خانه - اخبار شرکت‌‌های بورسی - رقم سود سهام تقسیم شده توسط بانک‌های بورسی چقدر بود؟

رقم سود سهام تقسیم شده توسط بانک‌های بورسی چقدر بود؟

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
اخبار مهم اقتصادی در بورسینس

 مجمع شرکتهای بانکی در حالی در روزهای پایانی تیر ماه برگزار شد که از ابتدای سال اخبار متعددی در خصوص نحوه برگزاری مجامع این شرکت‌ها و عدم تقسیم سود نقدی مطرح شد، اما در نهایت مجامع این شرکت‌ها با تقسیم اندک سود و نارضایتی سهامداران به پایان رسید.

به گزارش بورسینس به نقل از خبرنگار ایسنا، مشکلات مالی متعدد بانک‌ها، زیان ده بودن نظام بانکی و همچنین افزایش مطالبات معوق آنها موجب شد تا از ابتدای سال تاکنون اخبار متعددی در خصوص نحوه برگزاری مجامع بانکها و میزان تقسیم سود آنها منتشر شده و حتی عده‌ای با پرداخت سود نقدی در مجامع این شرکتها مخالفت کنند.

به طوری که اظهارات چندی پیش فرهاد نیلی، رئیس پژوهشکده پولی و بانکی در خصوص عدم تقسیم سود بانکها در مجمع واکنش‌های متفاوتی را در پی داشت؛ وی در اظهار نظر خود اعلام کرده بود که بانک مرکزی نباید اجازه برگزاری مجمع به بانک‌های زیان‌ده و تقسیم سود می‌داد که متاسفانه داده است اما خوشبختانه بانک مرکزی، این مشکل را متوجه شده و اجازه برگزاری مجامع 1393و تقسیم سود را نخواهد داد!

اما علی رغم این اظهار نظر الزام بانکها به برگزاری مجمع سالانه موجب شد تا بانکهای حاضر در بورس مانند هر سال مجمع خود را در روزهای پایانی تیر ماه برگزار کنند، اما تفاوتی در تقسیم سود امسال بانکها در مجمع با سال‌های گذشته مشاهده شد به طوری که بانکها سود کمتری نسبت به سال‌های گذشته در مجامع خود تقسیم کردند و برخی از بانکها نیز سودی برای تقسیم نداشتند، زیرا اکثر کارشناسان معتقد بودند که به دلیل وضعیت نامناسب بانکها، تقسیم سود نقدی بالا برای این شرکتها ریسک جدی به دنبال دارد.

این در حالی است که سهامدارانی که سهام شرکتهای بانکی را در اختیار داشتند و به دلیل شرایط رکودی بورس با زیان مواجه شدند، در انتظار تقسیم سود مناسب از سوی این شرکتها بودند تا بتوانند اندکی از ضررهای خود را جبران کنند، اما رکود اقتصادی موجود در کشور و نیز وضعیت نامناسب بانکها در سال 1393 باعث شد تا امسال شرکتهای بورسی و به خصوص بانکها در مجامع حرفی برای گفتن نداشته باشند.

بنابراین وجود حاشیه های متعدد در خصوص مجامع شرکت‌های بانکی و اعلام تقسیم سود 10 درصدی بانک هایی همچون پارسیان به دلیل رعایت الزمات بانک مرکزی موجب خروج برخی سهامداران کوتاه مدت از سهام این شرکتها شد به طوری که برخی از سهامداران ترجیح دادند به دلیل تقسیم سود اندک، به مجمع نروند و قبل از برگزاری مجمع سهام خود بفروشند.اما عده ای از سهامداران بلند مدت به دلیل ارزنده بودن سهام این شرکتها ترجیح دادند حداقل تا پایان سال با سهام این شرکتها همراهی کنند تا بتوانند نتیجه لغو تحریم ها و افزایش بازدهی این شرکتها را مشاهده کنند.

به این ترتیب بررسی های ایسنا از نحوه برگزاری مجامع بانکهای حاضر در بورس نشان می دهد که بانکهای خصوصی و متوسط همچون بانک انصار با 28 تومان، بانک اقتصاد نوین با 22 تومان، بانک سینا با 20 تومان و بانک دی با 10 تومان سود توانستند رضایت سهامداران را هرچند اندک فراهم کنند، اما بانکهایی مانند ملت با 9 تومان، صادرات با 4 تومان ، کارآفرین با 3 تومان و تجارت با 1 تومان تقسیم سود موجب نارضایتی سهامداران خود شدند.در این میان بانک‌های پارسیان و قوامین بدون تقسیم سود مجمع را به پایان رساندند و بانک پاسارگاد به دلیل عدم ثبت افزایش سرمایه مجمع خود را دو هفته به تعویق انداخت.

بر این اساس وضعیت مجامع بانکهای مطرح بورسی نشان می دهد که بانکهای کوچک و خصوصی وضعیت بهتری نسبت به بانکهای بزرگ دولتی خصوصی شده دارند و با فشار کمتری مواجه هستند، زیرا بانک های بزرگ تقسیم سود اندکی نسبت به بانکهای خصوصی داشتند و نتوانستند انتظار همراهان خود را محقق کنند.

بانک های ایران

کدام بانک ها کمترین و بیشترین سود را تقسیم کردند؟

امسال وضعیت سهامداران بانکی چگونه است؟

بانک های بورسی در مجامع امسال خود دچار چالش های فراوانی با سهامدارانشان بودند؛ افت سودهای تقسیمی و ضرورت افزایش سرمایه دو موضوع محل مجادله سهامداران و مدیران این بانکها بود.

مریم یعقوبی
گرچه بسیاری از کارشناسان و مسئولان سال 94 را سخت ترین سال اقتصادی دو دهه اخیر می دانند اما سال 93 نیز از جنبه های مختلف دشواری های خاص خود را داشت.

نشانه ها و پیامدهای آن شرایط سخت، در صورتهای مالی و صورت حساب های سود و زیان بسیاری از شرکت های بورسی آشکار شد و مجامع آن ها را دچار تنش کرد.

 نگاهی کلی به گزارش های ارائه شده در مجامع به سهامداران نشان می دهد تقریبا تمامی شرکت های بورسی در همه صنایع دچار افت سوددهی بودند و برای سال 94 نیز حاشیه سود اندکی را پیش بینی کرده اند. کاهش معنادار سودهای تقسیمی در مجامع امسال یکی از نتایج شرایط دشوار اقتصادی سال 93 است.

 بانک های حاضر در بازار سرمایه نیز از این فضای کلی مستثنی نبودند و همانند سایر صنایع، دفاتر مالی سال 93 را با حداقل سودآوری و به تبع آن کاهش چشمگیر سودهای تقسیمی بستند.

 در یک بررسی کلی می توان گفت سود تقسیمی بانک ها برای سال 93 از افت زیادی نسبت به سال 92 برخوردار بوده تا جایی که این رقم برای برخی از بانکها تا نصف نیز کاهش پیدا کرده است

افت سودهای تقسیمی در صنعت بانکداری تحت تاثیر دو عامل مهم اتفاق افتاده است؛ عامل نخست شرایط اقتصادی حاکم بر کل اقتصاد کشور است. با وجود اینکه سال گذشته در پاییز و زمستان اقتصاد ایران پس از مدتها رشد منفی توانست حرکت به سمت رونق را با ثبت دو فصل متوالی رشد مثبت آغازکند اما موج این حرکت هنوز به لایه های میانی و پایینی صنایع نرسیده است و صنایع مختلف همچنان از رکود رنج می برند. ادامه این وضعیت، بانکها را در وصول مطالبات و ایجاد تعادل در منابع و مصارف دچار مشکل کرده است. پیامد چنین شرایطی، کاهش سودآوری بانکها و افت سودهای تقسیمی است.

 مطالبات معوق از جنبه دیگری نیز بر صورتهای مالی بانکها تاثیر گذاشت. طی سال های گذشته ظاهرا بسیاری از بانکها با علم به اینکه بخش عمده ای مطالبات غیرجاری آنها اعم از سررسید گذشته، مشکوک الوصول و معوق هیچگاه وصول نخواهد شد، این مطالبات را در سرفصل دارایی های خود لحاظ و بر مبنای آن سود شناسایی و تقسیم می کردند. بانک مرکزی از سال گذشته با هدف جلوگیری از توزیع این قبیل سودهای موهومی به بانکها دستور داد صورتهای مالی خود را قبل از مجامع برای بانک مرکزی ارسال کنند تا از سلامت آنها مطمئن شود.

نتیجه این اقدام حذف بخش نه چندان کمی از سودهای شناسایی شده بود تا جایی که برخی گمانه زنی ها سودهای مردود بانکها را در سال مالی 93 تا حدود 1500 میلیارد تومان تخمین می زنند. در چنین شرایطی هیچ کدام از بانکها نتوانستند سودی در حد سال مالی 92 به سهامدارانشان بپردازند.

این بررسی در شرایطی انجام شده است که بانک های سامان و پاسارگاد اولین مجمع خود را با اعلام تنفس به وقت بعدی موکول کرده اند. بانک های گردشگری و پارسیان نیز با اعلام عدم پرداخت سود با اعتراض سهامداران در اولین مجمع خود مواجه شده و تصمیم گیری انجام ندادند و مجمع بانک ایران زمین هم به علت عدم رسیدم به حد نصاب سهامداران تشکیل نشد. در بین این بانک ها تنها بانکی که سود سال 93 خود را اعلام نکرده است بانک قوامین است.

بیشترین و کمترین سود تقسیمی سال گذشته بانک‌ها

سال گذشته بیشترین سود تقسیمی بین سهامداران مربوط به بانک سینا بود با 687 ریال. اما امسال این بانک با بیشترین افت در سود مواجه شده و با کاهش 487 ریالی نتوانست بیشتر از 200 ریال به سهامداران خود سود پرداخت کند.

بانک حکمت ایرانیان سال گذشته کمترین سود را به سهامداران پرداخت کرده بود. سود بانک حکمت ایرانیان در مجمع سال 92 76 ریال بود که امسال با کمترین افت بین تمام بانک ها به 70 ریال رسید.

سال قبل کمترین سود سهام به ترتیب به بانک های حکمت ایرانیان (76 ریال)، صادرات (90ریال) و پست بانک (98 ریال) تعلق داشت و بیشترین سود سال قبل هم بین سهامداران بانک های سینا (687ریال)، سرمایه (350ریال) و ملت (330ریال) تقسیم شد.

کمترین و بیشترین سود سهام سال 93 به کدام بانک‌ها تعلق داشت؟

امسال بیشترین سود در بانک ها بین سهامداران بانک های انصار(280ریال)، اقتصاد نوین (220 ریال) و کارآفرین (210 ریال) تقسیم شد اما کمترین سود به سهامداران بانک های صادرات (45 ریال)، حکمت ایرانیان (70 ریال) و ملت (90 ریال) تعلق گرفت.

بیشترین افت سود سهام مربوط به کدام بانک هاست؟

در بین بانک ها بیشترین افت در رقم سود امسال نسبت به سال گذشته، مربوط به بانک سینا(487- ریال)، پارسیان (250-ریال) و ملت (240-ریال) بود. با در نظر گرفتن مخالفت سهامداران پارسیان با صفر شدن سود امسال می توان گفت مقام دوم در افت سود به این بانک تعلق دارد.

اما کمترین افت در سود به سهام بانک های حکمت ایرانیان (6-ریال)، انصار(30-ریال)، صادرات (45-ریال) تعلق داشت.

بیشترین سود سهام بانک ها

شما در بورس، علاوه بر خرید و فروش سهام:

  • می‌توانید در دارایی‌هایی مانند طلا و مسکن سرمایه‌گذاری کنید
  • در صندوق‌های سرمایه گذاری بدون ریسک، سود ثابت بگیرید

برای شروع سرمایه‌گذاری، افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

سایر مطالب: سرمایه گذاری در کجا سود آور است, سود سهام بانک‌ها

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب