به گزارش بورسینس به نقل از پرشین تحلیل، شاخص کل بورس 684 واحد کاهش یافت و به رقم 80.852 واحد رسید. که نمادهای پارسان و فولاد هر کدام با 98 واحد و رمپنا با 77 واحد بیشترین تاثیر را بر افت شاخص بورس گذاشتند.
فارس نیز با 167 واحد بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص بورس داشت. ارزش معاملات در این بازار به رقم 392 میلیارد تومان رسید که نماد وساپا با رقمی حدود 43 میلیارد تومان دارای بیشترین ارزش معامله بود .
در بازار فرابورس شاخص کل 12 واحد کاهش داشت و به رقم 797 واحد رسید. نمادهای شتران، هرمز و مارون بیشترین تاثیر منفی را بر شاخص فرابورس گذاشتند. ارزش معاملات در این بازار به رقم 145 میلیارد تومان رسید که نماد دماوند با رقمی حدود 8 میلیارد تومان دارای بیشترین ارزش معامله بود .
بازار امروز نیز همچون روز گذشته با روندی منفی و نزولی همراه شد اما با این تفاوت که روند منفی روز جاری قابل توجه تر از دیروز بود، به طوریکه گویا شاخص های بورسی در افت با یکدیگر در یک کورس قرار گرفته بودند.
مهم ترین اخبار اقتصادی
به گزارش بورسینس به نقل از دنیای اقتصاد، نخستین سال بدون تحریم آغاز شده و نگاه فعالان اقتصادی ایران به تغییراتی است که در فضای کسبوکار ایجاد خواهد شد. گمانهزنیها حکایت از رشد اقتصادی بین 5تا 6 درصد در سال 95 دارد. این در حالی است که برخی از کارشناسان رشدی کمتر را برای سال جاری متصور هستند.
در این میان رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور آیندهای روشن را پیش روی اقتصاد ایران ترسیم میکند و اعتقاد دارد با یک شیب ملایم، روند صعودی در اقتصاد طی خواهد شد؛ ولی نباید در مورد رشد اقتصادی برای مردم توهم ایجاد کرد.
از سویی وی معتقد است سال 95، سالی دشوار برای بنگاهها خواهد بود؛ چراکه اصلاحات زیربنایی در اقتصاد، هزینههایی را به آنها تحمیل میکند و تاثیر مثبت آن به تدریج مشخص خواهد شد؛ بنابراین بنگاهها باید صبور باشند.
در گروه های بورسی چه خبر بود ؟
در گروه خودرویی، ابتدای ساعات معاملات با فشار فروش همراه بودند و در ادامه و اخر بازار صف های فروش سایپا و خودرو جمع آوری شد و نوید روزی سبز را برای فردا دادند.
در نماد معاملاتی “خساپا” انتظار می رفت امروز دیگر سهامدار حقوقی فروشنده، موسسه صندوق حمایت و بازنشستگی کارکنان فولاد دست از فروش سهام شرکت سایپا موجود در پرتفوی خود بردارد، اما امروز نیز تا لحظات پایانی معاملات شاهد صف فروش میلیونی از سوی حقیقی ها در این نماد بودیم. همچنین صف فروش نماد معاملاتی “خودرو” نیز در میانه ساعات معاملاتی روز جاری، برچیده و سهامدار حقوقی وارد میدان شد تا سهام خود را مورد حمایت قرار دهد.
این نوسانات منفی در گروه خودرو در حالی است که سهامداران این گروه همچنان چشم انتظار نتیجه نهایی اخبار، شایعات و مذاکراتی که این مجموعه ها با شرکت های خارجی انجام داده اند، می باشند که با توجه به حجم معاملات قابل توجه سهام این گروه و برچیده شدن صف های فروش آنها گویا نتیجه این خبرها در آستانه انتشار قرار گرفته ولی هنوز هیچ موضوعی مشخص نیست.
“خزامیا” از این گروه از جمله آن نمادهایی بود که علی رغم خبرهایی که پیرامون عملیات شرکت وجود دارد نتوانست با روند کلی معاملات در ساعات پایانی گروه همراه شود و بعد از مبادله 12 میلیون سهم با صف فروش به کار خود پایان داد.
در خبری شنیدیم که ، سازمان بینالمللی سازندگان وسایل نقلیه موتوری اعلام کرد در سال میلادی گذشته بیش از یک میلیون دستگاه خودرو در ایران به فروش رفت و ایران سیزدهمین بازار بزرگ خودرو جهان در این سال شناخته شد. سازمان بینالمللی سازندگان وسایل نقلیه موتوری اعلام کرد در سال میلادی گذشته بیش از یک میلیون دستگاه خودرو در ایران به فروش رفته است.
براساس جدیدترین آمار منتشر شده از سوی این نهاد بینالمللی در سال 2015 بالغبر یک میلیون و 55 هزار و 400 دستگاه خودرو در ایران به فروش رسیده است. فروش خودرو در ایران طی این سال نسبت به سال قبل از آن 51 هزار و 300 دستگاه کاهش داشته است. در سال پیش از آن یک میلیون و 106 هزار و 700 دستگاه خودرو در ایران به فروش رسیده بود.
براساس این گزارش ایران سیزدهمین بازار بزرگ خودرو در جهان طی سال 2015 شناخته شده و 59/ 1 درصد از کل فروش خودرو در جهان به بازار ایران اختصاص داشته است. کل خودروهای فروش رفته در جهان طی سال 2015 بالغبر 66 میلیون و 311 هزار و 917 دستگاه بوده است. این رقم نسبت به سال قبل از آن 894 هزار و 537 دستگاه افزایش داشته است. در سال 2014 بالغ بر 65 میلیون و 417 هزار و 380 دستگاه خودرو در جهان به فروش رسیده بود.
در گروه فلزات اساسی بیشتر نمادها در حاشیه منفی معامله شدند.نمادهای فرآور و فولای صف خرید را تجربه کردند.فولاد که در محدوده صفر تابلو روز خود را آغاز کرده بود بیش از 9 میلیون سهم در بین سهامداران حقیقی معامله شد ودر نهایت با افت 4 درصدی ،در قیمت 137 تومان به کار خود پایان داد ،در راس گروه قرار گرفت وبا 97.3 واحد منفی سومین سهم تاثیر گذار در بورس شد.نمادهای زنگان،کیمیا،فخاس،فنورد و هرمز با صف فروش بسته شدند.
در سه ماهه نخست سال جاری میلادی، سنگ آهن بهترین عملکرد را در بین مواد خام تجربه کرد و قیمت آن ۲۵ درصد رشد کرد؛ اکنون این سوال مطرح است که چه عواملی سبب این رشد شد و آیا در ماه های آینده نیز عملکرد بازار این ماده خام، خوب خواهد بود یا همانطور که نهادهای تحلیلگر معتقدند قیمت ها در مسیر کاهش حرکت خواهدکرد؟
واقعیت این است که افزایش قیمت سنگ آهن حاصل رشد قیمت فولاد در هفته های اخیر و قرار گرفتن در آستانه ماه های اوج فعالیت های ساخت و ساز در چین است. چین بزرگ ترین مصرف کننده سنگ آهن جهان است. اگر پاسخ سوال یاد شده این باشد که عملکرد سنگ آهن همچنان مثبت خواهد بود، سرمایه گذاران در سهام شرکت های بزرگ تولیدکننده این ماده خام سود خواهند برد .
تحلیلگران موسسه «مک کینزی» معتقدند پاسخ این سوال آن است که قیمت ها کاهش خواهند یافت؛ زیرا رونق بخش ساخت و ساز چین طی چند ماه آینده مصرف فولاد را به میزانی قابل ملاحظه افزایش نخواهد داد و نیز عرضه سنگ آهن همچنان بالاتر از نیاز و مصرف خواهد بود. در گزارش این موسسه آمده است، امسال قیمت سنگ آهن بین ۴۵ دلار تا ۵۰ دلار در هر تن خواهد بود .
در گروه محصولات شیمیایی اکثر نمادها در حاشیه منفی معامله شدند.فارس اولین سهم تاثیر گذار بورسی در شاخص با 166.8 واحد مثبت،بیش از 14 میلیون سهم در بین سهامداران حقوقی معامله شد و در نهایت با رشد 2.5 درصدی ، در قیمت 575 به کار خود پایان داد و پرارزش ترین سهم گروه شد وهمچنین در نماد فارس 2 ،معامله بلوکی 20 میلیونی در قیمت 589 تومان در بازار خرده فروشی انجام شد.نمادهای ساینا ،شپارس و شفارا در آستانه قیمتی خود بسته شدند.
شپلی که از ابتدای سال جاری تا امروز ، بیش از ۳۳ درصد بازدهی را نصیب سهامدارانش کرده بود ، و در جریان معاملات امروز با صف خرید حدود 1 میلیون سهمی در قیمت ۴۹۶ تومان مواجه بود ، با توجه به تعدیل پیش بینی درآمد هر سهم متوقف شد. نمادهای شیراز ،پارسان،شکلر و شیسنا با افزایش عرضه رو به رو بودند.وپترو در ادامه روند معاملاتی مثبت خود در حدود 18 میلیون سهم در بین سهامداران حقیقی دادوستد شد ودر نهایت با رشد کمتر از 1 درصدی ، در قیمت 233 تومان روز خود را به اتمام رساند و پرحجم ترین سهم گروه شد.
در گروه پالایشی اغلب نمادهای این گروه با عرضه سهام مواجه شدند به استثناء شبهرن. شبندر که روز گذشته بازگشایی شد ، در قیمت 527 تومان با صف فروش در حدود 3 میلیون سهمی دست و پنجه نرم کرد و با 75.13 واحد منفی بر شاخص تاثیر گذار بود. ونفت که روز خود را با قیمت منفی شروع کرده بود 15 میلیون سهم در بین استقبال سهامدارن حقیقی معامله شد در پایان با افت 4.8 درصدی ودر قیمت 229 تومان به معاملات خود پایان داد ، پرحجم ترین سهم گروه شد و با 4.43 واحد منفی بر شاخص تاثیر گذاشت. شتران با بیش از 43 میلیارد ریال معامله اولین سهم تاثیر گذار فرابورسی در شاخص با 2.63 واحد منفی شد و در پایان با افت 4.7 درصدی ، در قیمت 482 تومان به کار خود پایان داد.
به گزارش خبرنگار شانا، مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، وضع صنعت نفت عراق و ظرفیتهای همکاری نفتی با این کشور را مطالعه کرده ازاینرو، در بخشی از بررسی یادشده بهضرورت استفاده از روش یکپارچهسازی توسعه، بهرهبرداری و تولید در میدانهای مشترک میان ایران و عراق پرداخته است .
در این بررسی آمده است که در مخازنی که تحت حاکمیت ملی دو یا چند دولت مستقل قرار دارند، ساختار حقوقی مدیریت واحد برقرار میشود، در این الگوی حقوقی، طرفها پس از اکتشاف مخزن، در توافقی، اصل مدیریت واحد مخزن را مورد تأکید قرار میدهند و الزامهای فنی و حقوقی آن را تعیین میسازند .
معاملات گروه بانکی امروز نیز با عرضه همراه بود و تا پایان بازار روندی نزولی را در معاملات این گروه نظاره گر بودیم. به گفته برخی فعالان بازار، طرح مسائلی از قبیل عدم اتصال بانک ها به سوئیفت و نامعلوم بودن زمان اتصال طی روزهای اخیر میتواند از جمله دلایل معاملات منفی این گروه باشد، این در حالی است که عراقچی، معاون ظریف، شب گذشته در گفتگوی ویژه خبری شبکه دو هر کس میگوید سوئیفت برداشته نشده به اتاق سوئیفت در بانک مرکزی برود و از نزدیک ببیند که سوئیفت برقرار شده یا خیر .
در معاملات امروز نیز، وبصادر با حجم معامله 45 میلیونی در صدر معاملات گروه قرار گرفت.
همچنین در این نماد 120 میلیون سهم به ارزش 14میلیارد تومان در بازار خرده فروشی در حداکثر آستانه قیمتی روزانه کد به کد شد. وبملت پس از معامله 38 میلیون سهم در بازه منفی جهت برگزاری مجمع فوق العاده به منظور انتخاب اعضای هیئت مدیره در پایان بازار متوقف شد؛ بیش از 60 درصد خریداران امروز این نماد حقوقی ها بودند. وکار امروز نیز تنها نماد مثبت گروه بود که با قیمت پایانی در محدوده صفر تابلو به کار خود پایان داد. بانک دی که با خبر عرضه بلوکی دماوند همراه است در معاملات امروز خود افت 4 درصدی را تجربه کرد.
همانطور که ذکر شد، با توجه به مصوبه بانک مرکزی در راستای خروج بانک ها از بنگاه داری تا سطحی متناسب با حجم ثروت آنها، همه بانک ها موظف به فروش سهام غیر مرتبط با فعالیت اصلی آنها می باشند که بانک دی نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد و در همین راستا قصد دارد سهام شرکت تولید نیروی برق دماوند را به صورت بلوک به فروش برساند .
معاون مالی بانک دی در رابطه با قیمت این عرضه بلوکی در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز گفت: سهام این شرکت قبل از عرضه اولیه آن در بازار فرابورس مشتری خود را داشت و اکنون نیز متقاضیان زیادی دارد و هنوز می توان در رابطه با درصد واگذاری و قیمت دقیق آن اظهار نظر کرد. اما با توجه به ارزندگی سهام “دماوند” احتمال عرضه آن در قیمت هایی کمتر از 10 هزار تومان نمی رود و عرضه آن در این محدوده دور از ذهن نمی باشد .
در خبر دیگری از این گروه، رئیس کل بانک مرکزی در نشست روز گذشته با مدیران بانک ها با اشاره به اینکه نرخ سود مناسب در یک اقتصاد سالم با فاصله اندکی از نرخ تورم قرار دارد خاطرنشان کرد: روند کاهشی نرخ تورم ادامه دارد، بنابراین نرخ سود بانکی نمی تواند فاصله زیادی با این نرخ داشته باشد و شبکه بانکی باید در این خصوص اراده کرده و در این مسیر و در زمان مناسب، خود پیشقدم باشد .
در گروه عرضه برق و گاز شاهد خرید حقوقی ها در نمادهای این گروه بودیم. در مبین که بیشترین حجم معاملات گروه را داشت بیش از 10 میلیون سهم داد و ستد شد که بیش از 80 درصد از این حجم توسط سهامداران حقوقی جابجا شد. معاملات منفی دماوند امروز نیز ادامه داشت.
در ادامه صحبتهای معاون مالی بانک دی با بورس نیوز، ایشان با اشاره به روند قیمتی سهام “دماوند” اظهار داشت: با توجه به اینکه این عرضه اولیه در روزهای پایانی سال صورت گرفت، افت قیمت بدیهی و حجم سرمایه درگیر سهامداران آن در سهام این شرکت نیز ناچیز بود از طرفی همواره حجم مبادلات در روزهای ابتدایی سال نیز کم می باشد و به اصطلاح بازار طی این مدت به حال خود رها بوده و بنابراین “دماوند” نیز نتوانسته راهی که باید طی کند چرا که این سهم در قیمتی ارزنده هم وارد این بازار شد.
رحمتی در پایان با اشاره به افزایش سرمایه 1000 درصدی “دماوند” گفت: افزایش سرمایه شرکت تولید نیروی برق دماوند طبق نظر هیأت مدیره در دو مرحله انجام خواهد شد که 500 درصد آن در مرحله اول از محل سود انباشته صورت خواهد پذیرفت که طی روز گذشته گزارش بازرسی قانونی آن نیز نهایی شده است، اولین اقدام ما نیز در راستای اجرای آن نیز اخذ مجوز برگزاری مجمع از سازمان بورس می باشد.
در گروه سیمانی که مدتها معاملات بی رونقی را دنبال میکرد امروز شاهد رنج مثبت و تشکیل صف خرید در اکثر نمادهای گروه بودیم. شنیده ها در بازار امروز از مشارکت کشور پاکستان به عنوان واسطه ای برای صادرات سیمان ایران به دیگر کشورها و خود پاکستان حکایت داشت. سشرق، سدور و سهرمز هر کدام با معامله بیش از 5 میلیون سهم در صدر معاملات گروه قرار گرفتند.
در گروه پالایشگاهی، در حالی روز گذشته شاهد بازگشایی نماد معاملاتی “شبندر” بودیم، که بسیاری از فعالان بورسی بر این عقیده بودند که این سهم لیدر گروه و یا حتی لیدر بازار سرمایه خواهد شد، افت قیمت و تأثیر منفی 75 واحدی این سهم بر شاخص کل را تجربه کرد، به تعبیر دیگری “شبندر” نه تنها بعد از بازگشایی هیچ رشدی نکرد بلکه با صف فروش خود لیدر گروه در افت قیمت و روند نزولی بازار شد.
تنها نماد مثبت روی صفحه اصلی سایت tsetmc “فارس” بود که با 166 واحد تأثیر مثبت به همت انجام معامله بلوکی در محدوده مثبت تابلوی معاملات بین دو سهامدار حقوقی، اولین کمک خود را به شاخص کل بورس رساند و مانع از افت بیش از این شاخص کل بورس شد.
گروه سیمان علی رغم روند نزولی اکثر گروه های فعال در بازار، با روند مثبت و صف خرید مواجه شدند و پس از مدت ها اندکی دل سهامداران خود را شاد کردند.گروه فلزات اساسی نیز بر خلاف پیش بینی هایی که در خصوص رشد قیمتی آنها در سال جاری وجود داشت، باز هم با افت قیمت همراه شد و همچنین با توجه به وابستگی شدیدی که این گروه به قیمت های جهانی دارد، انتظار ادامه روند نزولی سهام این گروه در بازار سرمایه می رود و از طرفی با افت قیمت کالاهای اساسی در بازارهای بین المللی این شرکت ها به نظر می رسد نتوانند محصولات خود را که در انبارهایشان تلنبار شده به فروش برسانند.
کنتورسازی نیز امروز با ارزش معاملات 360 میلیارد ریالی بیش از ارزش کل شرکت مورد معامله قرار گرفت و تمامی عرضه های سهامداران این مجموعه پاسخ داده شد و در نهایت خریداران شرکت با تشکیل صف خرید در این نماد، نشان دادند که ظاهراً در قیمت های فعلی فروشنده نبوده و انتظار رشد قیمتی را برای سهام خود دارند، هر چند که به نظر می رسد با توجه به نسبت پی بر ای 2.8 واحدی این مجموعه و سودسازی بیش از 2500 تومان همچنان ارزنده باشد. سهام شرکت تولید نیروی برق دماوند نیز در حال بازگشت به قیمت عرضه اولیه خود بوده و گویا سهامدار عمده قصد حمایت از آن را در بازار ندارد و روند قیمتی “دماوند” را به هر حال خود رها کرده است.
قصد شروع سرمایهگذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاریها انجام دهید:
نام شرکت | ویژگیها | امتیاز | لینک ثبتنام |
---|---|---|---|
کارگزاری آگاه |
| ![]() | ![]() |
برای سرمایهگذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه میشود: