یک کارشناس با بررسی 4 صنعت بزرگ و موثر بورس اعلام کرد رفتار این روزهای سرمایه گذاران که توام با نوسانگیری صرف شده ، توجیه پذیر است.
به گزارش بورسینس به نقل از پایگاه خبری بورس پرس، امین ناطقی راد مدیر عامل شرکت توسعه تجارت اندیشه نگر پاسارگاد با ارایه مطلبی اجمالی از بررسی 4 صنعت بزرگ و موثر بورس اعلام کرد رفتار این روزهای سرمایه گذاران که توام با نوسانگیری صرف میباشد قابل توجیه است.
بازار سرمایه کشور طی روزهای پایانی تیر ماه و 2 هفته ابتدائی مردادماه با عبور از روزهای انتهایی فصل مجامع سال 93 وارد سال سرمایه گذاری 1394 شده است.
فضای این روزهای بازار سرمایه کشور متاثر از عواملی است که هریک به نوبه خود می توانند دورنمایی مبهم را برای فعالان این بازار ترسیم کنند و آنان را از ورود جدی و با نگاه بلند مدت به بازار منع کنند . این عوامل را می توان در صنایع تاثیرگذاری جستجو کرد که هریک وزن قابل توجهی در ارزش روز بازار سرمایه کشور دارا هستند.
1- صنعت پتروشیمی
این صنعت با دارا بودن رتبه نخست و داشتن بیش از 22 درصد ارزش روز بازار سرمایه، این روزها دچار عدم اطمینان در خصوص نرخ خوراک و از طرفی دورنمای مبهم در خصوص فروش محصولات است.
این شرکتها علی رغم کشمکش فراوان با وزارت نفت در سال های گذشته در خصوص افزایش نرخ خوراک، و عدم توفیق در مجاب کردن وزارتخانه مزبور در خصوص کاهش نرخ، برای سال 1394 نیز مجدداً نرخ گاز طبیعی را پایین تر از قانون مصوب فعلی (13 سنت/مترمکعب) و برابر 8 سنت/مترمکعب در نظر گرفتند که از ابتدا هم مشخص بود که این عدد مورد قبول قرار نخواهد گرفت.همین مسئله سبب در حاشیه قرار گرفتن سهام این شرکتها شد. زیرا فعالان بازار در شرایط فعلی حاضر نیستند به سرمایه گذاری در سهام شرکتهایی که دورنمای رشد EPS ندارند بپردازند؛ چه برسد به اینکه شرکتی با احتمال تعدیل منفی نیز روبرو باشد.
از سوی دیگر این روزها، بازار تقاضای محصولات پتروشیمی نیز از وضعیت رو به رشدی برخوردار نیست. زیرا از طرفی شرایط اقتصاد جهانی به گونه ای نیست که بتواند رشد قابل توجهی برای مصرف این محصولات و به تبع آن، رشد قیمت آنها رقم بزند.
از طرفی هم، راه اندازی طرح های متعدد پتروشیمی به خصوص واحدهای متانول و اوره و آمونیاک در منطقه خاورمیانه و همچنین طرح های در دست احداث، احتمالاً شرایط را برای سالهای آینده از وضع موجود پیچیده تر خواهد کرد. (این مسئله در سخنان چند روز گذشته وزیر نفت نیز مورد اشاره قرار گرفت و که احداث این حجم از طرح های متانول و اوره و آمونیاک پس از این در کشور، سرمایه گذاران را دچار مخاطره خواهد کرد).
2 و 3 – صنعت فلزات اساسی (با تاکید بر صنعت فولاد) و صنعت استخراج کانه های فلزی
این دو صنعت که به نوعی دارای ارتباط تنگاتنگی نیز با یکدیگر هستند به ترتیب با داشتن 10 و 6 درصد ارزش روز بازار، پس از صنعت پتروشیمی، مجموعا رتبه دوم را از این حیث به خودشان اختصاص می دهند. در این میان صنعت سنگ آهن توجه به یک نکته بسیار حائز اهمیت است: ” هیچ یک از کامودیتی ها به اندازه سنگ آهن، به اقتصاد کشور چین وابسته نیست؛ زیرا بیش از نیمی از تولید فولاد جهانی توسط کشور چین صورت می گیرد و 98 درصد تولید سنگ آهن نیز به هدف مصرف در صنایع تولید فولاد، انجام می شود”.
نگاهی به اقتصاد کشور چین نشان می دهد رشد اقتصادی سالانه این کشور از اعداد نزدیک به 12درصد در سال 2010، به محدوده 7درصد در سال میلادی جاری کاهش یافته و همین مسئله هم سبب شده رشد مصرف فولاد در این کشور از محدوده 9.1 درصد در سال 2011 به 3 درصد در سال 2014 کاهش یابد که به تبع این اتفاق، کاهش معنی دار رشد مصرف سنگ آهن نیز رخ داده است.
ذکر این نکته در انتهای مبحث مربوط به این دو صنعت ضروری است که پیش بینی موسسات معتبر بین المللی برای 2 الی 3 سال آتی میلادی، نشانی از تغییر روند و رونق در صنعت فولاد و سنگ آهن ندارد. لذا طبیعی است فعالان بازار سرمایه نیز اقبال چندانی به سهام این 2 گروه نشان ندهند.
4- صنعت بانکداری
صنعت بانکداری که پس از صنایع پتروشیمی و مجموع 2 صنعت فلزات اساسی و استخراج کانه های فلزی، سومین رتبه را به لحاظ ارزش بازار دارا است ( با 13درصد ارزش روز کل بازار) با بیم و امیدهایی روبرو است که سبب می شود فعالان بازار سرمایه نتوانند تصمیم قطعی لازم را در خصوص خرید سهام این گروه اتخاذ کنند و رفتارشان بر روی سهام این گروه، بیشتر جنبه نوسانگیری داشته باشد.
سرمایه گذاران، این روزها از طرفی درگیر ذهنیت فضای مجامع سال 1393 بانکها و صورتهای مالی آنها هستند و از طرفی هم نگاه به آینده دارند. یعنی از طرفی صورتهای مالی سال گذشته برخی بانکها را می بینند که سهم بانک از درآمدهای مشاع و همچنین جریان وجوه نقد عملیاتی بانک منفی بوده و بانک با برخی روشهای غیر عملیاتی توانسته است سود اعلامی خود را پوشش دهدو از سویی هم به فضای پسا تحریم برای این صنعت می نگرند که می توانند به روزهای خوب خود بازگردند و لذا فعالان بازار در انتظار روزهای بهتر برای این صنعت به سر می برند.
مجموع نکات گفته شده برای 4 صنعت تاثیر گذار بازار سرمایه که به نوعی برای سایر صنایع هم به اشکال دیگر وجود دارد و صرفا بیان برخی موارد تلقی می گردد، موید این مطلب است که رفتار این روزهای سرمایه گذاران که توام با نوسانگیری صرف شده قابل توجیه خواهد بود و همچنان فعالان بازار به انتظار تحرک در خصوص صنایعی که قابلیت تغییرات مثبت در آنها مشاهده می شود، خواهند نشست.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: