صندوق‌های سرمایه گذاری مختلط نیز تنها دو صندوق نیکوکاری ایتام برکت و امین صبار با بازدهی بسیار ناچیز 0.4 و 0.1 درصدی مواجه شدند و 12 صندوق دیگر با زیان یک تا 3 درصدی نتوانستند بازدهی مثبتی را نصیب همراهان خود کنند البته این صندوق‌ها عملکرد بهتری از شاخص بورس داشتند.

اما در این میان تنها دارندگان واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت هستند که مانند همیشه وضعیت بهتری نسبت به سایر صندوق‌ها دارند، زیرا این نوع صندوق ها در یکماه گذشته بیشترین بازدهی را هر چند به صورت محدود نصیب همراهان خود کرده و از بازدهی شاخص بورس نیز پیشی گرفتند.به این ترتیب صندوق‌های اندوخته ملت، بانک گردشگری و کاریزما توانستند بازدهی 2 درصدی را ‌در میان سایر صندوق ها کسب کرده و در صدر جدول این گروه قرار بگیرند.

بر این اساس از میان 35 صندوق سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت، 34 صندوق بازدهی 0.4 تا 2 درصدی را کسب کرد و تنها صندوق توس ایرانیان زیان 0.2 درصدی را به همراهان خود وارد ساخت.

به گزارش ایسنا، صندوق‌های سرمایه‌گذاری نهادهای مالی هستند که در سهام شرکت‌های بورسی و انواع اوراق مشارکت سرمایه‌گذاری کرده و برای افرادی که اطلاعات و فرصت کافی برای فعالیت در بازار سرمایه ندارند، طراحی شده اند.

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب