اخبار و گزارش بورس چهارشنبه 13 مرداد 95

جلال
جلال
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Twitter
اخبار مهم بورس تهران

نیم نگاهی به بازار

به گزارش بورسینِس به نقل از پرشین تحلیل، شاخص کل بورس 793 واحد افزایش یافت و به رقم 77,883 واحد رسید. که نمادهای فملی با 87 واحد ، شبندر با 77 واحد و کگل با 58 واحد بیشترین تاثیر  مثبت  را بر  شاخص گذاشتند.  ارزش معاملات در این بازار به رقم 219 میلیارد تومان رسید که نماد خودرو با رقمی بیش از 17 میلیارد تومان دارای بیشترین ارزش معامله بود . در بازار فرابورس شاخص کل با واحد افزایش به رقم 813 واحد رسید  که نماد شتران با 2 واحد بیشترین تاثیر را بر این رشد داشت. ارزش معاملات در این بازار به رقمی بالغ بر  74 میلیارد تومان رسید که نماد شتران با رقمی حدود 10میلیارد تومان دارای بیشترین ارزش معامله بود. 

 

دلار و سکه

دلار امروز در محدوده 3538 تومان داد و ستد شد و سکه هم به قیمت 1 میلیون و 128 هزار تومان رسید.

 

مهمترین اخبار اقتصادی

رئیس‌جمهوری در دو حکم جداگانه «جمشید انصاری» را به‌عنوان «معاون رئیس‌جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور» و «محمدباقر نوبخت» را به‌عنوان «معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور» منصوب کرد. با این حکم، ساختار سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تغییر یافته و به دو نهاد «سازمان برنامه و بودجه» و «سازمان اداری و استخدامی» تفکیک شد. این موضوع باعث مرزبندی موافقان و مخالفان شد. به اعتقاد کارشناسان فارغ از تغییر شکل این نهاد باید فرآیندی در بلندمدت شکل بگیرد که وظایف این نهادها بازتعریف شود .

به گزارش ایرنا خبرگزاری آسوشیتدپرس ضمن بازتاب سخنان دکتر حسن روحانی در گفت و گوی زنده تلویزیونی سه شنبه شب، به نقل از رئیس جمهوری کشورمان نوشت طرف مقابل به تعهداتش در چارچوب توافق هسته ای عمل نکرده است و این کار بر رشد اقتصاد ایران اثر منفی می گذارد .این خبرگزاری به نقل از حسن روحانی نوشت ‘اگر طرف مقابل بدرستی عمل کرده بود، ما امروز در شرایط بهتری بودیم .’روزنامه واشنگتن پست نیز نوشت رئیس جمهوری ایران ضمن انتقاد از طرف توافق هسته ای، یادآور شده است که ایران هنوز به دارایی های خارجی اش دسترسی ندارد؛ هرچند می تواند نفت بفروشد و به سیستم بانکی بین المللی دسترسی داشته باشد .این روزنامه همچنین نوشت: رئیس جمهوری ایران می گوید کنگره آمریکا و برخی کشورهای منطقه بر سر اجرای توافق هسته ای مانع تراشی می کنند .شبکه خبری فاکس نیوز، پربیننده ترین شبکه خبری کابلی در آمریکا نیز این بخش از سخنان امروز رئیس جمهوری کشورمان را برجسته کرد که طرف توافق هسته ای باید تعهداتش را عملی کند ‘.فاکس نیوز البته به سخنان ‘جان کربی’ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز اشاره کرد که گفته است ایران به تعهداتش عمل کرده و مدعی شده ‘ما نیز داریم به تعهداتمان عمل می کنیم ‘.بسیاری دیگر از رسانه های آمریکایی نیز خبر آسوشیتدپرس درباره سخنان حسن روحانی را منتشر کردند.

 

در گروه ها چه خبر بود؟

در گروه خودرو و ساخت قطعات اکثر نمادها با قیمت پایانی مثبت به کار خودشان پایان دادند . خساپا با معاملات مثبت کار خود را آغاز نمود که در آخر با افزایش 1 درصدی همراه شد و به قیمت پایانی 1233 ریالی رسید و بیش از 68 میلیون سهم معامله شد که در صدر معاملات گروه قرار گرفت . در ساعات ابتدایی بازار شاهد قطع شدن هسته معاملات شدیم این در حالی بود که بیشتر نمادها در حال معامله در محدوده مثبت خود بودند که سازمان بورس در حال بررسی و پاسخگویی این مشکل می باشد . ایران خودرو امروز به حداکثر قیمتی رسید خودرو سبز پوش بود این نماد امروز با رشد قیمتی همراه شد و با افزایش 4 درصدی و قیمت پایانی 3332 ریالی به معاملاتش خاتمه داد . ورنا با کاهش 1 درصدی به قیمت پایانی 2162 ریال رسید این نمادامروز جهت برگزاری مجمع عمومی فوق العاده برای افزایش سرمایه متوقف شد . نمادهای خاهن ، خمحرکه ، خچرخش ، خگستر از مثبت های همراه با صف خرید گروه بودند که با افزایش تقاضا و صعود قیمتی همراه شدند . خپارس امروز را هم با رشد 3 درصدی به پایان رساند این نماد قیمت پایانی1389 ریالی را پشت سرگذاشت و بیش از 11 میلیون سهم معامله شد . خاذین مثبت بود این نماد با رشد 4 درصدی همراه شد خاذین امروز به حداکثر قیمتی نیز رسید در آخر با قیمت پایانی 1013 ریالی به کار خود پایان داد و روز مثبتی برای خود رقم زد . ختراک صف فروش بود .

رئیس اداره نظارت بر انتشار و ثبت اوراق بهادار سازمان بورس با اعلام صدور مجوز ۶.۹ هزار میلیارد تومانی در ۴ ماه اول سال گفت: پارس خودرو و سایپا دیزل تا این لحظه درخواستی برای افزایش سرمایه نداده اند. به گزارش پایگاه خبری بورس پرس،  غلامرضا ابوترابی درباره افزایش سرمایه دو شرکت خودرویی پارس خودرو و  سایپا دیزل به سنا گفت: این دو شرکت باید بر اساس اطلاعیه ای که در سامانه کدال قرار گرفته، برای افشای گزارش توجیهی تهیه شده اقدام و سپس اظهار نظر بازرس را افشا و به سازمان بورس ارسال کنند.

بانک مرکزی طبق مصوبه شورای پول و اعتبار، ایران خودرو و سایپا را ملزم به اصلاح ساختار مالی و فروش بخشی از دارایی ها از جمله سهام بانک پارسیان کرد. به گزارش پایگاه خبری بورس پرس، جدیدترین تصمیم مهم شورای پول و اعتبار که دیروز توسط مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی ابلاغ شده نشان می دهد ایران خودرو و سایپا برای حفظ سقف تسهیلات استفاده شده ملزم به فروش بخشی از دارایی ها شده اند.

ایران خودرو و شرکت آلمانی ماهله قرارداد ۵۰۰ میلیارد تومانی طراحی و تولید موتورهای سه سیلندر با تیراژ سالانه ۳۵۰ هزار دستگاه امضا کردند. به گزارش پایگاه خبری بورس پرس به نقل از ایکوپرس، ایران خودرو و شرکت آلمانی ماهله قرارداد 500 میلیارد تومانی طراحی و تولید خانواده ای از موتورهای سه سیلندر امضا کردند و قرار است موتورهایی با 120 تا 160 اسب بخار قدرت و مصرف سوخت 4.7 لیتر در 100 کیلومتر تولید شود.

در گروه فلزات اساسی شاهد معاملات مثبتی در بیشتر نمادها بودیم فملی پرتقاضا ظاهر شد این نماد با رشد 4 درصدی به قیمت پایانی 1738 ریالی رسید فملی با صف خرید 2 میلیونی به کار خود پایان داد و بیش از 18 میلیون سهم معامله شد که در صدر معاملات گروه از نظر حجم قرار گرفت . نمادهای ذوب و فولاد در محدوده صفر مثبت به کا رخودشان خاتمه دادند و بیش از 17 میلیون سهم معامله شدند . نمادهای فخوز ، فخاس از مثبت های همراه با صف خرید گروه بودند . فاسمین مثبت بود این نماد بیش  از 2 درصد مثبت بود و با قیمت پایانی 2764 ریالی به معاملاتش پایان دادو بیش از 8 میلیون سهم معامله شد .ارفع منفی بود این نماد با قیمت 3985 ریالی و در محدوده صفر منفی بسته شد .

یک شرکت ژاپنی برای همکاری با فولاد خراسان در زمینه تامین قطعات و مواد اولیه اعلام آمادگی کرد. به گزارش ماین نیوز، کارشناسان شرکت JFE ژاپن که در قالب هیاتی متشکل از کارشناسان سرمایه گذاری استانداری و سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، روز سوم مرداد ماه از مجتمع فولاد خراسان بازدید کردند، تمایل خود را به همکاری در زمینه تامین تجهیزات، به ویژه الکترودهای گرافیتی با کیفیت بالا با معاون بهره برداری و مدیران شرکت در میان گذاشتند.

دومین محموله صادراتی مجتمع فولاد خراسان به همسایگان غربی کشور در سال جاری به کشور کویت ارسال شد.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان گفت: در زمینه مواد اولیه بخش عمده‌ای از نیاز فولادسازان از داخل تامین می‌شود و در صورت راه‌اندازی کارخانه الکترود گرافیتی مشکل تامین نیاز فولادسازان در این حوزه نیز برطرف خواهد شد.

رئیس هیات عامل ایمیدرو گفت: در سه ماهه نخست امسال صادرات فولاد کشور به بیش از یک میلیون تن رسید.

در بانکی ها اکثر نمادهای گروه به تبعیت از کلیت بازار به قیمت های حداکثری رسیدند که در این میان وپست و وپارس با صف خرید به کار خود پایان دادند. امروز در این گروه خبری شنیدیم مبنی بر توافق بانک مرکزی و وزارت اقتصاد در خصوص ارائه صورت های مالی بانک ها؛ طبق این توافق، بانک‌ها و موسسات اعتباری امسال موظف به ارائه صورت‌های مالی در دو قالب استاندارهای سازمان حسابرسی و فرمت ابلاغی بانک مرکزی شده‌اند و با توجه به فرایند تعیین شده، مجامع بانک‌هایی که اعلام تنفس داشته‌اند، در شهریور ماه برگزار خواهد شد .

نمادهای معاملاتی گروه استخراج کانه های فلزی امروز نیز مورد توجه بازار بودند بطوریکه کروی جزء پرتقاضاترین و کگل جزء پرحجم ترین نمادهای بازار قرار گرفتند. در دو قلوهای سنگ آهنی همچنان شاهد معاملات کد به کد و حمایت حقوقی بودیم؛ صندوق بازنشستگی همچنان در این دو نماد فروشنده است. کنور نیز در معاملات امروز خود اغلب با صف خرید همراه بود؛ این نماد روز گذشته نیز در ومعادن فروشنده بود.

حفاری با انتشار اطلاعیه عرضه بلوک 17 درصدی به صف خرید رسید و پس از معامله بیش از 3 میلیون سهم با صف خرید 4میلیونی به معاملات خود خاتمه داد. حفاری که افزایش سرمایه 120 درصدی از محل مطالبات و آورده نقدی و سود انباشته را در برنامه کاری خود دارد، 27 مرداد ماه قصد عرضه 442 میلیون و 918 هزار و 850 سهم به قیمت پایه هر سهم 4.018 ریال را خواهد داشت. این عرضه توسط  سازمان خصوصی سازی به وکالت از شرکت مالی و سرمایه گذاری پیشرو ایران انجام خواهد شد.

در گروه محصولات شیمیایی شاهد معاملات متعادلی بودیم.پترول در محدوده صفر تابلو کار خود را آغاز کرد و در بین استقبال سهامداران حقیقی بیش از 49 میلیارد ریال معامله شد و در نهایت با افت 1 درصدی ، در قیمت 144تومان به معاملات خود پایان داد ، در صدر گروه قرار گرفت و با 10 واحد منفی بر شاخص تاثیر گذار بود. در این نماد امروز چهارشنبه مورخ 1395/05/13 تعداد 282ر288ر345ر1 سهم معادل 7ر6 درصد از طرف شركت بازرگاني پتروشيمي به صورت يكجا ونقد و يا نقد و اقساط (3/33% نقد و مابقي اقساط (طبق شرايط اعلامي در آگهي عرضه)) به قيمت پايه هر سهم 430ر1 ريال در نماد پترول4 عرضه انجام شد.نمادهای شفارا ، وپترو صف خریدی های گروه بودند.شمواد با توجه به تعديل پيش بيني درآمد هر سهم،متوقف شد.فارس در ادامه روند نزولی خود امروز را هم منفی شروع کرد و در بین سهامداران حقوقی بیش از 4 میلیون سهم دادوستد شد که بیشتر این حجم در قیمت 492 تومان در ساعات ابتدایی بازار بلوک زده شد و در انتها در محدوده صفر منفی ، در قیمت 492 تومان به روز خود پایان داد ودر رتبه بعد از پترول قرار گرفت همچنین در نماد فارس2، 1,720,520 سهم در قیمت 492 تومان در بازار خرده فروشی به صورت بلوکی انجام شد.نمادهای شفن و شتوکا در کف قیمتی خود بسته شدند.شخارک بدون فروشنده حقوقی ارزش معاملاتی در حدود 18 میلیار ریالی را تجربه کرد و با قیمت آخرین معامله 970 تومان روز خود را به اتمام رساند این نماد اعلام کرد: شركت هندي «هيزل» مستقر در بمبئي كه از خريداران عمده محصول‌های پتروشيمي ايران در دوران تحريم بوده، از پرداخت مبلغ محموله خريداري شده به ارزش چندين ميليون دلار امتناع كرده و در توجيه نقض تعهد خود به مقررات دولت هند و موانع قانوني آن كشور تمسك جسته است.وپترو با 100 درصد خریدار حقیقی در حدود 6 میلیون سهم جا به جا شد و در پایان با رشد 5 درصدی ، در قیمت 206 تومان با صف خرید در حدود 2 میلیونی به معاملات خود خاتمه داد و پرحجم ظاهر شد.

در گروه پالایشی یکدست سبز پوش بودند.شبریز با قیمت مثبت روز خود را آغاز کرد و با 76 درصد خریدار حقیقی در حدود 175 میلیارد ریال معانله شد و در طول بازار نیز صف خرید را تجربه کرد و انتها با رشد 5 درصدی ، در قیمت پایانی 493 تومان به روز خود پایان داد ، لیدر گروه شد و با 21 واحد مثبت بر شاخص اثر گذاشت.شبندر با 77 واحد مثبت به عنوان دومین سهم تاثیر گذار بر شاخص بورس که دیروز صندوق آرمان شهر 121,900 سهم به پرتفوی خود اضافه نموده بود با 81 درصد فروشنده حقیقی بیش از 144 میلیارد ریال دادوستد شد و در پایان با رشد 4 درصدی ، در قیمت 535 تومان به معاملات خود خاتمه داد و دوم گروه شد.شتران در بین استقبال سهامداران حقیقی در حدود 37 میلیون سهم جابه جا شد ودر طول بازاز صف خرید را نیز تجربه کرد و در انتها با رشد 5 درصدی ، در قیمت 286 تومان به روز خود پایان داد ، پرحجم ظاهرشد و با 3 واحد مثبت اولین سهم تاثیر گذار بر شاخص فرابورس شد.

قصد شروع سرمایه‌گذاری در بورس را دارید؟ اولین قدم این است که افتتاح حساب رایگان را در یکی از کارگزاری‌ها انجام دهید:

نام شرکتویژگی‌هاامتیاز
کارگزاری آگاه
  • باشگاه مشتریان با جایزه
  • نرم‌افزار معاملاتی پیشرفته
  • دریافت اعتبار معاملاتی
  • خرید آنلاین صندوق‌ سرمایه‌گذاری
  • ثبت‌نام آنلاین برای کد بورسی
ثبت نام در بورس

برای سرمایه‌گذاری و معامله موفق، نیاز به آموزش دارید. خدمات آموزشی زیر از طریق کارگزاری آگاه ارائه می‌شود:

نام خدماتویژگی‌ها
دوره‌های آموزش تحلیل تکنیکال
  • دوره‌های حضوری + غیرحضوری
  • شناخته‌شده‌ترین اساتید
  • در سطح مقدماتی، متوسط و پیشرفته
  • ارائه مدرک معتبر گذراندن دوره

به اشتراک بگذارید:

Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram
Email
جلال

جلال

علاقه مند به مباحث اقتصادی و بازارهای مالی
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

عناوین مطلب