به گزارش بورسینس به نقل از پرشین تحلیل ، شاخص کل بورس 16 واحد صعود کرد و به رقم 64،467 واحد رسید. فارس با 26 واحد بیشترین تاثیر مثبت و اخابر با 14 واحد بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص کل بورس گذاشتند. ارزش معاملات در این بازار به رقم 495.5 میلیارد تومان رسید که مبین با 20.9 میلیارد تومان دارای بیشترین ارزش معامله بود .
در بازار فرابورس ، شاخص ایفکس 3.5 واحد نزول کرد و به رقم 734 واحد رسید. میدکو بیشترین تاثیر مثبت و مارون بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس گذاشتند . ارزش معاملات در این بازار به رقم 81.7 میلیارد تومان رسید که بمپنا با 5.9 میلیارد تومان دارای بیشترین ارزش معامله بود .
به گزارش بورسینس به نقل از بورس نیوز، گویا بورس هر آنچه را می خواست دیروز از زبان رییس جمهور و وزیر اقتصاد شنید و بورس امروز در حالی معاملات خود را آغاز کرد که تا پایان روز گرچه روند مثبتی را در اختیار داشت، اما قدرت این حرکت همانند دیروز نبود .
بدین ترتیب روحانی روز گذشته در جمع رسانه های جمعی حاضر شد و اعلام کرد که امسال به دلیل کاهش قیمت نفت با شرایط اقتصادی دشواری مواجه هستیم؛ گرچه تولید نفت کشور از 2.7 به 2.9 میلیون بشکه در روز با افزایش 200 هزار بشکه ای همراه بوده است .
وی اطلاعاتی پیرامون دارایی های بلوکه شده ایران در خارج از کشور نیز ارایه داد تا این موضوع برخلاف مبالغه ها و اعداد اغراق آمیز منتشر شده در رسانه ها شفاف تر از گذشته شود؛ بطوریکه وی گفت که اگرچه رقم دارایی های بلوکه شده دولت چندان زیاد نیست، اما پشتوانه مهمی برای فعالیت های اقتصادی ما خواهد بود .
بدین ترتیب، روند مثبت دیروز طی معاملات امروز هم در تابلوها و شاخص ها پیگیری شد؛ گرچه این فضای رو به رشد به قدرت روز گذشته نبود و این در حالی بود که دیروز وزیر اقتصاد در گفتگوی ویژه خبری مشکلات امروز بورس را ناشی از شرایط حاکم بر بخش واقعی اقتصادی و رکود فعلی موجود در آن دانست. طوری که با سخنان وی همه به این نتیجه رسیدند که بالاخره درد بازار پیدا شده، اما مهمتر این است که آیا درمان هم در دست طبیب هست یا نه؟
بطوریکه وی افزون بر اینکه شرایط اقتصادی کنونی را در حال گذر از رکود عنوان کرد، دلایلی را به عنوان عوامل اصلی این رکود برشمرد که کاهش قیمت های جهانی به ویژه در صنایعی همچون پتروشیمی، پالایشی، معدن و فلزات، کمبود نقدینگی و نیز بالا بودن نرخ سود بانکی در آن نقش داشتند .
اما طیب نیا به صراحت اعلام کرد که دولت برنامه هایی دارد تا نقدینگی را به سمت بازار هدایت کند تا در نتیجه آن روند رو به رشدی که در کشور در حال سپری کردن است، روندی مشابه را در بازار سرمایه نیز شاهد باشیم .
اما فعالان بازار سهام درحالی این صحبت را از زبان طیب نیا شنیدند که تزریق نقدینگی به بورس می تواند در تغییر شرایط نقش مؤثری ایفا کند، که به گفته قدیمی ها “شنیدن کی بود مانند دیدن؟” همچنین بایستی دید با این جو بی اعتمادی حاکم بر بورس نقدینگی های سرگردان با چه ترفند و تدبیری به سمت بازار سهام حرکت خواهد کرد؟
یا اینکه در خصوص بالا بودن نرخ سود بانکی این به نظر شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی وابسته است تا این متغیر اقتصادی نیز سایه سنگین خود را از سر بازار سرمایه و بورس بردارد .
این در حالی است که در خصوص عامل اول اثرگذار بر رکود بازار دست دولتمردان کاملاً بسته است و نمی توان برای بازارهای جهانی و کمک به افزایش قیمت ها در این بخش اقدام خاصی کرد که بتواند این عامل منفی کننده بازار را مرتفع کند؛ اما طبق گفته وزیر اقتصاد در خصوص دو عامل دیگر دولت می تواند سیاست هایی را در پیش گیرد .
با این اوصاف حقوقی ها هم در حالی به میدان آمده بودند و از معاملات چند روز قبل خریدهای پر حجم تری را در مقایسه با فروش سهام خود در پیش گرفتند که امروز در اقدامی متفاوت بیشتر عرضه کننده بودند و ارزش فروش حقوقی ها در مقایسه با خرید آنها 21 میلیارد ریال کمتر بود .
بر همین اساس این نکته جای تأمل دارد که علت رویه عملکردی حقوقی ها آن هم پس از ایراد سخنان رییس جمهوری و نیز وزیر اقتصاد چیست که هر بار حتی اگر از سوی این مقامات نکته مثبتی پیرامون بازار سرمایه و بورس مطرح می شود، فردای آن روز در بازار سهام حقوقی ها بیشتر فروشنده هستند تا خریدار؟
آیا حقوقی ها به این سخنان مسئولان اعتماد ندارند و یا اینکه رفتار آنها مغرضانه بوده و عداوتی با مسئولانی همچون وزیر اقتصاد پشت این قضیه وجود دارد که عامل چنین اقدامی می شود؟ آن هم در روزهای حساسی که کمتر از یک ماه به اظهار نظر کنگره آمریکا پیرامون توافقنامه برجام باقی است؛ حال آنکه اینگونه رفتارهای دوگانه در داخل کشور چندان مورد پسند نیست.
مهم ترین اخبار اقتصادی
حسن روحانی، رئیسجمهوری روز گذشته در نشست خبری به مناسبت هفته دولت با اشاره به سرمایهگذاری کشورهای خارجی در ایران پس از توافق هستهای گفت: اگر در ذهن بنگاهها، شرکتها و دولتهای خارجی بعد از تحریم و پساتحریم، در اقتصاد ایران این باشد که در ایران بازار 80 میلیون نفری در اختیار دارند، اشتباه میکنند.
به صراحت به مقامات کشورهای مورد نظر گفتم که سیاست ما بر این است که شما به این کشور سرمایه و تکنولوژی بیاورید و با ایرانیها مشارکت کنید بخشی از بازار ایران و بازار منطقه و جهان در اختیار هر دو طرف قرار بگیرد، هدف نهایی ما ایجاد اشتغال است که امروز معضل اصلی ما است. وی همچنین تاکید کرد: این معضل را باید حل کنیم، امیدوارم در این مسیر بهخوبی دولت بتواند حرکت کند و بیتردید اگر غیر این باشد، کشور ضرر میکند؛ یعنی پولی به دست بیاوریم و کالای خارجی بخریم .
در این نشست خبری که ولیالله سیف، رئیسکل بانک مرکزی و محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت معدن و تجارت و جمعی دیگر از دولتمردان حضور داشتند، روحانی از همه نهادها خواست تا برای برگزاری انتخابات دست در دست هم دهند . وی همچنین تاکید کرد در انتخابات به عنوان مسوول اجرای قانون اساسی به وظایفم عمل خواهم کرد و قصد دعوا با هیچ نهادی نداریم. اجرای قانون یکی از کارهای سخت است. هر جایی که میگوییم قانون باید اجرا شود بعضیها عصبانی و ناراحت میشوند.
روحانی افزود:همه باید به قانون احترام بگذاریم و در برابر قانون سرتعظیم فرود آوریم و برای پیشرفت مملکت همه باید قانون را اجرا کنیم.روحانی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع بررسی برجام در مجلس هم اشاره کرد و گفت: هیچ کشور دیگری از 1+5 برجام را به پارلمان خودشان نبرده که ما ببریم و تصویب کنیم. ضمن اینکه ما اگر پارلمان ببریم چه میشود، یک الزامی بر دولت میشود، نه بر آنها؛ یعنی کار را به نفع آنها انجام دادیم .
مهم ترین اخبار سیاسی
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در سومین مرحله از دور جدید سفرهای منطقهای خود بعد از توافق وین، فردا (دوشنبه) عازم کشورهای تونس و الجزایر خواهد شد .
در این سفر ضمن بررسی راههای توسعه مناسبات دوجانبه با کشورهای مهم شمال آفریقا، آخرین وضعیت تحولات منطقهای و بینالمللی از جمله ضرورت تمرکز بر روند سیاسی برای حل بحرانهای سوریه، یمن و لیبی مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت .
همچنین رایزنی پیرامون نتایج توافقات هستهای و تبیین سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران در تحکیم روابط با کشورهای منطقه، محورهای اصلی این سفر و مذاکرات وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار با مقامات عالیرتبه این کشورها خواهد بود .
ظریف در دورههای قبلی سفرهای خود به کشورهای منطقه عربی و آفریقا، از کشورهای کویت، قطر، عراق، لبنان و سوریه دیدار و علاوه بر این به کشورهای هند، پاکستان و روسیه نیز سفر کرد .
در گروههای مختلف بورسی چه خبر بود؟
گروه خودرو و ساخت قطعات بر خلاف روز گذشته، معاملات امروز خود را در محدوده منفی دنبال کردند. تنها خپارس اندکی در محدوده 1 درصد مثبت معامله شد؛ خپارس با معامله 20.8 میلیون سهم همچنان بیشترین حجم معاملات گروه را در اختیار دارد. در ایران خودرو خرید حقوقی بیش از عرضه آن بود؛ در معاملات روز گذشته این نماد نیز 3 میلیون سهم توسط سرمایه گذاری سمند خریداری شد.
خبرهای امروز حاکی از کاهش تولید محصولات ایران خودرو بود؛ به دنبال رکود بازار و پایین بودن تقاضا برای خرید خودرو، این شرکت از روز گذشته نسبت به کاهش تولیدات خود اقدام کرده و تیراژ تولید این شرکت از روزانه 2400 دستگاه به 2 هزار دستگاه رسیده است . همچنین مدیر عامل ایران خودرو در واکنش به کمپین ضد خرید خودرو که فروش شرکتهای خودروساز را با مشکلاتی مواجه ساخته، گفت: قیمت خودرو را کاهش نمیدهیم و هر وقت دلار ۱۰۰۰ تومان شد ما نیز کاهش قیمت می دهیم .
وی همچنین در گفتگو با بورس پرس افزود: دراین موضوع باید به قیمت دلار توجه کرد که با کاهش جدی روبرو نبوده،بنابراین باید به میزان کاهش قیمت ارز برای کاهش قیمت خودرو توجه شود .
برای ارتقای کیفیت خودرو و همچنین تقویت ارائه خدمات پس از فروش نیز تلاش خواهیم کرد و دراین راستا از قطعهسازانی که قطعه خودرو با کیفیت بالا تولید می کنند،استفاده خواهیم کرد . خساپا امروز نیز با قیمت 121 تومان به کار خود پایان داد.
مدیر بازاریابی و فروش گروه خودروسازی سایپا به منظور جلب رضایت مشتریان و پاسخگویی به نیاز آنها از آغاز پیش فروش محصولات شرکت پارس خودرو با شرایط ویژه خبر داد . پیش فروش کلیه محصولات شرکت پارس خودرو از امروز آغاز و با سود مشارکت مناسب عرضه خواهد شد.
در قطعه سازها نیز نمادهای خفنر، خشرق و ختراک نمادهای مثبت بودند.
در گروه نفت و پالایشی، شبهرن و شنفت صف فروش های گروهند. شتران امروز نیز خوب معامله شد و تا محدوده 3 درصد مثبت نیز پیش رفت. در شپنا از 2 میلیون سهم معامله شده حدود 39 درصد توسط یک حقوقی خریداری شد. شبریز نیز دیگر نماد مثبت این گروه بود.
پالایشگاه بندرعباس با در نظر گرفتن ۸ فرضیه سود هرسهم سال جاری را با 5 درصد افزایش نسبت به اولین پیش بینی خود 22 تومان اعلام کرد؛ این در حالی است که شرکت برای سال گذشته 50 تومان سود به ازای هر سهم محقق کرده بود:
1. کاهش نرخ نفت خام، میعانات گازی، و فرآوردههای نفتی، به دلیل کاهش نرخ بینالمللی بوده است .
2. با توجه به روند افزایشی نرخ تسعیر بانک مرکزی در ماههای گذشته، نرخ ارز برای دورهی پیشبینی30 هزار ریال و برای کل دوره، میانگین وزنی 29 هزار و 525 ریال در نظر گرفته شده است .
3. نرخ خرید نفت خام و میعانات گازی در دوره پیشبینی، بر اساس میانگین موزون ماههای فروردین لغایت خردادماه اعلام شده طی صورتحسابهای قطعی شرکت ملی پالایش و پخش، 54.94 دلار به ازاء هر بشکه برای نفت خام سنگین، و 56.75 دلار به ازاء هر بشکه برای میعانات گازی در نظر گرفته شده است. لازم به ذکر است در سال 94 بر اساس برنامهی پیشبینی شده، 92.5 درصد از خوراک پالایشگاه، نفت خام سنگین خواهد بود .
4. با فرض “پوشش کامل” هزینه حمل نفت خام و میعانات گازی در پیوستهای بودجه سال 94 کل کشور، “هزینه حمل” و “بازیافت هزینه حمل” برابر فرض شدهاند و کل هزینههای حمل به 346 میلیارد و 991 میلیون تومان بازیافت میگردد .
5. معادل 38 درصد از هزینههای عمومی،اداری و تشکیلاتی، کارمزد صادرات (معادل 2 درصد فروشهای صادراتی، ارزی، و بنکرینگ) است .
6. بر اساس اطلاعات ارسالی شرکت، هیات مدیره تصمیم دارد 55 درصد سود خالص را جهت تقسیم بین صاحبان سهام به مجمع عمومی عادی سالیانه سال مالی 94 پیشنهاد کند .
7. بر اساس تبصره دو ماده 5 آیین نامهی اجرایی بندهای الف و ی قانون بودجه سال 93 کل کشور، موضوع تصویبنامه شماره 128928/ت51154ه مورخ 29 دی 93 هیات وزیران، با توجه به تصویب 30 درصد از سود سال 93 به عنوان اندوخته سرمایهای و پیگیری طرح افزایش تولید بنزین به منظور ارتقاء شاخصههای اصلی کیفیت، شاخص کیفیت در محاسبات لحاظ نشده است .
8. کلیه محاسبات بر اساس نرخهای اعلامی از شرکت ملی نفت و شرکت ملی پالایش و پخش انجام شده و احتمال تغییر نرخهای اعلامی و در نتیجه تغییر گزارش نهایی وجود دارد .
در گروه فلزات اساسی، فملی امروز نیز معاملات مثبتی را پشت سر گذاشت؛ حجم معاملات این نماد به 3.5 میلیون سهم رسید که 34 درصد فروش و 23 درصد خرید آن توسط حقوقی ها انجام شد. در بازار خرده فروشی نیز 48 میلیون سهم این شرکت بین دو سهامدار حقوقی مبادله شد.
در خبرهای امروز، دبیرانجمن تولیدکنندگان فولاد با تاکید بر پابرجا بودن ابلاغیه وزیر صنعت درباره قیمت های گندله و آهن اسفنجی گفت:برخی از سایت ها نسبت به ترویج شایعه لغو آن اقدام کرده اند که این موضوع واقعیت ندارد .
سیدرسول خلیفه سلطانی روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، اظهار داشت: ابلاغیه تیرماه امسال وزیر صنعت، معدن وتجارت در خصوص نسبتهای قیمتی زنجیره فولاد موجب می شود تا سودآوری در همه حلقه های زنجیره فولاد بطور متوازن تقسیم شود و بگونه ای نباشد که برخی بخش ها سودآوری بالا داشته باشند و برخی دیگر برای جلوگیری از زیان بیشتر مجبور به تعطیلی شوند .
خلیفه سلطانی تصریح کرد: طی چند روز گذشته شایعاتی با موضوع لغو ابلاغیه وزیر یادشده در مورد نسبت های قیمتی زنجیره فولاد توسط اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در فضای مجازی منتشر شده که با پیگیری های این انجمن مشخص شد، موضوع صحت ندارد .
رئیس سندیکای صنایع آلومینیوم از مطرح شدن پیشنهاد افزایش قیمت شمش آلومینیوم در ستاد تنظیم بازار خبر داد . هوشنگ گودرزی با اشاره به اینکه قیمت آلومینیوم در بازار داخلی بیش از قیمت جهانی است، به ایسنا گفت: شمش آلومینیوم ایران در بازارهای بینالمللی به دلیل مسائلی چون تحریم با قیمت ارزانتر فروخته میشود، لذا دولت برای حمایت از شمش آلومینیوم با عرضه گرانتر آن در داخل موافق است .
وی افزود: در حال حاضر قیمت شمش آلومینیوم و مواد اولیه صنایع در این بخش به ازای هر تن 150 دلار گرانتر از هزینه بینالمللی است. با توجه به حمایتهایی که اکنون از بالادست شمش آلومینیوم میشود و تعرفهای که گفته میشود بر واردات شمش میگذارند باعث میشود قیمت آلومینیوم در ایران با نرخ بینالمللی آن فاصله داشته باشد .
در گروه حمل و نقل شاهد معاملات منفی در اکثر نمادها بودیم . توریل که منفی معامله شد با بیش از 3 میلیون سهم بیش ترین حجم معامله را در این گروه دارا بود .
در گروه بانکی اکثر نمادها با معاملات منفی همراه بودند بانک صادرات و بانک ملت از جمله نمادهایی بودند که منفی معامله شدند . بیشترین حجم معامله در این گروه مربط به بانک اقتصاد نوین بود که بیش از 100 میلیون سهم معامله شد و در محدوده مثبت حود به کار خود پایان داد .
مدیران عامل بانک های دولتی و خصوصی گردهم آمدند و در مورد نرخ سود سپرده ها، نرخ سود تسهیلات و کارمزد خدمات بانکی رایزنی کردند .
به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، در جریان برگزاری جلسه هماهنگی مدیران عامل بانک های دولتی و خصوصی که در ساختمان مرکزی بانک ملت تشکیل شد، در مورد موضوعاتی همچون نرخ سود سپرده ها، نرخ سود تسهیلات و کارمزد خدمات بانکی هم اندیشی کردند . براساس این گزارش، مدیران عامل بانک های دولتی و خصوصی در این جلسه پیشنهادات و راهکارهایی را برای فرهنگ سازی و نحوه تعامل با نهادهای مختلف به ویژه رسانه ها ارائه کردند.
در گروه محصولات شیمیایی نمادها اکثرا با معاملات منفی به کار خود پایان دادند بطوریکه نمادهای شیراز ، شدوص، شفن با صف فروش بسته شدند .
معاون مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: ایران از سرمایه گذاری مشترک با کشورهای خارجی همچون آفریقای جنوبی در زمینه واحدهای جی تی ال (GTL ) استقبال می کند.
محمدحسن پیوندی در گفتگو با خبرنگار شانا با اشاره به دیدار صبح امروز (یکشنبه ٨ شهریورماه) خود با تسیلیسو ماکوابلا، معاون مدیرکل بخش مقررات نفت و فرآورده های نفتی وزارت انرژی آفریقای جنوبی اظهار داشت: هم اکنون بخش دولتی آفریقای جنوبی در تولید جی تی ال به ظرفیت بیش از ٤٥ هزار بشکه در روز رسیده اند، از این رو این کشور می تواند در توسعه این محصول در ایران فعالیت مناسبی داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از بیزینس استاندارد، در حالی که هند قصد دارد برنامه های خود برای ساخت یک کارخانه 1.3 میلیون تنی تولید اوره در ایران را پیش ببرد هیئتی هندی ماه آینده به این کشور سفر خواهد کرد .
این سفر با هدف نهایی کردن یک یا دو شریک محلی برای پروژه مزبور انجام می شود .بر اساس این گزارش دولت هند 5 شرکت هندی را برای احداث کارخانه اوره در ایران انتخاب کرده است که قرار است در قالب یک شرکت سرمایه گذاری مشترک این کارخانه را احداث کنند .
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: