بورس تهران در ادامه سیر صعودی خود امروز نیز مثبت شد و با افزایش تمامی متغیرهای خود و همچنین رکورد شکنی جدید شاخص به کار خود پایان داد.
به گزارش بورسینس به نقل از خبرنگار ایسنا، بعد از رشد 1700 واحدی شاخص بورس در روز گذشته و وارد شدن این متغیر به کانال جدید 72 هزار واحد، امروز بورس تهران رکورد دیگری ثبت کرد و با افزایش متغیرهای خود وارد کانال 73 هزار واحدی شد.
به این ترتیب تکاپوی سهامداران برای خرید سهم و خوش بینی آنها ناشی از اجرای برجام و بهبود وضعیت اقتصادی موجب شد تا شاخص بورس تهران امروز 812 واحد رشد کند و به کانال 73 هزار و 725 واحدی برسد.
در بازار امروز با وجود منفی شدن قیمت سهام شرکتهای بانکی و خودرویی و افزایش عرضه در این گروه ها، شرکتهای فلزات اساسی در کنار سایر گروهها از اقبال سهامداران برخوردار شدند.به این ترتیب در بازار امروز شرکتهای فولاد مبارکه، مپنا، ملی مس، پالایشگاه اصفهان، سرمایه گذاری سایپا، پتروشیمی جم، چادرملو، پالایشگاه بندرعباس، سرمایه گذاری رنا، سرمایه گذاری غدیر، توسعه معادن و فلزات و فولاد خوزستان بیشترین تاثیر را در رشد شاخص بورس گذاشتند.
در این میان شرکتهای مخابرات، ارتباطات سیار، کشتیرانی، بانک صادرات، ایران ترانسفو و بانک ملت با افت خود مانع از رشد بیشتر شاخص بورس شدند.
در بازار امروز شرکتهای پالایشگاه بندرعباس، تجارت الکترونیک پارسیان، حفاری شمال و فولاد مبارکه به همراه بانک پارسیان بیشترین تقاضای خرید امروز را به خود اختصاص دادند و از تقاضای خرید میلیونی برخوردار شدند و در مقابل پارس خودرو و فولاد خراسان بیشترین تقاضای فروش را به خود اختصاص دادند.
در بازار امروز افزایش تقاضای خرید و همچنین رشد قیمت سهام شرکتها زمینه افزایش ارزش و حجم معاملات را فراهم کرد به طوری که بیش از 220 میلیون سهم به ارزش 460 میلیارد تومان داد و ستد شد و ارزش بازار سرمایه تا سطح 315 هزار میلیارد تومان رشد کرد.
شاخص “فولادی” بورس تهران !
روند امروز بورس آرام تر و با شتاب کمتری نسبت به دیروز پیگیری شد و با توجه به غیبت لیدر بازار یعنی “خساپا”، سایر سهام نیز به دنبال سایر پیشتازان بازار در دامنه منفی و در مداری متعادل مورد معامله قرار گرفتند.
بطوریکه خودرویی ها و بانکی ها اکثراً در دامنه منفی قیمت ها و البته با حجم معاملات بالا داد و ستد شدند و عرضه ها در میان نمادهای فعال آنها نسبتاً زیاد شد. اما در پی این عرضه های سنگین این دو گروه اکثراً منفی شدند.
بر اساس گزارش بورسینس به نقل از بورس نیوز، خودرویی ها امروز شاهد بازگشایی دو نماد “ورنا” و “وساپا” بودند که هر دوی این سهام با رشد قابل توجه قیمت و البته حجم معاملات به تابلو برگشتند. بطوریکه سرمایه گذاری رنا با 73 درصد رشد قیمت، 271 میلیون سهم معامله شد و سرمایه گذاری سایپا نیز 44 درصد رشد قیمت کرد و حجم معاملاتی بیش از 122 میلیون سهمی را به ثبت رسانید.
حجم معاملات این دو سهم در حالی پس از بازگشایی این دو نماد بسیار چشمگیر بود که برخی از احتمال کاهش قیمت آنها جهت اصلاح قیمت سخن می گویند و در مقابل گروهی دیگر معتقدند با برگشت سایپا پس از تصمیم گیری پیرامون شمولیت ماده 141 قانون تجارت این دو سهم به همراهی گروه خودرویی دوباره با اقبال جدیدی رو به رو شده و به رشد خود ادامه خواهند داد. به هر ترتیب بایستی منتظر ماند دید هفته آینده کدام دیدگاه در بازار درست از آب در می آید؟
در گروه فلزات اساسی هم گرچه باز هم شاهد عرضه های رگباری حقوقی در نماد “فولاد” بودیم، اما باز هم تقاضا به این سهم آنچنان بالا بود که حتی پس از معامله 200 میلیونی در این نماد و متعادل شدن روند معاملات آن، دوباره صف خرید حدود 72 میلیونی بدون پاسخ ماند. اما حرکت حقوقی در لیدر گروه فولادی یادآور رفتار حقوقی “وبصادر” است که پس از توافق در لوزان سوئیس رقم خورد و عرضه های سنگین در نماد مذکور ترس سرمایه گذاران را در پی داشت.
همین ترس موجب شد در اوایل معاملات و با آغاز روند عرضه پر حجم سهام توسط حقوقی برخی سرمایه گذاران دستورهای خود را از صف خرید این سهم حذف کنند تا جایی که سهم نیز برای لحظاتی به تعادل رسید؛ اما دوباره با پایداری تقاضا سهم به صف خرید رسید.
“ذوب” نیز به دنبال “فولاد” بالاخره توانست تا سقف قیمت های مجاز روزانه رشد کند و در پایان معاملات نیز صف 49 میلیونی خریداران را بدون پاسخ بگذارد.
اما این سهم در حالی این روزها بسیار پر نوسان شده که صحبت بر سر تعریض پل فلزی نقش جهان اصفهان و نیز پروژه ساخت بیش از 2500 واحد مسکونی در فولاد شهر است؛ گرچه به نظر می رسد این موارد نتواند چندان تقاضای محصولات این مجتمع را متحول سازد و مهمترین عامل اثرگذار بر این سهم فولادی برنامه افزایش سرمایه آن است که معلوم نیست بالاخره کی به اجرا در می آید؟
پالایشی ها نیز که از دو روز پیش و با افزایش نسبی بهای نفت مورد توجه قرار گرفته بودند، امروز نیز با صف های میلیونی خریداران رو به رو شدند که “شبندر” در صدر هم گروهی هایش با پایداری 98 میلیون صف، معاملات خود را به پایان رسانید.
این گروه در حالی دو سه روزی است روند معاملات پر قدرت تری را در پیش گرفته که هنوز هم نتواسته جایگاه خود را به عنوان لیدر بورس به دست آورد. یادش به خیر؛ روزگاری پالایشی ها موتور محرک بورس را به صورت طولانی مدت روشن نگه داشته بودند.
“شپنا” هم در حالی در مسیر رشد قیمت های حاکم بر گروه خود با اقبال خریداران روبه رو شد که واحد بنزین سازی آن امروز رسماً به بهره برداری رسید تا از این پس بنزین را نیز در سبد محصولاتش داشته باشد.
البته در خصوص این گروه صحبت هایی هم مبنی بر بازدید یک هیأت فرانسوی از سایت های نفتی اهواز جهت انعقاد قرارداد با شرکت های نفتی و پالایشی به گوش می رسد، هر چند این موضوع هنوز تأیید نشده و جزییات آن و اینکه کدام شرکت های بورسی در این قراردادها حضور خواهند داشت، معلوم نیست.
امروز در گروه سرمایه گذاری ها نیز شاهد رشد قیمت ها بودیم، اما در میان آنها “وسبحان” در چهارمین روز پس از زمان عرضه اولیه و در حالی که دیروز به تعادل رسیده بود، امروز وارد دامنه نوسان منفی شد تا به طور متوسط حداکثر 13 درصد سود را عاید سرمایه گذاران کند.
شاخص نیز در حالی در نیم ساعت ابتدایی معاملات امروز وارد کانال 73 هزار واحدی شد که حجم معاملات در کلیت بازار نیز نسبتاً مناسب به نظر می رسید، اما بعد از آن حرکت صعودی اش متوقف شد تا این نماگر به همین میزان رشد بسنده کند و با معاملات مثبت فولادی ها همچون فولاد استوار باشد .
همچنین از دیگر اخبار مهم امروز وعده تازه ای بود که ولی اله سیف جهت تک نرخی شدن ارز اعلام کرد تا با توجه به اجرای برجام و لغو تحریم ها این برنامه عملیاتی گردد. اما بایستی دید آیا این وعده آقای رییس تنها در حد حرف باقی خواهد ماند و یا بالاخره محقق خواهد شد؟!
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: