در پی بروز شایعاتی مبنی بر ابطال بخشی از معاملات نیمساعت ابتدایی و پایانی معاملات امروز بورس تهران، معاون بازار بورس هر گونه ابطال در معاملات امروز را تکذیب کرد.
علی صحرایی، معاون بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران، با رد هرگونه شائبه دستکاری و یا ابطال معاملات در ساعت رسمی فعالیت امروز این بازار، گفت: هیچ ابطالی طی معاملات امروز در بورس تهران وجود نداشته و شایعاتی مبنی بر دست کاری و یا ابطال نیمساعت ابتدایی و پایانی معاملات امروز، بیاساس است.
به گزارش بورسینس به نقل از فارس، این مقام مسئول با بیان اینکه اخلالگران و شایعهسازان در زمینه ابطال معاملات امروز در فضای مجازی از طریق واحدهای حقوقی بورس، تحت پیگری قرار خواهند گرفت، عنوان کرد: سرمایهگذاران تنها از طریق مراجع رسمی و تحت نظارت سازمان بورس میتوانند اخبار را دنبال کنند و به شایعهسازیها در فضای مجازی اعتماد نکنند.
به گزارش فارس، عصر امروز در شبکههای مجازی شایعاتی به نقل از معاون بازار بورس مبنی بر ابطال معاملات نیمساعت ابتدایی و پایانی معاملات امروز بورس تهران منتشر شد که بر اساس آن عنوان شده بود، برای رعایت عدالت و عدم تضییع حقوق سرمایهگذاران معاملات ساعت 9 تا 9:30 صبح و نیز معاملات نیمساعت پایانی روز جاری در بورس تهران ابطال میشود.
گزارش از اختلال بازار سرمایه: وقتی هسته معاملاتی گنجایش ندارد
در شرایطی که شاخص بورس تهران امروز رکورد سال 94 را شکست وصف های خرید سنگینی برای بسیاری از شرکت ها شکل گرفته بود، هسته معاملاتی با اختلال رو به رو شد که نارضایتی معامله گران را در پی داشت.
به گزارش بورسینس به نقل از اقتصاد آنلاین، با وجود اینکه دیروز سازمان بورس در اطلاعیه ای درج سفارش بدون پشتوانه در سامانه معاملات در ساعت 8:30 صبح راممنوع اعلام کرد اما بازهم امروز شاهد قطعی و کندی در سیستم معاملات بازار سرمایه بودیم،در همین رابطه محمد حسین عبدالعلی زاده، معامله گر کارگزاری بورس بیمه به خبرنگار اقتصاد آنلاین گفت : سیستم معاملاتی موجود وب بیس است و با افزایش حجم معاملات با مشکل مواجه می شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه باید برای برطرف شدن این مشکل نرم افزار بهتری داشته باشیم، تصریح کرد:این اختلال در شرایطی رخ داده که حجم معامله هزار میلیارد تومان بوده است واگر بیشتر شود معلوم نیست چه اتفاقی برای معاملات پیش می آید.
عبدالعلی زاده با بیان اینکه سیستم معاملات موجود در دوران تحریم در داخل کشور طراحی و پیاده شده است، گفت:با لغو تحریم ها و امکان واردات فناوری های نوین بایستی از تجربیات بورس های معتبر دنیا استفاده کنیم و سیستم را بهبود بخشیم.
معامله گر کارگزاری بورس بیمه با تاکید بر اینکه قطعی های مکرر سیستم معاملات باعث کاهش سرمایه گذاری در بورس خواهد شد، افزود:این اشکالات در سیستم تصمیم گیری معامله گران و سرمایه گذاران را با اختلال روبه رو می کند و اجازه نمی دهد که بتوانند وضعیت بازار و عرضه های موجود را تحلیل کنند.
عبدالعلی زاده زمان بندی بازارها را از راهکارهای فعلی حل این مشکل دانست و اظهار کرد:البته در این شرایط هم از بسیاری از معاملات باز خواهیم ماند.
بر اساس این گزارش دهم بهمن ماه علی صحرایی، معاون عملیات بازار شرکت بورس، تهران در خصوص قطعی سیستم معاملات اعلام کرد:این اتفاق ناشی از افزایش قابل توجه و زیاد تقاضاها در لحظه شروع معاملات بود که منجر شد داد و ستد سهام شرکت های حاضر در بازار دوم معلاملات بورس و فرابورس با تاخیر 20 دقیقه ایی آغاز شود.
وی با بیان اینکه پیشنهاد شده برای جلوگیری از تکرار اختلال در کوتاه مدت، زمان معاملات شرکت های بازار دوم بورس و همچنین فرابورس با 5 -6 دقیقه تاخیر آغاز شود. گفته بود: در میان مدت نیز باید سامانه کنونی معاملات توسط متولی آن ارتقاء یابد. شرکت بورس به عنوان استفاده کننده اصلی سامانه معاملات، پیگیری هایی از قبل داشته و دارد.
به گزارش اقتصاد آنلاین فطانت رئیس سازمان بورس در نشست خبری امروز با قبول وجود اختلال و مشکل در سامانه معاملات در زمان های پربار، گفت: علاوه بر برنامه جداسازی معاملات بورس ها ، تا ماه آینده حجم معاملات از طریق نصب سخت افزارهایی افزایش خواهد یافت و این مشکل برطرف خواهد شد.
استراتژی بورس بازنگری میشود
رئیس سازمان بورس گفت: در نقشه استراتژی سازمان بورس و اوراق بهادار، استانداردهای آیسکو تطبیق داده شده و مدل سایر بورسها نیز مورد مطالعه قرار گرفته است.
محمد فطانت در نشست هم اندیشی مدیران ارکان بازار سرمایه بیان کرد: در نقشه استراتژی سازمان بورس و اوراق بهادار، استانداردهای آیسکو تطبیق داده شده و مدل سایر بورسها نیز مورد مطالعه قرار گرفته اما هنوز هم نیازمند تکمیل است و نظرات جمع آوری شده و در صورت لزوم اصلاحات بر روی نقشه اعمال شود.
به گزارش بورسینس به نقل از مهر، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به حل مسایل مربوط به تحریمها، گفت: براساس معیارهایی که این روزها در خصوص آن صحبت و در برنامه ششم نیز در خصوص آن تصمیم گیری میشود، رشد اقتصادی ۸ درصدی است و ما نیز بر همان اساس حرکت می کنیم.
رشد ۸ درصدی به این معناست که باید طی ۵ سال آینده، ۸۰۰ تا ۹۰۰ هزار میلیارد تومان در کشور سرمایه گذاری صورت بگیرد و بانک ها برای این منظور به تنهایی پاسخگو نیستند و بازار سرمایه در این زمینه باید به کمک بیاید.
وی افزود: در دوران تحریمها که ارتباطات و نظامات پولی و مالی ما با دنیا قطع بود، اتفاقات زیادی در دنیا رخ داد. یکی از این موارد بحران اقتصادی ۲۰۰۸ بود. پس از بحران ۲۰۰۸ و رکودی که در دنیا اتفاق افتاد، تمامی مقررات و نظامات حاکم بر دستگاههای پولی و مالی دنیا عوض شد اما تحریمها باعث شده بود که از زبان مشترک گفت و گو با دنیا مقداری عقب بیفتیم.
وی یادآور شد: در سفر اخیر که با رئیس جمهور به ایتالیا و فرانسه رفته بودیم، به عینه مشاهده شد مدلهایی که جدیدا مورد استفاده قرار می گیرد، با روش های معمول مورد استفاده در کشور ما متفاوت است. نظام بانکی فعلی، نظامی نیست که پاسخگوی تامین مالی ها در مقیاس های بزرگ باشد. حرکت تامین مالی دنیا هم اکنون به سمت بازار سرمایه سوق پیدا کرده است. دلیل آن هم نظارت دقیق حاکم بر این بازار است.
رئیس سازمان بورس تصریح کرد: بازار سرمایه شفاف و بر اساس جامع نگری کامل تامین مالی، درخواست کننده را رصد می کند، حتی در همان ابتدا، تمامی اجزای پروژه مانند خریدار محصول، نحوه ساخت و ساز و نقدشوندگی اوراق هم مشخص است.
وی ابراز داشت: در مجموعه بازار سرمایه و تیم مدیریتی بازار سرمایه باید یک هم افزایی و تفکر واحد برای ایفای نقش توسعه ای که همه ما در فاز اول برای توسعه بازار سرمایه بر عهده مان است و در فاز دوم آن توسعه ای که برای کشور بر عهده ماست، را ایجاد کنیم.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه نقشه استراتژیک تدوین شده میخواهد یک زبان مشترک ایجاد کند، تاکید کرد: البته این نسخه ویرایش اول بوده و مبتنی بر ۶۰ هدف مختلفی است که همه بازار سرمایه در آن نقش ایفا می کنند، در عین حال رابطه علت و معلولی بین هر کدام از این اهداف و هدف غایی تعریف شده را مشخص می کند.
فطانت افزود: تمامی ارکان باید معیارهای واحدی برای محاسبات داشته باشند، برای مثال اگر یک هدفی را در کل بازار سرمایه دنبال می کنیم با یک روش اندازه گیری کنیم، چراکه این موضوع به برنامه ریزی و زبان واحد در بازار سرمایه کمک می کند، همچنین سهم و وظیفه همه افراد در بازار سرمایه مشخص می شود.
وی خاطرنشان کرد: در نقشه استراتژی سازمان بورس و اوراق بهادار، استانداردهای آیسکو تطبیق داده شده و مدل سایر بورس ها نیز مورد مطالعه قرار رفته اما هنوز هم نیازمند تکمیل است و نظرات جمع آوری شده و در صورت لزوم اصلاحات بر روی نقشه اعمال شود.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: هدف نهایی این است که برای شروع کار در سال ۹۵، یک نقشه منسجم داشته باشیم تا برنامه ریزی ها بر آن اساس شکل بگیرد. برای هم جهتی در کل مجموعه لازم است که هر کدام از ارکان نقش و وظایف خود را به صورت منسجم تعریف کنند تا طی برنامه ۵ ساله ششم، به اهداف طراحی شده دست یابیم.
وی در توضیح مدل کارت امتیازی متوازن، ابراز داشت: براساس مدل BSC، همه اهداف در نظر گرفته شده هم وزن هستند و از همین رو به کارت امتیازی متوازن معروف شده است، بنابراین در خصوص بین المللی شدن اقداماتی صورت می گیرد. در خصوص مقررات هم بهبود فرآیند تدوین و ارتقای سیاستها در بازار دیده شده است، همچنین افزایش مشارکت در تدوین قوانین مرتبط با بازار نیز دیده شده است.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: