مهم‌ترین اخبار و رویدادهای بورس چهارشنبه 22 مهر 94

شجاع‌الدین جهاندیده
شجاع‌الدین جهاندیده
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
اخبار مهم بورس

به گزارش بورسینس به نقل از پرشین تحلیل ، شاخص کل بورس 538 واحد رشد کرد و به رقم 61،973 واحد رسید. پارسان با 126 واحد و وبملت با 46 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص کل بورس گذاشتند. ارزش معاملات در این بازار به رقم 78.3 میلیارد تومان رسید که خاور با 4.5 میلیارد تومان دارای بیشترین ارزش معامله بود.

در بازار فرابورس، شاخص ایفکس 14 واحد رشد کرد و به رقم 701 واحد رسید. مارون و زاگرس بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص فرابورس گذاشتند. ارزش معاملات در این بازار به رقم 38 میلیارد تومان رسید که سمگا با 2.4 میلیارد تومان دارای بیشترین ارزش معامله بود.

 مهم ترین اخبار سیاسی

جان کری، وزیر خارجه آمریکا، طی سخنانی در دانشگاه هاروارد، گفت که دو سال پیش از آغاز مذاکرات هسته‌ای با ایران می‌دانسته تهران آماده گفتگو است: “من این قضاوت را زمانی که رئیس کمیته روابط خارجی [سنا] بودم و پس از دیدار از عمان و منطقه کردم… احساس کردم که این امر ارزش امتحان را دارد و آن را پیگیری کردیم، من این فرآیند را تقریباً برای چهار سال پیگیری کردم، نه دو سالی که طی آن در مذاکره بودیم

“.وزیر خارجه آمریکا در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر اینکه درباره اجرای برجام “بسیار خوشبین”‌ است، گفت: “مردم فراموش کرده‌اند که ما برای دو سال با توافق موقت زندگی کردیم، اینکه آنها ذخایر و غنی‌سازی را کاهش داده و تعداد سانتریفیوژ‌های خود را کم کرده‌اند”.

مهم ترین اخبار اقتصادی

در هفته جاری در پژوهشکده پولی و بانکیدر نشستی با حضور کارشناسان و صاحبنظران بانکی ، پیش نویس لایحه قانون بانک مرکزی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و به نقاط ضعف و قوت آن اشاره شد.در کنار تمامی مباحث مطرح شده عنوان شد که شورای پول و اعتبار نیز با نام و تقسیم بندی جدید و همچنین برخی تغییراتی فعالیت خواهد کرد و رسما شورایی به نام پول و اعتبار کنار خواهد رفت.

این در حالی است که بانک مرکزی با ارائه توضیحاتی در این رابطه اعلام کرده است که اصلاح قوانین پولی و بانکی در لایحه پیشنهادی قانون بانک مرکزی به معنی حذف وظایف و کارکردهای شورای پول و اعتبار نیست.در ادامه توضیحات بانک مرکزی آمده است که با گذشت بیش از چهار دهه از تصویب «قانون پولی و بانکی کشور» (مصوب سال 1351) و پیدایش پیشرفت‌های نظری و تغییرات اساسی در روابط پولی و بانکی کشور در طول این سال‌ها، بازبینی در قانون مزبور متناسب با تحولات صورت گرفته و نیازمندی‌های جدید اقتصاد، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

مضاف بر این، به دنبال تصویب و اجرای قانون بانکداری بدون ربا، از سال 1363 چارچوب قانونی دیگری نیز بر کارکردهای پولی و بانکی کشور حاکم شد که در مواردی با قانون پولی و بانکی کشور همپوشانی داشت و نقش مکملی را برای «قانون پولی و بانکی» مصوب سال 1351 ایفا کرد.

رئیس‌جمهور شب گذشته از بسته ویژه اقتصادی با هدف تحریک تقاضا و رفع تنگناهای اعتباری رونمایی کرد. این سیاست‌ها به‌دلیل تداوم رکود در بخش واقعی اقتصاد و با هدف‌گذاری تغییر برنامه‌ها در نیمه دوم سال‌جاری پیش از لغو تحریم‌ها ابلاغ شده است. «دنیای اقتصاد» در مطلبی با عنوان «بسته احیای رشد اقتصادی» در تاریخ 14 مهرماه، به کلیات بسته جدید اشاره کرده بود و همزمان با انتشار این بسته در گزارشی تحلیلی، تجارب کشورهای موفق در جهت خروج از رکود تورمی را مورد بررسی قرار داده است.

رکود تورمی واژه‌ای است که برای نخستین بار در دهه 70 میلادی در توصیف رشد اقتصادی صفر درصد و تورم 14 درصد آمریکا به کار گرفته شد؛ وضعیتی مشابه شرایط کنونی ایران. ت

جربه موفق کشورهای دنیا حاکی از آن است که سیاست‌های پولی برای تحریک تقاضا به تنهایی نتوانسته برای خروج از رکود پایدار موفقیت‌آمیز باشد و باید در کنار این موضوع سیاست‌های مناسب سمت عرضه نیز به‌کار گرفته تا از بازگشت تورم به اقتصاد جلوگیری شود؛ بنابراین اگر قرار باشد تونلی برای عبور غیرتورمی برای رشد اقتصادی پایدار ایجاد شود، باید در کنار توجه به سیاست‌های پولی سمت تقاضا، راهکارهایی برای تغییر در سیاست‌های سمت عرضه نیز اتخاذ شود.

در گروه های مختلف بورسی چه خبر بود؟

در پی صحبت های شب گذشته رئیس جمهور و اشاره ایشان به کاهش نرخ ذخیره قانونی بانک ها معاملات بازار امروز همراه با تقاضا و روندی صعودی به خصوص در گروه بانکی و خودرویی آغاز شد. معاملات خودرویی ها امروز نیز با نوسانات مثبت همراه بود. معاملات پرحجم خودرو  که دومین نماد پرتقاضا بازار امروز بود در قیمت 190 تومان با صف خرید به اتمام رسید و تاثیر مثبت 24 واحدی را بر روی شاخص گذاشت. در خپارس رشد 3.5 درصدی را شاهد بودیم.

این نماد که در دقایق اولیه بازار 4 درصد رشد را تجربه کرد با افت قیمت به محدوده منفی رسید و با معامله بیش از 50 میلیون سهم بیشترین حجم معاملات گروه را به خود اختصاص داد. خبهمن با معاملات نوسانی در محدوده مثبت همراه بود. نمادهای خگستر، خمهر و خاهن در قطعه سازها صف خرید را تجربه کردند.

سیمانی ها امروز نیز همچون روز گذشته با افزایش تقاضا همراه بود و اکثر نمادهای گروه صف خرید را تجربه کردند. سفارس با بیش از 10 میلیون صف خرید پرتقاضاترین نماد امروز بود. سیدکو به 120 تومان رسید.

 به اعتقاد کارشناسان خبر رایزنی ایران با عراق در راستای از سر گرفتن صادرات سیمان به آن کشور زمینه خوش بینی سهامداران به آینده این گروه بورسی را فراهم کرده و منجر به تشکیل صف‌های خرید در عمده نمادهای این گروه شده است این در حالی است که برخی کارشناسان معتقدند حتی در صورت موفقیت‌آمیز بودن این مذاکرات، وضعیت گروه سیمانی در بلندمدت با تغییر چشمگیری مواجه نخواهد شد.

در گروه قندی خبری داشتیم از افزایش قیمت شکر؛ در همین رابطه علی اکبر مهرفرد قائم مقام بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی در گفت و گو با فارس گفت: افزایش 9 درصدی قیمت شکر تصویب و ابلاغ شده و قیمت این محصول توسط ستاد تنظیم بازار 2300 تومان تعیین شده است.

ایشان همچنین در مورد تخصیص یارانه به شکر نیز گفت: یارانه در دل این محصول نهفته است زیرا یک مقدار واردات ارزان‌تر و هزینه تولید گران‌تر است. در معاملات امروز این گروه تقریبا نیمی از نمادهای در محدوده مثبت و نیمی دیگر در محدوده منفی معامله شدند. غشصفا، وبشهر و غبشهر از جمله مثبت های گروه بودند.

در گروه دارویی، دتولید جدیدترین پیش بینی خود بر اساس عملکرد 3 ماهه را منتشر کرد؛ طبق این گزارش دتولید سود هر سهم سال مالی جاری را بر اساس سرمایه جدید 230 میلیارد ریالی تعدیل و مبلغ 1.401 ریال اعلام کرد؛ افزایش سرمایه این شرکت به میزان 44 درصد و از محل مطالبات و آورده نقدی است. همچنین  طی این سه ماه دتولید توانست 261 ریال سود به ازای هر سهم شناسایی کند.

دزهراوی دیگر نماد این گروه نیز در عملکرد 6 ماهه امسال توانست 3.187 ریال سود به ازای هر سهم محقق و 44 درصد از آخرین پیش بینی خود (بر اساس عملکرد) سه ماهه را محقق سازد. اغلب نمادهای این گروه در محدوده مثبت و حداکثر قیمتی معامله شدند. دابور و دفرا و شتهران از جمله نمادهای صف خرید گروه بودند.

در گروه حمل و نقلی بجز نماد حکشتی که منفی معامله شد سایر نمادهای این گروه تماما با معاملات مثبت همراه بودند حکشتی با بیش از 2 میلیون سهم بیشترین حجم معامله را در گروه دارا بود .

در گروه بانکی نمادها اکثرا با معاملات مثبت به کار خود پایان دادند بطوریکه نمادهای وتجارت ، وسینا ، وانصار هر کدام با بیش از 1 میلیون حجم با صف خرید بسته شدند . بانک صادرات با بیش از 47 میلیون سهم در صدر معاملات این گروه قرار گرفت .

مدیر عامل پست بانک گفت: بانک مرکزی و دولت در جهت منطقی کردن نرخ سود هستند و مقاومتی از سوی بانک‌های دولتی در این زمینه نیست.به گزارش سرویس فناوری اطلاعات و ارتباطات خبرگزاری تسنیم، خسرو فرحی با بیان اینکه آماده ارائه خدمات متنوع ارزی در دوران پساتحریم هستیم، اظهار کرد:‌ پست بانک مانند سایر بانک‌ها در زمینه تسهیلات – خدمات ارزی و صدور اعتبارات اسنادی (LCها) فعال است و هم‌اکنون این خدمت را ارائه می‌دهد.

در گروه محصولات شیمیایی شاهد معاملات مثبتی در اکثر نمادها بودیم بطوریکه نمادهای شپاکسا ، شپترو ، شگل ، مارون با صف خرید بسته شدند . پارسان که جهت برگزاري مجمع عمومي فوق العاده متوقف شده بود در جریان معاملات امروز با قیمت 225 تومان آماده انجام معامله شد که در آخر نیز در محدوده مثبت به کار خود پایان داد.

مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس گفت: با ساخت و بهره برداری از ١٠ طرح پتروشیمی جدید در هلدینگ خلیج فارس ظرفیت تولید در این هلدینگ به ٥٠ میلیون تن خواهد رسید. مدیرعامل هلدینگ خلیج فارس از باز شدن اولین دور فاینانس یک کشور اروپایی برای پروژه های این هلدینگ خبر داد و گفت: 3.4 میلیارد دلار نیز از محل صندوق توسعه ملی تامین مالی می شود.

عملیات اجرایی احداث پتروشیمی میان دستی صدف به عنوان نخستین واحد تولیدکننده ماده اولیه تایر سبز آغاز شد.

معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی گفت: امسال و سال آینده به ترتیب ٧ و ٩ طرح پتروشیمی در مجموع با ظرفیت ٩ میلیون تن به بهره برداری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به جلسه مشترک وزیر نفت با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت نفت تا دو هفته آینده در مورد قیمت خوراک پتروشیمی ها تصمیم گیری می کند.

مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس از مذاکره با ١٥ شرکت خارجی برای تامین مالی پروژه های هلدینگ خلیج فارس خبرداد.

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

سایر مطالب: اخبار و رویدادهای تازه از بازار بورس

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
شجاع‌الدین جهاندیده

شجاع‌الدین جهاندیده

در بورسینس با مقالات آموزشی، دوره‌های آنلاین و کتاب‌ها و... به شما کمک می‌کنیم درآمد بیشتری داشته باشید و سود بیشتری از سرمایه‌گذاری کسب کنید. *** در توئیتر فالو کنید: https://twitter.com/jahandide
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب