به گزارش بورسینس به نقل از پرشین تحلیل ، شاخص کل بورس 109 واحد افزایش یافت و به رقم 61،686 واحد رسید. فملی با 80 واحد بیشترین تاثیر منفی و شبندر با 54 بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس گذاشتند. ارزش معاملات در این بازار به رقم 95.7 میلیارد تومان رسید که وبصادر با 22.7 میلیارد تومان دارای بیشترین ارزش معامله بود.
در بازار فرابورس شاخص ایفکس 2 واحد رشد کرد و به رقم 683 واحد رسید. مارون بیشترین تاثیر منفی و شتران بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس گذاشتند. ارزش معاملات در این بازار به رقم 113 میلیارد تومان رسید.
بر اساس گزارش بورسینس به نقل از بورس نیوز، در معاملات روز جاری بجز 2 نماد “وبصادر” و “خپارس” که با حجم معاملات قابل توجه مواجه شدند در مابقی نمادها حجم قابل قبولی را شاهد نبودیم و بنظر می رسید اهالی تالار از فرصت پیش آمده امروز بیشتر در جهت فروش سهام استفاده کردند تا خرید.
از سوی دیگر حقوقی های بازار که این روزها ظاهراً بدشان نمی آید از آب گل آلود شرایط اقتصادی پیش آمده ماهی های درشت تری بگیرند دست به سینه نشسته اند تا مجدداً شرایط بورس وخیم شود و آنها بتوانند سهام با قیمت ارزان تری را از صف فروش جمع آوری کنند.
طی دیروز و امروز که شاهد بازار صعودی و شاخص مثبت بودیم تنها خریداران حقیقی بودند که این روند را به وجود آوردند و حقوقی ها تماماً نظاره گر بودند.
نمی دانیم چرا اما ظاهراً حقوقی های بازار بدشان نمی آید یک زیر پای محکم به تیم اقتصادی دولت بکشند. رفتار چند ماه اخیر آنها حکایت از آن دارند که این ارکان بازار نه تنها حمایتی نمی کنند بلکه در جهت نا به سامان تر کردن وضعیت بورس و ایجاد شرایط نامطلوب برای سیاه نمایی بیشتر اوضاع خراب اقتصادی تلاش هم کرده اند.
چندین بار در خصوص این موضوع برای وزیر اقتصاد گزارش نوشته و منتشر کرده ایم اما این بار یک هشدار اساسی و بسیار با اهمیت به تیم اقتصادی دولت خصوصاً وزیر اقتصاد می دهیم، آقای وزیر مواظب پوست موز حقوقی ها زیر پای خود باشید.
حقوقی های بورس مشکل نقدینگی ندارند، آنها در زمان های نامطلوب به خوبی برای خرید سهام همراه با صف فروش هزینه می کنند اما آنجاییکه نیاز به حضور آنها برای بازگشت اعتماد و اطمینان به بازار سرمایه وجود دارد نه تنها کاری نمی کنند بلکه فعالیت اغلب آنها در جهت بدتر کردن اوضاع می باشد.
آقای وزیر باز هم تأکید می کنیم لطفاً به روزهایی که روند بورس نزولی است و حقوقی ها در قامت تماشاگر یا فروشنده ظاهر می شوند دقت کنید چگونه می شود که حرکت برخی حقوقی ها همگام با فریاد وا مصیبت و وا سهامدارای برخی نمایندگان زاویه دار با دولت یکی است. جناب طیب نیا اغلب مدیران شرکت های حقوقی بورس همچنان از دولت گذشته بر سر کار مانده اند.
لطفاً به رفتار حقوقی های شرکت های بزرگ گروه های خودرو، فولاد، پالایشی، سیمانی ، بانکی و معدنی دقت کنید. چگونه می شود سهامدار عمده حاضر است سرمایه و دارایی خود را نابود کند اما از آن حمایت نکند؟!
مهم ترین اخبار سیاسی
بخشی از مطالب مهم امروز مطبوعات جهان، به مباحث مربوط به موضوع توافق هسته ای ایران اختصاص دارد. در این زمینه، خبرگزاری «رویترز» از تلاش جدید جمهوری خواهان علیه این توافق خبر داده و می نویسد تد کروز، سناتور جمهوری خواه آمریکایی، روز سه شنبه گفت کنگره باید از قانون تأمین بودجه دولت برای وادار کردن دولت اوباما به ارائه اطلاعات بیشتر درباره توافق هسته ای با ایران استفاده کند.
وی افزود، هرگونه قانون درباره تأمین بودجه دولت پس از 30 سپتامبر باید دولت را ملزم به ارائه اطلاعات درباره «موافقتنامه های جانبی محرمانه»، از جمله بازرسی ها از تأسیسات هسته ای ایران کند. کروز در گذشته نیز تلاش کرده بود، از لوایح بودجه به عنوان ابزاری برای کارشکنی در طرح های اوباما، از جمله تغییر سیاست مهاجرت و تغییر در خدمات بهداشتی استفاده کند.
مهم ترین اخبار اقتصادی
پايگاه اينترنتي روزنامه اقتصادي فرانسه لزکو در مطلبي به مناسبت ديدار گروهي 150 نفره از بازرگانان و روساي شرکت هاي فرانسوي از تهران نوشت، شرکت هاي فرانسوي در جستجوي زمان از دست رفته در ايران هستند. زماني را که آنها به خاطر تحريم هاي بين المللي از دست دادند و جاي خود را به شرکت هاي چيني دادند.
روز دوشنبه اين هفته يک گروه از سازمان کارفرمايي جنبش شرکتهاي فرانسوي، (MEDEF)، به همراه وزير کشاورزي و تجارت خارجي فرانسه وارد تهران شدند تا چشم انداز بازار ايران و آينده خود را در اين بازار بررسي کنند.
به نوشته اين روزنامه اقتصادي ،ايران با 80 ميليون نفر جمعيت و وجود طبقه اي مرفه در آن که توانسته است در مقابل کاهش شديد ارزش ريال در برابر ديگر ارزهاي معتبرجهان مقاومت کند و وجود نسبت بالايي مهندس وکارشناس در آن، از همين حالا دهان شرکت هاي فرانسوي را براي سودآوري در اين بازار به آب انداخته است.
با تشديد تحريم هاي بين المللي عليه ايران به علت ادامه برنامه هسته ايش که روند آن از سال 2007 آغاز شد بسياري از شرکت هاي فرانسوي فعاليت خود را در ايران کاهش دادند اما حضور خود را در ايران قطع نکردند.
گروه توليدي آلستوم Alstom که در طراحي و راهاندازي زيرساختهاي بخش حملونقل و به ويژه ساخت قطارهاي سريع و السير و زيرساختهاي توليد برق و انرژي تخصص دارد يکي از اين شرکت هاي فرانسوي است که تلاش کرده بود حضور خود را در ايران حفظ کند.
“تکنرخی شدن ارز” یکی از مهمترین محورهای نشست شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی بود. وزیر اقتصاد در این نشست از اجرای سیاست ارز تکنرخی پس از لغو تحریمها خبر داد و تلقی دولت از نرخ مناسب ارز را توانایی و ظرفیت بنگاههای تولیدی برای واردات کالاهای واسطهای و محصولات تولیدی دانست.
از سویی وزیر صنعت، معدن و تجارت در پیامی به فعالان اقتصادی اعلام کرد: نرخ ارز از ثبات نسبی برخوردار است، بنابراین به افرادی که معاملات خود را به امید تغییر نرخ ارز در ماههای آینده متوقف کردهاند، پیشنهاد میشود که به فعالیت خود ادامه دهند.
همچنین رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز یکی از دلایل افت صادرات را نرخ ارز دانست و عنوان کرد: پس از اجرای برجام، تغییر نرخ ارز ناگهانی نخواهیم داشت.
یکی دیگر از مواردی که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت، ضرورت خروج از رکود بود. بر این اساس علی طیبنیا از سیاست دولت برای خروج از رکود در نیمه دوم سال و در اولویت قرار گرفتن این موضوع خبر داد. رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز رونق صادرات را یکی از راهکارهای خروج از رکود دانست.
در گروه های مختلف بورسی چه خبر بود؟
معاملات بازار در اولین روز پاییز با ادامه روند مثبت روز گذشته آغاز شد و همچنان نماد پالایشی شبندر شاخص ساز بازار بود که با حجم معامله 10 میلیونی و صف خرید کم حجمی به کار خود پایان داد.
ونفت، شتران و شراز نیز صف خرید را تجربه کردند. معاملات شپنا نیز در محدوده مثبت با نوسان همراه بود. سایر نمادهای گروه در محدوده منفی معامله شدند.
در فلزات اساسی بازگشایی فملی در محدوده منفی 4 درصد افت 80 واحدی شاخص را بدنبال داشت.
ذوب که در محدوده سقف قیمتی روزانه معامله می شد در ساعت پایانی بازار با کاهش قیمت همراه شد فولاژ و فولاد مبارکه نیز در محدوده منفی معامله شدند و فخوز در قیت 2517 ریال با صف فروش همراه بود. دیگر نمادهای گروه معاملات مثبتی را پشت سرگذاشتند.
معاون وزیر صنعت از تأمین اعتبار یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون یورویی برای ۷ طرح فولادی پس از ۴روز مذاکرات سخت با چین خبر داد. مهدی کرباسیان در رابطه با جزئیات نتایح سفر اخیر هیئت ایمیدرو به چین به منظور تعیین تکلیف هفت طرح فولادی با اشاره به حضور مدیران شرکت فولاد نیریز، فولاد شادگان، و شرکت ملی فولاد به همراه مدیر سرمایهگذاری ایمیدرو در این سفر اظهار داشت که دربخش ماشینآلات توافق شد ماشینآلات اصلی کارخانههای فولاد اروپایی و چینی باشد، در مورد قیمت فولاد کارخانجات هم به تفاهماتی رسیدیم اما به نظر خودمان کافی نبود.
رئیس هیأت عامل ایمیدرو با اشاره به سفر یکی از شرکتهای مطرح چینی به کشور در مورد طرحهای فولادی، گفت: در جلسه چند ساعتهای که روز شنبه با مسئولان چینی داشتیم پیشنهادات خوبی در مورد نهایی کردن قرارداد میان دو شرکت فولاد شادگان و نیریز مطرح شد که در نهایت قرار شد مبنای این تفاهمنامه برای پنج طرح فولادی دیگر نیز به کار گرفته شود.
در خبری دیگر، رویترز به نقل از معامله گران بازار بین المللی گزارش داد ایران در پی ارزانی قیمت و کاهش تقاضا از سوی خریداران معمول در ترکیه و خاورمیانه، صادرات آلومینیوم اولیه به چین را که بزرگترین مصرف کننده جهانی این فلز است، افزایش داد. به گفته معامله گران بین المللی، شرکتهای چینی مواد خام شامل آلومینا و بوکسیت را برای تولیدکنندگان ایرانی آلومینیوم تامین میکنند زیرا تولید در این کشور ارزانتر بوده و آنها میتوانند فلز تولید شده را در منطقه بفروشند.
در خودرویی ها، اغلب نمادها از میانه بازار روندی کاهشی را در پیش گرفتند. معاملات خودرو و خزامیا به محدوده صفر منفی رسید. خپارس با معامله بیش از 58 میلیون سهم همچنان در صدر گروه قرار دارد.
ورنا نیز پرحجم معامله شد و با حجم معامله 8 میلیونی در محدوده سقف قیمتی به کار خود پایان داد. در قطعه سازها نیز خکمک در حداکثر قیمت روزانه با تقاضا همراه بود. خمحور و خمهر نیز امروز صف خرید بودند.
اولتیماتوم نماینده رنو به شرکت ایرانی از اخبار مهم امروز این گروه بود. طبق گفته مدیرعامل رنوپارس، مگاموتور داخلیسازی موتور تندر 90 را انجام نداده و همچنین به دلیل مشکلات مالی تیراژ تولید موتور تندر 90 را افزایش نمیدهد.
وی با بیان اینکه نمیشود گفت چون مگاموتور مشکل مالی دارد ما باید موتور تندر 90 را از خارج وارد کنیم، خاطرنشان کرد: آنها موضوع داخلیسازی موتور تندر 90 را نیز جدی نگرفتند. این در حالی است که کیفیت موتور تولیدی در ایران از اسپانیا نیز بالاتر است با این حال ما مجبور به واردات آن هستیم.
بنابراین تا پایان سال جاری به مگاموتور فرصت دادهایم تا ساختمان مگا 2 که محل تولید موتور تندر 90 است را به رنو پارس بفروشد یا اینکه ما در محل دیگری خط تولید موتور تندر 90 را با مدیریت خودمان راهاندازی خواهیم کرد.
مدیرعامل رنو پارس در خصوص خرید پارس خودرو از سوی رنو نیز گفت: برای تولید محصولات جدید خود در ایران نیاز به کارخانههای جدید تولید به غیر از دو شریک فعلی خود ایران خودرو و پارس خودرو داریم.
کارگر با بیان اینکه خرید 20 درصد سهام پارس خودرو و باقی ماندن مدیریت این شرکت در دست دوستان منطقی نخواهد بود، گفت: بنابراین یا کل پارس خودرو را خریداری خواهیم کرد یا اینکه در خطوط تولید این شرکت سرمایهگذاری خواهد شد تا محصولات جدید رنو تولید شود با این حال فعلا در این زمینه تصمیمگیری نهایی نشده و تا پایان سال جاری میلادی تصمیمگیری خواهد شد.
در گروه دارویی حقوقی ها امروز نیز فعال بودند. در نمادهای دفارا والبر، و درازک بیش از 90 درصد معاملات توسط سهامداران حقوقی انجام شد. در این گروه تیپیکو در قیمت 448 تومان بازگشایی شد و تا پایان بازار معاملات متعادلی را دنبال کرد.
در گروه حمل و نقلی شاهد معاملات کم حجم بودیم بطوریکه بیشتر نمادها با معاملات مثبتی همراه بودند توریل با با بیش از 1 میلیون سهم پرحجم ترین نماد این گروه بود .
در گروه بانکی نمادها اکثرا معاملات مثبتی را پشت سر گذاشتند بانک صادرات امروز توانست بیش از 247 میلیون سهم معامله شود و جزء نماد پر حجم این گروه شود .
معاونت نظارتی بانک مرکزی برای بررسی ابعاد بانکی و نظارتی برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) کمیتهای تحت عنوان “کمیته برجام بانکی-نظارتی” تشکیل داد.
در گروه محصولات شیمیایی بیشتر نمادها شاهد معاملات منفی بودند بطوریکه نمادهای شفارا ، شکلر با صف فروش بسته شدند .
به گزارش خبرنگار مهر، ایران و لیتوانی یک قرارداد جدید در حوره صنایع پتروشیمی و پلیمری امضا کرده اند و با این توافق جدید پیش بینی می شود یخ روابط اقتصادی بین دو کشور در دوران پساتحریم آب شود .
ریمانتاس سیدلاسکاس رئیس اتاق بازرگانی صنعت و تولید لیتوانی با اشاره به امضای قراردادی بین یک شرکت ایرانی و لیتوانی به منظور توسعه همکاری های دو جانبه در سطح صنایع پلیمر و پتروشیمی گفت: بزودی هیاتی از ایران به منظور دیدار و گفتگو با نخست وزیر لیتوانی به ویلنیوس (پایتخت لیتوانی) سفر می کنند .
این مقام کشور لیتوانی از توسعه همکاری های اقتصادی و تجاری با ایران در دوران پساتحریم خبر داد و افزود: لیتوانی به دنبال افزایش سطح همکاری های خود به ویزه در حوزه صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و انرژی با ایران است
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: