به گزارش سایت بورسینس به نقل از پرشین تحلیل ، شاخص کل بورس 276 واحد افزایش یافت و به رقم 36,836 واحد رسید. فارس با 116 واحد وحکشتی با 36 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل گذاشتند. ارزش معاملات در این بازار به رقم 196 میلیارد تومان رسید.
در بازار فرابورس شاخص ایفکس 2 واحد رشد کرد و به رقم 702 واحد رسید. زاگرس و پترول بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل گذاشتند. ارزش معاملات در این بازار به رقم 303 میلیارد تومان رسید.
دلار و سکه و فلزات اساسی
امروز دلار به قیمت 3280 تومان رسید و سکه در محدوده قیمتی 910 هزار تومان داد و ستد شد . در بازار های جهانی مس یه قیمت 5663 دلار ، روی 2040 و آلومنیوم به قیمت 1650 دلار برای هر تن معامله شدند.
مهم ترین اخبار اقتصادی
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی وضعیت اقتصاد کلان ایران در سال 1393 را تحلیل کرد. دفترمطالعات اقتصادی این مرکز در این گزارش به بررسی وضعیت اقتصاد کلان کشور در سال 1393 می پردازد و برای این منظور ابتدا وضعیت نرخ رشد اقتصادی و تورم در نقاط مختلف دنیا مورد بررسی قرار می دهد و سپس به بررسی وضعیت مهمترین شرکای تجاری کشور می پردازد. در ادامه وضعیت متغیرهای اقتصاد کلان نظیر نرخ رشد اقتصادی، تورم، نرخ ارز و اشتغال مورد بررسی قرار می گیرند.
این گزارش با اشاره به اینکه اقتصاد ایران در ابتدای سال 1393 با مسائل مختلف کوتاه مدت و بلندمدت روبرو بوده است ، میافزاید: در کوتاه مدت، لزوم خروج از رکود، مواجهه با بی ثباتی اقتصاد کلان و نرخ تورم بالاتر از میانگین بلندمدت اقتصاد ایران ، تامین مالی کسری بودجه قابل توجه دولت در نتیجه کاهش صادرات نفت و همچنین چگونگی مواجهه با محدودیت های تجاری ناشی از تحریم های اقتصادی از مهمترین مسائل و دغدغه های موجود بوده است.
دولت در سال 1393 تلاش کرد با اجرای سیاست هایی در جهت حل مسائل فوق گام بردارد. به طور کلی مهمترین اهداف دولت در سال 1393 ، خروج از رکود، کنترل تورم و حفظ ثبات اقتصادی بوده است. برای نیل به این اهداف، دولت از ابزارهای سیاستی مختلفی استفاده کرده است. برای کنترل تورم، تاکید دولت بیشتر بر کنترل نقدینگی از کانال کنترل پایه پولی ، انضباط مالی دولت و ثبات بازار ارز بوده است.
بر اساس بسته سیاستی منتشر شده و لایحه رفع موانع تولید، مهمترین سیاست های دولت در راستای خروج از رکود را می توان حفظ ثبات اقتصادی ، اولویت دادن به تامین مالی کوتاه مدت از طریق افزایش سهم تسهیلات سرمایه در گردش از کل تسهیلات ، کاهش فشار تحریم ها ، افزایش سرمایه بانک ها و تسویه بدهی های دولت به بخش های غیردولتی در نظر گرفت. مهمترین راهبرد دولت در راستای حفظ ثبات اقتصاد کلان نیز کنترل هدفمند بازار ارز و تعدیل آن به نسبت تورم، پرهیز از وارد کردن شوک های بزرگ به اقتصاد و اجرای سیاست های تعدیل قیمتی با شیب کم بوده است.
نتایج بررسی های مرکز پژوهش ها نشان می دهد با وجود اینکه بانک مرکزی در آمار مقدماتی خود رشد اقتصادی نه ماهه سال 1393 را برابر 3/6 درصد اعلام کرده است، به نظر می رسد امکان تعدیل این آمارها وجود دارد. شواهد آماری موجود نشان می دهند که نرخ مذکور دچار بیش برآوردی است و محاسبات مرکز پژوهش ها نرخ رشدی در حدود 2 درصد را برای سال 1393 پیش بینی می کند.
ضمن اینکه هر چند شاخص های کلان در رابطه با رشد اقتصادی حکایت از مثبت شدن آن و خروج از رکود دارند، با این حال بررسی جزئیات به خصوص در بخش صنعت نشان می دهد علائم چندان مثبتی در رابطه با خروج از رکود دیده نمی شود. ضمن اینکه با در نظر گرفتن این موضوع که سهم زیادی از رشد مثبت سال 1393 را باید به یک عامل برون زا یعنی لغو بخشی از تحریم ها نسبت داد به سختی می توان مثبت شدن رشد اقتصادی در سال 1393 را به عنوان خروجی پایدار از رکود و برگشت اقتصاد به دامنه رشد اقتصادی مثبت در نظر گرفت و با فرض ادامه وضعیت موجود حتی برای سال 1394 نیز وضعیت چندان بهتری متصور شد. همچنین بررسی وضعیت نرخ تورم نشان داد که با توجه به تخلیه شدن اثر شوک های ناشی از هدفمندی یارانه ها و نرخ ارز در تورم ، تورم در سال اخیر روندی کاهشی به خود گرفت، با این حال در انتهای سال 1393 و با توجه به رسیدن تورم به هسته خود روند کاهشی تورم متوقف شده است.
هر چند پس از دو سال تجربه رشد اقتصادی منفی و تورم بالا، مثبت شدن رشد اقتصادی، ثبات نسبی در سطح اقتصاد کلان و تداوم روند نزولی تورم در این سال را می توان به عنوان مهمترین دستاوردهای کشور در حوزه اقتصادی در نظر گرفت، با این حال شواهد و قرائن موجود حاکی از عدم اعلام رسمی یا عملی سیاست های دولت برای چگونگی مواجه با مسائل اساسی بلندمدت ایران به خصوص اشتغال ، بهره وری ، محیط زیست و فساد است .
به طور کلی می توان بیان کرد با توجه به اهمیت مذاکرات هسته ای در وضعیت اقتصاد کلان که شرایط سال های 1391 و 1392 موید آن است، به نظر می رسد عمده انرژی و تمرکز فعالان اقتصادی و سیاستگذاران معطوف به تحلیل شرایط بعد از مذاکرات شده و در سال 1393 تغییر قابل ملاحظه ای در متغیرهای کلیدی اقتصاد و فرآیندهای منجر به آنها مشاهده نمی شود.
مهم ترین اخبار سیاسی
نشست سیدعباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران با هلگا اشمید معاون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا از ساعت ۱۲ امروز شنبه بوقت ایران در هتل کوبورگ وین از سر گرفته شد . به گزارش واحد مرکزی خبر معاونان وزیر خارجه ایران روزگذشته (جمعه ) دیدارهای دوجانبه با نمایندگان کشورهای روسیه ,چین و سه کشور اروپایی در مذاکرات (المان ,فرانسه و انگلیس ) داشتند . همچنین سیدعباس عراقچی و مجید تخت روانچی اعضای ارشد تیم مذاکره کننده هسته ای کشورمان روز دوشنبه به محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران در لوگزامبورگ می پیوندند .محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران روز دوشنبه در لوگزامبورگ با فدریکا موگرینی مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و وزرای خارجه سه کشور فرانسه، آلمان و انگلیس دیدار می کند.
خبرگزاری مهر نیز به نقل از رویترز در گزارش خود با اشاره به کار سخت باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا برای متقاعد کردن کنگره این کشور درباره هرنوع توافقی با ایران نوشت: در حالی که بسیاری از مقام های غربی شانس توافق نهایی هسته ای با ایران را ۵۰-۵۰ می بینند، اما دیپلمات های نزدیک به مذاکرات بخت موفقیت این مذاکرات را بیش از اینها می دانند . به نوشته این خبرگزاری علت خوشبینی بیشتر دیپلمات های نزدیک به مذاکرات هسته ای، پیشرفت در جزئیات بسیار دشوار این مذاکرات است .
رویترز از قول یک مقام ایرانی که خواسته نامش فاش نشود، می نویسد که شانس توافق نهایی هسته ای تاکنون ۷۰درصد است و این معامله انجام خواهد شد زیرا که آمریکایی ها بیش از ایران به آن نیاز دارند. با این حال یک مذاکره کننده سابق گروه ۱+۵ شانس رسیدن به توافق را کمتر از ۵۰ درصد عنوان کرده است . این خبرگزاری غربی در عین حال مدعی شده است که شکست در مذاکرات هسته ای، پایان حیات سیاسی حسن روحانی رئیس جمهوری میانه روی ایران خواهد بود. این گزارش مدعی شده است که محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه و رئیس هیات مذاکره کننده ایران در خصوص پایان حیات سیاسی حسن روحانی به جان کری همتای آمریکایی خود هشدار داده و گفته است که شکست مذاکرات به محافظه کاران تندرو مخالف توافق در ایران فرصت خواهد داد تا حرف خود را به کرسی بنشانند .
این خبرگزاری غربی در عین حال با بیان اینکه اوباما باید برای کسب موافقت کنگره جمهوریخواه آمریکا تلاش کند، خاطرنشان کرده است اعضای کنگره معتقد هستند که توافق هسته ای با ایران، به قدرت گرفتن تهران در منطقه منجر شده و متحدان این کشور از جمله رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی را با چالش مواجه می کند اما مقام های نزدیک به هیات های مذاکره کننده می گویند اوباما منتظر مخالفت کنگره و استفاده از حق وتوی خویش است .
رویترز همچنین مدعی شده است مذاکره کنندگان ایرانی وعده داده اند به عنوان بخشی از رژیم بازرسی ها، اجازه دسترسی به مراکز نظامی و دانشمندان هسته ای ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی داده خواهد شد و این در حالی است که آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب با چنین مساله ای مخالفت کرده اند . این در حالی است که همزمان ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در خصوص دستیابی به توافق جامع هسته ای بین ایران و گروه ۱+۵ تا پیش از ضرب الاجل ۱۱ تیرماه ابراز خوشبینی کرده و گفته است در مذاکرات هسته ای با ایران نباید خواست هایی دست نیافتنی مطرح شود . از سوی دیگر لوران فابیوس وزیر امور خارجه فرانسه که کشورش موضعی سرسختانه در مذاکرات هسته ای در قبال ایران دارد، امروز راهی منطقه خاورمیانه می شود تا در این خصوص با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی و عادل الجبیر وزیر امور خارجه عربستان دیدار کند.
در گروه های مختلف بورسی چه خبر بود؟
گروه نفتی و پالایشی، امروز نیز بدون حضور نمادهای پالایشگاهی آغاز به کار کرد و چند نمادی هم که مجاز به معامله بودند در محدوده مثبت معاملات خود را دنبال کردند؛ در این بین تنها دو نماد ونفت و شرانل در ساعت پایانی بازار وارد محدوده منفی شدند؛ ونفت در نهایت با معامله 4.8 میلیون سهم و در محدوده صفر تابلو به کار خود پایان داد.
در پی توقف نمادهای پالایشی، رئیس اداره نظارت بر ناشران بورسی سازمان بورس از احتمال انتشار گزارش شفافسازی شرکت های مذکور در بعد از ظهر امروز شنبه خبر داد و گفت: شرکتهای پالایشی ظهر امروز در جلسهای با پالایش و پخش ابهامات خود را شفافسازی خواهند کرد. محمدرضا معتمد رئیس اداره نظارت بر ناشران بورسی سازمان بورس در گفتوگو با فارس، عنوان کرد: با توجه به اثر با اهمیت اعلامیه صورت حساب یارانه و فرآوردههای نفتی از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی به شرکتهای پالایشی نماد معاملاتی ۵ شرکت پالایشی در روز چهارشنبه هفته گذشته متوقف شد. معتمد افزود: بر این اساس به لحاظ اثر با اهمیتی که این اعلامیه بر روی سود دوره مالی ۹۳، بر جای میگذارد و ابهامهایی که میتواند در آینده سود و زیان این شرکتها را تحت تاثیر قرار دهند، نمادهای معاملاتی پالایشی را با توقف مواجه کرده است.
وی افزود: در حال حاضر سازمان بورس در انتظار نتیجه جلسهای است که امروز ظهر مدیران شرکتهای پالایشی با شرکت پالایش و پخش فرآوردههای نفتی به منظور مشخص شدن ابهامها خواهند داشت. در صورت اعلام نتیجه این جلسه چنانچه شرکتهای پالایشی به طور مستقیم اقدام به شفافسازی گزارشهای مالی خود کنند، نمادهای معاملاتی این گروه آماده بازگشایی خواهند شد، در غیر این صورت سازمان بورس به طور مستقیم با انتشار اعلامیه شفافسازی اقدام به بازگشایی نماد معاملاتی پالایشیها پس از حصول نتیجه جلسه امروز خواهد کرد.
در گروه خودرو و ساخت قطعات، در نمادهای خودرویی که معاملات مثبتی را آغاز کرده بودند به تدریج شاهد افت قیمت بودیم، بطوریکه در میانه بازار قیمت تمامی آنها به محدوده صفر تابلو رسید. در این بین خزامیا تنها نمادی بود که در آن شاهد تشکیل صف خرید بودیم. در خبهمن نیز عرضه حقوقی معاملات این نماد را به محدوده منفی کشاند. خپارس با حجم معامله 45 میلیونی پرحجم ترین نماد گروه بود. در خزامیا و خکاوه نیز بیش از 16 میلیون سهم معامله شد. در قطعه سازها نیز به تدریج شاهد کاهش قیمت بودیم؛ خمحرکه و ختراک نمادهای صف خرید بودند. در این گروه خاذین مشمول رفع گره معاملاتی شد و پس از بازگشایی در محدوده 10 درصد منفی معامله 25 هزار سهم درقیمت4384 ریال به صف فروش رسید.
امروز سه نماد خساپا، خمهر و خمحرکه در این گروه گزارشات خود را منتشر کردند. خساپا صورت های مالی حسابرسی نشده سال 93 را براساس عملکرد 12 ماهه ارائه داد؛ طبق این گزارش سایپا بابت هر سهم با 33 درصد افزایش نسبت به آخرین پیش بینی خود 12 ریال سود شناسایی کرد. خمهر نیز گزارش حسابرسی شده سال 93 خود را با اعلام 221 ریال سود بابت هر سهم ارائه داد؛ این در حالی است که در گزارش حسابرسی نشده شرکت این مبلغ 241 ریال اعلام شده بود. این تعدیل عمدتا به خاطر افزایش 830 درصدی سایر هزینه های عملیاتی است. و بالاخره خمحرکه با سرمایه 893.025 میلیون ریالی در گزارش 12 ماهه حسابرسی نشده سال مالی 93 سود هر سهم خود را با 3 درصد تعدیل مثبت مبلغ 346 ریال اعلام کرد.
مدیر عالم آذین خودرو، در گفت و گو با تسنیم، با اشاره به افزایش همکاری شرکت رنو با خودروسازان و قطعه سازان ایرانی، اظهار داشت: قرار است تا پایان سال جاری با همکاری شرکت رنو و پارس خودرو حدود 15 هزار دستگاه از خودروی رنو ساندرو ( B90 ) تولید شود. وی با بیان اینکه در گام نخست این خودرو با 40 درصد ساخت داخل تولید میشود، افزود: هم اکنون در تولید خودروی ال 90 به 70 درصد ساخت داخل دست پیدا کرده ایم که این رقم در آینده به 90 درصد خواهد رسید. ایشان در ادامه افزود: علاوه بر تولید B 90 سه خودروی دیگر در قالب CBU به بازار عرضه می شوند.
در گروه فلزات اساسی جو منفی بر معاملات گروه حاکم بود. نماد فخوز پس از برگزاری مجمع عادی و تصویب سود نقدی 115 تومانی در قیمت 3317 ریال بازگشایی شد. فپنتا تنها نماد صف خرید گروه بود. ذوب با حجم معامله 4.9 میلیونی پرحجم ترین نماد گروه بود.
در استخراج کانه های فلزی ومعادن، کچاد، کگل و کبافق در محدوده های مثبت معامله شدند. کنور نماد صف فروش گروه بود.
مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در گفتوگو با ماین نیوز با اشاره به اینکه مانده بدهی شرکت چادرملو در سالهای 1392 و 1393 تا سال 1395 استمهال شد، افزود: این بدهی مربوط به مابهالتفاوت بهره مالکانه است که مقداری از آنرا پرداخت کردیم و باقیمانده آنرا نیز قرار است در طول سال 1395 پرداخت کنیم. به این ترتیب رقم بدهی چادرملو پس از رفع مغایرت و نهایی شدن در سال 1395 پرداخت خواهد شد. ایشان در رابطه با تاثیر این موضوع بر فعالیت های شرکت افزود: این کار باعث خواهد شد که توان مالی شرکت چادرملو ثابت باقی بماند و بیشتر از این دچار مشکل نشود.
در گروه حمل و نقلی شاهد معاملات مثبتی در تمامی نمادها بودیم و نماد حفارس با صف خرید بسته شد حکشتی با 2,6 میلیون سهم بیتشرین حجم معامله را در این گروه دارا بود .
در گروه بانکی اکثرا شاهد معاملات منفی بودند بطوریکه نمادهای وپست و سمایه با صف فروش بسته شدند وتجارت، وبملت و حکمت نیز منفی معامله شدند. وقوام طی اطلاعیه ای اعلام نموده است که حسب تصمیمات متخذه هیات مدیره این بانک و به منظور انطباق با الزامات و دستورالعملهای ابلاغی از سوی بانک محترم مرکزی ج.ا.ا در خصوص رعایت میزان سرمایه گذاریها و خروج تدریجی بانکها از بنگاه داری ، مقرر شد به منظور شفاف تر شدن و کسب بازده موردنظر ، حدود 66 درصد سهام گروه اقتصادی مهرگان متعلق به این بانک از تاریخ 93/10/01 از طریق کارشناسی قیمت سهام و یا قرارداد اقاله در ازای مبلغ 27000 میلیارد ریال وجه نقد و یا درخواست تسهیلات از سرمایه گذاریهای این بانک خارج و به بنیاد تعاون ناجا منتقل شود .
در گروه محصولات شیمیایی نمادها اکثرا با معاملات مثبت به کار خود پایان دادند و نمادهای پترول ، وپترو ، شکربن با صف خرید بسته شدند .
مدیرطرحهای شرکت ملی پتروشیمی با اشاره به اولویت بندی ۶۰ طرح پتروشیمی گفت: ۱۵ طرح در اولویت اول قرار دارند که در سالهای ۹۴ و ۹۵ با ظرفیت ۸.۵ میلیون تن به بهرهبرداری خواهند رسید.به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، شرکت ملی صنایع پتروشیمی از قول مرضیه شاهدایی اعلام کرد: با توجه به تعداد بالای طرحهای توسعه ای و پیشرفت فیزیکی متفاوت، این طرح ها را اولویتبندی کردیم.به طوریکه طرحهای بین 60 تا 100 درصدی را در اولویت اول قرار دادیم تا نظارت، همیاری و کمک به آنها پیش از بقیه طرحها انجام شود.طرحهای با پیشرفت از 20 تا 60 درصد در اولویت دوم و از یک تا 20 درصد در اولویت سوم قرار گرفتند.
امروز نماد پتروشیمی مبین بعد از برگزاری اولین مجمع سالانه هفته گذشته و تقسیم سود 36 تومانی هر سهم ، باز و با حمایت سهامدار عمده همراه شد.به طوریکه با معامله بیش از 4.5 میلیون سهم، بهای هر سهم “مبین” با دو درصد افزایش به همان قیمت عرضه اولیه یعنی 290 تومان رسیددر این رابطه یک مقام مسئول به بورس پرس گفت: به دلیل ارزنده بودن این شرکت و وجود ظرفیت های متعدد و همچنین مناسب بودن شرایط کنونی بازار، سهامدار عمده به حمایت از این شرکت تا حد امکان ادامه خواهد داد.
بر اساس تصمیمات مجمع عمومی فوق العاده مورخ 1393/04/01 افزایش سرمایۀ شفارا از مبلغ 50,000 میلیون ریال بهمبلغ 150,000 میلیون ریال ( از محل مطالبات و آورده نقدی مبلغ 100000 میلیون ریال ، ) در تاریخ 1394/03/25 در مرجع ثبت شرکت ها به ثبت رسیده است.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: