خانه - اخبار شرکت‌‌های بورسی - تاثیر تغییرات در نرخ خوراک پتروشیمی بر شرکت‌ها / پتروشیمی زاگرس بیشترین تاثیر را می پذیرد

تاثیر تغییرات در نرخ خوراک پتروشیمی بر شرکت‌ها / پتروشیمی زاگرس بیشترین تاثیر را می پذیرد

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
اخبار پتروشیمی و پالایشی

اواخر سال 1393 با پیگیری های مستمر مجتمع های پتروشیمی و اتحادیه های ذیربط، نرخ خوراک گاز پتروشیمی ها از سرفصل های بودجه خارج و بررسی ها برای تصویب یک فرمول بلندمدت برای نرخ خوراک آغاز گردید.

به گزارش بورس نیوز، فرمول مورد نظر توسط اعضای مجلس تصویب شد و به تأیید شورای نگهبان رسید. طبق فرمول مشخص شده، نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی بر مبنای میانگین وزنی گاز مصرفی در کشور تعیین خواهد شد. پس از تعیین فرمول، در بهمن ماه 1393 سه وزارت خانه اقتصاد و دارایی، صنعت، معدن و تجارت و نفت مکلف شدند تا ظرف مدت 6 ماه تکلیف نرخ خوراک واحدهای پتروشیمی را بر مبنای فرمول تعیین شده مشخص نمایند.

با توجه به اتمام مهلت 6 ماهه تعیین نرخ خوراک، زمزمه هایی مبنی بر تصمیم گیری در این مورد به گوش می رسد، اما هنوز خبر قطعی راجع به تصمیم گیری یا نرخ تعیین شده منتشر نشده است.

اغلب شرکت های پتروشیمی نرخ خوراک گاز سال 1394 خود را با نرخ 8 سنت در نظر گرفته اند و توجیه آن ها برای این کار، محاسبات برمبنای فرمول تعیین شده می باشد. گمانه زنی ها درمورد نرخ خوراک احتمالی بسیار زیاد است. برخی به تثبیت نرخ سال 1393 یعنی 13 سنت معتقدند و برخی دیگر کاهش نرخ خوراک توسط مجتمع های پتروشیمی را منطقی ارزیابی می کنند. از سویی از صحبت های وزیر نفت، بوی نرخ 18 الی 25 سنتی می آید.

در این گزارش پیش بینی شرکت های پتروشیمی از نظر نرخ خوراک و هزینه مواد اولیه مورد بررسی قرار داده شده تا تأثیر تغییر نرخ خوراک بر این شرکت ها مشخص شود. پیش بینی مقدار و مبلغ گاز مصرفی مهم ترین شرکت های مصرف کننده گاز شیرین به شرح زیر است:

نرخ خوراک پتروشیمی

همانطور که مشاهده می شود تنها پتروشیمی پردیس به دلیل تفاوت در سال مالی، نرخ خوراک خود را مانند نرخ سال 1393 لحاظ نموده و سایر مجتمع ها با نرخ 8 سنت، خوراک خود را محاسبه کرده اند. اختلاف نرخ ها نیز به دلیل اختلاف در مالیات و … می باشد.

در صورت افزایش نرخ خوراک، شرکت پتروشیمی زاگرس بیشترین تأثیر را خواهد پذیرفت، زیرا حدود 90% گاز مصرفی آن خوراک است. کمترین تأثیر متوجه پتروشیمی شیراز با 30% مصرف خوراک خواهد بود؛ البته توجه به این نکته ضروری می باشد که در این مورد خاص، پتروشیمی پردیس به دلیل اینکه نرخ خوراک خود را مشابه سال 1393 در نظر گرفته، تغییرات EPS کمتری خواهد داشت.

جدول زیر تأثیر افزایش نرخ خوراک به 13 سنت بر سود هر سهم واحدهای پتروشیمی در صورت ثبات سایر عوامل را نشان می دهد.
نرخ خوراک پتروشیمی

ابوالفضل جعفری ماهوک
کارشناس سرمایه گذاری شرکت کاتوز آرمان پارس

 

شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:

  • می‌توانید در دارایی‌هایی مانند طلا و مسکن سرمایه‌گذاری کنید
  • در صندوق‌های سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید

برای شروع سرمایه‌گذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

سایر مطالب: تاثیر نرخ خوراک بر شرکتهای پتروشیمی, نرخ خوراک پتروشیمی ها

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب