مجمع عادی سالیانه شرکت پتروشیمی فن‌آوران (شفن)

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
بازار بورس

مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت پتروشیمی فن آوران (نماد شفن) برای سال مالی منتهی به 93/12/29 ساعت 15 روز دوشنبه مورخ 94/4/15 با حضور بیش از 97 درصد از سهامداران و  با حضور آقایان خالقی بعنوان رئیس مجمع، ابراهیمی بعنوان نماینده شرکت سرمایه گذاری بازنشستگی کشوری و رزاقی نماینده گروه پتروشیمی تابان فردا برگزار شد.

در ابتدای جلسه گزارشی از فعالیت شرکت در سال 93 توسط آقای مهندس نظرپور، مدیرعامل شرکت، ارائه شد که در ادامه به توضیحاتی در این باره می پردازیم:

مهندس نظرپور با اشاره به رکورد شکنی تولید و صادرات متانول توسط شرکت پتروشیمی فن آوران اعلام کرد که تولید متانول شرکت در سال 93 بیش از 1.000.000 تن بود که از ظرفیت اسمی پیشی گرفته و نسبت به سال 92 با 30 درصد رشد همراه بوده است. همچنین شرکت بواسطه بیشترین میزان تولید در سال 93 از ابتدای راه اندازی بیشترین حجم صادرات را در سال 93 نزدیک به 750.000 تن داشته است.

ایشان وابستگی شدید قیمت متانول با نوسانات قیمت نفت و گاز در جهان، نبود بازار گسترده فروش محصولات و محدود بودن به کشورهای آسیایی بدلیل تحریم ها و همچنین افزایش نرخ یوتیلیتی را از مهمترین چالشها و ریسکهای پیش روی شرکت برشمرد و در ادامه به بیان مهمترین طرح های توسعه ای و مزایای شرکت پرداختند:

اهم پروژه‌های در دست اقدام شرکت پتروشیمی فن‌آوران

– احداث واحد متانول 2 با ظرفیت 1.650.000 تن در سال

– طرح MTO با ظرفیت 300.000 تن در سال

– طرح متیل استات با ظرفیت 50.000 تن در سال

– طرح مطالعاتی جداسازی CO2 از استک های واحد متانول

– پروژه نصب کمپرسور هیدروژن جهت افزایش ظرفیت واحد متانول

اهم مزایای فراروی شرکت

– کاربرد متنوع و گسترده متانول در صنایع پایین دستی و تقاضای رو به رشد این محصول در جهان

– پایین بودن میزان آلایندگی شیمیایی شرکت نسبت به سایر شرکتها

– برخورداری از ماده 141 قانون مالیاتهای مستقیم مبنی بر معافیت سود حاصل از صادرات

– تبعیت از قانون کار مناطق آزاد تجاری و صنعتی در مناطق ویژه

– دسترسی آسان به اسکله و آبهای آزاد جهت صادرات

پتروشیمی فن آوران

اهم توضیحات در مورد بندهای حسابرسی

بند 4) در خصوص مانده حسابهای دریافتنی مربوط به شرکت های ماکرو و برایت سیتی (باوی جنرال تریدینگ) به مبلغ 881 میلیارد ریال بابت خرید و فروش محصولات صادراتی و وصول مطالبات این شرکت از خریداران (مبلغ 145 میلیارد ریال از مانده فوق مربوط به اقلام راکد و سنواتی است): مطالبات از شرکت ماکرو (شرکتی متعلق به گروه شستا و بعنوان یکی از کارگزارانی که بخشی از فروش شفن توسط این شرکت انجام شده) مربوط به فروش به یک شرکت کره ای است که وجه حاصل از صادرات در یکی از بانک های خود کشور کره می باشد که مقطع انتقالش به کشور به خاطر مسائل ناشی از تحریم در آنجا بلوکه شده، و با رایزنی های صورت گرفته و با توجه به برنامه هایی که وزارت صنعت و معدن در کشور کره دارد با شرکت مذکور مراوده ای برقرار کرده و امکان وصول این پول فراهم شده است و به احتمال فراوان تا یک ماه آینده این پول قابل وصول می باشد.

در خصوص طلبی که از شرکت برایت سیتی وجود دارد (52 میلیون درهم معادل 48 میلیارد تومان)، بخشی از این مطالبات وصول شده و در مورد بخشی دیگر در حال مذاکره هستیم که بر اساس صحبتهای انجام شده امکان وصول پول فراهم شده اما به زمان بیشتری برای این کار نیاز هست؛ با این حال اگر مذاکره به نتیجه نرسد اقدام حقوقی در این زمینه صورت خواهد گرفت. در مورد 14 میلیارد تومان اقلام سنواتی نیز اعلام شد که مطالبات ما از تعداد زیادی از این شرکتها وصول شده و مابقی نیز در حال پیگیری است؛ همچنین در این خصوص اشاره شد که این مبلغ در پایان سال 92، 23 میلیارد تومان بوده که اکنون به 14 میلیارد تومان رسیده است.

بند 1-7-7) در خصوص توجیه فنی و اقتصادی و میزان سودآوری سرمایه گذاری در پتروشیمی مرجان: پتروشیمی فناوران در سال 93 اقدام به خرید 15.99 درصد از سهام پتروشیمی مرجان از پتروشیمی زاگرس و با قیمت 220 تومان کرد. قبل از این واگذاری، ترکیب سهامداران پتروشیمی مرجان بصورت 49 درصد متعلق به ساتا و 34 درصد متعلق به پتروشیمی زاگرس بود؛ پتروشیمی زاگرس بیشتر تمایل به تقویت این سهم داشت اما بدلیل عدم نیل به این هدف تصمیم به خروج از این سهم گرفت که 17 درصد از این سهم را ساتا گرفت و پتروشیمی فناوران بر اساس توجیهاتی که برای خرید این سهم داشت، 17 درصد دیگر را خریداری کرد.

 بر اساس آخرین گزارشات این طرح تاکنون 25 درصد پیشرفت داشته و در سال 96 به مرحله بهره برداری خواهد رسید. براساس پیش بینی هایی که برای محاسبات اقتصادی این طرح شده، IRR طرح بالاست هر چند طبیعی است که کاهش نرخ فروش متانول مقدار این IRR را تحت تاثیر قرار دهد.

بند 2-7-7) در خصوص عدم اجرای عملیات طرح وینیل استات منومر (VAM) توسط شرکت پتروشیمی نوین بعنوان مجری طرح بدلیل عدم تامین منابع مالی کافی (علیرغم پرداخت مبلغ 33 میلیارد ریال به شرکت مذکور): 51% از شرکت پتروشیمی نوین متعلق به پترول و 49% متعلق به پتروشیمی فناوران است. برای روشن شدن این موضوع یا پترول باید سهم خود را به شفن واگذار کند و یا بالعکس. به اعتقاد ما، چون پتروشیمی فناوران تنها تولید کننده اسید استیک در کشور است لذا تنها این شرکت می تواند واحد وینیل استات منومر را اجرا کند.

 از سوی دیگر چون این شرکت در کنار سایت پتروشیمی فناوران قرار دارد ادامه این سرمایه گذاری برای شفن مناسب تر است. گفتنی است که این بحث یک موضوع سنواتی است و حدود 4 سال است که این بحث وجود دارد و به نظر میرسد راه اندازی این پروژه به نوعی در خروجی یکی از این دو سهامدار می باشد. امیدواریم هر چه زودتر در مذاکرات با پترول و فارس (بعنوان سهامدار عمده پترول) به نتایجی در این زمینه دست یابیم.

بند 3-7-7) عدم قبول صورتحساب تعدیلی ارسالی بابت بهای گاز طبیعی مصرفی از سوی سازمان منطقه ویژه اقتصادی (توزیع کننده گاز مصرفی شرکت) و شرکت گاز استان خوزستان (تامین کننده گاز مصرفی شرکت): با توجه به این موضوع که حدود 90% از قیمت محصولات تولیدی شرکت را خوراک تشکیل می دهد، نرخ گاز می تواند در ماحصل و نتیجه عملکرد شرکت نقش تعیین کننده ای داشته باشد.

منطقه ویژه اقتصادی از یک سو بابت تامین گاز قراردادی با شفن دارد و از سوی دیگر قراردادی نیز با شرکت گاز؛ حدوداً از سال گذشته مطرح شد قیمت گاز از تاریخ 91/7/1 لغایت 92/12/29 بر اساس 13 سنت باشد اما این قضیه مورد قبول واقع نشد و به همین منظور نامه نگاری هایی به انجمن صنفی صورت گرفت؛ در پی این مسائل حدود 2 ماه پیش با فشارهایی که شرکت گاز به منطقه ویژه و بدنبال آن به پتروشیمی فناوران وارد می کرد منجر شد که واحد متانول shut down  بخورد. لذا همچنان پیگیری ها در این زمینه ادامه دارد.

مصوبات مجمع پتروشیمی فن آوران

– صورت‌های مالی سالیانه منتهی به 93/12/29 مورد تصویب قرار گرفت.

– سود نقدی هر سهم سال مالی 93 به مبلغ 4.500 ریال تصویب شد.

– سازمان حسابرسی بعنوان حسابرس و بازرس قانونی انتخاب شد.

– روزنامه اطلاعات و دنیای اقتصاد بعنوان روزنامه کثیر الانتشار انتخاب شدند.

– پاداش هیئت مدیره به مبلغ 5.000 میلیون ریال بصورت ناخالص تصویب شد.

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

سایر مطالب: شفن, مجمع

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب